Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elefes

0 bejegyzést írt és 347 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez egy enyhén szólva is langyos filmzenei év volt – már megint. Attól tartok, még mindig érvényes mindaz, amit annak idején a Tetovált lánnyal kapcsolatosan írtam. A Hollywoodot emésztő általános ötlettelenség hatványozottan látszik állni a filmzeneiparra, és sajnos nem csak…..
elefes 2013.01.05 13:00:53
@Rusznyák Csaba: A Hobbit zenéje tényleg béna, az egyetlen jó és új nóta az, amit a trailerben nyomtak a törpök.
Maga az album tényleg felejthető, szerintem egyszer sem hallgattam végig normálisan, a főtéma viszont fasza. A Dredd-nyúlás nekem is feltűnt, de annyira nem zavart, mert jó muzsika az. És ha Horner megteheti, hát istenem, egyszer-egyszer Silvestri is.
(Elfman egyébként a Frankenweenie-ben nyúlta le saját magát, szépen beledolgozta a Batman főtémáját - és az az egyetlen emlékezetes rész az albumon.)
Ha már a stúdió úgyis elkezdte az Into Darkness promotálását, legyen egy kis dokumentumfilm-vesézés, azt úgyis szokták szeretni egy popkultúrális blogon. Vagy nem?Azt hiszem nem kell bizonygatnom senkinek, hogy hatalmas Star Trek rajongó vagyok. Egyszerűen szerelmes vagyok abba az…..
elefes 2013.01.01 18:06:10
@Forgács W. András: Kábé két hete néztem újra a Khant és nekem csak annyi volt a Montalban karaktere, hogy egy koszlott csöves, aki rettentő kínos szövegeket puffogtat az űrhajóban és hűde meg akarja ölni Kirk-öt. Aztán meg kilőttek egy rakétát a nagy semmibe, rögtön lett egy bolygó, egy Nap(!!!!), plusz egy komplett Jurassic Park. A Monolit mindezekhez képest egy kvarcjáték.
elefes 2013.01.01 20:07:04
@Forgács W. András: Pedig általában szeretem a Star Trek-filmeket, ezt, a Spock nyomábant és az Űrlázadást leszámítva.
Geekblog Dredd (2012) 2012.12.23 09:21:21
Szar úgy kritikát írni az általam évek óta legjobban várt filmről, hogy előre tudom, a kritikai, nézői és rajongói sikerek ellenére is csúfos anyagi bukás lett a vége, ezért annak folytatására kisebb az esély, mint hogy Dredd bíró smici sapkára cserélje a bepállott…..
Geekblog Homeland - 2. évad 2012.12.19 06:00:00
Vannak sorozatok, amik hosszan húzhatók, nyújthatók, tetszés szerint. Az egy rész/egy eset felépítésűek nyilván ilyenek, de az egyetlen nagy történetet elmesélők közt is akadnak szép számmal. Mint a Lost. Ugyan kit érdekel 3-4 évad után, hogy hány, a korábbi sztorielemekkel…..
elefes 2012.12.19 13:41:31
@Rusznyák Csaba: Engem kurvára irritál a csaj, a kacsaszájával meg a kotnyeleskedésével együtt. Viszont az utolsó részekig a kiscsajt bírtam és a baleset utáni mismásolás után fordult el az apjától és került közelebb az anyjához, noha az első szezonban szóba sem állt az anyjával és elég közel került Brody-hoz. Ezért volt szükség erre, noha valóban nem ennyire hangsúlyozottan, ebből a szempontból tényleg a pumára hasonlít ez a szál.
A kissrácon röhögtem mindig, szerencsétlennek a "nézd, mi megy a tévében!" és a "játszol velem egyet?"-szövegeken túl nem sok esélye volt megnyilvánulni, a legtöbbször el is felejtették, hogy a család része.
Az évadot tekintve pedig az utolsó kábé 4 rész valóban nagy lejtmenet volt, a műveleti szobából való SMS-küldés a 24 legidegesítőbb pillanatait idézte, csakúgy, mint az Abu Nazírral való nagy leszámolás. A nagy bumm a végén is béna volt, a fostos Estest túl könnyen elintézték, kurvára unalmas, hogy akkor Brody most terrorista vagy sem. És a csajjal is tele van a tököm, ahogy forgatja a szemeit, mer hogy akkor ő most idegbeteg. Nagy sallert neki.
elefes 2012.12.19 15:58:37
@K.Leslee: Igen. :D Lehet, ezért is sunyították el szerencsétlen srácot.
elefes 2012.12.19 20:09:55
@walter white: viszont ennek a csajnak kifejezetten jól áll <3
Geekblog Looper 2012.09.29 09:50:21
Ahhoz képest, hogy egy-két váratlanul harsány, a műfajból kikacsintó poén ellenére a Looper milyen nyílegyenes és vérkomoly film, meglepő, amikor az egyik jelenetben Bruce Willis dühösen az asztalra csap, és közvetve az arcodba üvölti, hogy felejtsd el az időutazás logikáját…..
Geekblog Pacific Rim trailer 2012.12.13 06:56:17
Tessék megkapaszkodni! ..
elefes 2012.12.13 11:08:37
@jocibmx: Szerintem már az Inception is egy marha nagy lufi volt. Jól nézett ki, iszonyú jó a zenéje, de semmi több. Marha unalmas és tipikusan az a film, amit megnézve a kukoricazabáló, kólaszürcsölgető néző hűdeokosnak hiszi magát.
elefes 2012.12.13 11:12:45
@Rusznyák Csaba: A Tökéletes trükk tényleg jó volt, de nem érzem, hogy Nolan valami nagyon kiemelkedő rendező lenne. Sokkal jobb iparosok vannak nála.
elefes 2012.12.13 11:31:26
@jocibmx: Ne tegyük, mert nem is tudom, mikor anyáztam annyit egy film után, mint az Inception és az utolsó Batman. Talán az utolsó Kevin Smith-film volt az, ami ennyire felidegesített.
Magyar sci-fi? Élvezhető magyar sci-fi? Már az első szóösszetétel is nehezen értelmezhető, a második azonban már olyan komoly paradoxont idéz, amilyet még a Vissza a jövőbe egyik részében sem pipáltunk. Poszt-Zsoldos Péter talán ha egy maroknyi, a zsánerben értékelhető magyar…..
(Bár szabály, hogy ugyanarról a filmről, könyvről, stb., két írást nem közlünk, a Doktor ellenkritikáját (amely korábbi, pozitív Skyfall-recenziónkkal megy szembe), úgy érzem, hiba lett volna megtagadni olvasóinktól. A cikk egyben a Zárt osztály elnevezésű sorozatunk első…..
A sárgás-koszos képi világú westernnoirt, ami a Yojimbo és az Egy maroknyi dollárért után a harmadik volt Dashiell Hammett Véres aratás című regényének "adaptációi" sorában, a kritikusok többsége ízekre szedte (hogy miért, arra majd egy külön cikkben kitérünk), és a…..
Geekblog The Lone Ranger trailer 2012.10.03 12:08:47
Johnny Depp már megint furán néz ki, és fura dolgokat csinál. Remélhetőleg a film azért még jó lesz. ..
Nagy-Britannia elsőszámú horrorfilmfesztiválja, a FrightFest sem mentes azoktól a parasztoktól, akik képesek film közben telefonálni, sms-ezni, stb. - és mivel ezek a műfaji fesztiválok igencsak odafigyelnek arra, hogy a nézők szórakozása zavartalan legyen, a FrightFest szervezői…..
elefes 2012.09.05 12:27:57
Geekblog A csodálatos Pókember 2012.07.12 09:32:00
Bár a Pókember 3-mal a Sony nem égett akkorát – sem anyagilag, sem kritikailag – mint a Batman és Robinnal a Warner, miután éveken át hiába próbálták tető alá hozni a negyedik részt, ők is úgy döntöttek, hogy rebootolják a franchise-t, és hasonló megközelítést…..
Van abban valami különösen megnyugtató és otthonos, ha az ember nem jár sajtóvetítésekre. Minden tiszteletem az összes kollégámé, de valahogy teljesen más érzés úgy beülni a moziba, hogy nem pár tucat véresre töltött tollal ülő héja várja áldozatát, hanem ezerötszáz…..
elefes 2012.07.26 21:55:29
@Maya--: De. Bár soha nem szerettem Nolant, a Sötét lovag tetszik, bár az utolsó fél óra halál fölösleges, a Kétarc meg egy rossz vicc, a hisztijével együtt. Magas volt a léc, persze, de ez a léc nélkül is szörnyű.
A magyar készítésű mangákról szóló tanulmányunkban már kitértünk rá, általában hány példányban készülnek itthon a mangák, képregények. Ezúttal szeretnénk kicsit általánosabb képet adni a honi példányszámokról. Akik követik a magyar képregény sorsát, talán…..
A Mexican Stand-off ezúttal nem képregényes témával tér vissza, hanem egy a legutóbbi, XIX. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon rögtön négy nagyon izgalmas címmel előrukkoló új könyvkiadó, az Ad Astra színrelépésének apropóján. Mindegyik könyvről jelenik meg kritika…..
Geekblog Savages trailer 2012.04.07 11:59:00
Don Winslow könyve műfajának egyik legjobbja az utóbbi évekből, Oliver Stone pedig van volt olyan tökös rendező, hogy kihozza a legtöbbet a nyers, brutális thrillerből, amiben két fűtermesztő megmutatja a mexikói kartellnek, hol lakozik az úristen. Ha csak feleolyan jó lesz, mint a…..
Feltételezzük, hogy az evolúció pozitív irányba tart, vagyis az ember fejlődik, idővel jobb, okosabb, alkalmazkodóképesebb, életrevalóbb lesz – de ki garantálhatja, hogy ez valóban így van? Nem meglepő módon, Dick szerint senki. Bár A Frolix-8 küldötte messze van attól,…..
Geekblog Az éhezők viadala 2012.03.21 00:09:00
Amikor a cirkusz olyan fenomenális, hogy a nép már a kenyér nélkül is elvan. Legalábbis valami ilyesmit próbál elhitetni velünk a Suzanne Collins gigászi sikerű könyvtrilógiájának első részéből készült sci-fi kaland, Az éhezők viadala. A disztópikus társadalomban a címbeli…..
elefes 2012.03.22 10:15:32
@[bs]: Ebben semmi spoiler nincs. Az önfeláldozás már a trailerben is benne van: a húga helyett jelentkezik a Viadalra. Ennyi.
elefes 2012.03.23 08:57:17
@α Ursae Minoris: Sok bajom van a regényekkel, de az egyik legnagyobb: miért izguljak a főhősért, ha E/1-es az elbeszélés?
Geekblog John Carter 2012.03.08 09:56:00
„Miről szól a film?” „Hát, van egy polgárháborús veterán, aki indiánok elől menekülve megbújik egy barlangban, ahol megöl egy fura idegent, és valahogy a Marsra kerül, és… és… ott izé… szóval mindenfelé harcol mindenkivel.” Igen, a John…..
Valahol elbűvölő az a nemtörődömség és naivitás, amivel Edgar Rice Burroughs, Tarzan megteremtője megírta második leghíresebb hőse, John Carter történetét. A Mars hercegnőjében egyrészt egymást érik a következetlenségek és a fantasy műfajhoz képest is nehezen…..
elefes 2012.02.23 17:53:32
@gothmog: a nálunk is kiadott 4. és az 5. rész már külön sztorik, az egyikben talán John Carter lánya a főszereplő (és a leírások alapján a többi is)
elefes 2012.02.23 18:23:43
@gothmog: Már rég olvastam, de simán lehet, hogy a trilógia valamelyik részében kiderül. Arra viszont emlékszem, hogy a légkörgyáras kavarást akkor nem értettem. :D De ha azt nézzük, hogy Carter Barsoomra kerülése is egy marhaság (nem derül ki, hogyan és miért, pláne, hogy Carter alapból nagyon rejtélyes figura), ez a rejtély igazából szinte mindegy.
elefes 2012.02.23 19:19:42
@gothmog: Ezek a történetbeli lyukak olykor tényleg dühítőek, de máskor meg szeretem, hogy nem magyaráz meg dolgokat. Például, hogy SPOILER Carter miért öregszik olyan lassan. Vagy asszem a kriptája, ami csak belülről zárható.
Geekblog Zsiráfablak A - E 2012.02.10 08:00:00
A Direkt fanzin egyik alkotójával, Haránt Artúrral készített mini-interjú során megígértük nektek, hogy a Geekz-en leközöljük a teljes Zsiráfablakot, hét betűs pakkokban, méghozzá a szerzők hozzájárulásával és kommentárjával. Fogadjátok hát szeretettel a felnőtt…..
elefes 2012.02.11 16:07:13
Igen! Ismét! Élőben! A világ legnagyobb sztárjaival! Nézzétek! ..
Már megint azzal kell kezdenem, amivel tavaly: volt sok jó film 2011-ben, de kevés kiemelkedő. Hollywood blockbusterszezonja – egy-két rohadt almától eltekintve, mint a Zöld lámpás – meglepően erősre sikeredett, persze önmagához képest. Az igazán jó filmek most is a kis,…..