Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hörcsög

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közszolgálatiság extra: azon melegében idemásolom a VPOP friss, karácsonyi közleményét arról, hogy mire kell vámot fizetni. Felhívnám a figyelmet a "csendes borok" szakkifejezésre, miközben az asztalomon itt ordít a kakaó.Az általános szabályok szerint az Európai…..
Gáboréknak sikerült betesztelniük az idén nyáron végre megnyílt egerszalóki Saliris szálloda- és wellnesskomplexumot, de többet egy ideig nem mennek. Földszinti szobájukban hagyott pénztárcájából 25 ezer forint tűnt el. Misztikus, hogy a szálloda annak ellenére nem tett…..
Ez az igazi rock and roll, magyar biztonsági őr módra. A hét legviccesebb sztorijában Lacza azt kiáltotta, hogy Rock and roll baby, rock and roll., erre körbevették a Sportaréna biztonsági pitbulljai. Ha agyonverik, olyan híres lehetne, mint James Dean. update 1.: Máris itt a durva…..
A korhatárkarika az alant olvasható levél néhány trágár kiszólásának köszönhető, a történet nem horroros vagy szexes, hanem nagyszámos. Viszont parádés. Levélírónk egy középvállalat egykori vezetője, aki regnálása alatt 50 millió forintért eladott egy ingatlant. Most…..
Hörcsög 2010.10.05 09:29:31
A Homár még fagyasztott rántott gombát se látott, de most rögtön pókkal együtt: Nagyjából egy hónapja vettünk a közeli ALDI-ban egy zacskó Gebackene Champignons nevű fagyasztott rántott gombát. Kisütés után rögtön neki is láttunk az evésnek, ám egy kis meglepetésre…..
Hörcsög 2010.10.04 16:58:59
Fantasztikus sztorit küldött Z., aki most ért haza a Vörös-tengeri nyaralásból. Visszafelé azért késett 2,5 órát a Malév gépe, mert a hurghadai reptéren anyagi vita tört ki. Kint a betonon. Kiderül a történetből, hogy a Malév-járatok kapitányai készpénzből hajtogatott…..
Hörcsög 2010.09.27 13:34:24
@Remol:
Agree.
E-könyv olvasók K, mint mélység 2010.09.13 06:45:00
Igen sokat gondolkodtam azon, hogy mit is kezdjek Bigyó Felügyelő nagylelkű felajánlásaként megkapott Kindle WiFi-vel, már ami a mélységi tesztet illeti. Úgy döntöttem, hogy nagyon adja magát az összehasonlítás a Nookról készült cikkemmel, ezért, bár nem azonos mélységben,…..
Hörcsög 2010.09.14 10:45:50
Én is rendelkezek már egy ilyen eszközzel.
Akkor a tények: minden eszköz USA-ból jön. A Fizetés során előrekalkulált vám-ot számítanak ki, és azt kifizettetik veled.
Amennyiben a tényleges VÁM és egyébb költségek többe kerülnek mint amit te fizettél, akkor azt ők lenyelik.
(Legalábbis németországba igy jött)

Ha kevesebb, akkor meg visszakapod a pénzedet.

>az egyes lapozások után az oldalak rendre szellemképesek maradnak.
Ilyet én nem tapasztaltam. Teljesen korrektül müködik.

>Formátumtámogatás: Mobipocket. Pont

Igenis meg nem is. Szerencsére megeszi a sima txt -is ami nekem már sok esetben elég. De konvertekkel bele lehet tolni más tipusú adatokat is.
Hivatalosan minden kindle-hez jár egy e-mail cím, amire ha átküldöd az anyagot megadott formátumokban akkor azt amazon átkonvertálja és wifi - 3g -n keresztül megkapod a készülékedre.

Ellenben a neten egy csomó konvertert lehet találni, amivel otthon elő tudod áłítani a megfelelő adatcsomagot, azt utána azt kézzel feltöltöd a készülékre.

Olvasni nagyon kellemes. Ami zavaró az a könyvek elrendezése, például kategóriák szerint. Kicsit kiforratlannak találom.

A hozzá vehető tokot tudom ajánlani hozzá, sajnos a tok súlya legalább annyi mint a készüléké, tehát súlyos darab lesz, de még mindig könnyebb mint egy vastagabb könyv. És nagyon jól védi az eszközt az esetleges sérülésektől.

Amit még hibának tartok benne, az az, hogy a géppel való csatlakozó nem szabvány mini USB, hanem vmi custom szar.

A billentyűzet szerintem vastag újjal is jól használható, nem okozott problémát.
Nehéz ügy, amikor a Naiv Ügyfél úgy érzi, hogy a pincérek kinézik egy étteremből és megjegyzéseket tesznek rá, majd erről levelet ír a Homárnak. Nem voltunk ott ugye, nagyon konkrét vádak nem hangoznak el, az egész ügy hiperszubjektív és ellenőrizhetetlen. Sziszi például…..
Hörcsög 2010.09.02 13:29:21
A magyar egészségügyi dolgozók hajlamosak őszintén nem érteni az ügyfeleik egyik leggyakoribb panaszát, miszerint igen gyakran bunkók és lekezelők a betegekkel. Az egészségügyi dolgozók ilyenkor a sanyarú körülményeikre meg a stresszre és a felelősségre szoktak mutogatni.…..
Hörcsög 2010.08.06 10:52:22
Nagydajab nem akadt ki azon, hogy bő egy hónapos Black&Decker-vésőgépét máris viheti javíttatni, cserébe mindenki nagyon jófej volt vele: Egy igen ritka, de sikert sikerre halmozó esetet szeretnék veletek megosztani. Ez év februárjában, szükségem lett egy vésőgépre.…..
Hörcsög 2010.06.14 10:59:24
Naiv ügyfél szerint a természetes szelekció hiánya miatt egy meg nem nevezett kanadai bankba napokig kellett többször visszajárnia, hogy végre ne Haitire, hanem Magyarországra utalják az anyjának a pénzt: Megtörtént velem, hogy a XXI. században külföldről szerettem volna pénzt…..
A Pixmánia naiv ügyfele 10 nappal ezelőtt írta meg nekünk kálváriáját a webkameráról, amit küldtek is meg nem is, ő viszont egész biztosan kifizette. Az ügyben azóta sem történt semmi, a második levél szerint a Pixmánia még mindig hallgat és nem hajlandó reagálni a panaszos…..
Krisztina egy érdekes paradoxont fedezett fel a végeken. Kiderült, hogy az autópályadíjtartozással rendelkező külföldi állampolgárok csak azután léphetnek az országba, hogy rendezték tartozásukat. A tartozást kizárólag postán feladott csekkel lehet rendezni. Ravasz.…..
UPDATE (05/07): A Hervis csak a fejeket látjaEgészségtelen erotikával találkozott Habos Egyes a Széna téri Hervisben. Az öltözőfülkék felett egy kamera figyel a felpróbált ruhák biztonságára a tükrön keresztül: A napokban a Mammutban található Hervisben jártam egy kis…..
Szabi az alábbi történettel tanulta meg a Homár-klub első szabályát: mindig keress rá, mielőtt veszel valamit! (Vagy az a "Nem beszélünk a Homár-klubról"?) Vesztére ekkor már Barcelonában volt édesapjával, de a Barca-Inter meccset csak tévén tudta nézni, mert a neten…..
Béla szinte unikum a Homáron, mert nem örjöng, sőt világosan leírja, hogy az édesanyja hibázott, amiért nem tudta, hogy 90 százalékos kedvezményes jegyet csak másodosztályra lehet venni. Meg is lett a böjtje, mert egy 6200 forintos jegy helyett nem 620 hanem 1740-et fizetett. Béla…..
Hörcsög 2010.04.19 00:14:30
A Homár hétzáró tanulsága: Soha ne adjanak át szállításra törékeny csomagot úgy, hogy nem nézetik meg a szállító cég munkatársával a sértetlen tartalmat! Zoltán nem ezzel a módszerrel egy összetört kijelzőjű iPhone boldogtalan tulajdonosa lett: Januárban feladtam egy…..
Hörcsög 2010.03.19 15:11:49
Egészen friss élménye van Tamásnak: a Deák téren találkozhatott a magas beosztásokban fehérgalléros tolvajokat, alacsony pozíciókban pedig agresszív bűnözőket alkalmazó BKV ellenőreivel. A boldog végkifejletet némileg akadályozta, hogy az ellenőr olvasónkat el akarta…..
Tékozló Homár Bezárt a ScienNet 2009.11.26 16:35:00
Tegnap még csak egy békés PSZÁF-vizsgálat, ma viszont egy összehangolt VPOP-kommandó csapott le a Sciennet-hálózatra. Többszázmilliós adócsalás vádja miatt a network összes magyar számláját befagyasztották, a csoport mögött álló Headmin Kft vezetőjét őrizetbe vették,…..
Ha azt hittük, biztonsági őrből és ügyfélszolgálatosból már nincs lejjebb, nagyon tévedtünk. Balázst a győri Vidanetnél röhögték ki és alázták meg, mert méltányosságból gyorsabb ügyintézést kért, amit telefonon előzőleg korrektül meg is ígértek neki. És amikor a…..
Gabrielláék tavaly télen próbáltak spórolni a tartályos gázzal és kevesebbet fűteni, de minek. Mivel így egy éve nem rendelt újabb adagot a Prímagáztól, kiszámlázták neki a tartály bérleti díját, ami nem egy korrekt húzás a szolgáltató részéről. Miért kötelező…..
Hörcsög 2009.11.12 09:42:08
Tamás a Vodafone elbaltázott ügyintézése miatt egy megszüntetett előfizetés után sok hónapig nem fizetett, így a szolgáltató követeli tőle a többszázezres összeget. Teszi mindezt úgy, hogy közben elismeri, hogy az amúgy sem jogos követelés már elévült. A Vodás…..
Hörcsög 2009.10.13 09:37:27
Évi a TGI Friday's különbejáratú Torkos Hétfőjén szembesült azzal, hogy étkezési jeggyel fizetni speciális kedvezmény. Ennyire rossz a kajajegyek árfolyama? Azt hitte a Homár, hogy már mindenki mindent azzal fizet: Minden héten hétfőn el szoktunk menni vacsizni, általában egy…..
Hörcsög 2009.10.07 14:39:44
Nem tudom mit sz@rozik az utalvány elfogadásával, inkább örülniük kellene, hogy valaki oda megy enni.
A múlt heti mosógépszerelős sztori után érkezett ablakszerelős is. (Itt ragadná meg a Homár az alkalmat, hogy gratuláljon lelkes kommentezőcsapatának, akik láthatóan sokat tettek azért, hogy a poszt Googleben az első találati oldal aljára vagy környékére kúszott.)…..
Az emberek mintha elszoktak volna a hatósági- és egyéb fegyveresnek látszó személyek terrorjától, a biztonsági rutinellenőrzések meg mintha szaporodnának. (Bezzeg Belgrádban, ahol még fura haj/ruha miatt igazoltatják az embert az utcán.) Első naiv ügyfelünket az óbudai…..
Hörcsög 2009.07.21 14:32:38