Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lehetnék én is

0 bejegyzést írt és 604 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valamikor április végén-május elején kürtölte világgá az Index, hogy egy gombóc fagyi az új szezonban négyszázötven forint lehet. Ez a fránya Index nem bontotta ki az igazság minden részletét. Személyesen inspiciáltam az akkor nyíló balatoni strand rablósorán, és bizony egy gombolc fallajt nem…..
Pont a korábbi támogatás miatt...
Lehetnék én is 2022.09.02 22:08:29
@p.a: miért, te nem kaptál?
Én még 40 meg 65eforintot kaptam, örültem neki. Amikor meg megnüttek a gyerekek eszembe sem jutott, hogy miért nem kapok 10 évente. Biztos neveltetési hiba
A világraszólóan dicsőséges magyar gazdaságnak szüksége van a Brüsszelből különböző jogcímeken érkező pénzekre. Nem nagyon, csak mint egy falat kenyérre. De azok meg nem igazán akarják adni. Nehezül a világ a dán, német, holland, svéd stb. adófizetők számára is, ezért alapból sincsenek adakozó…..
Lehetnék én is 2022.09.01 13:53:26
@CoolKoon: Az ugye megvan nekedi is, blogger, hogy ami nekünk JÁR, az nem most jár, hanem másfél éve járt." - És az mégis mit változtat a lényegen? Másfél éve talán kevésbé volt szétrohasztva Mo. a korrupció által? Na ugye...Maszatolsz, te a mostani nyavalygásról írsz, hogy romlik a helyzetük -és ez különbség

"Ha másfél éve nem járulunk hozzá, viszonossági alapon a helyreállítási alap LÉTREHOZÁSÁHOZ (nem a pénzkifizetéshez, henem, hogy legyen)" - ...akkor garantáltan nem kapott volna belőle Mo. egy büdös fillért sem. Az sokkal jobb lett volna, ugye? Nem érted, vagy nem akarod, ha akkor mi nem engedjük el az alap létrehozásának bojkottját, akkor nincs ALAP. nekünk sincs pénzünk belőle, de déleurópa már zokogott volna 21 elején is

"ismét a spanyolokat a katalán népszavazás vérbefojtásáért" - Miért hazudsz? te hazudsz koma, elüldözték a megválasztottakat

"vagy az északafrikai migráűnskerítésért" - Itt is hazudsz. Megbüntette valaki valahais Mo-t a déli határszakaszon felhúzott pengésdrótért? Te hazudsz, ez az egyik hangoskodási ok ballibbant tesóidnál

"Vagy korrekt zöld szentként bezárni az atomerőművet, azután venni más atomerőművéből venni az áramot" - Nem, bár az ostoba osztrákok gyakorlatilag évtizedek óta ezt csinálják. De mégis hogy jön ez ide? Mert szerintem sehogy...
Válasz
Ez a szakértői csapat felelősségteljesebben gondolkodik, bölcsebb és kreatívabb mint az összes eddigi Orbán-kormány... https://www.youtube.com/watch?v=EtJqP8vhSQ0..
Lehetnék én is 2022.08.31 20:39:55
Nyár közepén valami Kurvatáj nevű szeánszon összejönnek a svábok, tótok, oláhok, rácok és jól megünneplik ősmagyarságukat. Nevetséges hülyeség az egész, melynek fénypontja a fővédnök (agya lá) gyula - Kövér elvtárs - menetrendszerű baromságainak meghallgatása a hanyatló Nyugatról. Hanem ezek a…..
Egy régi szovjet vicc szerint egyszer, amikor Lenin elvtárs átsétált a Vörös téren, néhány ott focizó gyerek labdája a bolsevik vezető lábaihoz gurult. Lenin barátságosan visszapasszolta a játékszert a fiúknak. A szovjet sajtó erre megjegyezte, hogy milyen humánus vezető a párt első embere, hiszen…..
Lehetnék én is 2022.08.23 21:31:53
@sancho13: az 1EUR meg majdnem 1USD. Tud azért a mi Viktorunk25%-ot emelt a dolláron.
bircahang Merénylet 2022.08.21 12:12:00
Tegnap este felrobbantották Alekszandr Dugin orosz filozófus és politikus autóját Moszkva agglomerációjában, a városhatártól kb. 15 km-re. A kocsiban a 30 éves lánya ült, Darja, aki szintén politikus, aki azonnal meghalt a helyszínen. Most mindenesetre nem lennék semmiképpen se Soros fiának…..
Lehetnék én is 2022.08.22 20:57:29
@Boldeone2: nincs olyan, hogy Putler.
A10% HUF erősödéshez az is elég lenne, ha za EU nem akarná agyonszankcionálni saját magát.
Az EU GDP.jének egy ukrajnai béke, egy kiegyensúlyozott energiapolitika, meg egy kreatív, hatékony, pragmatista vezetés is elég lenne.
Nem mellesleg ez nekünk is jó lenne.
Na most az orosz helybenmaradást nagyban segítettet volna, ha a zakkan Bidé bácsi tetű tanácsadói nem fenyegetik a fegyverrendszerek telepítésével.
Az is elég világos, hogy a nagy békéhez az ilyen szarjankók gerilla (terror) cselekmények sem visznek közelebb, tük fölösleges relativizálni azokat. Mit ahogy az is biztos, hogy Putyin nem engedheti meg magának, hogy ne likvidálja az ilyenben érintetteteket. Mentoraid az usákok is úgy csinálják.
Az, hogy Sorors vagy nem soros lesz az ellentételezés, nem tudom, de lesz és nem lesz jogtalan
Rossz üzenetek...
Lehetnék én is 2022.08.15 21:52:57
@p.a: nem, ezeket te kötöd össze azzal a kierőszakolt kapoccsal
1. lesz tüzijáték, mert ünnep lesz, ünnepelni akarunk és szoktunk, hatalmas igény van az összetartozás erősítésére. Pénzbe kerül, de mi nem.
2. megemelték a miniszterek fizetését egy erős közepes tapasztalt programozó, vagy egy vidéki kórház osztályvezető orvosának szintjére. Borzasztóó? Nem. Lehet irigykedni? Miaz hogy, nagyon is
Lehetnék én is 2022.08.16 16:34:20
@élhetetlen: tudom te pedagógus vagy. alsós.
látom neked a programozó fáj a politikus fáj, az orvos nem fáj
Lehetnék én is 2022.08.16 21:34:06
@élhetetlen: ugye nem informatikus vagy, legfeljebb pályaelhagyó pedagógus? Nyugdíjba egy állami cégtől mentél és nem a piacról. Még Lichtensteinben sem keres úgy egy pedagógus, mit egy informatikus és mindenhol többszörösét keresik az orvosok, mint a pedagógusok.
De azt nem tudom elképzelni, hogy az a 10-20 miniszter, aki csücsül egy hierarchia tetején a te meg az én szavazatommal, az osztályvezetői orvos bérével tegye tönkre az országot.
Te a nyugdíjadból nem adnál le a tanárok fizetésemelésére, én sem adóznék többet értük. De akkor ki fizesse ki a cehhüket.
Amúgy az egészségügy szépen zárkózik, magyar viszonylatban - szerintem rosszul tudod az utóbbi 2 év bérfejlesztéseit szakápolói vonalon.
Az Európai Unió vagy egységes hatalmi pólus lesz, vagy széteső "nemzetek Európája", ami aztán az Egyesült Államok, Oroszország és Kína politikai játékszerévé degradálódik. Nem tehet úgy a „globalizációellenes jobboldal” mintha ő csak egyszerű szószólója volna a nemzeti identitású népnek. Emögött…..
A lakosság a Kádár-korban hozzászokott a "kis foci, kis pénz"-elvhez amihez aztán a Fidesz visszatért, vagyis ahhoz az ígérethez, hogy amennyiben az állam biztosítja, hogy ne legyen nagy infláció, nagy munkanélküliség, ugyanakkor az egészségügyi szolgáltatás és a nyugdíj meglegyen, akkor a nagy…..
A ballibek már megint pofára estek. Az ostobább ballibek persze csináltak maguknak egy öngólt is. Lásd MZP-t és a Momentumot, akik megpróbáltak a KATA-tüntetéseken politikai tőkét csinálni. Az okosabb ballibek, lásd Gyurcsány, meg se próbált beleállni egy veszett ügybe, így csak a FB-on volt…..
Lehetnék én is 2022.08.06 10:58:09
@Sztbeni95: te 30 alatt azt hiszed, minden örökké tart. Nem jól hiszed.
Egyébként az adódból nem csak a nyugdíjad nem lesz, meg eü ellátásod (kérlek ne visiíts hangosan, ha a prosztatád bajait kifizettetik veled, és az infarktusodról nem is beszéltem), de nem lesz a gyerekeidnek iskolája, tankönyve, ebédje, meg nem lesz árvízvédelmed, meg egy csomó olyan projekt, ami állami pénzből van most.
Nem lesz befizetni miből az EU sarcait, kifizetni a határőrt....
Talán gondolkodj kicsit nagyobb perspektívával, jogy ki jár jól a z adó nem fizetéssel.
Szívesen.
Elegem Van! Elegem van Dallasból 2022.08.02 21:58:26
Midőn a nem kormánygép leszáll a dallasi repülőtér kifutójára, az utasoknak a következő tájékoztatást mondja be a helyi műsorközlő: "Vnyimájnye, Vnyimájnye! Dr. Viktor Győzővics Orbán KGB ügynök urat várják elvtársai a dallasi tankönyvraktárnál a Lee Harvey Oswald-díj átadójára! Pavtarju!…..
Lehetnék én is 2022.08.02 23:18:20
Miként változott meg a tusnádfürdői beszéd alapján a magyar kormány mozgástere? Milyen logika mentén alakítja ki Orbán Viktor hosszútávú stratégiáját? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Rajnai Gergely blogbejegyzése...
Viktor, te egy magyargyűlölő, nemzetgyilkos, náci, tolvaj geci vagy. Ámbár előfordul, hogy félreérthetően fogalmazok...
Lehetnék én is 2022.08.01 20:54:04
@dr.ahalan: bécsben szépségverseny volt? Nem mondták előtte.
Ha időben szólnak lehet Ferit küldjük, józanul.
Stefano Bottoni: Orbán azt jelezte előre, burkoltan Tusványoson, hogy nem akar megegyezni az Európai Unióval. Vas András interjúja, Népszava 2022. július 30. Egy hete Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde a téma a hazai és a nemzetközi sajtóban, közéletben. Főként a fajok keveredésével kapcsolatos…..
Várható volt, hogy a kormány lépésről lépésre számolja fel a saját maga által hozott szociális intézkedéseket, és a szombaton bejelentett üzemanyaggal kapcsolatos megszorítások sem tekinthetők véglegesnek. Hasonlóan a rezsicsökkentés csökkentéséhez a kedvezményes benzinvásárlásra jogosultak körének…..
Lehetnék én is 2022.07.31 21:47:36
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: nem megszorítás, hanem támogatásmérésklés?
Érted a különbséget?
Marad támogatás, de kevesebb.
Ettől sokkal rosszabb, ha nem marad támogatás.
És még rosszabba a megszrítás, ha külön adüt fizetsz azért mert gáz//villanyt fogyasztasz (pl. azért, hogy megvásárolt gázunkat odaadhassuk annak, akinek nem jututt eszébe, hogy lesz tél - tücsök és hangya mese megvan?)
Lehetnék én is 2022.07.31 21:55:34
@Tellinghovon: azt tudom, hogy én fizetem az adómból a rezsicsükkentést.
Nem ez a kérédés, mert kb. mindenhol fizetnek adót, de nagyon nem mindenhol van rezsicsökkentés.
Azzal, hoyg 201-ben először levettek a visszavett közszolgáltatók áraiból, majd befagysztották, látszott, hogy nagyon nem piackonform, de nem is akart az lenni.5-20-100% mozgásig pumpálták bele az adónkat, de egyszer azt kellett mondani, nem mehet ÍGY tovább. Két lehetőség, vagy különadó ennek a fenntartására, vagy valahol megvágni a támogatást. Ők ezt választották. Nagyjából magyarázható
Lehetnék én is 2022.07.31 22:00:31
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: korábban, ha akartál, tudtál különbséget tenni fogalmak között. Ha karod, most is sikerülhet.
Megszorítás - elvesz tőled (rosszul esik).
Támogatás csökkentés - racionalizálja a kiadásait (ez is).
Ha tervezel fel szoktál készülni nehézségekre, akadályokra, stb. Arra nem tudsz felkészülni, hogy irracionális szankciópolitika 300-500%-kal mozgatja a piacot - ami így már nem is piac, hanem energialottó.
MaGYAUR Mi az EU lényege? 2022.07.30 10:42:06
Az Európai Unió minden korábbi mesterségesen kialakított országhatárt - és csak ilyenek léteznek! - virtuálissá kíván tenni, miközben a nemzetek egymással szövetségben továbbra is élnek és virágoznak! Tulajdonképpen csak a 19., 20. században jöttek létre a nemzetállamok, de még az olyan "homogén"…..
Fekete humor a magyar külügytől: háborús veszélyhelyzetre hivatkozva halasztották el 45 nappal a válaszadást az Arnest nevű orosz cég 6,8 milliárdos állami támogatásáról. Szijjártóék még tavaly augusztusban állapodtak meg Lavrovval, hogy az orosz aeroszol-üzem (eddig előzmény nélküli módon) magyar…..
Lehetnék én is 2022.07.27 13:53:52
@birkamenet: mit akartál mondani? Nekem, vagy csak úgy. Mindegy.
Amit ideokádtál az sem a posztoz, sem az én beírásomhoz nem kapcsolódik.
Tényleg sajnállak, meg azokat is akikkel közösséget vállalsz. A stílusod a kisebbik baj - az csak a nevelentlenségre, szomorú családi háttérre utal. A nagyobbik az, hogy céltalan, értelmetlen fröcsögés, amit elkövetsz mindenhol - és ez sajnos a te emberi nullaságodat mutatja
Lehetnék én is 2022.07.27 22:39:58
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: és te mit akartál mondani?
De legalább szalonképes voltál, nem úgy mint birkamenet hitsorstársad.
A "vármegye", a "főispán", (az állampolgárokat akár botütéssel is büntető) "csendőr" elnevezések az Orbán kormánynak azt a szándékát fejezik ki, hogy "ne előre, hanem hátra" menjen Fidesz-Magyarország. A férfisoviniszta, nacionalista Hadiállam fanatikus hívei megvetik korunk Jog-alapú…..
Orbán az Index szerint azt mondta, hogy „mi nem vagyunk kevert fajúak.” Ez nem igaz. A közép-európai térség, benne a magyarsággal, Európa egyik nemzetiségileg és „fajilag” legkevertebb régiója! Nemcsak arról van szó, hogy maga a magyarság is egy különböző nyelveken beszélő törzsszövetségből alakult…..
Várjuk a korrekciót...
Lehetnék én is 2022.07.22 20:34:55
acounto.com/atalanyado-2022/?gclid=Cj0KCQjwlemWBhDUARIsAFp1rLV5HStZPakr3X08DKBWztVY-NcV4ay_48qbylEr163Id_MT12LmQ6caAqQVEALw_wcB
Átalányadózás főállásúaknak, mellékesben keresgélőknek, esetleg adómentesen (havi 100.000), költségátalánnyal.
Miért nem jó ez munkaszerződéshez képest?
bircahang Fogatlan mucsai bunkók 2022.07.15 06:06:00
A liberalizmus inherens problémája, hogy a liberalizmus és a demokrácia eszméi kizárják egymást. Ez máig megoldhatatlan feladat a liberális megmondóembereknek. Miért zárja ki egymást a két eszme? Mert a demokrácia azt vallja, a mindenkori többség döntsön, míg a liberalizmus merotokratikus, azt…..
Lehetnék én is 2022.07.15 20:40:00
@Boldeone2: azért elég nehéz nempártemberi múlttal befolyásos politikusnak lenni.
Talán egy sem jut az eszembe
te kire gondoltál (tudom független, ballib, orbántszívbőlutáló, soroscsicska, szavad demokrata buzi)?
Az Európai Bizottság tegnap hozta nyilvánosságra a 2021-es évről szóló jogállamisági jelentését. Az abban szereplő ajánlások szerint Magyarországon minden vizsgált területen alapvető változtatásokra van szükség, miközben érdemi javulás évek óta nem tapasztalható. Ez annak fényében különösen…..
24.HU Az informatikusok kivándorlását okozhatja a katatörvény  Lányi Örs - 2022. 07.13.  Az informatikai szakemberek tömeges elvándorlásának megakadályozása érdekében az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért új adónemet javasol a KATA átalakítása kapcsán. A szervezet közleménye szerint az…..
Lehetnék én is 2022.07.14 10:57:19