Adatok
kovászoskenyér
0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Régen nem jelentkeztem... Hosszú lenne leírni mi minden történt ez idő alatt, de most nem is ez a lényeg. Újfent megpróbálok visszatérni a főzés, a fotózás és a blog életébe. Pontosabban próbálom visszahozni a főzést, a fotózást és a blogot az én életembe. Hiányzott.
Már egy pár hete (vagy inkább…..
kovászoskenyér
2022.09.05 17:42:37
Üdv Fölösleges pénzkidobás a Work shop . A Kovász készítés ahogy a nagyi csinálta Facebook csoportba a kovászról mindent meg lehet tudni térítterites mentesen .
Múlt héten ismét a ferencszállási Kukutyin Műhelytől kapott liszteket tesztelhettem. Úgy gondoltam, rászánok egy napot, de végül kettő lett belőle.
Háromféle teljes kiőrlésű búzalisztet kaptam a Szabó testvérektől:
Bánkúti búzát, ami negyedszázadon át a legjobb volt hazánkban, s amit még…..
Érdekes dolog ez a kovászkészítés. Sokan sokféleképpen indítják a kovászukat, a végeredmény pedig jó esetben hasonló: egy fickós, dinamikus kovász. Persze mindegyik módszer kicsit más, ezért fontosnak éreztem, hogy idővel én is leírjam a magamét. És akkor az ember már ugye kicsit el is merül a…..
Bevallom őszintén, eddig kimaradtak az életemből a hipermarketekben kapható "kommersz" lisztek. Valahogy úgy vagyok vele, hogy számomra a jó kenyér a tiszta alapanyagnál kezdődik, azaz hogy már a gabonát sem nyomjuk tele vegyszerekkel a nagy hozam érdekében. Ma már nem csak bio-, hanem minősítés…..
kovászoskenyér
2018.03.20 07:44:08
@Never: Magyarországon nem is olyan régen a kenyerek nagy többségét gazdasszonyok sütötték és nem pékek . És mégis kiváló kenyerek sültek és kovásszal . Ma meg a szakemberek nem használják az egyszerű kovászos technológiát amiben , csak víz liszt és só van . Ezt kellene meg tanítani a pékeknek hogy ebből a három anyagból kenyeret tudjanak sütni , és hátha kedvet kapnának használni is .
kovászoskenyér
2018.03.20 08:25:42
@Never: Ma nem is igen van szükség pékekre mert az egy betanított , és gépkezelő munkára alakult át . A legtöbb "helyben sütött " "pékség " készre kevert poralakban kapja az alap anyagot vagy fagyasztva ,a ennek a megsütéséhez nincsen szükség szakemberekre mert az előre gyártó üzembe a technológusok oldják meg a gyártást .
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz