Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SZIGETCSÚCS

112 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2023.december 28- án, – a nagymarosai vízmércén mérve – 544 cm magasságon tetőzött a Duna árhulláma.Tíz éve nem volt ilyen magas a vízállás...
Tízévnyi munka után, megfejtették Stonehenge titkát. Mi, pár perces séta után, megfejtettük a kisoroszi Szigetcsúcs szobrainak titkát. Megfejtés: uszadékfa!..
 Csend, béke, nyugalom, most érdemes  ide kirándulni. ..
"A kisoroszi szigetcsúcs Magyarország egyik legkülönlegesebb helye. A Szentendrei-sziget csúcsa mondhatni a Dunakanyar közepén helyezkedik el: Visegrád és a Börzsöny egyaránt látható róla, víz és hegy, nap és kő, homok és fák harmonikus látványának egysége és tágas, sok embert befogadó jellege…..
Idén útjára indult az M1 csatorna Nyaralj itthon! című turisztikai műsora. Ezúttal Molnár Csilla, az M4 Sport riportere kalauzolja a nézőket a szebbnél szebb magyarországi helyszíneken. A szezonzáró utolsó adás Kisoroszit mutatta be.  ..
Magyarország legszebb panorámájú táborozóhelye a Kisoroszi Szigetcsúcs, itt - távol a város zajától –  a vízparton, árnyékot adó fák alatt lehet pihenni...
A fotók, 2022. február 17-én készültek..
SZIGETCSÚCS Ismét nyitva vagyunk! 2021.09.08 17:21:23
Kedves vendégeink, kedves barátaink! Tájékoztatunk benneteket, hogy 2021. szeptember 6 - tól   tervezett közműépítési munkálatok leállításra kerültek, ezért a szolgáltatásaink továbbra is elérhetők, a Rácz Kert Büfé és a táborozóhely: péntek, szombat, vasárnap nyitva van. Nagy István…..
Kedves vendégeink, kedves barátaink! Tájékoztatunk benneteket, hogy 2021. szeptember 6 - tól – a Szigetcsúcs területén – közműépítési munkálatok kezdődnek, az építkezés várható befejezésének időpontja december 31. Az építkezés ideje alatt a szolgáltatásainkat szüneteltetjük. Kérünk mindenkit,…..
SZIGETCSÚCS A csúcs - Kisoroszi 2021.08.11 17:20:10
A NŐK LAPJA 2021. augusztus 11-én megjelent száma – több oldalon – beszámol a Szentendrei-szigeten lévő falvak életéről, turisztikai látványosságairól, gasztronómiai érdekességekről. Kisorosziban …„A révhez közel találjuk a Rácz Fogadót, aki igazán jó halászlére vágyik ne menjen tovább. De…..
A Kisoroszi Szigetcsúcsot is megtalálod a KanyarGO Térképen, a Dunakanyar fenntarthatósági útikalauzán. Aki erre a térképre felkerül, elfogad egy fenntarthatósági vállalást. Megjelent az Egymeder Csoport szerkesztésében  a DunakanyarGO kiadásában a Dunakanyar fenntarthatósági kalauza a KanyarGO…..
Itt a jó hír, a beoltottak száma elérte a 5,5 milliót, végre lehet sátorozni a Szigetcsúcson védettségi igazolvány nélkül!..
FILMPÉNTEK KISOROSZIBAN,  KERTMOZI A SZIGETCSÚCSON !   Filmvetítési időpontok: KISOROSZI ONLINE   A BELÉPÉS DÍJTALAN.   KEZDÉS PÉNTEKEN 21.00 ÓRAKOR Rossz idő esetén a filmvetítés elmarad!..
A SZIGETCSÚCS TÁBOROZÓHELYEN CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL LEHET TÁBOROZNI. A büfé terasza továbbra is szabadon látogatható védettségi igazolvány nélkül. A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik, a védettség tényének ellenőrzése a szolgáltatás…..
Mert vége a nyárnak és már nincs 30 fok, azért nem érdemes otthon maradni. Kerekedjetek fel, kiránduljatok a Dunakanyarba, látogassatok el Kisorosziba. A tél beköszöntével a Duna-part elcsendesedik. A Szigetcsúcs kiürül, a nyári hangulat átadja helyét a télnek. Ha nem láttad még ilyenkor…..
Mert vége a nyárnak és már nincs 30 fok, azért nem érdemes otthon maradni. Kerekedjetek fel, kiránduljatok a Dunakanyarba, látogassatok el Kisorosziba. Az ősz beköszöntével a Duna-part elcsendesedik. A Szigetcsúcs kiürül, a nyári hangulat átadja helyét a sárguló falevelektől színes világnak. Ha nem…..
SZIGETCSÚCS SZOLGÁLTATÁSOK ELÉRHETŐSÉGEK: E-mail: recepcio@sziget-csucs.hu Telefon:+36 70 428 6315 A gépkocsival érkezők a falu területén díjmentesen parkolhatnak, míg a Szigetcsúcsra vezető út elejétől az autóval történő behajtásért fizetni kell. A Szigetcsúcsra vezető úton tilos a…..
A Duna szintjéről is érdemes végignézni egyszer a tájon: a két parton magasodó hegyek látványa Kisoroszi szigetcsúcsáról egészen megismételhetetlen. A sziget homokos partszakaszától a Duna széltében-hosszában szinte végtelennek tűnik, Kisoroszi partját ráadásul apró hordalékszigetek is övezik,…..
A csapatok összecsiszolódásának egyik legjobb lehetősége a közös sárkányhajózás, vagy kenuzás, amely során a csapatmunka elengedhetetlen és alapvető fontosságú, hiszen egy hajóban evezünk és tesszük ezt egyszerre, egymáshoz hangolódva, vagy figyelmetlenül – az eredmény azonnal érezhető. Páratlan,…..
A résztvevők egy rövid történelmi ismertető segítségével „visszarepülnek” a III. századba, majd római és barbár csapatokat alkotnak, hogy megoldjanak egy római kori rejtélyt. Ezt követően, az általunk előre kinyomtatott, ókori római és barbár sisakjaikat kivágják, ki is festhetik, majd méteres…..
 A HKR Alapítvány fő célja, hogy tevékenységeivel hozzájáruljon a kutyatartási kultúra, a kutyás sportok, valamint az állatvédelem fejlődéséhez, valamint részt vegyen eltűnt, bajbajutott személyek keresésében, felkutatásában, mentő-, és keresőkutyákkal. A választható távok nem csak futva, de akár…..
A Duna főága és a Szentendrei-Duna által közrefogott Szentendrei-sziget északi részén található egy zsákfalu, Kisoroszi. A települést a Szigetcsúcs zárja. A gyönyörű partszakasz a Dunakanyar egyik kedvelt kirándulóhelye. Forrás: https://www.facebook.com/peterleyeraerial/..