Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mickey Pearce

0 bejegyzést írt és 705 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
         Vidnyánszky Attila a Bayer-Huth-Szakács-féle agresszív tehetségtelen senkiháziak nyelvét beszéli. Minden hatalom az övé, lassan a teljes magyar színházi életet ellenőrzi, de közben papagájként ismételgeti azt, hogy vissza kell venni a zsidóktól a Színművészeti Egyetemet. A…..
Mickey Pearce 2020.09.08 21:54:30
@libernyák: Igen, ugyanezt gondolom (írtam?) És pont azért mert szabadabban lehet előjönni a témával, derül ki mindenféle családtagról és ismerősről hogy jé ő is az. Könnyebb úgy gyűlölködni hogy az ember valami perverz állatokat képzel el, akiket személyesen nem ismer, csak messziről látja hogy milyen idétlenül öltöznek, stb. Azért Berlinben én is meg tudok lepődni néha :))) Valahol pont a magamutogató "polgárpukkasztó" viselkedés az ami mára a legnagyobb ellenségükké vált és a rendező barátom az ilyenek miatt nem támogatja az extrém megnyilvánulásokat, mert tudja hogy szükségtelenül irritálja az amúgy egyre befogadóbb közeget.
Mickey Pearce 2020.09.09 11:08:50
@Podvinecz Marsall: @kalamar:

Igen, Only Fools and Horses :) A főszereplőt ("Del Boy") lovaggá ütötte a királynő az ebben a sorozatban nyújtott teljesítményéért amivel jelentősen befolyásolta az angol kultúrát :)))
Mikor a UK-ben éltem, ez volt a kedvenc sorozatom, meg is van az összes évfolyam DVD-n :) Mickey jó arc, ne tessék bántani :)))

youtu.be/bNuZYoiZk88

a kalapos fiú Mickey :)

(én 51 éves koromban nyugdíjba mentem, valamit azért jól csinálhattam az üzleti szférában :p )
     " Mostanra odáig jutottam, hogy a magyar államnak nem kellene finanszíroznia a színészképzést. Ronald Reagan nem futott be jelentős színi karriert, de nem is járt semmilyen iskolába és az amerikai állam sem finanszírozta a tanulmányait. Magyarországon sem a korábbi gazdasági helyzet, sem a…..
Mickey Pearce 2020.09.08 22:25:49
@Hálátlan Gazember: @jotunder: Ha már brancs meg klikkesedés (ami szerintem no-brainer, mindenhol van ilyesmi az én "nemzetközi" tapasztalataim szerint, majd pont a színházi világban ne lenne??).

Volt egy darab a Pinceszínházban 2014 körül. Nem emlékszem a címére és interneten nem találtam. Egy Turgenyev darab átírása volt arra a sztorira hogy Szabó István mint titkosügynök (III/III-as??) kinyírta a tehetséges konkurenciáját és így lett nemtommi. A Szerelmesfilm kapcsán. Ti nyilván jobban ismeritek ezt a világot, nekem csak az darab jutott. Dobó Kata, Anger Zsolt, Dengyel Iván játszották.
Mickey Pearce 2020.09.08 22:58:57
@harmadikszem: Hogy állapítod meg, hogy egy "kutatási eredmény" mennyire fontos/jelentős?? Az impact factor az egy nagyon gyenge mérőszám, bár lehet hogy nincsen jobb (ugye mint a demokrácia :))) )
Még egy Nobel díj is néha olyan helyre megy, hogy csak nézek.
Innentől kezdve beleszól a szubjektivitás, ki kinek segít, tesz szivességet, kinek az embere, a neveltje, stb.
Az elmúlt ősszel úgy esett, hogy egy hirtelen fellángolás miatt, úgy döntöttem, hogy ezúttal Poznanba látogatok el. Magában a városban számos történelmi és kulturális látnivaló van, amelyek magukon viselik Poznan/Posen lengyel és német múltját. Egy internetes blog egészen odáig ment, hogy a várost,…..
Mickey Pearce 2020.09.02 04:23:22
@oranje2010: Az kiderül a szövegből hogy az adott területen agresszív elnémetesítés és németek betelepítése folyt 120 éven keresztül (és az csak a 3. felosztás kezdete, előtte volt már a 2., stb). Nyilván nem simogatták meg a németek buksiját amikor fordult a kocka.

Hogy a keleti területeken mi lehetett, azt el sem tudom képzelni, mert én azt hallottam lengyelektől hogy bár nagyon utálják a németeket és oroszokat "történelmi okokból", de a legjobban az ukránokat utálják azért, mert amit műveltek a 2. világháborúban amikor a szovjetek jöttek visszafele, az még annál is rosszabb volt mit amit a nácik csináltak. Itt ukránok alatt nyilván nem a lengyel származású ukránokat értik. Sajnos a történelem tele van ilyen borzalmakkal.
       Nem vagyok orvos, nem fogok írni a koronavírusról, de ha valakinek fontos gondolatai támadnak, akkor idekommenteljen, ne egyenesen bele a levegőbe...
Mickey Pearce 2020.03.16 11:57:51
@Kettes: Hollandiában hétfőtől zártak be és én vasárnap jöttem el, akkor még nyitva volt minden. Ott vásároltam. Tudod: nagy bolt, bemész tele van áruval és vásárlóval akik egymásra tüsszögnek. Vettem egy csomó sajtot szombat este. Nehéz eltéveszteni :)
Én már láttam egymillió dollárt, ne magadból indulj ki :)
Mickey Pearce 2020.09.02 01:14:21
@incze: "He was found to have contracted a different coronavirus strain from the one he had previously contracted and remained asymptomatic for the second infection."

#mindmeghalunk

Megkérdeztem erről a család orvos egyetemi tanár tagját, azt mondta hogy lófasz, ne foglalkozzak vele :))) Szerintem az 5G tornyokban komolyabb veszély van :)))
(mondjuk nekem megvolt ez a COVID 19, olaszoktól kaptam, de egy átlagos influenzát jobban megszenvedek, pedíg messze vagyok az ideális egészségestől, az orvos rokon meg az iráni (MIGRÁNS) diákoktól kapta el akiket tanított még mielőtt elkezdődött ez a dili, de annyira gyenge volt a hatása, hogy nem foglalkozott vele és csak utólag teszteltette magát hogy az volt-e és voltak anitestjei, tényleg érthetetlen ez a hisztéria, mintha legalább egy jó kis pestisjárvány lenne)

A 2. hullám megnövekedett esetszámai mögött sok európai országban az van, hogy automatikusan tesztelik a külföldről hazajövőket, akik fertőzöttek de tünetmentesek (pl németeknél, olaszoknál). Ezért is csökkent le jelentősen a fertőzöttek átlagéletkora. Az 1. hullámban még a haldokló 80 éves volt a sláger és nem volt kapacitás tesztelni a tünetmentes (vagy kvázi tünetmentes) fiatalabbakat.

Ezek a statisztikák meg tiszta őrület, pont azért mert mindenhol összevissza más "algoritmusok" mentén tesztelnek és haláloznak, stb. Komolyan nem lehet ezeket a számokat összehasonlítani. Az olyanok adnak valamilyen értelmes összképet, mint amit a szennyvízben mérnek. Ha az növekszik vagy csökken, akkor az a trend és kész attól függetlenül hogy konkrétan éppen kiket és hányat tesztelnek.
Mickey Pearce 2020.09.02 03:38:24
@incze: Te amúgy orvos vagy?
Nekem próbálták az orvos rokonok elmagyarázni hogy miért nem működnek jól a tesztek a különböző dolgokra és hogy van ez az egész víruscsalád meg az antitestek, de én nem vagyok az, nem kezdem magyarázni, mert felét sem értettem.
És nem is kurvaanyázlak azért, mert nálad sokkal okosabb embert ostabának nevezel :)
  „Amilyen az Adjon Isten, olyan lesz a fogadj Isten. Ezek nem finnyásak. Vidnyánszky Attila lett a Színművészeti ura. Kultúrharc a javából. Pusztuljon a nyitott, szabad művészet és kultúra! Jöjjenek a pártkatonák! Lehet így is. Most nincs mit tenni. Készülni kell. Vidnyánszky és társai addig…..
Mickey Pearce 2020.08.29 23:52:25
@Vaki Vaki: 1990-ben hol voltál a kurva fejlett jogérzékeddel? Ha akkor az összes MSZMP tag ment volna a fehér könyvbe, az MSZMP KB tagok, megyei párttitkárok, stb meg a börtönbe, akkor kicsit máshogy alakultak volna a dolgok. Gyurcsány is példamutatóan kiköltözhetett volna bizonyos villából amivel azóta is basztatják, valami kies lakótelepi lakásba.
Persze lehet, hogy te 2010-ben születtél... Az én felmenőimet speciell a komenyisták nyomorgatták és 1990 után annyi elégtételt kaptak, hogy láthatták a volt kommunistákat ülni az ellopott pénzeszsákokon és pofázni mint szoclib "szakemberek" és az egyedül helyes utat megmutatók és másokat morális fölénnyel lefasisztázók. Rohadt volna meg az összes.
Mickey Pearce 2020.08.30 03:54:57
@DarthVader: Örvendek. Téged nem ismerlek, Gyurcsány esetében azonban talán hasznosabb lett volna az országnak, ha nem emelkedik ki a paraszti-munkás sorból :))) (ugyanez Orbánnal)
Egyébként a Numerus Clausus is számos embernek tette lehetővé, hogy egyetemre járjon. Sőt, voltak akik késöbb ingyen juthattak zongorához. Ezt beszéljétek meg Jótündérrel :))) Látod milyen bonyolult az élet?? Itt ugye csak az a kérdés hogy milyen áron tették lehetővé ezekjet a "nagyszerű dolgokat", a társadalmi mobilitást (bazmeg). Ha egy elbaszott diktatúra kiirtott egy réteget és az volt a lehetőség, hogy a helyére lehetett felemelkedni és a vagyonukat lehetett megszerezni, az ne legyen már akkora vívmány. Aki ebben részt vett, az legalább olyan "kollaboráns", mint egy mai fideszes tolvaj. Lásd még Nürnbergi Per, stb.

A vagyonszéthordás és jogtalan gazdagodás témában "spontán privatizáció" jeligére:

mek.oszk.hu/02100/02185/html/394.html

Egyszerűen a "diktatúra kollaboráns elit" szétlopta az állami vagyont 1987-1990-ben. Pl a sokak által kedvelt Kuszaszemnek akkoriban volt egy tanácsadói "terméke": jó pénzért segített a "diktatúra kollaboráns" menedzsereknek hogy megfelelő jogi struktúrákat alkalmazva lenyúlják az általuk vezetett vállalatokat terminus technicus-szal élve "szarér hugyér". Késöbb könyveket írt mint privatizációs szakértő. Ha pl akkor börtönbe kerül, később nem tudott volna mindenféle okosságot csinálni magas állami poziciókban.

Ez főleg neked ment: @Vaki Vaki:

Ami némi aktualitást is ad ennek az egésznek. Bármilyen meglepő, de van egy aktív választói réteg, főleg idősebbek és mindenféle iskolázottságúak, akik ott tartanak, hogy a fidesz 2010 utáni "térfoglalása" még az 1990-ben elmaradt "kommunistátlanítás" megkésett megvalósítása és többek között ezért szavaznak a fideszre. Én ismerek személyesen ilyeneket és a blogszférában is lehet olvasni néha ilyen véleményeket más terápiás csoportokban (kettes beírhatja ezt is a Miért szavazol a ... posztba az idióták közé). Jótündér kedvéért szájbarágósan, mert ez akkora hülyeség hogy sosem jönne rá: vannak olyanok, akik örvendeznek annak, hogy ha valahonnan egy már 1990 előtt is jól pozicionált embert "végre kipiszkálnak, elhajtanak" és pont ezért szavaznak a fideszre, hogy az ilyeneket csináljon. Ez van. Ahogy DathVader is írta, az élet ilyen bonyolult...
Örülünk, Vincent? 1975 vs. 2020 2020.08.22 13:33:29
       Pattognak itt a kedves kommentelők, hogy miért fogadta el a Szemerédi a díjat Orbán Viktortól, hiszen azzal csak fényezi a rezsimet. Bayer keménykedik, hogy 1975-ben Székely Gábor mondott valami  beszédet az MSZMP XI. kongresszusán. Az a Székely Gábor, aki egy teljesen random nyolcvanas…..
Mickey Pearce 2020.08.27 03:43:20
@jotunder: "Teca néninek hívták az orosztanárnénit"
Ezt miért emelted ki? Maradandó nyomokat hagyott? Nekem ő volt az osztályfőnököm is :)))
Mickey Pearce 2020.08.27 18:56:25
@jotunder: Tőlünk rettegett, soha nem vitt el minket osztálykirándulásra :))) Kicsit renitensek voltunk, 26 fős kisérleti matek osztály 21 kerületből :)
A magyar tanárunk nagyon jó volt (Éva néni, nagyon fiatal volt de irodalmi szalon szint :))) ). Valami miniszterhelyettes volt a férje, Mercedesszel fuvarozta egy sofőr :)
Én is sok mindent elfelejtettem már. Öregszünk... Jön a demenecia :)
Elért eddigi csúcspontjára a kormány cinizmusa azzal az állítással, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter nyaralása Magyarország negyedik leggazdagabb emberének jachtján magánügy. A kormánytagok rongyrázása finoman szólva sem elszigetelt jelenség a magyar közéletben, ám a munka hősének nevezni azt,…..
Mickey Pearce 2020.08.21 06:35:09
@Indriq: Orbán politikával foglalkozik és az azért kapott jövedelméből él. A rokonai meg üzleti dolgokkal foglalkoznak és annak megfelelően jutnak jövedelemhez. Te is legyél vállakozó, sokkal érdekesebb mint Soros-ügynökként faszságokat kommentelni :)
           Szemerédi Endre kapta a Magyar Szent István-rendet, a legnagyobb magyar kitüntetést. Már írtam Szemerédiről, amikor az Abel-díjat kapta.  Ő az egyik legnagyobb élő magyar.  Nyolcvanéves.           "A természetes számok minden pozitív sűrűségű részhalmazában van tetszőlegesen hosszú…..
       A válasz egyszerű.... azért mert Orbán daddy szereti Lukasenka daddy-t (backa-nak mondják belorusz nyelven, őt tényleg így hívják a minszki nerben). Mert  Orbán daddy mindig olyan akart lenni, mint Lukasenka daddy, kolhozelnök, aki erős, mint egy bivaly, vodkával és traktorral gyógyítja a…..
Mickey Pearce 2020.08.14 09:11:49
          Egy fiatalember megpróbálja megtervezni az életét. Ha egy bizonyos életutat követ, akkor minden egyes évben ötven százalék valószínűséggel  másfélszeresére növeli a vagyonát, ötven százalék valószínűséggel elveszíti a vagyona negyven százalékát. Érdemes-e neki ötven dolgos évet áldozni az…..
Mickey Pearce 2020.08.07 14:39:58
@Külsős: mafi mushkila kért forrást
A trainingen konkrét részletekről volt szó, hogy mire kell figyelni a jövőben (pl te vagy a Treasury Middle Office vezetője, jön a Treasury sales hogy talált egy nagyon fasza szintetikus terméket, nagy profit, low risk, erre mit csinálj hogy ne rúgjanak ki és a bankod se menjen csődbe). Mi is történt és "lessons learned". Ennek keretében hangzott el az a bizonyos rész, hogy az USA bankoknak egy csomó kellemetlensége volt a rasszista (antirasszista) politikai aktivitmus miatt, pedig a hiteljóváhagyás folyamatában a scoring nem arról szól hogy milyen szinű a bőre, hanem hogy milyen stabil az álláshelyzete, hány gyereke van, stb. Szokás szerint az történt, hogy amikor a "politika" belekavart dolgokba, akkor lett belőle jó nagy gebasz, csak itt a szokásosnál jóval nagyobb.

A magyar devizahitelezésnél a felelősség szátszálazása meg elég világosan megtehető, csak objektíven kell nézni. Le vannak osztva a felelősségek. Pl a bankfelügyelet jóváhagyta a kifogásolt finanszírozó termékeket. Miért hagyta jóvá?? Onnantól kezdve a bank mutogathat a felügyeletre hogy az rátette a pecsétjét.
A támogatott forinthitel konstrukciót a Csányi intézte az Orbánéknál, az önmagában csődbe vitte volna az államháztartást ha nem nyúlnak hozzá, miközben az OTP 2 végén is szedte be a profitot. Ugyanakkor politikai okokból nem nagyon mertek hozzányúlni a szoci kormányok idején és nagyon örültek a devizahitel felfutásnak, mert az kiváltotta a támogatott forinthitelt. Tudták ők hogy azzal gond lesz, de volt ez a terv az Euro bevezetésről amit már írtam. Ez részben felment egy csomó szereplőt, kivéve azokat akik nem vezették be ahogy tervezték (Gy-vel kezdődik a neve)
Elég jól leírtad, kb úgy történt.
Egy bankfelügyelet bármikor megtilthatta volna a CHF hitelezést (akkor még mindíg lett volna az Euro hitel, de az nem volt annyira olcsó), de nem tette. Hozhatott volna mindenféle intézkedéseket ami megnehezíti a devizahitelezést, de ezt sem tette (pl kötelező tartalékráta jelentős megemelése devizaforrások esetén). Szakmai és politikai hibák sorozata. És erre jött a válság 2008-ban, ami szintén politikai indittatású volt csak más országban
Utána elég sok vita volt hogy az állam egyáltalán ne avatkozzon be a piac működésébe (ha lett volna normális piaci reálkamat az USA-ban, akkor nem lett volna válság, igaz hogy egy csomó embernek nem lett volna szép lakása meg autója, amit ugyan nem tudott kifizetni, de sebaj: hitelkárosult)
Mivel a politikusok döntötték el hogy mi legyen, nyilván úgy döntöttek hogy még jobban beavatkoznak. Azóta sincs pozitív reálkamat, van helyette mindenféle eszközlufi, nagyfokú eladósodottság (ingyenpénz, miért ne??)
És az egész egy nagy rakás szar... hogy mi lesz, ki tudja?? Ha lenne pozitív euro reálkamat, a fél eurózóna bedőlne. Ehelyett kitalálták hogy új paradigma van a gazdaságban, nincsen is ilyesmire szükség, majd mindíg lesz ingyenpénz (ezt hallottam 2008 áprilisában is ezzel foglalkozó szakemberektől, aztán szeptemberben már semennyiért sem lehetett pénzt szerezni) Én ezért vagyok némileg szkeptikus Ny Európával kapcsolatban. Kívülről lehet hogy szép az az alma, de belül szét van rohadva :(((
Mickey Pearce 2020.08.07 14:43:08
@velőtanya: a külföldi tulajdonú bankoknak volt olcsó euró (és chf) forrása az anyabankjuktól, az otp-nek meg nem. Ezzel jelentős versenyhátrányba kerültek és hónapról hónapra durván vesztettek a piaci részesedésükből. Megpróbáltak valamit kitalálni. A CHF-et kellett volna megtiltani (kivéve akinek van CHF bevétele) és az euró hitelezésen is szigorítani ahogy azt később meg is tették.
Mickey Pearce 2020.08.07 22:05:07
@incze: Olvasd már el hogy mi az aic definiciója... már más is megírta itt, hogy ha az állam (pl eladósodásból) többet költ az egészségügyre amit a polgár "elfogyaszt", az növeli az aic-t és akkor lehet mutogatni hogy hú de fasza minden, egészen addíg amíg vissza kell fizetni a hitelt pl. dél európa 10 éve az ECB lélegeztetőgépén van mert különben csődbe mennének. De a fogyasztás az jól megy. A termelés az kevésbé. Ha veszel egy fasza autót vagy hűtőt hitelből mert a sima jövedelmedből nem futja, akkor utána vissza kell fizetned a hitelt és még kevesebb pénzed marad a későbbi időszakban, mintha nem vetted volna fel a hitlet, ezt hívják előre hozott fogyasztásnak. A "nyugat" nagyon jó ebben az előrehozott fogyasztásban. Ettől aztán jó gazdagok. Csináld csak, neked való.

Az alapján amit írtál, kb úgy gondolkozol, mint az egyszeri román polgár aki felveszi a fedezetlen hitelt (legmagasabb kamatozású hitelfajta) aztán jól bevásárol belőle a madaras teszkóban kaját, amit utána felzabál és majd csak lesz valahogy. Ez annyira szánalmas, hogy nem is tudom mit mondjak :( Tényleg egy terápiás csoport ahogy Kettes írta. Bocs
Ismét bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor és köre óriási üzleti lehetőséget lát Magyarországban. A politikai hatalom képviselői és a gazdasági térnyerésben jeleskedő oligarchák kéz a kézben építik a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, amely lassan olyan éhes szörnnyé változik, amelyik mindent elnyel,…..
Mickey Pearce 2020.08.05 17:39:31
@Matthias_Corvinus: Megkérdeztem egy pszihológust hogy mit jelent az, hogy mindenkit mongolfidióta selejtnek nevezel aki értelmesebb nálad. Azt mondta, hogy a valószinű magyarázat az, hogy anyád kurva volt, apád pedíg mongolidióta és te is elég nyomi lettél, amit nem vagy képes feldolgozni. Hát sajnállak Matyikám. Az élet néha kegyetlen.
Mickey Pearce 2020.08.05 17:42:52
@Maxim Tsigalko: Matykó elmebeteg és mindíg amikor egy nagyfarkú muszlimnigger migránccsal seggbekuratja magát, akkor beindul és teleszarja az internetet a baromságaival. A PhD-jét is majommigráncs tenyésztésből írta, arra olyan büszke :)))
       Értem, hogy most nem erről kellene írni, mert helyzet van. Namost a helyzet az, hogy a Zsámbéki elmegy a Színművészeti Egyetemről, mert jön a Vidnyánszky.      Zsámbéki Gábor az egyik legnagyobb magyar rendező, valamikor írtam egy posztot arról, ahogyan Jordán Adélt és Stohl Bucit…..
Mickey Pearce 2020.08.04 21:51:52
@AdvocatusDiaboli: Ott azért nagyon furcsa dolgok voltak és a Gergényi-Pintér szál fontos lehet a dolgok megértésében vagy majdani feltárásában (csak álmodozom). Nem vagyok egy Gyurcsány fan, de szerintem neki volt ott a legkisebb szerepe.

(csak zárójelben: ilyen helyzetekre vannak egyértelmű protokollok, Kézikönyv 27b pontja, még gyakorolják is akiknek ez a dolguk, mert az a munkájuk, nem kell ott semmi újat kitalálni, legfeljebb a parancsot kell kiadni hogy akkor most az a helyzet van hogy, és akkor ennek megfelelően tessék jönni a vízágyús kocsinak meg a mittudoménmilyen felszereltségű "rohamrendőrnek", de az magától nem fog jönni)
Mickey Pearce 2020.08.04 22:04:00
@libernyák: Mintha születésemtől ismernél :))) Jutalom:

Katonaságnál találkoztam igazi határmenti zsákfaluban lakó szaros gumicsizmás fiatalemberrel (csak ott fényes volt a bakancsa). Valami 150 fős falu volt BAZ megyében. Kérdeztem, hogy mit csinálnak ott hétvégén. Hát a fonóban kukoricát morzsolnak. Nabammeg, erre beugrott amit énekórán tanultunk Lukin tanár úrtól, hogy Kodályék hogy gyűjtötték a népdalokat amiket ilyen kukoricamorzsolás közben énekelgettek a nép fiai és leányai. Már az új Kodálynak gondoltam magam amikor megkérdeztem, hogy kukorica morzsolás közben mit csinálnak??
Hát beszélgetnek
És miról beszélgetnek?? (már a néprajz PhD körvonalazódott a szemeim előtt)
Hát hogy ki nyalt már pinát...

Hát ennyi és ez tényleg így megtörtént.
Mickey Pearce 2020.08.04 22:38:25
@libernyák: Már jártam mindkét helyen, sőt Párizsban, Antwerpenben és Amszterdamban is, de erről többet nem mondhatok :)))
Még megjegyzem, hogy mivel hülye nem vagyok, disznóölésre csak akkorra érek oda mire kész a kaja, mert a sertés után rohangálást nélkülem is meg tudják oldani (viszont a héten egyedül összeszereltem egy elemekre bontva vásárolt spéci széket)
        Az a hipotézisem, hogy Bodolai László valójában meg akarta menteni az Indexet Orbánéktól. Ő nem Orbánék embere, hanem beszorult Orbán kutyái és a szerkesztőség közé. Azokból az információmorzsákból, amit össze tudtam szedegetni, és ami hihetetlenül távol van bármiféle teljes tudástól, nem…..
Mickey Pearce 2020.07.27 23:36:26
@labrys: seol barátunknak megjött az esze, ennyi történt :))) Láttam más blogokon is a hozzászólásait, gondoltam először hogy valami nicktolvaj aztán most látom hogy itt is. Szerintem teljesen igaza van, bár engem sohasem kedveltél aminek kifejezetten örülök :) Ha járnál szorgalmasan pszihológushoz és sikerülne a benned levő gyűlöletet és frusztrációt 50%-kal redukálni, egy egészen új világ tárulna eléd ami nem fehér és fekete hanem SZÍNES :)

@seol: megdícsért a Piszkos Fred, véged van :)))
Mickey Pearce 2020.08.03 23:23:13
@Kettes: Na ezt nagyon jól leírtad, nekem is gyanús volt. Persze nekem könnyű, engem nem taposott meg, mert már rég "függetlenítettem" magam a magyarországi szarságoktól. Már Gyurcsány sem taposott meg :p
Hova lett seol barátom??
Nekem akkor lett gyanús a dolog amikor a 2018-as választások előtt 2 markáns stratégia körvonalazódott itt:
1. nem szabad elmenni szavazni mer fasiszta diktatúra van és csak legitimáljuk, ebből meg is lett a 2/3 :((( (érdekes, az önkorinál nem volt diktatúra),
2. majd a nép egy hűvös hajnalon...
Szóval ez elég gyenge egy think tanktól, én már akkor csalódtam :p
Mickey Pearce 2020.08.04 21:41:00
@AdvocatusDiaboli: Ez egy bonyolultabb dolog mert amit írtam az egy kicsit ironikus is volt seol és kettes véleménye alapján, másrészt meg igaz annyiban hogy én kb akkoriban kezdtem el több időt tölteni ilyen blogok olvasásával mert lesérültem és kicsit szomorú lettem hogy ez ennyi és nem több. De ahogy Kettes azóta már kifejtette, ennek a blognak az a funkciója amit ott leírt és igazából én ezt már korábban gondoltam (mert sajnos értő szemmel látszik) és kicsit furcsáltam, azért is reagáltam. Csoportterápia a blogszférában.

Másik dolog hogy az én véleményem abban különbözik az itteni "törzskommentelők" nagy részétől, hogy az orbáni sikereket meghatározó 2 sikertényezőt kicsit máshogy súlyozom, nálam az ellenzék elképesztően alacsony szinvonala nagyobb súlyt kap, a diktatúráskodás meg kisebbet (én inkább egy nagy párt "túlhatalmát" látom), így aztán egy sok okos ellenzéki ember által látogatott blogon el tudnék képzelni komolyabb "szellemi munkát" mint várni, hogy majd valaki mások egy hüvös hajnalon... Pl a Béndek is megírja hetente hogy fasiszta diktatúra van, de ott ő is és még mások is rendszeresen irogatnak arról hogy mit kellene tenni, blabla. Mondjuk emiatt ott markánsabban jelenik meg az a vélemény, hogy az ellenzék teljes katasztrófa, mert amiket egyesek szerint kellene csnálni, ahhoz teljesen esélytelenek és nem azért mert diktatúra van hanem mert nincsenek hozzá kompetenciák.
Na mindegy, ma sem fogjuk megváltani a világot, nekem legalább jó napom volt :)))
HamPLÓ A 105Na örök! 2020.08.03 07:00:00
Nemrég meséltem a lengyelek hetvenes évektől gyártott kockavillamosáról, a 105N sorozatról, melynek előtörténete... hát, legalábbis rendhagyó. A 105N/105Na/805Na családból a kilencvenes évek elejéig körülbelül háromezer példány készült a chorzówi Konstalnál, ... ... így egyátalán nem meglepő,…..
        A közszolgálatinak csúfolt rezsimmédia egyik prüntyije kiszúrta, hogy Fiala János mondott valami furát az ATV egyik műsorában. A KESMA-boyok, aki nagyon büszkék arra, hogy majdnem Lovas István-díjat kaptak, és egyszer Bayer Zsolt leküldte őket parízerért a sarki boltba, akiknek a Facebook…..
Mickey Pearce 2020.08.03 22:45:13
     Majd írok kurvafontos dolgokról is, kurvafontosat, hát mi mást, ezt teljesen véletlenül találtam, annyira cukker, nem tudtam otthagyni.    "Angol nyelvű recenzió Hörcher Ferenc angol nyelvű könyvéről"- adott hírt a Nemzeti Rezsimegyetem arról, hogy angol nyelven jelent meg recenzió Hörcher…..
Mickey Pearce 2020.07.27 23:22:56
@jotunder: Olaszok nem nagyon tudnak angolul :))
Egyetem után tévedésből az akkori Európa legjobb mikroelektronikai és anyagtudományi kutatóintézetében szerencsétlenkedtem egy ideig. A mentorom egyszer jött hogy itt van egy világhírű japán aki a legizgalmasabb kutatásokat végzi, élő legenda és menjek én is meghallgatni. Nagyon gáz volt. Annyira nem tudott angolul hogy minden második mondata az volt hogy I apologise for my English mikozben meghajolt 90 fokban. Én éreztem szarul magam :((( A slide-jai rendben voltak, ki tudja ki írhatta :) Akik értették hogy mit beszélt, azok nagyon izgatottak lettek, biztosan éppen feltalálta a spanyolviaszt mikrochipen.
Mickey Pearce 2020.07.27 23:40:46
@jotunder: Magyar, egy jobb magyar egyetemen tanszékvezető, de docens.
Mickey Pearce 2020.07.28 00:04:58
@jotunder: redukálom a kérdést: egy (matek) tanszékvezető docenst lehet-e professzornak hívni angolul vagy nem. Ezen semmi félreértés nincsen :)
Minimum negyed századnyi hűvös vár a Karl Loganre, a Manowar volt gitárosára (a képen bal oldalon látható). A 2018-ban letartóztatott, most ötvenöt éves zenészre gyermekmolesztálásáért került fel a karperec, majd pedofil tartalom birtoklásért került ténylegesen is rács mögé - ekkor, pont ezek miatt…..
Mickey Pearce 2020.07.27 16:08:09
@iovialis: keverni teccik szánmonoxiddal. Én csak azt írtam hogy ő volt a szakértő, a folytonosság ami oly fontos a diplomáciában. Akkor állna meg a fideszes "vád" ha mondjuk a Szíjgyártó fusbalcsapatának tagjaként került volna diplomáciai pozicióba. A pedofilia egyébként nincsen ráírva az emberre, Kaleta lehetett egy nagyon szorgalms, rendes dilpomataés kellemes társsasági ember. A pedofilság akkor derül ki amikor lebukik. (a buzik egy részén legalább látszik, az nyilván rendben van a liberális (közös európai??) értékrend szerint, ha Kaleta kirúzsozva és ki retiküllel jelenik meg egy tárgyaláson). Na sikerült buziznom egyet :)
Mickey Pearce 2020.07.27 19:28:08
@bobijub: "legal age" is a mess :) Az USA-ban államonként is különbözik, ami mutatja hogy az egész egy nonsense.

Ez a "beteg" téma nagyon bonyolult dolog a jogban. Nem is mennék bele. Csak megjegyzem hogy több országban a pedofiloknál felmerül a kémiai kasztrálás lehetősége (börtön helyett) Ez nyilván a betegség teoriát támogatja. És ez azért nagyon érdekes, mert pl 50 évvel ezelőtt a UK-ban az aktív buzulás volt pont olyan kategóriában mint most a pedofilia, az "elkövető" választhatott a börtön és a kémiai kasztrálás között. Mára meg annyit fejlődött a világ, hogy a buzulás már becsület és dicvsőség dolga, míg a pedofilia tart ott mint korábban a buzulás. Ezt hívják evolúciónak :))) Nem véletlenül támadja az extrém konzervatív lengyel egyház a "buzilobbit" azzal hogy a pedofiliának csinál helyet, sajnos van ott néhány konkrét ilyen összefonódás (most itt nem kell azon viccelődni hogy pont a katolikus egyház aggódik a pedofilia miatt, minden oka meg is van rá és a "liberális" pápa fel is lép ellene amennyire lehet)
    "It ain't over till it's over"- mondta Yogi Berra a híres amerikai filozófus. Amúgy ő mondta azt is, hogy "it is déjà vu, all over again", ami szintén a tárgyhoz tartozik. Talán egy harmadik Berra-maxima is idekívánkozik, és itt dr. Bodolai Lászlóra nézek csillogó szemekkel, "I really didn't…..
Mickey Pearce 2020.07.24 16:57:07
@kemény keleti kommentelő: Akkor Gyurcsány is egy fideszes karakter volt? Bazmeg ne legyél már ennyire hülye. Mert csak a fideszesek hazudnak ugye? Jézusom
Mickey Pearce 2020.07.25 08:43:17
@Külsős: Teljesen igazad van. De utólag okosan: ha csak a politikai irányváltás lett volna a cél, akkor kirúgták volna a főszerkesztőt és jöjjön egy másik aki kicsit megalkuvóbb. De nem ez történt. Hanem gazdasági tanácsadót béreltek pénzért aki mindenféle átszervezést javasolt (ezek ilyenek :))) ) ami nem tetszett a főszerkesztőnek, kivágta a hisztit és ország világot tájékoztatott az igazgatósági ülésen elhangzottakról, amit nyilván nem lett volna szabad. Na ilyenkor a "standard" szöveg a bizalomvesztés amire hivatkozva Bodolai kirúgta és nem akarta visszavenni. Ha nem lenne az egész átpolitizálva, akkor ez teljesen korrekt lett volna a részéről. (erre írta Kettes hogy így látja ezt egy "investment barbár" ami nagyon helyes megfigyelés részéről :))) ) Mivel itt belekeveredik a politika, innentől kezdve az objektív megítélés nagyon nehézzé válik.
Én mindenesetre átállítottam az indexről a 24.hu-ra a böngészőmben a magyar hireket. Annak a tulajdonosát ismerem, tudom milyen politkai nézetei vannak, mit gondol a médiáról és hogy elég tőkeerős, ezentúl majd azt olvasom ha érdekelnek a magyar hírek. Valahogy túlélem.
Mickey Pearce 2020.07.25 10:26:54
@Bolygó Hollandi: 1. ez igaz, de azért mikor a Spéder megvette, csak személyesen állt neki költségeket faragni és terrortizálta az elkanászodott nagypofájúakat a számláik miatt :) ha véletlenül valaki profitot is akar termelni akkor részben vissza kell térni az alap dolgokhoz. A Varga is úgy menedzseli a médiabirodalmát, hogy profitot akar. Ő klasszikus private equity befektető, tesz pénzt mindenbe amiben lát fantáziát és elég jól csinálja (nincsen speciális kötődése a médiához vagy a politikához).
2. Én sajnos olyan cégeknél dolgoztam ahol a profit volt az isten és amikor átszervezés volt, akkor annak az oka a hatékonyság növelése volt. Mellesleg átcsoportosulhatott hatalom is a nagypofájú pénzelbaszóktól a szorgalmas profittermelőkhöz... Az olyan cégeknél ahol "short termism" van (kb negyedévente kell növelni a profitot vagy kirúgás) ott azért igyekszik az ember :)))
A business schooloktól meg kivan a fasz. Akartam írni pár dolgot, de inkább nem. Az is olyan hogy aki tudja csinálja, aki nem az tanítja :((( Horribile dictu ahova én jártam, a legjobb tanárok azok voltak akik korábban csinálták csak bizonyos magánokokból (pl nem bírta szive a stresszt a Cityben, orvosa tanácsára elment tanárnak) lettek tanárok.
Amikor az volt a duma a business schoolokban hogy a legnagyobb érték a cégben az ember, akkor a világ éppen legsikeresebb multijánál az volt hogy a létszám/alkalmazottak "source of costs and compliance issues" ezért irtandók. És tényleg :))) Na ennyit erről :)))
Mert egyedül Orbán Viktor képes megvédeni az országot a migránsoktól. (1 pont)Mert kaptam egy trafikot és nem szeretném visszaadni az előző tulajdonosának. (100 pont)Mert én is részesülök az intézményes korrupció áldásaiból. (100 pont)Mert csak ez a kormány támogatja a családokat. (1 pont)Mert…..
      Nem elhanyagolható esélye van, hogy az index.hu-val együtt a blog.hu-t is beszántja a rezsim. Abban bízom, hogy ez nem fog bekövetkezni, hogy marad az Index és marad a Vincent is, de ez most olyan fifty-fifty környéke lehet.      A posztokat Kettes lementette, és van egy…..
Mickey Pearce 2020.07.23 19:45:54
@Muad\\\'Dib: kőkemény keleti kommentelő szerint a független médium az olyan, hogy csak ismert elkötelezett ellenzéki szereplők szólalhatnak meg benne. Talán el is jutottunk a probléma gyökeréig :(
       Kádár Barnabás, jövőkutató, adatelemző, a Momentum alapítója, aki a mesterséges intelligencia kihívásait vizsgálja anélkül, hogy tudná miről van szó (ennek bazmeg még lesz jelentősége), a Facebookon elmélkedett arról, hogy a nyugdíjasoknak talán nem kellene szavazniuk.       Próbálom…..
Mickey Pearce 2020.07.19 04:03:50
@jotunder: Vannak helyzetek amiket lehet mégjobban elbaszni :))) Meggyütt a hasonlóan okos PR szakemberük és ezt sikerült. Nagyon vicces... Ezeket tényleg tanítani kellene valahol.

Neked van természetes intelligenciád, neki meg az nem jutott, így hát a mesterségeset kutatja... Ááá hagyjuk.
Mickey Pearce 2020.07.19 04:24:26
@vrana: Tényleg valahogy a teljes szétesettség jellemző az egészre. Ha egy országot is így irányitanának akkor annyi.
Mikor megvolt a nolimpia sikere, a baráti riporter nekiszegezte a mikorofont a Momentum akkori alelnöknőjének: mik a következő prioritások?? Mondhatta volna hogy oktatás, egészségügy, egyetemek, zöldenergia, innováció, a rasszista Kossuth szobrainak ledöntése, bármit. Mit volt képes élőben?? A homoszexuális házasság és a migránsok beengedése. Elképesztő politikai érzék. Csak néztem ki a fejemből. Arról nem beszélve hogy ezek szerint akkor minden mást jól csinál az orbán kormány, már csak ezeket a kérdéseket kell megoldani. Hát gondolom pár millió ember szomorúan sóhajtva törölte őket a kire szavazzunk legközelebb listáról. Utána már teljesen fölösleges összevissza magyarázni. Esetleg még árt is (van az amikor jobb hagyni elsüllyedni a témát és nem újra és újra magyarázni hogy nem is úgy gondolta... idióták)

Erről mindíg eszembe jut amikor fiatalon nagy mázlival egy olyan helyen dolgoztam, ahol a világ akkori legfontosabb cége többek között arról döntött, hogy mely régiókban terjeszkedik (visz oda tőkét, ipart). Volt néhányszor hogy ilyen olyan okból levettek országcsoportokat a térképről azzal, hogy következő review 5 (ÖT) év múlva esedékes. Szóval következő Momentum review 5 év múlva :))) Hátha addíg fejlődnek valamennyit. Ez ilyen... És ezek az ellenzék legnagyobb reménysége.
      Caveat:   "Nem vagyok politikafilozófus. Nem vagyok politikafilozófus. Nem vagyok politikafilozófus."      Ez a poszt nem a Nagytutiról szól. Mivel, you know the drill, nem vagyok politikafilozófus.  Bevallom, az volt a tervem, hogy Lánczi András: Political Realism and Wisdom című opus…..
Mickey Pearce 2020.07.17 18:02:29
@labrys: Nyugtass meg, hogy te nem értesz semmit a pénz és tőkepiacokhoz és csak úgy kiolvastad ezeket a hitelminősítői jelentésekből, mintha én az agysebészet legújabb kérdéseiről próbálnék értekezni.
Az általad idézett szövegek már önmagukban bizonyítják az adott hitelminősítőknél dolgozók idiotizmusát és hozzá nem értését (vagy horribile dictu politikai elfogultságát). A magyar gazdaság már 2007-ben kurva nagy szarban volt és 2008-ban gyakorlatilag összeomlott. 2008 előtt a nyugati tulajdonú bankok tólták be a milliárd eurókat amiből lettek a CHF és euro hitelek és a gazdasági növekedés. 2009-től kezdődően ez a folyamat megfordult és a bankok (és egyéb termelővállalatok is) "hitelkönyv leépítésbe" kezdtek és ugyanazok a pénzek kifele kezdtek áramlani a magyar gazdaságból. Ennek semmi köze nem volt az orbáni gazdaságpolitikához. A külföldi anyabankok / anyacégek voltak kurva nagy szarban és a saját tőkehelyzetük megerősítésére kellett minden létező forrást repatriálniuk az összes leányuktól. Ez sok évig eltartott azzal párhuzamosan ahogy a hitelfelvevők fizetgették vissza a havi részleteket a hitelezőknek.
Ha nem lenne világos, a hitelminősítőknek az idézett leminősítéseket 2007-2008 folyamán kellett volna megtenniük, kicsit elkéstek. Biztosan véletlen...

2008 óta a hitelminősítőknek semmi hitelük nincsen a komoly emberek körében. Azért léteznek mégis, mert a fél pénzvilág folyamatai úgy épülnek fel hogy kell egy "független" rating agency vélemény bele a tranzakcióba. És nincsen másik, csak ezek az idióták vannak. Ahogy @jotunder: is írta, 2008-ban AAA minősítésű pénzintézetek és cégek omlottak össze kártyavárként. Az egész válságot beindító szekuritizált USA ingatlanhitel portfoliók is mind AAA minősítéssel kerültek a vevőkhöz (jelentős részben európai befektetőkhöz, ezért dőltek be az európai bankok mert az egyik nap AAA fasza USA értékpapírjuk másnap pont nullát ért és megjelent egy kurva nagy űr a mérlegük eszközoldalán amit tőkével kellett pótolni jobb hijján)

@Külsős: a másik amitől kihullik a szőröm az a magyar GDP növekedés és az EU források kapcsolata Általános iskola kamatos kamat számítás.
Ha az első évben megkapott EU pénzt stadionépítésre fordítják ami utána csak viszi a pénzt (vagy ellopják) akkor a következő évben ugyanannyi EU pénz kell ahhoz hogy a GDP STAGNÁLJON. Ez nem hiszem hogy olyan bonyolult összefüggés... Ami a fölött van, az organikus növekedés. Vagyis valami durván nem stimmel a "népszerű" érvelésekben.

A hitelkönyvleépítés (a bankok nem finanszíroztak új beruházásokat, mert haza kellett küldeniük az ügyfelektől visszafolyó pénzeket és minden egyéb módon szerzett szabad forrást) és a fenti EU Funds matematika mellett sikerült elég jó növekedést produkálni. Erre lehet vicsorogni meg örjöngeni, de akkor is ez van, ez egy nagyon szép (szakmai) teljesítmény.

A következő amit az "orbángyűlölő" "elemzők" benéznek az a peer-group összehasonlítás. Oda is mentek az EU pénzek, ott is főtereket díszköveztek belőle illetve ott is ellopták amit lehetett, stb. Szeretem amikor a magyar GDP növekedésből kivonják az EU fundingot és azt hasonlítják a többi ország "bruttó" növekedéséhez. Nyilván módszertanilag hibás.

Elvándorlás, hazautalt pénzek. Magyarországról vándorolt ki a legkevesebb ember lakosságarányosan a csehek után. Ha ennek van bármi köze az általuk hazautalt pénzekhez. Romániába 2007-ben 8 milliárd eurót utaltak haza a "kapsunárok", kurvák és zsebtolvajok.

Nem is tudom minek "szakmaizok" itt :))) A vallásos orbángyűlölettel úgysem lehet mit kezdeni.
Mickey Pearce 2020.07.17 18:14:16
@OoOoOo: Nem a stilárisan nem megfelelőséggel van a baj, hanem a tartalommal :))
Mikor Kettes felújította a miért szavazol a fideszre topikot, meg is jegyezte hogy volt olyan komment, aki azért szavaz a fideszre hogy "nehogy visszajöjjön a Vincent". Ezt ő viccesnek gondolta, pedígpont ez a kontraproduktivitás. Inkább legyen Lölönek egy még nagyobb jachtja, mint hogy ez a gondolatvilág kerüljön hatalomra. Nem emlékszem melyik fideszes barom mondta, hogy a Heller Ágnes félék minden megszólalása összerántja/erősiti a fideszes tábort. A hölgy le is vonta a következtetést és elúszott a messzeségbe :(((
Tuti hogy ha egy egységsugarú magyar választó beleolvas szinte bárhol ebbe a blogba, akkor görcsberándul a gyomra és elrohan a fideszre (vagy Mi Hazánkra :))) ) szavazni. De hát Jótündér hobbija megér ennyit :)))
    Erős verseny van az orbánista verőemberek között a leggusztustalanabb és legtehetségtelenebb megadja címért , de a műfaj névadóját is lekörözi egy bizonyos Veszprémy Bernát "Dandy" László . Ő egyetemista korában még Izrael megsemmisítéséről ábrándozott. Aztán apuka elmesélte neki, hogy benne is…..
Mickey Pearce 2020.06.30 19:18:10
@jan: @rdos: @jotunder:

www.myheritage.hu/ethnicities/israel/country-ethnicity-distribution

Ez alapján elég egyértelmű, hogy az askenázi zsidónak genetikailag annyi köze van a szefárdhoz, hogy semmi. Ez nem bullshit meg összevissza magyarázás, hanem DNA elemzés. Egy klasszikus szefárd (az az északafrikai hurka a térképen) nem véletlenül néz úgy ki mint Arafat :) (van az a régi vicc..) A vöröshajú fehér érzékeny bőrű askenázi (a nagy K-Európai krumpli) meg simán meghalt volna bőrrákban a közel keleten. Van mindkét féle barátom, hatalmas zsidó öntudattal. Persze ateisták is.
Nekem a nagy kérdés az, hogy a nem vallásos askenázi mitől zsidó?? (genetikailag nem kötődik izrael földjéhez és vallásilag sem, persze érzelmileg kötődhet de az azért más kategória) Nem véletlenül érdekel ez a dolog.
Van itt valaki aki megcsináltatta a DNA elemzését (rajtam kívül) ??
Mickey Pearce 2020.06.30 19:52:37
@ikaruss:

Indeed ;)

Mert akkor érti valamennyire, hogy mi az amit belinkeltem és nem kell magyarázni. Azon kívül ez egy elég érdekes dolog, nekem több barátom megcsinálta aztán megbeszéltük, voltak meglepetések és vicces dolgok (pl kiderülhet hogy a nagyon erkölcsös nagymama nagyon félredugott, vagy a jól ledokumentált származás esetleg valamikor jó sokba kerülhetett :))) ).
Mickey Pearce 2020.06.30 21:08:31
@jotunder: csinálj egy ilyen tesztet, kb 60 euro, aztán nézzed sokáig ami kijött :)))
van olyan barátom akinek ez sokat segített :))) persze van aki meg teljesen összezavarodik... pl miután meglett az én eredményem, az orvos hugom megtiltotta hogy a 85 éves (szintén orvos) anyámat megkérjem ilyen tesztre mert már nincsen jól, apám meg már 20 éve halott :((( azért valahogy kisakkoztam :))) valahol vicces ez az egész
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Mickey Pearce 2020.02.12 04:54:01
@incze: Hogy van ez a "rasszizmus" az USA-ban? A Biden miért olyan népszerű a feketék körében? Mert Obama alelnöke volt és ennyi vagy van más oka is?? (erre hivatkozott most, hogy majd a fekete szavazatokkal fog feljönni)
A racial divide nagyon durva. ez lenne egy normális demokrácia??
Mickey Pearce 2020.02.26 18:40:31
@kemény keleti kommentelő:
"már az is baj ha szeretik a gyerekeket"
"gyermekotthon biznisz"
"majd a kártérítés összegéből le kell vonni a gyerek felnevelésének költségét"

Megy ez, elmegyek fideszes szövegírónak
Mickey Pearce 2020.05.21 04:08:08
@seol: Egy jó barátom apukája volt az index cikkben "címlapon" szereplő hazaküldött lebénult sztrókos beteg. Mint utólag kiderült, abban a kórházban azt találták ki, hogy a megbízott nővérek (ez dicsérte a helyi orvosok bátorságát is :))) ) végighívták az ÖSSZES ott fekvő beteg rokonait hogy el kellene vinni apucit, stb. Erre voltak akik elvitték a rokont, voltak akik meg behisztiztek. Utóbbiak maradhattak... Illetve sztrókos apukát némi kavarás után átszállították egy a lakóhelyéhez közelebbi műintézménybe ahol aztán jóízűen tovább haldokolt szegény.
Elég ravasz...

Tegnap 29-en voltak lélegeztetőgépen, a frissen beszerzett néhány ezer lélegeztetőgép árából igazán építhettek volna még egy kisebb stadiont :)))
         Az a derék, katolikus, lófő székely úriember a képen a dédapám. Volt egy Grünfeld Záli dédanyám, és egy Bencsik Rozália dédanyám.  A matematikai nagypapám Shiing-Shen Chern, kínai volt, a matematikai dédapám Wilhelm Blaschke pedig német (és akkora náci, mint ide Lacháza). Lehetne pár…..
Mickey Pearce 2020.05.20 23:58:33
@feketeesfeher: Egyiptom, Irak és Sziria pont a "szekuláris diktatúrák" ahol nem volt Saria stb. Az a story megvan amikor egy egyik öböl menti kis országban megerőszakoltak egy nőt, az elment a rendőrségre hogy megerőszakolták, mire halálra itélték házasságon kívüli szexért. Ezek ott országonként változnak, vannak nagyon sötét társaságok és vannak normálisabbak :(((
Mickey Pearce 2020.05.21 00:08:56
@feketeesfeher: Csak hogy ne legyen fekete és fehér: az én tapasztalatom a muszlimokkal az hogy általában sokkal kedvesebbek, vendégszeretők és nyitottak a barátkozásra mint egy nyugateurópai egészen addíg amig akaratlanul is valami rosszat szólsz vagy csinálsz. Pl. Berlin közepén is kerültem szarba azért mert a török boltban a 2 kisgyerekkel full feketében lefüggönyözött tolakodó nénit (??) elbambult állapotomban egyszerűen odébb tóltam :((( A következő pillanatban már Stirlitz-cel szólva "tudtam hogy hibát követtem el". Ha nem lett volna már férje lehet hogy feleségül kellett volna vennem :))))
Egyszerűen egy teljesen más kultúra a maga előnyeivel és hátrányaival.
Mickey Pearce 2020.05.21 00:11:19
@Grrr: én nem félek, nekem a barátaim, ettem, a kajájukat, stb. :)))

én a koronavírustól se félek, mert már az is megvolt még márciusban, olaszoktól kaptam Hollandiában :)))