Regisztráció Blogot indítok
Adatok
treffhetes

0 bejegyzést írt és 239 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ausztriában és Németországban is rengeteg magyar él, akiket a járvány az elmúlt hetekben elszakított az otthonuktól. Köreikben egyre nagyobb a felháborodás, miként azt egyikük, Zé rövid levelében megírta. Közben vannak, akik már aláírást gyűjtöttek a magyar gyakorlat megváltoztatását kérve...
treffhetes 2020.05.08 22:30:45
Szerintem a cím megtévesztő, mert nem az ausztriai magyaroknak van elegük, hanem a tiroli hegyek között magát egyedül érző poszternek!
Pedig most már jó az idő és az ottani hagyományoknak megfelelően akár jól is érezhetné magát a hegyek között.
Gondolom az étkezés sem akkora gond, meg feltételezem, hogy a szállásáról sem akarják kirakni a gyerekével.
Apropó gyerek. Nehezen értem meg miért akar mindenáron, havonta, egy egyéves gyerekkel ekkora utat megtenni. Ez egy nettó, legújabbkorú, faszság, mert mi lenne már ha a szegány egyéves csak az Alpokat látná ilyen idős korában? (amire persze később nem is emlékszik majd)

Na de inkább, hogy ne pofázzak bele más érzéseibe és valami pozitívat is mondjak.
Nekem a mostani időszak lehetőséget nyújt, hogy sokkal többet együtt legyek a szüleimmel és a bátyámmal. Pedig sokszáz kilométerre vagyunk egymástól, de az internetes eszközöknek hála minden nap beszélgetünk, van hogy közösen főzünk, láthatom a gyerekeket ugrálni, elmesélhetjük, hogy kivel mi történt aznap. Sokkal többet tudnak rólam, mint korábban, amikor erre nem értünk rá.
Szóval a javaslatom az, hogy, ha eddig ezt nem tetted volna, tölts minnél több időt a szeretteiddel és beszélgess velük sokat.. az interneten. Így a gyereked, ha mindennap hallja, a nagyszülője hangját ugyanúgy meg fogja jegyezni, mintha fizikailag is ott lennétek velük. Ha gondod van, örömöd, oszd meg velük.
Az idősebbek nem hülyék, ha valami fontos nekik(pl az unokájukat, gyereküket látni minden nap), akkor megtanulják a bonyolultabb dolgokat is.
Néha ugyan elkeserednek, ha valami nem úgy megy, de kis türelemmel hamar mindenki (nem csak a kisgyereked :-) ) a használatra.
Nekünk, hosszas kisérletezés után, az iPad jött be.
Jó a hangja, a kamerája, nagy a képernyője és az összes csevegőprogram fut rajta. Ezen kívül elég egyszer megtanulni a kezelését, utána kb mindig ugyanúgy müködik.

Lerakod a kredencre, asztalra, földre (hogy jól lássák amit csináltok) és máris olyan, mintha ott ülne. (+1 érdemes őket is rászoktatni, hogy egy helyre, pl dohányzóasztalra, tegyék le és mindig üljenek oda, hogy ti is lássátok őket és ne az állandóan forgó, remegő képüket nézd közelről, mert nem tudja jól tartani)
Nem olcsó muri, de durván véve kb 2-3 hazalátogatás árából kijön(ráadásul részletre is megkapod)
És akkor aztán minden nap élvezheted a szeretteid társaságát, ők meg a tieitekét :-)
Uff
treffhetes 2020.05.10 09:34:22
@Exploiter: Igazából már én is unom a baromságokat, amiket itt terjesztesz.
Ez az alternatív valóság keresés és a tények, rendszeresen szelektív értelmezése sajnos megviseli az azt sokat fogyasztó emberek kognitiv képességét. Erre te egy kitűnő példa vagy.
Nem "helikopter" vagy te, csak fogalmatlan, aki ráadásul még okoskodik is.
Már a "soha, de soha..." résznél látszott, hogy a történelemből is az alternatív valóságot fogyasztod. Az influenza, a feketehimlő, a pestis neked semmit nem modnanak, pedig igen komoly pusztítást végeztekl és jelentős korlátozást, illetve társadalmi változást okoztak. De neked "soha, de soha..."
Az "Ősszel sanszos..", "nem fog megfertőzni mindenkit" fogalmazásodon is látszik, hogy bagatelizálni akarod a járvány működését, mert nem érted a terjedését. Ugyanilyen korlátoltak miatt van még mindig nagyon sok AIDS-es, pedig már régen felszámolhatták volna.
Továbbá a "Spanyolországban és amerikában sem dölt össze" eposzod pedig inkább kegyeletsértő, mint értelmes. Erről próbálj meg az érintett családokkal beszélni elöszőr!

Az ostoba, önző felelőtlenséged reklámozása káros. Mások életével játszol és még terjeszted is a hülyeséget.
Hát kérlek, hagyd abba és menj vissza az alternatív valóságodba.
Sok évvel ezelőtt meséltem arról, hogy Berlinben kétfajta metróvonal van: a mi kisföldalattinkhoz hasonlóan szűk (2,4 méteres) keskenyprofilú, illetve a szélesebb kocsikhoz (2,65 m) épült szélesprofilú. Szintén sok éve írtam arról is, hogy amikor elkezdték a "széles" vonalakat…..
Amikor a MasterCard megnyitotta a reptéri burzsujváró kapuit a fapados horda előtt - vagyis nemcsak a prémiumkártyásokat, hanem a mezítlábas Wizz hitelkártyásokat is beengedték - várható volt, hogy nem kis számban tűnnek majd fel az ingyen kajára és vodkára éhező, szomjazó ócsójánosok.  Íme hogyan…..
treffhetes 2018.03.15 09:44:49
@Szzzz: Hát igen. De legalább lenne önkritikája.
Merthátugye azért írja ezt a blogot, hogy mindenféle fillér b. "trükköket" mutasson be. Azt csodálkozik, hogy más meg felhasználja. Pedig akár büszke is lehetne magára ;-)

Mottó:"Király, te tetted ezt!"(by Arany J.)
HamPLÓ Zemplén zöldjében 2017.08.31 07:00:00
A Sárospatak feletti Megyer-hegyi tengerszemről tíz-tizenöt éve még csak nem is hallottam, egy ideje viszont közismert turisztikai látványosság. Tudom, a nem-ismerés elsősorban engem minősít, ezzel együtt úgy érzem, hogy a hazai idegenforgalom elég jól fejlődik ahhoz képest, hogy soha nem volt ilyen…..
treffhetes 2017.09.04 10:08:27
@OkoskaTo:rp: Amúgy időben már, Budapesttől, nincs messze. Mind autóval, mind vonattal gyorsabb, mint mondjuk Pécs.
@Hamster: Szuper cikk, mi is idén voltunk és engem is nagyon lenyűgözött. Ennyi jó helyet ilyen kis helyen, de komolyan. Jelenleg nagyon alulértékelt a Zemplén.
A Comedy Central Tömény történelem című sorozata tökéletesen alkalmas arra, hogy aki a Magyar Történelmet nagybetűvel írja, és eleink tetteit szentírásnak tekinti, vajas pirítóssal hajigálja a tévét, és habzó szájjal üvöltözzön, hogy megszentségtelenítik Koppányt és Mátyás királyt, HÁT EZEKNEK MÁR…..
Ritkán, nagyon ritkán előfordul, hogy a magyar ügyészség vádja elbukik. Az ügyészek általában körültekintő nyomozás után gyanúsítják meg a terheltet, mert több bizonyíték abba az irányba mutat, hogy bűncselekmény történt, és ő a bűncselekmény elkövetője. Aztán vádat emelnek a bíróság előtt és…..
A Római partról egyenesen a Káli Kövek borászat udvarára költözött a Frankie's Food, így már nemcsak borozni érdemes idejönni. Grill és burger minden mennyiségben Köveskál főutcáján. Van, aki szerint nagyon jó mindenkinek, hogy ma már ennyi színvonalas hely van a Káli-medencében, mások szerint ez…..
Sok szó esett már a kultúrsokkról, arra gondoltam, mi lenne, ha ma megfordítanánk a történetét, és azt néznénk meg, vajon milyen kultúrsokk éri azt a külföldit, aki Magyarországra költözik. Colm Fitzgerald magyar feleségével Kalifornia déli részéből indulva szembesült olyan…..
Többszöri megtekintés után is nagyon-nagyon nehéz elhinni, hogy nem egy viccvideó, hanem egy profi tévéstáb országosan sugárzott híradójában játszódtak le a következő képsorok.  Többen állítják, hogy a TV2 esti hírműsorában megtörtént minden idők Gálvölgyi-show-díjas bakija: Andy Vajna állami…..
treffhetes 2016.03.23 07:55:22
@dr. mesterseges szinezek: ami mellesleg tolómérce és nem -mérő, mert részmérést is lehet vele végezni ;-)
Egyébként a BTR szó szerint Páncélozott SZállítójárművet jelent, csak oroszul(és mellesleg angolul is). Azt hogy a magyar gyártmány, magyar rövidítést kapott nem túl meglepő
Viszonylag ritkán fordul elő, hogy meglátok egy épületet, és nem hiszem el, hogy tényleg azt látom, amit, de 2005 májusában pont ezt éreztem - annyira lenyűgözött a látvány, hogy az eredetileg fotózni szándékozott vonat helyett inkább az épületet tettem a kép középpontjába: Ez itt a…..
Az Ubuntu for Android projekt nem számít újdonságnak, mi is írtunk róla még februárban. Emlékeztetőként: a terv lényege az, hogy egy jó erőben lévő Androidos telefon megfelelő szoftveres varázslatok feltelepítése után egy billentyűzettel, egérrel, monitorral ellátott…..
A frissen létrejött Együtt 2014 mozgalom nyilvánvalóvá tette, hogy működésének sikertelenségét jelentené, ha az MSZP-vel nem sikerülne megegyeznie a részvételről. Ráadásul mindkét szereplő hangsúlyozta, hogy csak a programalapú együttműködésben hisz. Nos, eddig csak az…..
treffhetes 2012.10.26 13:09:37
@makronom: pedig van jónéhány.
- nem bünteti a nagyobb teljesítményt
- nem ösztönöz a bejelentett fizetések manipulálásával történő adóelkerülésre, ami a járulékterhek miatt többszörösen csökkenti a bevételeket. (nézd meg annó mit hozott az EVA-ban az egy kulcs)
- mind a munkáltatóknak, mind a munkavállalóknak könnyebb számolni a fizetésváltozások kihatását. (és ez most viccemn kivül így van. Ha 5%-al emelem a béreket, akkor 5%-al többet visznek haza a dolgozók. mind)
És a fentieknek, amennyiben az adómorál javul, lehet egy társadalmilag igen hasznos következménye.
Tudatosítja mindenkiben hogy ő fizet adót. A kis fizetésű és a nagy fizetésű egyaránt. Tehát egyformán számon kérheti mindenki hogy mit csinálnak a pénzéből. Tudatosabb társadalom kialakulásához vezethet. De ez már messze visz.
Ez Zoli kérdése, mivel nem érti, hogy ténylegesen mi alapján büntették meg, hiszen a közterületesek kétféle indokot is felhoztak külön-külön. Szerintem az oldalirányban elfordított tábla alapján már tilos várakozni, csak az a nem derül itt ki, hogy a kereszteződés előtti…..
A Potsdamer Platz Berlin egyik központi tere, az újraegyesített német főváros modern szíve. Ennek ellenére furcsán foghíjas, nincs egységes jellege - bár este azért elég világvárosiasan tud kinézni már most is: A spontánnak ható szerveződés történelmi távlatokban is igaz:…..
Appleblog Új iMac márciusban? 2011.01.27 07:57:00
A Three Guys and a Podcaston jelent meg a következő kalkuláció: az Apple általában nyolchavonta dob piacra új iMacet, és 27 havonta jelentkezik egy komolyabb felújítással. Az utolsó jelentős átalakításra 2009. októberében került sor, tehát 15 hónapja, éppen ezért most csak…..
Ha a polgármester úr olvasta a beszélgetés leiratát, észre kellett vennie, hogy itt nem arról van szó, hogy egy újságíró egy politikussal interjúzna, hanem azt teszteli, választópolgár kerülhet-e közvetlen kontaktusba az ő képviselőjével. Vélemények az azonos című…..
Nincsenek is megfelelő jelzők. Az Apple tegnap nyilvánosságra hozta első negyedéves jelentését, vagyis a karácsonyt is magába foglaló időszak pénzügyi eredményeit. Természetesen ismét rekord negyedévet zárt a vállalat.Az Apple profitja 77 százalékkal nőtt az egy évvel…..
treffhetes 2011.01.19 09:31:38
@Ulkesh: a 4 hónap hogyan? negyedév az három hónap. a számok ettől még brutálisabbak. a címben szereplő "iszonyatos" viszont szerintem szimplán hülyeség. Még a brutális, vagy a nagyon durva jelző is jobb lenne. Bár az elképesztően nagy, vagy az óriási jelzők még inkább találóak lennének.
Még szerencse, hogy a beszeljukmac is lehozta a hírt. Blikkes címtrükkök nélkül ;-)
treffhetes 2011.01.19 09:38:39
@szucsadam: Ádám. Felismertem, hogy oximoron akart lenni, azért írtam, hogy az "iszonyatos" szerintem nem idevágó, "kézenfekvő" kifejezés.
És igenis játszotok ti is a címekkel, hogy minél több ember kattintson rátok.
Durva Nem értem a rinyát 2011.01.07 21:16:00
Mindenféle állampolgárok könnyei fürdetik Magyarország utcáit, tereit, amióta a Fideszes többségű kormány bejelentette, ráteszi a kezét a magánnyugdíj-pénztárakban felhalmozott zsetonra. Nézzük sorba, hogy az isten adta nép miket pityereg..."A Fidesz ellopja…..
treffhetes 2011.01.08 10:02:18
Szerintem meg veszélyes amit az országgyűlés csinált. Eddig az öngondoskodást a bérből élőknek a magánnyugdíjpénztár jelentette. Általában azok erőltetik az önkéntes nyugdíjpénztárt mint öngondoskodási formát, akik nem bérként vették ki a pénzüket (számla, osztalék, stb)
Tegyük hozzá, hogy a fenti emberek az állami társadalombiztosítási járulékot sem fizették meg a pénzük után. És nem is fogják. Ami nagyobb baj, hogy ezt egyre többen fogják választani, hiszen az állami nyugdíj mértéke nincs közvetlen összefüggésben a ténylegesen befizetett összegek nagyságával. De nyugdíj az majd lesz.
Van aki itt a nyugati példát emlegeti. Ott nincs kötelező nyugdíjpénztár. Igaz. Viszont nekik nem volt rendszervált(oz)ás. Nem veszett el a pénzük nagy része, valamint a folyamatosságba vetett hitük, így tudnak és mernek megtakarítani. Azért azt látni kell, hogy a mai 30-40-es korosztály nem feltétlenül azt tapasztalta, hogy a szülei megtakarításai által lettek jómódúak. Sokkal inkább az ügyeskedés, a mutyi és az adó "optimalizálása" által.
Én szerintem ott van tévedésben(vagy csak cinikus) az országgyűlés és a kormány, hogy a magánnyugdíjpénztárakat okolják a hiányért, miközben inkább a nem befizetett adók és járulékok után kellene nézniük (pl. vagyon <--> bevétel összehasonlítása). Persze ez könnyebb, hiszen erről van pontos kimutatás. És ez a veszélyes. Azt mutatja a társadalomnak, hogy ha van róla kimutatás akkor el is tudjuk venni ha szükségünk van rá.
Ha az adó és járulékfizetési morált nem sikerül javítani, akkor szerintem bármennyi százalék kevés lesz mind a nyugdíjasokra, mind az állami kiadásokra.

A kormány kapkodós, át nem gondolt, Mekk-mesteri megoldásaitól pedig kiráz a hideg. Az az igazság, hogy ennyire bizalmatlan még egy kormánnyal szemben sem voltam. De hát ez az én bajom.
  Az új médiatörvény elleni tiltakozás az utóbbi néhány napban a racionalitás világából gyorsuló ütemben költözik át az irracionalitás terepére. Mintha egymást licitálnák felül az újabb és újabb megszólalók, egyre erőteljesebbek (és bántóbbak) a…..
treffhetes 2011.01.05 21:43:19
@midnight coder: Ne felejtsd el, hogy a magánnyugdíjpénztáraknál még mindig nem tudjuk mi az igazság. Amikor bevezették, akkor a nyugdíjjárulék 22% volt. Most csak az államnak 24%-ot fizetsz (már ha egyáltalán). Tehát valami miatt több pénz kell. Namármost hol lesz ennek a vége? Az egyik fő probléma hogy nagyon sokan nem fizetnek nyugdíjjárulékot. Százalékosan ezért kell egyre többet vonni.
Szerintem a magánnyugdíjpénztár alapjában nem rossz ötlet, ha másért nem is de legalább megtanultuk, hogy igenis lehet forintra követni a befizetéseket. Érdekelt az ember hogy nyugdíjjárulékot fizessen -> adót.
treffhetes 2011.01.05 22:07:27
@midnight coder: a magánnyugdíjpénztár lényege, hogy mindenki magának, magánvagyont rak félre. Ez tudatosodott sok embernek. Ez a lényege, nem az, hogy az állam a nagy közösbe mennyi hitelt vesz fel arra, hogy kipótolja az adót és nyugdíjjárulékot nem fizetők pénzét.
Az így felhalmozott "magán"vagyont pedig most elvették. Ezt lehet szépíteni, de akkor is más faszával verik a csalánt.
Az hogy mire fogják használni az spekuláció. Ráadásul ahogy eddig "bakiztak", lehet, hogy a hülye mondások miatt megemelt kamatot fogják kipótolni.
No de meglátjuk. Legyen neked igazad
treffhetes 2011.01.05 22:10:43
@midnight coder: Érdekes dolog ez az államadóság kérdése. Látta már valaki hogy miből áll össze? Például az önkormányzati kötvénykibocsátások milyen módon számítanak bele a hiányba?
Pedig emlékeim szerint az 2006 óta "narancsvidék"

Ne haragudj, nem kipécéztelek, de nagyon zavar ha valaki könnyen megjegyezhető féligazságokat mond
- Mindketten tudjuk, hogy valójában szó sincs döntési szabadságról. Miért nem húztak egy vonalat január elsejével: akkortól mindenki visszakerül a tb-be, oszt jónapot.- Mert az államosítás lenne, az pedig ellentétes egy konzervatív polgári kormány közgazdasági…..
treffhetes 2010.11.29 09:54:36
@Los Alamuszi: Nana. 100%?! Az azért matematikailag nem igazán lehetséges. Max akkor, ha nem lesz egy db aktív sem. :-)
treffhetes 2010.11.29 10:17:47
@Los Alamuszi: Még egy dolog az mnyp-kkel kapcsolatban. Az mnyp-k jelenleg a tagok tulajdona. A nyereség is a tagok, azaz a befizetők, vagyonát növeli. A költségekről lehet vitát nyitni, de azt, hivatalosan, a PSZÁF ellenőrzi.

A 100%-ról gondolkodtam. Mégis lehetséges, ha az alapot a nettódhoz vagy bruttódhoz nézed. Még több is mint 100%. Én a bérköltségre vetítettem fejben. Bocs.
Láthatjuk, hogy a Smart tarifával nagyjából ugyanazok az árak és a csomagok, szinte csak százasokkal tudott játszani a Vodafone. A Smart csomagok több választási lehetőséget engednek, de a 200, a 400 és a 600 (Vodánál 500 és 700) lebeszélhető percet tartalmazó díjakat…..
treffhetes 2010.11.24 11:00:45
@Dervenkál Egon: t-nél az csak 840Euró két évre (16GB)
treffhetes 2010.11.24 11:01:43
@treffhetes: visszavonom
treffhetes 2010.11.24 11:03:39
@Handras: András. Ausztriában, már csak a hegyek miatt, szerintem a kiépítési költség sem kisebb és a lakosság száma sem nagyobb a mienknél.
Szóval ez elég fura indok