Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Geolány

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez most a legújabb kihívás a munkaerőpiacon, aminek a politikai vonulatait nem feszegetném, maradnék a kaptafámnál, miszerint a bajban lévőknek adnék inkább segítséget. Sokezer közszférában dolgozótól váltak meg, akik eddig csak rettegtek, hogy megtörténik velük, mostmár…..
Geolány 2018.11.16 08:32:44
@Balfredo Alfredo: Nekem az Emberminisztériumos hasonlat kicsit olyan, mintha egy Kovács János nevű bűnöző (elnézést minden Kovács Jánostól) megölte volna a nagymamát és emiatt a gyászoló családtag minden Kovács Jánost gyűlölne, pl. a legjobb barátját is ha történetesen szegényt így hívják; sőt, az összes Kovácsot nemtől, kortól, foglalkozástól függetlenül. Egészséges lelkületű ember nyilván szelektál és nem gondolkodik ilyen szűk látókörűen.
A nekem szóló válaszra reflektálva tegyük fel, hogy van egy több nyelvet beszélő, többdiplomás munkavállaló aki megfordult néhány nagynevű multinál amikor is szakmailag (nem anyagilag) egy nagyon jónak tűnő lehetőséggel keresik meg a közszférából. Csórikám bízva a szakmai fejlődés lehetőségében munkahelyet vált és jól is érzi magát amíg be nem szántják a munkahelyét és a munkaerőpiaci holtszezonban 2 hét alatt kell találni másik helyet. Kényszerpályán mozogva marad a közigazgatásban, ha szerencséje van, talál a szakmájához valamennyire passzoló munkakört. Csórikám tudja, hogy nem illik 1-2 évente munkahelyet váltani, mert az nem mutat jól a CV-ben, úgyhogy vár egy kicsit. Aztán amikor elérkezettnek látja az időt, elkezdi küldözgetni az önéletrajzát, de le se tojják a fejét a hű de hatalmas munkaerő hiány ellenére. Mert nem csak gyökér, befásult aktatologatók dolgoznak a közigazgatásban általános iskolás végzettséggel, hanem tettvágyó fiatalok is akiket ugyanúgy megbélyegeznek, mint az előbb említett kategóriát. Persze ez csak a két szélsőség; a közigazgatásban is emberek dolgoznak, mint bárhol máshol, úgyhogy a paletta azért sokkal színesebb.
Férfiszemmel Férfisors 2016.05.11 11:23:55
Emlékszel? Milyen boldog voltál mikor végre összejött. Ott volt veled a kis kollégiumi szobádban álmaid nője és téged akart. Milyen szép volt. Minden nap szeretkeztetek. Bevállalós volt, és szenvedélyes. Ezen kívül együtt röhögtetek mindenen. Sokat buliztatok együtt és a haverokkal. Szinte mindenről…..
A diplomás pályakövetésnek sok éves hagyománya van már a külföldi országokban, Magyarországon 2010 óta működik a Diplomás Pályakövető Rendszer (DPR). A módszerek országonként eltérhetnek egymástól, de közös bennük, hogy mindenhol a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeit akarják közelebb hozni…..
Geolány 2016.03.24 16:19:11
@Sadist: Átsuhantál a tényen, hogy a cikk épp az azonos végzettségű pályakezdő nőkről és férfiakról írt, nem pedig a természettudomány kontra büfészak témakörről.
Geolány 2016.03.24 16:21:58
@nagybalfasz: Ennek viszonylag ellent mond a nyugat-európai példa ahol az álláshirdetésben már fixálják a fizetést és nem kell a jelöltnek megalázkodnia és tippversenyt rendeznie, mint itthon. Ez is olyan vad kapitalista szokás itt nálunk. Az előre közölt összeg ugyanúgy érvényes ha a jelölt nő és akkor is ha férfi.
Azt hiszem nem is lehetne jobban lezárni a párkapcsolatok hetét. Egy nagyon érdekes kérdést tett fel nekem valaki. Miért panaszkodik arra egyre több nő, hogy bár még nem is szült, mégis úgy érzi, hogy van egy 25, 30, 40 éves gyermeke?  Azt hiszem azzal nem mondok újat, hogy a…..
Geolány 2015.10.19 10:25:35
@arncht: Én rettentő hálás vagyok az emancipációért. Külsőre nagyon nőies, azonban belül maszkulin nő vagyok. Fontos a munka és utálom a háztartás körüli dolgokat. A férjem nagyon kifinomult, kiegyensúlyozott lélek, kifejezetten örömét leli a főzésben, növényekkel szöszölésben. Boldogok vagyunk így, egyenjogú társai egymásnak. Kifejezetten rosszul érezném magam a bőrömben, ha a hagyományos értékrend rám kényszerítene olyan dolgokat amiket zsigerből gyűlölök és valószínűleg a férjem is hasonlóan szenvedne egész életében. Persze lehet, hogy csak mi vagyunk annyira szerencsések, hogy megtaláltuk egymást, de ugyan ezt kívánom mindenkinek.
A terhesség nem egyszerű műfaj  már az elején sem. De minden rossz dolog okozott eddig valami vicceset vagy jót. Én például hetekig naponta háromszor hánytam, ami súlycsökkenést hozott magával, és azt a tudatot, amelyre minden nő vágyik: bármit megehetek és bármennyit, nincs…..
Egyre többeket nyomaszt, hogy a feminizmus, amely eredetileg a nők egyenjogúságáért létrejött mozgalom, mára önmaga paródiájába csapott át. A harcos és erőszakos feministáknak sikerült egy álszent, férfiellenes gyűlöletcsoporttá degradálni a mozgalmat. Eljutottunk oda, hogy…..
Geolány 2015.07.30 13:52:54
Tiszteletem a hölgyeknek, de sajnos teljesen félreértették a feminizmus lényegét. Mint ahogy a férfigyűlölő ultra feministák is.
Én feministának tartom magam, s igyekszem nem radikalizálódni eme mivoltomban. Miből is áll ez számomra: elsősorban ember vagyok, aztán nő. A férjemben egyenrangú partnert és nem alám vagy felém rendelt ellenséget keresek. Mindkettőnknek megvannak az erősségei és gyengeségei. Gyűlölöm a klasszikus női feladatokat, ő sokkal jobban főz; én pedig bármit bárkivel letárgyalok. Ő megtervezi, én megvalósítom a dolgokat. Ő elvan a kis világában, én céltudatos (szitokszó következik: karrierista) vagyok. A lényeg, hogy mindenki érezze jól magát a bőrében; kedvünk és képességeink szerint osszuk meg a feladatokat és ne kényszerítsen rám olyat amit nem akarok, csak azért mert a nőnek ez vagy az a dolga.
Örülök, hogy tanulhattam (pl. alig 100 éve egy nő szerezhetett orvosi diplomát ebben az országban), dolgozhatok, szavazhatok, egyre több női példaképet látok vagy hallok. Már tudom, hogy a nők nem gyengék- még ha a mai kor szülei továbbra is visszahúzódónak és defenzívnek nevelik lányaikat -, kevesebbek, vagy rosszabbak a férfiaknál.
Én is meg tudom tartani az ajtót egy férfi kollégámnak, segíthetek neki felszedni a szétszórt dolgait a földről. Számomra ezt adta a feminizmus.
Ami még hiányzik: néha nem jutok be állásinterjúkra, mert biztos rögtön lebabáznék; mindenki úgy érzi, hogy joga van bele szólni a családalapítási terveimbe (de csak az enyémbe, a férjem a sarokból röhög, amiért ő megint megúszta a vérszívást); ha garbót veszek aggszűz vagyok, ha minit akkor prosti, következmények nélkül bámulhatnak bele a mellembe vagy képembe az utcán, vagy foghatják meg idegenek a hátsómat egy koncerten, mert úgy érzik, férfiként ezt megtehetik. Rettegve járok haza mióta megerőszakoltak egy lányt a szomszéd utcában; egyszerűen nem érzem magam biztonságban. Aztán a társadalom nem a bűntény szörnyűségén csámcsog, hanem az áldozat vélt vagy valós öltözetén, sminkjén, kacér mosolyán. Ezek azok a dolgok amik még megoldásra várnak és amit a feminizmus segíthet megszüntetni, vagy a megoldást gyorsítani. S ebben nagyon nagy szerep hárul a feminista férfiakra, hiszen rájuk talán hallgatnak az átlag férfiak, mint ahogyan rám és nőtársaimra biztosan nem hallgatnának, hisz a szemükben még mindig csak egy jelentéktelen nő vagyok.
Miközben egyre nagyobb lépésekkel közeledik egymáshoz az Egyesült Államok és Kuba, és él egyfajta romantikus kép a nyugati társadalmakban a szigetről, néha nem árt, ha eszünkbe idézzük, mekkora szegénység is tombol (elsősorban a vidéki) Kubában.   View image |…..
Ha valamire ráírják, hogy valamitől mentes, rendszerint örülünk. Mert a -mentesség azt sugallja, hogy nélküle jobban járunk. Talán azt is, hogy eddig rutinszerűen rosszul jártunk. Amikor először olvasol egy hirdetésben ecetmentes parfümről, feltételezed, hogy ez jó dolog…..
Fogyik a magyar. Évek óta halljuk, olvassuk, látjuk úton-útfélen - közéleti személyiségek, hírességek, szakemberek nevezik meg a népességfogyást mint ránk leselkedő legnagyobb veszélyt. Mert lehet mélymagyarkodva, bőszen verni a mellkasunkat, hogy vissza Trianont, de minden…..
  főiskolai vagy egyetemi diplomával rendelkezik, jeles diplomamunkával zárta tanulmányait,     25 és 30 év közötti,     hajadon, nincs gyermeke,     jellemzően a fővárosban él,     rendezett anyagi körülményekkel,…..
Az van, hogy tavaly novemberben megvettem életem kedvenc cipőjét a Hervisben. Tornához kerestem cipőt és egyszerre csak megláttam a Reebok Easytone-t, amibe belebújtam és azt éreztem, hogy álmaim cipőjébe léptem. Ilyen kényelmes cipőérzésem még soha nem volt és nagyon boldog…..
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! A "A munkavállalók végtelenül lusták és nem akarnak dolgozni" című bejegyzésetek inspirált, hogy én is megosszak veletek néhány hasonló sztorit, hogy ne mindig a sírásokat hallgassuk. Szabadúszóként dolgozom, eléggé sok különböző…..
Ha egy nép nem ismeri a saját történelmét, akkor könnyen úgy járhat, hogy újraéli azt. Márpedig nagyon úgy néz ki, hogy mi magyarok nem ismerjük a Horthy-korszakot.A Horthy-szobor ünnepélyes avatása Pedig terjed a lelkesedés. Gyömrőn átkeresztelik a főteret…..
Szuper ez a Munka Törvénykönyve tervezet (?), főleg, hogy olyan remek szakember az egyik szerzője, mint Pethő Róbert, aki mellesleg tíz éve a Tesco megbízott munkajogásza. A következő Munka Törvénykönyvét meg biztos a szakszervezetek írják, paritásos alapon, nem?  Dr.…..
Lady Gaga @ Papp László Budapest Sportaréna, 2010.11.07. Szikrázó mellek, férfiszerelem és még MTV-díjátadás is volt Lady Gaga Budapesten adott kétórás koncertjén, amivel bebizonyította, hogy miért ő a popkultúra jelenleg egyik legfontosabb jelensége. Az is jó, hogy Lady Gaga…..
Geolány 2010.11.08 11:39:11
A Stereoboard magazin szavazásának köszönhetően végre megtudhatjuk, kit utálnak a legjobban a zenerajongók. A választék szép, a helyezések viszont meglepőek. Persze szerepel rajta természetesen a koncertjeit rendszeresen egy órával eltoló, majd emiatt a szervezőket leanyázó Axl…..
Snexi nevű olvasónk kissé idegesen jelezte, hogy ugyan ő már többször felhívta a Tv2 figyelmét arra a tényre, hogy szar térképet használnak, de nem foglalkoznak vele - hátha majd így. Lehet ábrándozni a hazánkról leválasztott területek visszacsatolásáról akár naphosszat, ez…..
Subba Hülye videó: Hókotró 2010.01.23 02:07:00
Amennyiben láttad már valahol az alábbi videót nézz ki az ablakon, és csinálj valami hasznosat - már biztosan EZERREL SZOMBAT VAN! Mindenki másnak: egy borzasztó precíz, és értelmetlen hólapátolás egy parkolóból.    ..
Itt a december, a kertévék kezdik a nézők szívatását. Nem elég ugye, hogy év közben ide-oda pakolgatják sorozataikat, amiket nem mellesleg képtelenek időben elkezdeni - mármint akkor, amikor a műsorújságban ígérik - ilyenkor télen lepihentetik a nagyágyúkat, és csak tavasszal…..
Az "Ősz pechvogelje" címre eséllyel pályázhat Zsuzsa, aki egy lidérces esti teszkózós konzumroham végeredményeként hivatalosan tolvajnak lett minősítve egy olyan ügyben, amiben a világért sem döntőbíróskodnánk, de amiről annyi minimálisan elmondható, hogy nem…..
A neve alapján nem is gondolnánk, mekkora vihart kavart Lou Jing Kínában. A húszéves lány a sanghaji Dragon TV Go Oriental Girl című énekes tehetségkutató műsorába jelentkezett, de van egy aprócska szépséghibája: fekete a bőre. Jing apja ugyanis egy afroamerikai férfi volt, aki…..