Regisztráció Blogot indítok
Adatok
liberálkonzervatív

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy háromnapos ünnep igazi durva próbatétel minden önkormányzati dolgozónak, teljesen érthető tehát, hogy a sorozatterhelés előtt a Rózsadomb jegyzője rendeletileg mentette föl a bányászokat a csütörtök délutáni munkavégzés alól. Teljesen érthetelen, hogy az irigy Tamás…..
liberálkonzervatív 2010.08.24 18:11:40
@röntgenszeműlány: gügyeszeműlány, azért töltöttem, mert kértem a panaszkönyvet, ami nehezen került elő...
Tamás vasárnap a Balatonon detektálta, hogy CIB-hitelkártyájával nem fog papírpénzt szerezni. Bár a következő befizetés határideje még több mint egy hét, a bank jóelőre befagyasztotta 650 ezres keretét: Egy laza vasárnapra indultam Balatonkenesére, csak megyünk-jövünk a…..
liberálkonzervatív 2010.07.14 15:47:51
@@nális coitus: látszik, hogy nincsenek gyerekeid, valamint másik kultúrkörből érkeztünk. No de semmi baj, még bízhatsz a reinkarnációban.
liberálkonzervatív 2010.07.14 15:51:34
@hirtelendi: Helló, @geesix: lekötés nélküli, másfajta elbírálás alá eső és nem letéti fedezetű kártyám van, amelyen 1millió a hitelkeret (hangsúlyozom, nincs mögötte letét), amely összeget teljes egészében felhasználhatok. Csak végszükség esetére van nálam, és ez most az volt. Kár, hogy nem tudtam élni vele.
liberálkonzervatív 2010.07.15 11:32:12
@atpijkamo: bocsi, lehet. Próbáltam helytállni a kommentezők hadával szemben, hogy megérthesse mindenki, mi a szemétség ebben az egészben. A hitelkeret az hitelkeret, a büntető kamat pedig azért jár, ha későn fizeted vissza a hitelt. A letiltás pedig akkor, ha megbízhatatlan fizető vagy, és jelentősen túlléped a keretet. Én egyiket sem tettem meg, a határidő nem járt le, hitelkeretem pedig bőségesen volt. Azóta felhívott a bank, és bocsánatot kért, mert belső elszámolási rendszerükben hibásan voltam nyilvántartva, megfeledkeztek az előző havi befizetésemről.
w Mars benevez 2008.08.11 07:00:00
Kommentelők figyelmébe: Új rendA sportrajongók érzékenységét tiszteletben tartva szólok előre, olimpiáról, annak „sporteseményeiről” itt nem lesz szó. De nem ám. Minden tisztelet és figyelem megilleti az emberiség nagy teljesítményeit avagy vívmányait, de az fix,…..
liberálkonzervatív 2008.08.11 13:24:35
Nehéz egy olyan cikkre, mint a Mars benevez, egyirányú reakciót adni, hiszen az egyfelől pozitív attitűddel áll a georgiai (itt szabad megjegyeznem, hogy Grúzia az ország szláv megnevezése, amit nem szívesen használnak érthetően, a hivatalos hazánkban is a Georgia) válsághoz, másfelől azonban ezt jelentősen elnyomja az Olimpiával való számomra érthetetlen párhuzama.
Persze egybeesik a két "esemény", de a kettő tisztasága és célja (itt az Olimpia eredeti céljára gondolok, ami a nemes küzdelem és nem az ország PR) nem említhető egy lapon.
Engedelmetekkel most nem is térnék ki a sport részére, hanem inkább írnék néhány szót a valós, sok mindent befolyásoló eseményről (nem véletlenül használom a valóst, hiszen az Olimpia ebben a mai formájában és a rendezők céljai miatt számomra jelentéktelenné vált, nem akarván a sportolók emberfeletti (!) igyekezetét és teljesítményét ezzel degradálni, de csak sikerült eredményeiket cél helyett eszközzé alacsonyítani), a georgiai háborúról és az országról, emberekről, eredményekről.
Mint az ITD-H hivatalosan megbízott képviselője, sokat foglalkozom a georgiai gazdasággal, lehetőségekkel, sok helybélit ismerek, és olyanokat is, akik külföldön dolgoznak, pl hazánkban. Általánosságban el tudom mondani, hogy régen találkoztam ennyire kedves és mindent odaadó vendégszeretettel, hazaszeretettel és küzdelemmel a hazáért, mint Georgiában. Egyetlen céljuk és vágyuk, hogy emberhez méltóan élhessenek, európaiként. Gazdaságuk az orosz embargó ellenére látványosan fejlődik (fejlődött ezidáig), tavaly 12%-ot meghaladó GDP növekedést produkálva. A jogi környezet komfortossága, a bürokrácia visszaszorítása mind befektetés barát, néhány nemzetgazdasági termék kivételével mindent vámmentesen lehet bevinni, stb.
Küzdenek. Sokkal nehezebb helyzetből kell felállniuk, mint nekünk kellett. A Medve szó szerint rajtuk ül, és ha megmoccan, az fáj nekik. Most megmoccant. A jelenlegi kormánynak rengeteg munkájába került, hogy legalább az orosz energiától függetlenné váljon, hiszen náluk is zárták el a csapokat, meleg és áram nélkül hagyva az egész országot egy teljes télre. Sikerült kiépíteniük más forrásokra alapítva saját áramellátásukat, gáz és olaj is van elég alternatív beszállítóktól. Egy volt szovjet tagköztársaságtól ez persze hogy elfogadhatatlan az oroszok számára. A geopolitikai helyzetet nézve pedig pláne szúrja a szemüket. Piszkos, provokált háború ez, amely semmi egyebet nem szolgál, mint hogy Oroszország megerősítse befolyását a térségben és még jobban az energiaszektorban Európa felé. Csúnya világ közeleg, ha ennyire tétlenül nézzük, mi megy végbe.
Georgia a világ első, tisztán keresztény alapokra létrejött királysága, csodás természeti és építészeti látványosságokkal.
Lássuk tisztán: ameddig az oroszok nem szállnak le az országról, a régióban továbbra is teljes lesz a bizonytalanság, és senki másra nem számíthatnak, mint a nyugati demokráciák segítségére. Németország engedve az orosz nyomásnak, nem engedte Georgiát és Ukrajnát a NATO küszöbére...
Kicsit csapongok, de már sietek.
Remélem senki nem gondolja, hogy az időpont a háborúra Tbiliszi döntése volt! Egyetlen érv sem szólt amellett, hogy ez most történjen meg, kivéve a provokációt. 1. télen majdnem lehetetlen a szakadár terület megközelítése Oroszország felől, miért nem vártak addig? 2. az Olimpia ideje alatt nem jobban, hanem kevésbé figyel a világ. Ez a háború mindenképpen címlap, nem kell hozzá a sport. 3. az USA béna kacsa választások előtt. 4. senkinek nem gyanús, hogy a kurdok ugyanannak a vezetéknek a másik végét robbantották fel néhány napja, amit most az oroszok porig bombáztak Poti Port-nál? 5. ha az oroszok tovább engedik a független gazdasági növekedést, a nyugati érdekeltségek súlya egyre nehezebbé teszi a beavatkozást. Stb.
Szégyenteljes, hogy az első napokban mekkora volt a hallgatás. Ezt főleg USA-ra mondom, hiszen Tbilisziben elkötelezettségük jegyében még főutat is elneveztek G.W.B-ról, a második legnagyobb kontingensük harcol Irakban, Poti Port lényegében amerikai kézen volt (bár tudom, hogy a napi 200 ezer hordó nem téma világviszonylatban).
Folytatnám, de mennem kell. Szívesen válaszolok, ha kérdésetek van.
"Globálisan a legnagyobb fenyegetést ma az jelentheti, hogy elfogy az élet újratermeléséhez szükséges termőföld. Úgy becsüljük, hogy a vadászó/gyűjtögető társadalomban 20-100 hektár/fő, a vándorló földművelés idején 2-10 hektár/fő, a letelepedett mezőgazdasági…..
liberálkonzervatív 2008.06.05 13:24:12
Kedves Epokit Drive és Bio!

Nem kinyilatkoztatás szinten mondom, de azért mindkettőtöknek tisztában kellene lennetek a mélységesen mély világnézeti különbségel, ami kettőtök között van. És most eltekintenék attól a ténytől, hogy egyikőtök ateista a másik Isten hívő, mert ezzel nehéz mit kezdenem. De a profit kérdéshez és az ahhoz való hozzállásotokhoz szívesen hozászólnék.
Ahogy Bio mondja a profittal semmi baj, az önmagában nem lehet gonosz, sőt, még előjelet sem viselhet, akárcsak egy éles penge, ami a földön hever. Ugyanakkor a profit felhasználásában igen nagy különbségek adódhatnak, egyéni, csoportos (céges), társadalmi és kulturális szinteken, bár ezek szorosan, hierarchikusan összefüggenek. Ha csak egyetlen példát ragadok ki, ami a multi jelenlétet jelenti pl. a mezőgazdaságban: a francia modellhez képest jó lenne már kibújni a tojásból, észrevenni a magyar érdekeket a parasztok szintjén és ezzel szoros összefüggésben a társadalmi ráhatását egy jól működő kisgazdasági modellnek, stb... Franciaország ma a legerősebb agráripari hatalom az EU-ban. Milyen érdekes, hogy a kisgazdasági modell az elterjedt, jól működik, és még EU szinten is képes a véleményét hangoztatni, befolyással lenni. Ennek megértéséhez érdemes megnézni a kiskereskedelmi modellt, a super és hypermarketek helyzetést, a beszerzési, támogatási rendszert. Sajnos annyira szerteágazik a kérdés, hogy nehezen tartom magamat egy vonalon...bocsi. Szóval a profit: ha arra használom, hogy nagy terműföldeket összevásároljak még nagyobbá, és arra várok, hogy ezt eldahassam külföldi gazdálkodóknak (multiknak), akkor a tőke, amit kezelek, káros hatással van a társadalom egészére. Mivel a magyar gazdák nem tudnak (kevés kivétellel, pl Karsai, hehe) a jelenlegi EU rendszerben kellőképpen tőkét felhalmozni,a vevők nem magyarok lesznek, vagy magyar milliárdosok. (rövid kitérő: éppen most tette az EU hidegr a cukoriparunkat, mivel kirántotta a termelőket az alapanyagtermelésmögül, vérpofin, hideg számítással. ez is a profit olyan felhasználása, ami a nemzetgazdaságnak káros) Persze nem kell okolni a nemzetközi tőkét, sőt nem is szabad, mert ha csak egy kicsivel is okosabb nép lennénk, mi lehetnénk a környező országok számára a nemzetközi tőke jelentős része. Úristen, mennem kell... de már biztos untok