Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laura84

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már tél derekán az enyhébb napokon, amikor szinte már látni véljük a tavasz első jeleit, sokunk gondolatai a kert és udvar rendezése körül forog. Nagyon jó ábrándozni a zöldellő, virágzó kert látványáról. A buja, virágzó kertről alkotott képemben, valahol a bokrok között a kert végében van egy kis…..
A nyár alkalmasnak bizonyult arra, hogy átgondoljuk mit szeretnénk és a megvalósításra is maradt még idő. Izgalmas projekt elébe néztünk, de tudtuk, hogy nem egy sablonos végeredményt szeretnénk. Egyszerű berendezésre, de egyedi részletekre vágytunk mi is, a gyerekek is.  2 és fél évvel ezelőtt 2…..
Kezdhetném akár úgy is, hogy a hosszú hideg tél után alig vártam az első langyos tavaszi napsugarakat, de az időjárás az elmúlt hónapokban tréfát űzött velük. A természet hetekkel a naptár előtt jár. (Ezek a változások persze nem véletlenül történnek.) De ne hagyjuk magunkat befolyásolni! A…..
Összegyűjtöttük, hogy zöldfülű építkező/felújítóként a mi tapasztalataink szerint melyek a legfontosabb szempontok, amelyeket egy házfelújítás (értsd teljes felújítás) előtt érdemes figyelembe venni. Mikor a Férjemtől azt kértem, hogy segítsen ezeket összeírni, viccesen azt válaszolta, hogy rövid…..
Márciusban már joggal várhatjuk, hogy melegszik az idő. Rügyeznek a fák és a bokrok, a kora tavaszi virágok pedig lassan mind virágba borulnak. Persze ha az időjárás éppolyan szeszélyes lesz, mint azt télen is tapasztalhattuk, akkor néha azért pillantsunk a naptárra, hogy biztosan tisztában legyünk…..
Nem ünnepeljük különösebben a szerelmesek napját, de a gyerekeknek mégis a fülébe jutott, hogy lesz valami ilyesmi a héten és rögtön papírból szívecskék gyártásába kezdtek. Aztán előkerültek a szív alakú sütőformák és olvasztott csokiból és karamellizált cukorból is gyártottunk továbbiakat. A…..
Úgy 10 évvel ezelőtt még biztosan nem jutott volna eszembe, hogy bárhova is tapéta kerüljön az otthonomba. Ma már azonban azt gondolom, hogy a tapéták, falmatricák és poszterek egyértelműen a virágkorukat élik. Szerintem ez a trend még ki is tart jó néhány évig. Sokatokban szerintem most felsejlik…..
 Néha hosszabb az út és kanyargósabb, mint amire számítunk. Időt kell szánni rá, felmérni a valós igényeket és a legfontosabb, hogy csak az igazira szabad lecsapni. A bejegyzés apropója az, hogy februárban 1 éve lesz, hogy beköltöztünk az otthonunkba, egy kb. 90 éves házba, amely „romjaiból” -…..
A gyerekszoba berendezésével kapcsolatban az egyik legnagyobb kihívás, hogy folyamatosan igazodjon a növekvő gyerek változó igényeihez anélkül, hogy 3-5 évente a nagyobb vagy teljes felújítást megússzuk. A másik, hogy a játékok, tárgyak a gyerekek számára jól átláthatóan, egyfajta rendszerben…..
Tudni kell rólam, hogy én egy olyan lelkes fajta vagyok. Mindig találok magamnak feladatot, amit aztán meg akarok oldani, el akarom azt jól végezni és elégedetté tud tenni, ha pipa, kész vagyok vele. Három gyermekes, jelenleg GYES-en lévő anyukaként feladatokban nincs hiány. Azt, hogy ezek…..
Nem véletlen, hogy ezt a bejegyzést most és nem 2 héttel ezelőtt írtam meg. Az évnek ezen időszakában én is a teendők szorításában élek, mint sokan. Az őszi hónapok után hirtelen advent kellős közepén találjuk magunkat, és mire a végeláthatatlan hosszú listát a teendőkről megszüljük, már a 2.…..
Nagyon ritkán van alkalmam arra, hogy elvonulva nagy magányomban kezdjek el babrálni, valamit megvalósítani. Ha fényes nappal állok neki min. 1 gyerek van a közelben, de nem ritka, hogy mind a 3 kiscsibe ott legyeskedik körülöttem, mert ők rögtön „kiszagolják”, ha valamire készülök. Na ezzel a…..
Ez a jelenség már évek óta létezik, de engem idén nagyon arcul csapott. Lassacskán ugyan ősziesre vált az idő, de novemberinek még közel sem mondható és a tengerentúlon már díszben állnak a karácsonyfák a pompás kandallók mellett. Nekik – a bloggereknek, akiknek a tartalmaiban ez a jelenség nyomon…..
Otthonodstílusod Rólam 2018.03.18 11:26:58
 Gőgös Laura vagyok a blog írója, létrehozója.  Érdekel minden, ami lakberendezéssel, dekorálással kapcsolatos. Teljesen amatőr vagyok, nincs ezirányú szakmai képzettségem. Nagyon élvezem, hogy ebben a témában bármi lehet inspiráló és ezáltal kiélhetem a kreativitásom. Mindig keresem az új…..