Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tanás

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napok óta zajlik az ellenzéki összefogás/visszalépés körüli felhajtás, annak minden drámájával. Megy a matekozás, apró eredmények vannak, de valójában túl későn, túl kevés az, ami zajlik. Persze minden pártnak meg van a maga érdeke, meg a rendszernek is van egy logikája,…..
Tanás 2018.03.22 14:48:58
@conchita wurst:

Ha nyernek, 2050-ig is maradni fognak.

Az, hogy te esetleg 2022-re meggondolod magad és már te is leváltanád őket, senkit nem fog érdekelni, addigra rendszer leválthatatlan lesz.

Tudod ez a szar a diktatúrákkal, az elején még lehet, hogy jónak tűnnek (egyeseknek) de később már hiába ébredtek rá, hogy mégse olyan jók, akkor se lehet csak úgy leváltani őket.

Egyszer volt akkora szerencséje ennek az országnak, hogy vér nélkül sikerült egy diktatórikus rendszert leváltani. Mégegyszer nem lesz, pláne nem Orbán esetében. A TEK az utolsó töltényig fogja védeni a NER-t, ebben biztos lehet mindenki.
Tanás 2018.03.22 15:39:16
@conchita wurst:

elQrok ?

Ajánlom figyelmedbe:
index.hu/gazdasag/2018/03/21/gdp_beruhazasok_versenykepesseg_allamadossag_gazdasagszerkezet_export_iparositas_berek_regio/

Ezen kívül a korrupció szintje csak Bulgáriban rosszabb Európában mint nálunk. És Bulgária javuló tendenciát mutat, mi meg zuhanunk.

Továbbá Orbán veje bűnszervezetben lopja szét az országot, Orbán gázszerelője, aki 2010-ben egy csőd szélén tengődő céget vitt, mára az ország 5. leggazdagabb embere, a cége pedig nagyobb növekedést ért el mint bármely tőzsdei cég a világon.

Szóval elkúrózhatsz itt napestig, de a tények makacs dolgok. Gyurcsány ipari tanuló volt Orbánhoz képest az elkúrásban és a lopásban egyaránt. És ami a lényeg: Gyucsány maga mondott le, a pártját pedig le lehetett váltani. Orbán sose fog lemondani és bármit meg fog tenni azért, hogy sose lehessen a Fideszt leváltani.
Tanás 2018.03.22 16:05:16
@konrada:

Nem, továbbra sem érted. Én viszont megértettem, hogy te Orbán elkötelezett híve vagy.

A Fidesz szekere rég nem megy, 2014-ben kevesebb szavazattal lett kétharmaduk, mint amennyivel 2002-ben és 2006-ban elvesztették a választást. Hogy ez így összejöhetett, ahhoz kellett a magukra szabott választási törvény. Ennél ma már sokkal meszebb járnak a választás elcsalásában.

Mint írtam, az MSZP-DK sose fog kimúlni, mert a Fidesznek rohadtul nem érdeke, hogy kimúljon. A Fidesznek az érdeke, hogy az ellenzék minél megosztottabb legyen, vagyis pontosan az ami most történik és amit a poszt szerzője is éltet.

Erőszakkal nem fogja kidobni a nép még egy jódarabig, ugyanis van itt egy lehetőség, ami a kommunizmusban nem volt (vagy legalábbis nem ilyen könnyen), ez pedig a kivándolrás. Ez a lehetőség egyfajta biztosnági szelepként segíti a Fidesz fennmaradását, így a legelégedetlenebbek egyszerűen elmehetnek máshová. Én eddig kitartottam, de ha most is nyer a Fidesz, akkor mi is megyünk családostól, mint ahogy sokan mások is ezt fogják tenni. Az én gyerekem nem fog gyűlöletre usztó plakátok erdejében felnőni.

A NATO nem tudom hogy jön a diktatúrához, az egy katonai szövetség, aminek amúgy történetesen Törökország is tagja, ahol már most is kőkemény diktatúra van. Az EU-nak sincsenek eszközei erre, a BREXIT megvalósulásához közeledve pedig elég nevetséges azzal érvelni, hogy az EU tagság tart vissza minket a diktatúrától, miközben nyilvánvaló, hogy Orbán még azelőtt ki fogja vezetni az országot az EU-ból, hogy az EU bármit is léphetne ellene. Mit gondolsz, miről szól a folyamatosan az EU ellen hergelő kormányzati propaganda?

Teljesen felesleges tagadnod, hogy Orbán diktatúrát akar csinálni, ugyanis ő maga mondta ki a saját szájával tusványoson. Már most ott tart, hogy a választások utánra megtorlással és a civil szféra teljes felszámolsával fenyegetőzik. Szerinted csak viccel? Az elmúlt 8 év nem ezt mutatja.

Nem vagyok fiatal és valószínűleg lényegesen többet láttam a világból mint te. Pontosan tudom, hogy zajlott le ez a folyamat Oroszországban, Törökországban és látom, ahogy ugyanaz történik itthon is. Tartós diktatúrát csak apró lépésekkel lehet kiépíteni, pont ezt csinálja Orbán is. Mindig egy kicsit lecsippent a demokráciából, mindig egy kicsit messzebbre megy, de sose annyit, hogy abból hirtelen felkelés legyen.

Mire a magadfajták ráeszmélnek, hogy mibe csöppentek addigra rég késő lesz. Akárhány éves is vagy, ha csak nem éltél már az 50-es évek előtt is, akkor fogalmad sincs, hogy most mi jön.