Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Németh András

58 bejegyzést írt és 1322 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2021 ősze az átlagemberek emlékezetében, mint egy szép, kellemes hosszú csendes nyárutó fog megmaradni, amikor heteken át olyan szép volt az idő hogy vétek volt iskolába járatni a gyerekeket, amikor szeptember közepén még kellemesen lehetett a Balatonban fürdőzni, bár igaz elég sokat kellett már…..
Friss tapasztalat, bár nem tudom, általános-e a szabály.Történt, egy kellemes februári szombat délutánon, Jászboldogháza határában maroknyi mindennapi zöld hős gyűlt össze. A cél: megvalósítani egy víziót. A vízió mindössze három héttel korábban született, lényege, hogy kisközösségek összefogásán…..
Ez, csak három lehetőség, de szakvezetett tanösvénysétától, a pusztai lovaskocsikázáson át az éjszaki és nappali vezetett túrákig csillagász bemutatóig sok mindenre nyitottak vagyunk (szállást (márciusban csak) hétköznapokon a Tápió Közalapítvány Ifjúsági Szállásán tudunk biztosítani). Segítünk…..
ÖkoOázis Röviden... 2020.02.07 04:21:24
ÖkoOázis ÖkoOázis 2020.02.01 06:44:02
Alulírott magánszemélyek megalkottunk egy víziót, amely segíthet nekünk az egyre mélyülő globális, lokális, és sokszor egyéni válságból való kiútkeresésben. Egy vízió, amely segít, hogy megtegyük az első lépést, és megértsük, a sok apró, de helyes irányban megtett lépés szükségességét. Az elmúlt…..
Kedves Érdeklődők! 2020-tól változtatunk a békamentés bejelentkezési módszertanán. Nagyobb szerepet kapnak a napi mentésvezetők. És eltérünk attól a szokásunktól hogy úgy jelentkeznek be csoportok hogy még nem ismert a mentést aznap vezető kolléga személye. A bejelentkezés kizárólag a…..
A múlt heti  farmosi nádastűz első sokkja után több pozitív megkeresést kaptunk, melyben magánszemélyek, cégek érdeklődtek, hogyan segíthetnének az elpusztult  Kékbegy tanösvény újjáépítésében. Nagyon örülünk, hogy ennyi embernek szívügye ez a kedves kirándulóhely, és ilyen sokan akarnak segíteni.…..
Szóval az elmúlt heteimben, de talán már az elmúlt hónapokban történt valami, vagy csak beértek a korábbi történések hirtelen nem tudom. Bár nem lenne lényegtelen hisz ha "történt valami" akkor az azt mutatja hogy korábban rossz felé kapirgáltam, ha meg "beértek a korábbi történések" akkor azt azt…..
Két napja gondoltam egy merészet és összeszedtem a gyerkőcökkel a szemetet az utcában. Nem nagy utca, két tucat ház, 300 méter hosszon elszórva.Elsődleges célom az volt hátha ha tisztán fejezi be az utca az óévet akkor olyan lesz új év is. Persze másnap reggelre már volt egy eldobott aludoboz, de…..
Eljött és el is múlt a nagy Nevásároljsemmit! nap, ennek örömére kihelyeztük a program első vércseládáit. Szám szerint hatot.Egy olyan településre esett a választás ahol már most is igen erős a madárvédelmi tevékenység. Az Albertirsa Barátainak Köre Természetvédelmi Csoport nem épp rövid nevénél…..
Elsőként bocsánat a kínrímért, én ilyen vagyok és az előző posztban (amely bemutatja a programot) ígértem ez személyes hangvételű lesz.Szóval. A vércsés program soha nem tapasztalt érdeklődéssel robbant be a köztudatba. Van felajánlásunk küzdősport egyesülettől, egyszemélyes környezetvédelmi cégtől,…..
Október végén indult egy nagyon jó kezdeményezés a Duna túloldalán, úgy éreztük ehhez csatlakozni kell itt a mi vidékünkön is. Így belevágtunk!..
Eljött ez is, a minőségi előrelépéshez szükséges egy kicsit hátralépni, mert bár mára mindent leuralt az arckönyv és azt gondoljuk az élet már ott zajlik, de ez nem igaz. Nagyon sok esetben érzi az ember hogy hiányzik a közvetlenebb elérés. Tehát ha valaki szeretné hogy ne egy mesterséges…..
12 319 db légifelvétellel bővült a fentrol.hu-n elérhető képek száma. Így jelenleg már 130 113 db légifelvételt lehet böngészni, letölteni és címkézni az oldalon...
Az egyik legfontosabb kérdés, mindenki felteszi, mert azt hiszi mi tudjuk a választ. Pedig nem, nem tudjuk...
Szóval a fészbúkon próbáltam egy bejegyzéshez hozzászólni egy csoportban és hát a másfélezer szó valamiért nem megy át ;) Nem is értem :PTehát kénytelen vagyok bejegyzést generálni de mivel így meg elég sefülefarka ezért idelinkelem nektek ez eredeti bejegyzést (szintén sok szó, úgy néz ki emberemre…..
Szóval idén is eljött az ősz idén is lehullottak a falevelek és idén is bizonyítást nyert, a mélyen beépült ósdi gondolatvilág kitörlése még hosszú idő, sokkal hosszabb mint amennyi újabb ósdi gondolatok beépítéséhez szükséges.De akkor sokadszor, és nem utoljára! NE ÉGESS, KOMPOSZTÁLJ! A képek…..
Az örömtermészetvédősködés napjai...Az idei évben is van madárfelmérés, amelynek bár nem én vagyok a legjobb alanya (mert elég korlátozott a madarász tudásom a hangok terén), de ez van. Ezt kell szeretni. Szóval idén 3db 2,5x2,5 km-es négyzet várja hogy megjárjam őket két alkalommal.Az első…..
Egy, sőt mit egy! Milliárdnyi segélykiáltás szeretnék tolmácsolni, mert sajnos süketek vagyunk, de talán Anyák Napja alkalmából kicsit kinyitjuk a fülünket és a szemünket.....
Ez egy régi sztori, majd két éves:"Rég írtam, de történt valami pár napja ami nagyon megmozgatta az agytekervényeim, és mivel a megoldás sosem fekete vagy fehér, hanem zöld :D ! Ezért próbálom papírra vetni a gondolataim.Kezdjük messziről. A természetvédelem általában az emberek nagy százalékának…..
2011-ben indult el ez a blog, és 2017 elején leválasztottuk azt ami megakadályozta a teljes szárnyalást. Kellett még két hónap és megértek a dolgok, kezdjünk el szárnyalni...Két  Három fontos alapvetés az elmúlt évek tapasztalatából:  - a blog önálló entitás, mindentől független semmilyen…..
A kerítés elkészültét követően az eddigiekhez hasonlóan lehetőséget biztosítunk a mentésben történő részvételre is. A jelentkezés előtt feltétlen olvassák/olvassátok el a GyakranIsmételKérdéseket  és az Alapinformációkat...
  Az oszlopok az adott napon mentett állatok számát jelölik, az értéket a bal oldali skálán lehet leolvasni. A vonal pedig a halmozott eredményről tájékoztat, értéke a jobb oldali skálán olvasható le.  ..
Eredeti bejegyzés 2017 március elejéről:Egy egyszerű képpárral szeretném megmutatni hogy 2017 tavasza mekkora aszállyal köszöntött be, ahogy látszik igen naggyal van ahol a megszokott csapadékmennyiség fele sem hullott még le idén. A másik pedig hogy melyik országrészekben van még mindezek ellenére…..
Viszont világ életemben kedves ember voltam, ha te is így gondolod (vagy csak el akarsz jutni a békamentés hivatalos oldalára) akkor bökj erre a szövegre.....