Regisztráció Blogot indítok
Adatok
catus

1 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez az írás még nyomokban sem fog tartalmazni számszerű elemzéseket, pontos utánajárást bármilyen törvénynek, vagy statisztikákkal való dobálózást. Nem. Ez emberekről szól és érzésekről. Rólunk, Önről, Rólad. Mondom emberekről. Azt már megszokhattuk az elmúlt közel 30 évben, hogy az éppen aktuális…..
catus 2019.03.08 09:28:58
@axolotl77: ez nagyon igaz. Dolgoztam multinál és voltak olyan kollégáim, akiknaponta tartott 2 órás ebédszünetet...
catus 2019.03.08 10:56:50
@TheSaurus: na ez nálunk is megvan. Van olyan kolléganőm, aki 11-kor esik be...neki lehet fura módon engem lebasznak hogy hétre bent vagyok, de 4-kor el akarok menni. Na meg van olyan kolléga is, aki szakmai tanácsadó, de egy épkézláb mondatot nem tud leírni.
catus 2019.03.08 11:10:44
@TheSaurus: ez a versenyszférában is így van. Amikor ott voltam, akkor feketeseggű voltam. Amit nagyon megtanultam a multi létben az az, hogy ne gondolkodjak, ha gondolkodok akkor legalább ne mondjam el. Amikor kinyitottam a számat akkor az baj volt, szóltak, hogy álljak le. Amikor leállt és felmondtam akkor még könyörögtek, hogy maradjak. Na így kerültem az állami szférába. Elhivatottságból kezdtem ott ahol most vagyok, de hosszú évek alatt elérték azt, hogy semmi se érdekeljen. Mindig minden határidőre készen van. Nem tudnak belekötni a munkámba. Kaptam ajánlatokat a versenyszférából. Nagy ajánlatokat. De várom hogy kiderüljön, hogy a 30 éve a sarokban száradó, ténylegesen picsavakaró kolléga kap e nagyobb emelést vagy én....vagy kapok e számottevő emelést...mert ugye ígéretekkel tele a padlás.
Azt talán kimondhatjuk, hogy egy isten háta mögötti kőhalom legalján élő friss ászkarák generáció szellemileg legtopább tagjának sem új, hogy a bankok szolgáltatásaik ár-és díjképzési irányelveit szigorúan a nagyhírű pukkasztott egyes+pókos nyolcas közgadasági…..
catus 2018.07.17 11:13:59
@FDToth:

Nekem nem kértek el semmit amikor hibás volt a chip illesztése vagy mi a lótúró. Fél év alatt 2 kártyát cseréltettem, mert folyton eltört a kártyám a chip illesztésénél és így nem tudtam vele fizetni. Külön bónuszként díjmentessé tettél egy alkalommal a kp felvételt, mert ugye a kártyámat nem tudtam használni. Nekem ez nagyon pozitív volt.
Tudták Önök, hogy nem borban, hanem a fagylaltban van az igazság? És hogy vonatokon lehet rábukkanni olyan nőtörténelmi pillanatokra, amelyek alapjaiban változtatják meg a női gondolkodásról kialakított képet? Mert ugye az a közhiedelem, hogy a hölgyek inkább fiatalítani szokták magukat pláne egymás…..
catus 2018.05.20 07:06:35
@Étteremkritikus: Alapvetően nem az ízzel nem vagyok kibékülve, mert ugye az elég szubjektíven értékelendő faktor a fagyi esetében. De Pesten meg Fehérváron is botrány a kiszolgálás, mert amikor a tök üres üzletben megszólítanak 1 perc tanakodás után, hogy "veszünk is valamit, vagy csak nézelődünk", az elég ciki tud lenni a Hercegprímás utca úri világában. Mindezek mellett az a pisztáciafagyi még szar is volt.
Gondolkodtál már azon, hogy hogyan kereshetnél úgy pénzt, hogy szinte befektetett energia nélkül juss hozzá? Sokszor ajánlanak használhatatlan tippeket, de van egy módszer amit manapság sokan űznek, és sokan így keresik meg azt a mellékes pénzt, amit más módon munka mellett nem tudnának kivitelezni…..
catus 2018.05.11 07:58:52
@Tele Maus Nonprofit Consulting:

Azt ugye nem felejted el, hogy az OVSZ is ad 500 Ft-ot Erzsébet utalvány formájában. Ennek fényében a szervkereskedelem megáll. Azzal is ugye tisztában vagy, hogy az OVSZ jó magyar forintért szintén eladja a plazmámat. Mert igen járok vért adni és plazmát adni is. Amikor csak tehetem, az időkorlátoknak megfelelően...
catus 2018.05.11 13:00:47
@erol:
Ez alapvetőrn sok embernél nem a csóróságról szól. Nekem semmi szükségem az érte járó költségtérítésre, van akinek meg igen jól jön. Nem kellene mindennek az anyagi oldalát nézni csak, még ha van is neki.
Az, hogy Bécsben 2x annyit adnak érte mint itthon az azért jelzi, hogy nálunk gondd van a szabályozással. Tudom hogyan jut el a plazma a végső felhasználható végtermékig. Rengeteg pénz van benne az tény, de egyedül nálunk van annyira korlátozva az egész "szervadomànyozás" anyagi része.
Amikor 2013-ban az AMC megvette a UPC műsorgyártó/műsorszolgltató cégét, a Chellomediát, jött vele egy rakás csatorna, pl. a Sport1, a Spektum, vagy a TV Paprika. Érthető, hogy amikor tavaly a TV2 elindította kábelportfóliója újabb hullámát, és benne a Chili TV nevű gasztrotévéjüket, az AMC ideges…..
catus 2017.01.10 11:21:50
@TommyGun77:
Tekintettel arra hogy a "Meki" benne van a TOP 100 brand-ben, így lényegtelen az hogy melltartóra, autóra, atomtengeralattjáróra vagy éppen hamburgerre akarod a Meki logóját feltenni. A TOP 100 márka esetében nincsenek megkötések a termékek vagy szolgáltatások azonossága vagy hasonlósága között. Amennyiben anyagi haszonszerzésből árulsz mondjuk MEKI lógós aranyérkenőcsöt, a MEKI akkor is lerúgj a vesédet mint Zsolti a béka.
Értelemszerűen ha nem adod el senkinek akkor akár varrhatsz magadnak Adidas melegítőt ugyan olyat mint amit a boltban megveszel. A lényeg, hogy egy fillér hasznot ne szerezz belőle.
Gyerekkoromban nem voltam hajlandó megenni egyetlen gyümölcsjoghurtot sem. Tegyük hozzá, akkoriban még gyümölcsdarabos, vagy lekváros nemigen akadt. Jó kérdés, hogyan voltak mégis gyümölcsösek. Hamarosan megjelentek a görög típusú joghurtok; velük együtt azok a receptek, amikkel megszerettem a…..
A babák etetése és itatása komoly odafigyelést igénylő feladat, hiszen a picik emésztőrendszere még nem teljesen olyan, mint egy felnőtté, és a szervezetük sem olyan ellenálló még. Utóbbi okból kifolyólag sokkal fogékonyabbak bármilyen betegségre, fertőzésre, ezért nagyon ügyelni kell a…..
Nem, ne haragudj, de nem. Nem a Facebookon ünneplem a születésnapomat. Amúgy tudtad volna, hogy ma van, ha nem a fészen töltöd az életedet? Dehogy tudtad volna. Ezt csak a párom és a szeretteim jegyzik, ne is játszd el, hogy eszedbe jutottam. Nem kérem tőled a szent és tiszta idővonalamra azt, hogy…..
Az eddigi legjobb teljes kiőrlésű pizza receptem. Ott ropog, ahol kell. Ott puha, ahol kell. Rugalmas és könnyen kezelhető tészta. Ez most TK tönkölylisztből készült, de TK búzaliszttel is helyettesíthető. Hozzávalók: 150 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt100 g búza…..
Áprilisban beszámoltunk arról, hogy ötvenéves mélypontra zuhant a magyar szabadalmi bejelentések száma, és úgy tűnik, az eddigi javító célzatú intézkedések csak nyílt törésre kínálnak sebtapaszt. A valódi változásokhoz szemléletváltásra és átfogó intézkedésekre…..
Megismered, megszereted, megszokod, és nem akarod elengedni a barátokat, szerelmeket, meg persze a mindennapjaid részévé vált függőségeidet. Az ember észre sem veszi, hogy a kedvenc függőségei ott pihennek a retikülben, a kis tükrös fürdőszobaszekrényben, vagy a magányosan,…..
Azt gondoltad eddig, hogy a mai fiatalok többsége a romkocsmákban őgyelgő, a fesztiválokon önmagukat leamortizáló, az internetről rendelős, szelfizős hipszterek nemzedéke? Talán van benne némi igazság, de ez csak egy nagyon keskeny réteg.....
 Ha nem nézek utána a gyógyszereknek,és csak bemegyek a patikába kiváltani,csak akkor szembesültem volna a felesleges pénzkidobással ha már itthon vagyok,és a kezembe van a gyógyszeres doboz.Teljesen távol áll tőlem,hogy bárkit is rágalmazzak,de kezdem elhinni ezt a pontgyűjtő…..
catus 2015.07.13 11:36:57
"a patikus meg köteles felajánlani a legolcsóbb készítményt ugyanazzal a hatóanyaggal"
Aham...meg ahogy Móricka azt elképzeli!

Hála Istennek sikerült a családot végre rászoktatni, hogy először a receptet hazahozzák, vagy felhívnak, és mondom is (néha kis kutakodás után), hogy kiválthatja e azt a receptet vagy nem, mondom egyből a helyettesítőjét. Irtózatos összegeket lehet spórolni úgymond ezzel a módszerrel. Egyébiránt ez a honlap szabadon használható:
www.oep.hu/iframes/gyogyszerkereso
Mindezek mellett már az orvost is meg lehetne kérdezni, hogy mennyibe fog kerülni, mert ők látják az OEP rendszerében az árakat. Ha egy orvos erre nem hajlandó, vagy akár arra, hogy megkeresse mindenkinek a megfelelő árszintű gyógyszert az elég szomorú. Eleinte anyám is ilyen volt, hogy nem kérdezett vagy kért, mert az orvos az ISTEN, amit felír csak az a jó. Aztán párszor elmentem vele szakrendelésekre és még bent a rendelőben rákérdeztünk sok mindenre, hogy lássa nem fogják elevenen felfalni ha szól, hogy ő sajnos nem tud mindent ártól függetlenül kiváltani. Persze tudom én is hogy vannak hatóanyagok (nem a generikumok) amikből csak egy egy gyógyszer elérhető és ezek igen drágák is tudnak lenni :(
8ker Figyejjé! 2012.09.26 10:37:22
A gyalogosoknak nem kell KRESZ-t tanulni, abból vizsgát tenni, mégis vonatkoznak rá a szabályok, és be is tartják - már csak saját jól felfogott érdekükből is. Ha piros, akkor tilos! Lámpás gyalogátkelőnél, főleg, ha a kocsik folyamatosan áramlanak a kereszteződésben, a…..
Lehet, hogy legfrissebb sztorink egy BKV-pénztárosokból álló, bérlethamisító maffia leleplezéséhez vezet majd? Nem valószínű, hiszen Alexandra elképesztő történetéből nem derülhet ki, hogy ki volt a csaló. Ami biztos, hogy olvasónkat feltartóztatták a Moszkva téri…..
2010. május 27-i precedens értékű jogerős döntésében a Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy az egyetemi vezetők fizetése mindenki számára megismerhető adat. A Bodoky Tamás újságíró és a TASZ által indított próbaper a gödöllői Szent István Egyetem ellen indult,…..
Egy friss diplomás levélírónk meglepő adatot oszt meg velünk, a felvett hallgatók csupán töredéke szerez diplomát, az ő konkrét példájából kiindulva az évfolyama 16%-a  jutott el a diplomáig. Ennek több oka is van, az egyik nyilván a sokat szidott finanszírozás, sokkal…..