Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OkosOtthonBolt

44 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2018-ban robbant be az okosotthon, okosvillamosság világába a Shelly márka, egy európai cég friss fejlesztése. Egy év alatt eljutott a legtöbb termékük a második termékverzióig, azaz túl van a márka a kezdeti gyermekbetegségeken, és látványosan sokat fejlődött (és a gyakran megjelenő frissítések…..
  Megjelent a Sonoff okosvillamossági/okosotthon eszközök telefonos vezérlésére szolgáló eWeLink app v3.6 verziója iOS telefonokra is.   Az új funkciók: 1. “Add camera” (Kamera hozzáadása) funkció Érintett termékek: Sonoff RF, Dual, Sonoff T1 EU 2C, Sonoff 4CH R2, Sonoff 4CH Pro R2. 2.…..
  A Sonoff bejelentette, hogy hamarosan elérhető lesz a kínálatában a Sonoff TH10 és TH16 WiFi-s okosrelék és a velük kompatibilis szenzorok (a Sonoff SI7021 kombinált hőmérséklet- és páratartalom szenzorral, illetve a DS18B20 hőmérő szenzor) közé tehető hosszabbító kábel. Várjuk...
  A Sonoff közzétett ma egy videót, melyben a hamarosan gyártásba kerülő Sonoff Basic R3 és a Sonoff RF R3 új, DIY üzemmódját mutatják be. A videóban bemutatottak szerint a relé alaplapján egy jumper segítségével állítható át a relé – természetesen áramtalanított állapotban – a DIY üzemmódra, majd…..
A Sonoff okosvillamossági készülékek vezérlésére és beállítására szolgáló ingyenes eWeLink app-ban megjelent a közelmúltban a “Kamera hozzáadása” (Add Camera) funkció a Sonoff eszközök vezérlési képernyőjén. Erről egy januári blogbejegyzésben már írtam is előzetesen.   A Sonoff eszközökhöz…..
  A mai blogban arról írok, hogy hogyan oldható meg a Sonoff TH10 és a TH16 WiFi-s okosrelék távirányítása 433.92 MHz-es rádiós távirányítóvalannak ellenére, hogy e két relé nincs felszerelve RF szenzorral.     Adódik persze a kérdés, hogy miért akarna valaki pont…..
A Sonoff készülékek interneten át  távolról való vezérlésére szolgáló eWeLink ingyenes app v3.5.10 verziójában megjelent – a telefonra való belépéseknél már elterjedten használt – pattern lock funkció az eWeLink fiókunkba való belépésre is.     A funkciót a jobb alsó ember ikonra kattintva a…..
  A Sonoff okosvillamossági eszközök vezérlésére a gyári app az ingyenesen letölthető és használható eWeLink. Az eWeLink 2018 végén megjelent új funkciójáról, az ú.n. inching funkcióról már több postban említést tettem. Az eWeLink app-ban az inching funkcióval másodpercben megadhatjuk (0,5 és 3600…..
Sokszor felmerül a kérdés, hogy a Sonoff WiFi-s (és részben RF-es) okos kapcsoló reléi miben különböznek egymástól, melyiket válasszák. Elővettem egy tavalyi ezzel kapcsolatos blogbejegyzésemet és frissítettem az új Sonoff termékekkel. Az okosfunkcióik (távolról vezérelhetőség, időzíthetőség stb)…..
A mai blogban a szerző engedélyével egy videót illesztek csak be az eWeLink app-ról és az IFTTT-vel való integrációs lehetőségekről. A Sonoff eszközök IFTTT ingyenes app-pal való integrálásáról már korábban írtam tavaly.  Többek között arra is használható az IFTTT, hogy a telefonunk pillanatnyi…..
Az okosotthon megoldások nem csak a kütyük és az új technológiák iránt érdeklődők játékszere, e megoldások segíthetnek számos kényelmetlenséget enyhíteni és problémát megoldani például mozgássérültek otthonaiban is. Megpróbálunk ehhez pár tippet adni, hogy miben és hogyan.     Mik…..
  Az okosotthon megoldások nem csak a kütyük és az új technológiák iránt érdeklődők játékszere, e megoldások segíthetnek számos kényelmetlenséget enyhíteni és problémát megoldani például mozgássérültek otthonaiban is. Megpróbálunk ehhez pár tippet adni, hogy miben és…..
  A hosszú hétvégén nekiálltam az új garázsnak, pontosabban a kocsibeállónak az elektromos bekötését megcsinálni, konnektort és világítást kialakítani, és mi mással, mint egy Sonoff RF relével oldottam meg a garázsvilágítás okoskapcsolását. A mai blogban bemutatom, hogyan. A kocsibeálló…..
  Az okosotthon megoldások nem csak a családi házak és a társasházi és lakótelepi lakásokban élők számára nyújthatnak kényelmi, energiatakarékossági és otthon-automatizálási megoldásokat, hanem a társasházi és lakótelepi közösségek közös helyiségeinek számos problémáját is segíthetnek megoldani.…..
  A mai blogbejegyzés apropóját egy kedves ügyfelünk minapi problémája adta, aki Sonoff S20 okoskonnektorának WiFi-re kapcsolásával és a mobiltelefonnal való párosításával küzdött hosszabban. Szeretnénk veletek megosztani veleek az ő problémáját és a megoldást is, hátha másoknak tudunk ezzel…..
A mai blog apropóját egy ügyfelünk kérdése ihlette, aki arra volt kíváncsi, hogy Sonoff TH16 WiFi-s okos kapcsolórelével lehet-e időzített módon (csak a nap bizonyos részében), hőmérséklet alapján – automatikusan infrás fűtőtestet vezérelni. A rövid válasz: hogy a legújabb eWeLink app-pal és…..
A Sonoff WiFi-s okoskonnektorok, okosrelék és okos villanykapcsolók vezérléséhez az eWeLink platformot használja világszerte, mely egy Sonoff-tól független, okoseszközök – vagy divatos kifejezéssel IoT eszközök – vezérlésére szolgáló platform. Az eWeLink friss bejelentése szerint az okostelefon…..
  A Sonoff okoseszközökhöz ingyenesen elérhető eWeLink okostelefon app-ban már elérhető letöltésre a Sonoff S20 okoskonnektorokhoz kiadott legújabb, v2.6.1 verziószámú firmware, azaz alapszoftver. Az eWeLink app-ban pár pillanat alatt egyszerűen elindíthatjuk a WiFi-n át való letöltést és a…..
A mai blog egy friss személyes okosrelés élményemről számol be. Tizenpár év működés után pár hete megadta magát a ház bejáratához vezető lépcsőket megvilágító kültéri lámpák vezérlése. A mai blogban elmesélem, hogy hogyan javítottam meg és váltottam ki a hagyományos megoldást Sonoff okosrelével és…..
Egy ügyfelünk tegnapi kérdése ihlette a mai blogbejegyzést. Azt kérdezte, hány RF-es, azaz rádiós távirányító kapcsolható hozzá a Sonoff okosvillamossági / okosotthon eszközökhöz. Nos, a Sonoff kínálatában három olyan eszköz van, ami támogatja nem csak a WiFi-s kapcsolaton alapuló okostelefon…..
  A Sonoff okoskonnektora tökéletes megoldás a háztartási gépek, elektromos eszközök és konnektorba dugott lámpák okosvezérléséhez. Használatával kényelmesen távolról is bekapcsolhatjuk a kívánt készülékeket még mielőtt hazaérnénk, vagy lekapcsolhatjuk őket, miután elmentünk otthonról, kényelmesen…..
A Sonoff okoselektronikai cikkek felhőplatformját adó eWeLink a tegnapi napon bejelentette, hogy az eWeLink app új verziójával egy sor új, rég várt funkcióval bővültek a Sonoff T1 lámpakapcsolók és egyes Sonoff relék. Az új inching mode, azaz impulzuskapcsolási üzemmódnak köszönhetően a készülékek…..
Kisszótár OTA = over-the-air = vezeték nélküli, interneten keresztülifirmware = gyári beégetett alapszoftver, mely az eszközt vezérli Az elmúlt pár napban sokaknek feltűnhetett, hogy a Sonoff újabb gyári alapszoftver verziót adott ki egy sor eszköz számára, belertve a reléket és az…..
  A mai blog téma apropóját egy vásárlónk visszajelzése adta, aki megosztotta velünk, ő mire használja a Sonoff T1 EU kapcsolót és a Sonoff T1 alternatív / keresztváltó kapcsolót. Vásárlónk egy házgyári lakásban él, ahol a régi kialakítású vezetékes alternatív kapcsolók közötti vezetékes kapcsolat…..
A kisebb Sonoff relék nagy része alapértelmezetten nem kompatibilis a DIN-sínes villamossági szekrényekkel, de a Sonoff 2018-ban előrukkolt egy egyszerű adapterrel a megoldás érdekében. A Sonoff DR nevű termék egy tűzálló műanyag adapter, mely a Sonoff Basic, a Sonoff RF, a Sonoff Pow, a Sonoff…..