Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rhllor

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Az új ateizmus élharcosai szerint az istenhit logikátlan és összeegyeztethetetlen a tudományos gondolkozással. Szerintük a legjobb dolog, ami történhetne a világon, az, ha a vallások, és köztük mindenekelőtt a kereszténység elveszítené a társadalmi tekintélyét, és tanait visszaminősítenék a…..
Rhllor 2018.03.19 23:34:29
@Yoni: Persze nem zárható ki, hogy igaza legyen a hit gyülinek, a mormonoknak vagy akár a muszlimoknak, de az sem zárható ki hogy éppen egy szimulációban ülünk vagy akár egy okos verseny zongora álmodja csak ezt az egészet.. de ettől még a legvalószínűbb eshetőséget kell vélelmeznünk. Ez pedig sajnos az hogy valószínűleg nincs Isten (legalábbis ebben a tündérmesei értelemben max matolcsynak), egyszerűen túl szép lenne, lehet hogy valakinek lejjebb van az ingerküszöbe és elhiszi h egy random nő éppen örökölt 1300 milliárdot és pont őt akarja megbízni a kezelésével. De sajnos az a valószínű hogy ez egy kegyetlen világ, az erősebb, a gazdagabb nyer, a szegény szenved és meghal. Szerintem minden ateista örülne ha ez nem így lenne és várna ránk az örök élet, de egyszerűen addig nem tudjuk elhinni amíg nincs rá legalább valamilyen minimális bizonyíték (Vonának sem hiszük h megváltozott csak szavazatokat akar, pedig bizonyíték is van lásd cuki kutyás képek).
Ami pedig ezeket a bibliai magyarázatokat illeti Dr Perintfalvi Rita katolikus teológus levezette a bibliából h a homoszexualitás nem bűn, mi sem jelképezi ennél jobban h ezekbe a mondatokba mindenki azt lát bele amit bele akar.
Lehet mondani, hogy az ateizmus hit, de ennyi erővel az is hit h holnap reggel felkelek vagy h elindul reggel a Niva a -10 fok ellenére, ezekben is hiszek, de itt csak annyiról van szó h a legvalószínűbbre számítok nem zárom ki a többi lehetőséget sem, de addig nem veszek busz jegyet amíg van esély arra h elindul a kocsi.