Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Retexis

0 bejegyzést írt és 453 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Guardian újságírója elmerengett azon, hogy milyen csúnya a Pennsylvania Station New Yorkban és ha már így tett, gyorsan összeszedte a világ 10 legrondább pályaudvarát. Közéjük sorolva a budai Délit is (meg mint idő közben a tájkertes Aesculus felhívta a…..
Nyolc hüvelykes képátlóval hódít az új Galaxy 8.0. Se nem telefon, se nem tablet. Én mégis vinném, annak ellenére, hogy az almás konkurens tábláját is lehet vágódeszkának használni. Nyilván viccelek, hiszen az Apple mini nagyon erős a mezőnyben, mind a letisztult…..
Régóta tudjuk, bölcs vezérünk körül gyakran sertepertél pár jól fizetett fotós-videós, hogy áhitatos facebook-lájkolói véletlenül se maradjanak le két gumicsizma-felhúzás közötti, falusi gyerek vagyok, az emberek embere, így pózoljak Árpi?, kész vagy Sándor?, meg persze az…..
Megbuktatok. Megbuktatok, már a nemzetközi porondon, megbuktatok már a gazdasági területen, demokrácia kritériumokban és országvezetésben. Most egy hóesés buktatott meg Titeket. Nem kicsi hóesés és nem kicsit buktatott meg Titeket, hanem nagyon. Semjén lovagol...…..
„Sötét volt, mint egy fasírtban.”  (Hajnóczy Péter: A parancs)   Nincs értelme mellébeszélni: szemfényvesztés folyik. Maszkabált tartanak a szocialisták. Ellenzéki kerekasztalosdit játszanak, programokat írnak, alkotmányt barkácsolnak, azt mutatják, mintha ők…..
Nyelvvizsga−csalás a Corvinuson, a kéttannyelvű iskolákat érintő módosítások, nyelvvizsga nélkül tengődő „majdnem-diplomások”, nyelvvizsga amnesztia: csak néhány kifejezés, amelyről az utóbbi félévben folyton folyvást hallunk, ha az oktatásra kerül a szó. A közös…..
Annie Leibovitz (eredeti nevén Anna-Lou Leibovitz) fotográfus, 1949. október 2.-án született az amerikai Westportban. Leibovitz 13 éven át (1970–1983) volt a Rolling Stone zenei magazin fotósa, ez idő alatt lett világszerte ismert. 1975-ben hivatalos fotósként kísérte világkörüli…..
Biztos sok fiatalnak megfordult már a fejében, hogy vajon mit művelnének a nagyszülei, ha mondjuk elvinnék őket egy Skrillex-buliba (vagy tetszőlegesen akármilyen fiatalos zenei koncertre). A Fine Bros Productions most ezt megtette helyettünk és idős embereket ültetett a képernyő…..
Retexis 2012.07.09 12:03:27
Elégedett lenne? (fotó: MTI/Kovács Attila) A közelgő olimpiára való tekintettel meg kell emlékeznünk az idén télen nagy port kavart formaruhákról is, ha már egyszer elindítottuk heti matyó rovatunkat. A lényeg: a fő gond a népies olimpiai formaruhákkal, hogy hihetetlenül…..
Retexis 2012.07.06 12:49:05
Ami mostanában az oktatási intézményekben folyik, az a szörnyűnél is szörnyűbb. És itt most nem csak a - sajnos - elkerülhetetlen iskolabezárásokra gondolok, hanem arra a szörnyűségre, ami az egyházi iskolákban folyik - a szeretet nevében? Itt ugyanis bevett gyakorlat, hogy 1…..
Retexis 2012.06.18 12:47:29
@Memnon:
Nem emelt normatívát kap az egyházi, hanem duplát. (Köszönet Horn Gyulának) A normatívakiegészítés pedig mindenkinek járhat függetlenül attól, hogy egyházi, alapítványi vagy állami.
Azt gondoltam, hogy laza kis napi levezetés lesz a Doodle Draw, amikor rátaláltam. A feladat elképesztően egyszerűnek tűnt. Rajzolni kell, pontosabban még azt sem, csupán a felvillanó pontokat kell az egérrel követni a lehető leggyorsabban, és rajzunk magától elkészül. Mindezt…..
Retexis 2012.06.07 15:45:14
Kegyeleti urnacsempészéssel bolondított szoborállítási-rombolási hullámon érkezett idén a meterológiai nyár. Szobrot kapott a XX. századi magyar történelem két meghatározó szereplője: a faji alapú diszkriminációt törvényerőre emelő, több százezer magyar legyilkolásához…..
Retexis 2012.06.05 12:15:18
A KÉK jóvoltából, a "Betonretró - Betonjövő" programsorozat részeként 2012 május 5-én megnézhettük a Kálvin téri metróállomást. Ami alapból nem lenne nagy kunszt, tíz- és tízezrek járnak oda nap mint nap. De ez most a 4-es metró Kálvin tér állomása volt.…..
Retexis 2012.05.22 13:10:25
@nemecsek ernő áruló:
'Fővám téren csatlakozik a 2-es villamos, a Kálvinon meg a 3-as metro. Ezért kell mindkét helyen megálló.'

Megáll az új metró középen és a Fővám/Kálvin aluljárókat összekötik az újjal egy aluljárórendszerré.
Retexis 2012.05.22 13:38:24
@nemecsek ernő áruló:
Semmi baj nem lenne azzal, hogy az állomások szépek és karakteresek, csak legyen már kész. Az hogy műemlék meg majd az utókor eldönti. Így kijelenteni elég ostoba és nagyképű dolog. Főleg akkor, amikor pont a fővámtér közelében rohad széjjel a bálna, ami elég jól jellemzi a magyar viszonyokat.
Kezeket fel: kinek forr fel a hűtővize attól, ha valaki a fénykardot lézerkardnak hívja? Nos, ennek most vége. Ugyanis a Wicked Lasers nevezetű cég most dobta piacra fénykardját, ami igazán szaftos dolog: nem LED, vagy lámpavilágítású, hanem egy böszme lézer van benne!…..
Retexis 2012.05.09 15:20:47
Azt hiszem, most már nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a Mass Effect 3 vége a játéktörténelem egyik legvitatottabb befejezése. Persze, nem ez volt az első lezárás, ami megosztotta a játékosokat, viszont remek alkalom arra, hogy a régebbi, sokak által rossznak mondott befejezéseket is…..
Retexis 2012.04.16 14:58:53
Rengeteg komment és észrevétel érkezett a Jack Tramiel-nekrológhoz, köszönjük mindenkinek (még sosem volt ezerlájkos posztunk). Sokan leírták, hogy a Commodore gépek révén lett belőlük programozó, Biga fedőnevű kommentelőnket ezek a hozzászólások egy cikk megírására…..
Nem, nem egy falat kenyér, bár sokaknak ez a kérdés is naponta felmerül, 47 ezer forintból megélni hogyan lehet... de ez a poszt most utalás a március 8-án kelt írásomra, melyben azt jósoltam, hogy nem meri ebben az országban senki sem hivatalosan kimondani, hogy Schmitt plagizált és…..
Retexis 2012.03.27 11:15:31
@rohejorszaga:

Két ember áll a buszmegállóban:

- Tudja maga mia a különbség Kína és a Szovjetunió között?
- ?
- Az, hogy Kína a mosoly országa a Szovjetunió pedig a közröhejé.

- És ön tudja mi a különbség a buszmegálló és maga között?
- ?
- Az, hogy a buszmegálló ittmarad, maga pedig velem jön.
Megvan a fejünkben a kép, hogy milyen volt a fiatal Axl Rose? Hát Elton John a hetvenes években? Vagy éppen Bowie? Na és Mick Jagger? Ma már nem kell ahhoz öregedő rockernek lenni, hogy tudjuk, milyenek voltak az említett (és más) zenészek fiatalon, mégis, amikor egymás mellett…..
Retexis 2012.03.20 12:07:10
Úgy gondoltam, hogy ideje ismét farkasszemet nézni a filmtörténelem legfurcsább szempárjaival, szóval jöjjön a második rész. Lássuk!1. Marty Feldman (1934 - 1982) - A másik gülüMiben láthattad: Az ifjú Frankenstein, Bombasiker2. Gary Busey - A főgonoszMiben láthattad: Holtpont,…..
A sárga tengeralattjáró "A neve elhallgatását kérő tulajdonos szerint, az esti órákban Akarattyán egy helyi lakos tájékoztatta egy ismerősét, miszerint egy autó beszakad a jégen. Az ismerős keresésre indult az egyik Hummerrel, de nem találta meg a beszakadt gépjárművet,…..
Az elmúlt hónapokban többször felmerült, hogy idei koncertjeire új énekest keres a Queen, ennek kapcsán, nyilván a hírverés kedvéért, még Lady Gaga is szóba került, mostanra azonban kiderült ki fog valóban énekelni Freddie Mercury posztján. A Sonisphere fesztivál szervezői a…..
Mint azt korábban már említettem talán, nem vagyok konzummajom alkat; például teljesen hidegen hagy, hány Michelin-csillagos étterem van Budapesten, nem szoktam füstölt galambot fine dining-olni zöldséghabbal és zöldalma kocsonyába ágyazott libamájjal, illetve Starbucks Coffee…..
Retexis 2011.12.20 12:38:42
Az egyik legismertebb street-artos oldal, a Wooster Collective mutatta be a Merge Invisible Nefelejcs című murálját. Az alkotás a lebontott régi épületeknek állít emléket azzal, hogy feleleveníti az egykori ház metszetét és az azokban élők mindennapjait a tűzfalakon. Reméljük…..
Retexis 2011.12.12 12:01:37
@Sir Galahad: Hozzájárulástól függetlenül mégis mi a fasz rongálódott itt nagyagy?
Kár, hogy a videó csak másfél perces, szívesen elnézegetném az ilyen illúziókat egész este. Jó persze, nem egy Gyűrűk ura, és bizonyosan Oscart sem fog kapni a vizuális effektekért, de nem is került annyiba az elkészítése és elég hozzá mindössze egy ember. ..
Retexis 2011.10.06 23:47:29
@kbz:
Ügyes, de ugyanez a szakaszosan kitakarós móka radiálisan.

A moiré pedig ez:
www.youtube.com/watch?v=l5Sl_Lqpkvo

egymást különböző szögben mettsző vonalakban interferenciamintákat látsz.

en.wikipedia.org/wiki/Moir%C3%A9
Star Wars Vállald, hogy Jedi vagy! 2011.09.22 09:25:00
Magyarországon is megjelent az a kezdeményezés, hogy a népszámláláson minél többen vallják magukat a Jedi valláshoz tartozónak. Egy Facebook csoport is alakult erre, hogy népszerűsítsék az ötletet.A Jedi valláshoz tartozás megvallása nem újkeletű, nagyon sok országban van arra…..
Retexis 2011.09.22 14:10:58
@bucbuc:
"Nem összesen az egész kibaszott univerzumban"
De.

starwars.wikia.com/wiki/Rule_of_Two