Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagyza

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Hajléktalan-ügyben érintettek vagyunk, mivel a házunk egyik befalazott kapualjában él egy idősebb fedél nélküli úr. Azt hogy él, konkrétan onnan lehet tudni, hogy levet ereszt. A lé szarból, húgyból, tablettás borból, barack ízű alkoholos italból és tébécés…..
Adhatnék neked hitelt, de nem adok. El is mondom, hogy miért. Fasza kis hitelkonstrukció lenne, nem kamu thm, változó kamat ilyesmi. Törleszthetnéd úgy, hogy nem rokkanna bele a családi kassza. Adhatnék ilyen hitelt, de nem adok és elmondom miért nem. Magyar vagy Csalsz, lopsz, adót…..
nagyza 2011.10.04 20:10:44
@berczy04: "Még egy kérdés? Miért volt a devizahitelezés aranykorában a forinthitel sokkal (értsd: nagyságrendekkel) drágább? Ezen kellene elgondolkodni."
Ebben meg neked van igazad. Részben.
Sajnos lehetett nagyságrendekkel drágább, mert a bankok eldönthetik, hogy milyen kamatért és egyéb költségekért adnak kölcsön. Itt az egyoldalú szerz. módosításokkal van baj.
Ezután nem lesz ilyen, és nálunk is szabályozni fogják a devizahiteleket, ahogy más Kelet-európai országokban időben megtették.
Lázár János szemében én semmit sem érek. Nincs lakásom, mert nem akartam devizahitelt felvenni. Az autóm is régi és olcsó. Néhány ismerős nézett, mert nem akartam hitelbe autót venni. Nekem még megvan az autóm, de néhányuknak már nincs.
nagyza 2011.10.04 20:27:35
@klacus: és @berczy04: Már én is érzem, hogy kezdjük érteni egymást, csak én kevésbé vagyok egy ilyen poszton finom.
nagyza 2011.10.04 21:55:08
@berczy04: Mutatok: -> nagyza
Azért nem vettem fel devizahitelt, mert a 90-es évek távolkeleti válsága is megcibálta az itteni árfolyamokat. Pedig az kis kutya fasza volt a 2008-ban indult válságnak.
Erről pedig akkor az újságokban olvastam, nem vagyok gazdasági szakember, csak tudatos kispolgár.
Az Origo immár 41 cikkben dolgozza fel a magyar vonatkozású, az Egyesült Államok nagykövetsége által készített és hazaküldött jelentéseket, amelyek a Wikileaks, egy a titkok kiszivárogtatására létrehozott szervezet és weboldal kebeléből szivárogtak ki. Semmiképpen nem térnék…..
GyorshírA tavasszal, még egyszer utoljára 386 fővel újraválasztott parlament ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el a személyi jövedelemadóról szóló törvény módosítását, miszerint ez év szeptember 1-jétől a parlamenti képviselők tiszteletdíja nem tartozik a…..
nagyza 2011.04.06 18:18:08
@marcinátor: Miért ne lehetne egy cikk arról, hogy 2014-től jelentősen mások lesznek a parlamenti szabályok? Hiszen 2014-től jelentősen mások lesznek a parlamenti szabályok.
nagyza 2011.04.06 18:25:05
@marcinátor: Ráadásul én ugyanígy nem akartam elhinni azt, amikor bejelentették a magánnyugdíjakkal kapcsolatos lenyúlást. Akkor is azt hittem, hogy média hack. Úgyhogy már nagyon óvatos vagyok az ilyesmivel.

Nem nagyon olvasom ezt a blogot. Az index főoldalról klikkeltem csak ide.
különbéke börleszk 2011.02.15 14:45:56
Az előítélet -ha hagyod uralkodni- leszűkíti a lehetőségeid. Nem keveredsz bele mindenbe, amibe keveredhetnél, és ha mégis, nem azt látod, érzed, amit érezhetnél. Megfoszt attól, hogy te magad ítéld meg a világot és ne az előzetes (általában felszínes és általánosító)…..
A nyúlon túl A nyalás nem öl 2010.12.30 16:00:00
nagyza 2011.01.02 15:31:48
Magyaridióta Egy tapodtat sem 2010.11.25 09:15:00
Kedd este már belengették. Aludtam rá egyet. Szerdán bejelentették. Aludtam rá egyet. Ma csütörtök van, és egy a lényeg: egy tapodtat sem! Egy fillért sem!Már írtam, de én vagyok az (én is azok közé tartozom), akinek a szabadságán és az agyán kívül szinte semmije sincsen. Ez…..
nagyza 2010.11.25 17:06:41
A postoló helyett:
@Frengi: De az mert megdolgoztam érte, és ott van a nevem a számlán. Azért ütött szíven ez az írás, mert akár én is lehetnék, kivéve hogy nincs hitel az autómon.
Nekem volt hozamom is rajta, mert a válság előtt (2008 elején) tettem növekedésiből klasszikus portfólióba, majd 2009 elején vissza a növekedésibe. Nem vagyok pénzügyi szakember, csak pénzügyekről nem az mno.hu-n tájékozódom, hanem a portfolio.hu-n.
Eltőzsdézték?
Ha nem lett volna tőzsde, amikor néhány hete Járai tőkebevonást vitt végbe a biztosítóján?
Amúgy simán elhiszem, hogy a nyár eleji Kósa-Szíjjártó akció tudatos és szándékos volt, hogy a milliárdos Szíjjártó és hasonló barátai hülyére keressék magukat magyar papírok shortolásával.
A tőzsdézésről még annyit, hogy a nyugdíjbiztosítók a tőzsdei befektetéseik kb 90%-át magyar papírokban forgatták, tehát magyar vállalkozásoknak adnak lehetőséget, hogy tőkét vonjanak be. Az a 2700 milliárd forint igencsak hiányozni fog egy olyan időszakban, amikor az ijedős, nagyrészt tényleg spekulatív külföldi befektetők is éppen megszabadulni akarnak majd az itteni befektetéseiktől. Nem nekem fog hiányozni, hanem pl Csányi "Ő nem oligarcha" Sándornak.

Kedves Frengi!
Észrevehetnéd, hogy a papagájkommandónak ezen a poszton nem érdemes csicseregnie. Trollkodni az mno.hu-n is lehet. Ott nem kellenek érvek.
nagyza 2010.11.25 20:02:07
@Frengi:
"Az államfői indítvány szerint a magánnyugdíjpénztár tagjainak jogai tulajdonnak tekintendők. A tulajdon alkotmányosan korlátozható, de csak akkor, ha a korlátozás arányban áll az azt szükségessé tevő közérdekkel."

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100104-nyugdijtorveny-magannyugdij-alkotmanybirosaghoz-fordult-solyom-laszlo.html

A többi hozzászólóknak (és igazából nekik szól a hozzászólásom). Frengi csak egy troll.
nagyza 2010.11.25 20:55:33
@Peredhil: Valójában igazad van.
Kissé elszakadtam a szó valódi jelentésétől.

A "papagálykommandó"-s, amit Idelle használt, jobb kifejezés rá.
;)
 Tegnap nézegettem a használtautók hirdetéseit. El kéne passzolni a verdám, ennek okán próbáltam kideríteni, mennyit is kóstál a piacon. Nagyjából egy gurigát ér. Pont ennyi van a magánnyugdíj-számlámon. Elviszi az Orbán az autómat? El, baszd meg.Persze, még mindig jobb,…..
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
Frissítés, 2021 május: látom, hogy a mai napig jönnek a kattintások erre a posztra, gondolom, sokan a jövő évi választások apropóján túrják elő ezeket a net mélyéről, hogy bizonyítsák, hogy a Fidesz a jó választás.  Nekik üzenem egyrészt azt, hogy Orbán egy GECI, másrészt pedig azt, hogy 2018…..
Kedves Despota!  Történetem, illetve feleségem története egy klasszikus terror leírása, belőlünk mégis mosolyt fakasztott. Az olvasókra bízom, hogy ez a mosoly a részükről is a vidámság mosolya lesz-e, avagy inkább az irónia, vagy esetleg a kárörvendés mosolya.  Maga…..
  Naponta olvasom a Népszavát, ha tehetem, hallgatom a Klubrádiót, egy marxista aktivistáról elnevezett könyvtárban (tehát nyilvános helyen!) átlapozom a 168 órát, és ha Kálmán Olga nem hívja meg hetente egyszer Kolláth György alkotmánypingvint az Egyenes beszédbe, akkor…..
  Április 25-én végleg lezárult egy korszak Magyarországon. Korszakfordulót élünk meg, és nagyon fontos lenne értenünk, pontosan mi is zajlik le most. Sokan kimondták már, hogy több mint kormányváltás, ami most történt. Kis rendszerváltás lenne, vagy most történik meg az…..
Alig telt el néhány óra az új Parlament megalakulása után, az ifjonc pártok (s egy régi), máris annyira beleszerettek a légkörbe, hogy a 200 fős Parlament ötletéről -egyenlőre- hallani sem akarnak. No nem mintha ez számítana, de így a hiteléből veszít mind a Jobbik, mind…..
Cooperatores veritatis, azaz az igazság munkatársai  -szól XVI. Benedek pápa püspöki jelmondata. Joseph Ratzingert öt éve, 2005. április 19-én választották meg pápává, így ez alkalomból tovább növeljük az utóbbi időben kissé elszaporodott klerikális posztjaink számát.…..
Elárulta elveit a Jobbik, mondhatnám, ha radikálisan szeretnék fogalmazni, hiszen lepaktált az MSZP-vel. A nagy dilemma, hogy miként is viselkedjen az előző húsz évet elutasító párt a parlamentben, élesben mutatkozik most meg. A mindenáron-radikalizmus parlamentalizálódásának…..
Subba Outdoor: Jó a meled 2010.05.12 11:15:00
Írásban alapszinten kommunikál, és nagyon kanos!..
nagyza 2010.05.12 11:36:43
@Mr. Pickles: nem a séged, a seged, az ékezet csak egy vakolathiba

Amúgy az épület Napkor külterületén van, a fotót a bátyám csinálta pár éve és valamelyik vicclapra töltötte fel. Minden évben partifecskék telepét mérjük fel a közeli homokbányában.
Kínai Kálmánékkal ma úgy gondoltuk, kinézünk a Városligetbe, meghallgatni, milyen jó hírekkel tud nekünk szolgálni Horváth Csaba. A főpolgármester-jelölt beszéde azonban nem minden szocialista szimpatizánst kötött le: többen nekitámadtak ugyanis a Hír TV operatőrének és a…..
w A gumid kopjon, ne a hazád! 2010.04.29 06:00:00
Hogy mennyire megérett Magyarország a radikális változásra, azt a most lezárult korszak végvonaglásai mutatják be éles megvilágításban. Kiábrándítóan, dühítően ostoba rendszerek uralkodtak felettünk, amelyek már csak megszokásból csuszamlottak előre saját, lassan…..
Miért tűnik rendhagyónak és mégis miért nem rendhagyó Molnár Oszkár sikere? Előljáróban szögezzük le: független egyéni kerületes országgyűlési képviselőnek lenni nehéz dolog. Különösen akkor, ha az illető függetlenként is kerül be a parlamentbe, és nem Házon belül…..
Lesz 2010-ben egyszeri, nagy arányú adócsökkentés, ha a Fidesz kerül kormányra - jelentette ki Orbán Viktor, az ellenzéki párt elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában november 10-én.A politikus akkor arra nem válaszolt, hogy hány százalékos lesz a csökkentés. Mint mondta,…..
A Népszava mai számában az ismert publicista a sokat mondó „Tudatlanok” címmel írta meg véleményét. Bár a gyávaságról értekező Mészáros Tamás neveket nem említ, nem volt nehéz magamra ismernem egyik példájában. A kioktató hangnem és a lekezelő érvelés több…..