Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Németh András

72 bejegyzést írt és 1318 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2024 február 25.-én megkezdődött és várhatóan április közepéig tart a nyilvános békamentés.A békamentésnek az 2023 évtől van egy alap térítési díja. A teljes árú 500 forint, és 250 forint a kedvezményre jogosultaknak. A szervezők döntése alapján a farmosi lakcímkártyával rendelkezők számára az…..
42 éves lettem én idén,valamikor a nyár elején.de nyugi, nem lesz költemény...Viszont azért azt nem hallgathatom el hogy egyre jobban kezdek szentimentáloskodni, és mivel ugye nekem valami belső agyzavar miatt nagyon szűkösek az emlékeim, ezért egyre inkább örömmel fedezem fel hogy a face minden nap…..
Napra pontosan (avagy tegnapra ponosan, hisz elmúlt éjfél) két éve volt egy az átlagosnál sikeresebb posztom. Amely szinte szó szerint igaz még most is. "Amikor felismered hogy a világ olyan cirka fél évszázaddal lemaradt arról hogy egy fél évszázad múlva lakható legyen az egy csendes gyilkos.…..
November 1. Szent András havának első napja, egyúttal az az üdvözült lelkek emléknapja. A lényege kb. hogy a még élők küzdenek, a tisztítótűzben lévők szenvednek, és az üdvözültek pedig diadalmaskodnak. A katolikus ünnep régesrégi kelta alapokon nyugszik, amely ünnepkörben pedig az evilági és a…..
Sokatokban felmerül a kérdés, hogy a statisztika fülön található adatokból melyik mit jelent. Erre próbálok meg válaszolni egy egyszerű példával: Ez a sor azt jelenti, hogy 2015. 04. 06-án 60 különböző számítógépről (Látogató), összesen 63-szor léptek be (Látogatás)…..
Az utóbbi hónapokban kissé belehabarodtam az Inaturalist nevű citizen science adatgyűjtési felületbe. Ami miatt nekem nagyon megtetszett hogy mindent is lehet rajta gyűjteni, és gyors visszajelzést lehet kapni a gépi látás elnevezéső mesterséges képfelismerésen alapuló algoritmus segítségével.…..
Hét szűk, hét bő esztendő...El Nino, La Nina...Felhőszakadás, villámárvíz...Azt gondolom a harmadik évezred harmadik évtizedében már a Kárpát-medencében sem folytatható tovább az ősi szittya struccpolitika, bár száraz homokból egyre több van, amit egyre többször kergetnek száraz szelek, nem mehetünk…..
Ha a szentimentáliskodást át akarod ugrani, akkor pörgess a tovább gombig, de azért egyszer legalább olvasd el szerintem.Idén huszadszor jelennek meg békamentők Farmos határában. 2004-ben egy esős tavaszi estén kezdődött, esti baráti teremfocimeccsre tartva figyeltünk fel a Farmos határában…..
Kedves Érdeklődők! 2023-ban is nagy profiltisztulások következnek be a békamentésünk háza táján.Elő információ hogy elkészült az új útszakasz, így egy kicsit biztonságosabb lett a világ a békáknak, mert az új szakasz nagyobbik fele alá bekerültek a fix műszakilag tervezett állandó békaalagutak és a…..
Frissítés 2023.01.01.Szóval úgy történt, hogy a helyi újságba néhány éve írok cikkeket. Nagy álmom hogy ezek a cikkek ne csak passzív olvasmányok legyenek, hanem valami aktivitást is szüljenek. De nem igazán sikerül sikerre vinni a dolgot. Viszont lassan elfogadom ezeket, hiszen frontálisan…..
Vallomások a világmegváltitiszem mikéntjéről, Zsámbok újságjának hasábjain megjelent cikkeimen keresztül.2014 őszének végén a nagyfiam születése után, alig egy hónappal sikerült beköltöznünk, a mi kis cirka száz éves alapnélküli vályogházikónkba. Ekkorra már két éve gyüttünk meg mentünk a faluban,…..
Bökj ide! És tudj meg mindent, amit tudnod kell!..
Töltse ki a kérdőívet, bár a dolgozat már elkészült, de az esetleges új állományok reményében várjuk az információkat :)..
Így majd egy hónappal a pillanat után feltűnt, hogy az egyik csoportom, elérte az ezres tagságot. Köszönet nektek a kariajit!Az Aszód Természeti Értékei csoportról beszélek a fészbúkról. Amely a 2010-es évek második felében kábé megkerülhetetlenné vált, újdonságával leuralta kishazánkat, és bár a…..
2021 ősze az átlagemberek emlékezetében, mint egy szép, kellemes hosszú csendes nyárutó fog megmaradni, amikor heteken át olyan szép volt az idő hogy vétek volt iskolába járatni a gyerekeket, amikor szeptember közepén még kellemesen lehetett a Balatonban fürdőzni, bár igaz elég sokat kellett már…..
Friss tapasztalat, bár nem tudom, általános-e a szabály.Történt, egy kellemes februári szombat délutánon, Jászboldogháza határában maroknyi mindennapi zöld hős gyűlt össze. A cél: megvalósítani egy víziót. A vízió mindössze három héttel korábban született, lényege, hogy kisközösségek összefogásán…..
Ez, csak három lehetőség, de szakvezetett tanösvénysétától, a pusztai lovaskocsikázáson át az éjszaki és nappali vezetett túrákig csillagász bemutatóig sok mindenre nyitottak vagyunk (szállást (márciusban csak) hétköznapokon a Tápió Közalapítvány Ifjúsági Szállásán tudunk biztosítani). Segítünk…..
ÖkoOázis Röviden... 2020.02.07 04:21:24
ÖkoOázis ÖkoOázis 2020.02.01 06:44:02
Alulírott magánszemélyek megalkottunk egy víziót, amely segíthet nekünk az egyre mélyülő globális, lokális, és sokszor egyéni válságból való kiútkeresésben. Egy vízió, amely segít, hogy megtegyük az első lépést, és megértsük, a sok apró, de helyes irányban megtett lépés szükségességét. Az elmúlt…..
Kedves Érdeklődők! 2020-tól változtatunk a békamentés bejelentkezési módszertanán. Nagyobb szerepet kapnak a napi mentésvezetők. És eltérünk attól a szokásunktól hogy úgy jelentkeznek be csoportok hogy még nem ismert a mentést aznap vezető kolléga személye. A bejelentkezés kizárólag a…..
A múlt heti  farmosi nádastűz első sokkja után több pozitív megkeresést kaptunk, melyben magánszemélyek, cégek érdeklődtek, hogyan segíthetnének az elpusztult  Kékbegy tanösvény újjáépítésében. Nagyon örülünk, hogy ennyi embernek szívügye ez a kedves kirándulóhely, és ilyen sokan akarnak segíteni.…..
Szóval az elmúlt heteimben, de talán már az elmúlt hónapokban történt valami, vagy csak beértek a korábbi történések hirtelen nem tudom. Bár nem lenne lényegtelen hisz ha "történt valami" akkor az azt mutatja hogy korábban rossz felé kapirgáltam, ha meg "beértek a korábbi történések" akkor azt azt…..
Két napja gondoltam egy merészet és összeszedtem a gyerkőcökkel a szemetet az utcában. Nem nagy utca, két tucat ház, 300 méter hosszon elszórva.Elsődleges célom az volt hátha ha tisztán fejezi be az utca az óévet akkor olyan lesz új év is. Persze másnap reggelre már volt egy eldobott aludoboz, de…..
Eljött és el is múlt a nagy Nevásároljsemmit! nap, ennek örömére kihelyeztük a program első vércseládáit. Szám szerint hatot.Egy olyan településre esett a választás ahol már most is igen erős a madárvédelmi tevékenység. Az Albertirsa Barátainak Köre Természetvédelmi Csoport nem épp rövid nevénél…..