Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Insomnus

27 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Isten hozott az Inszomnia blogon (társblog: Insomn1a.blog.hu) Nagyon sok a hosszú este, amikor az idő szinte vánszorog, egyedül vagyunk és csupán gondolataink zakatolnak a fejünkben. Aludni képtelenek vagyunk. Ez az insomnia, azaz kóros és krónikus álmatlanság. [latinul az álom = somni, somnus]…..
A Star Wars rajongók jelentős hányada a 10 kánon részt és a két spin-off fejezetet (Rogue One, Solo-film) tekintik csak valódi Csillagok háborúja élménynek. Ugyanakkor akadnak streaming-fanok is, akik megnézik az összes ilyen filmsorozatot és kedvelik is ezeket. De hol tartunk most (2023…..
Oliver Stone saját élményeire támaszkodva írta meg a fiatal, a háborús szolgálatra önként jelentkező, naív és lelkes Chris Taylor történetét, pokoljárását. Stone 1967-ben lépett be a hadseregbe, a dél-Karolinai Fort Jacksonban kapott gyalogsági kiképzést. 15 hónapot szolgált Vietnamban, 1968…..
Insomnus 2023.07.18 12:24:42
@e_coyote: Igazából Barnes staff-sergeant azaz törzsőrmester, míg Elias csak "sima" sergeant azaz őrmester.
A "háborús bűnök" tekintetében az 1949 augusztus 12-én elfogadott genfi egyezmény 4 kritériuma a leginkább irányadó melyek kiegészítik az 1899-es és 1907-es hágai egyezményeket és amelyekhez a Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court, ICC) újabb feltételeket írt. Ez utóbbi szervezet…..
A KSH szerint az idei áprilist vizsgálva, a bruttó átlagkereset 568 300 Ft, a nettó átlagkereset pedig 391 700 Ft volt. (Forrás: KSH) Amikor ezek a számok napvilágot láttak nemrégiben, számtalan ismerősöm tett gúnyos megjegyzéseket az interneten (különböző fórumokon és közösségi oldalakon) mondván:…..
Insomnus 2023.06.27 21:35:14
@misztikus alfahím: Ismerem a módusz meghatározását, de nem találtam sehol ilyen adatot a magyar foglalkoztatottakra vonatkozóan. Ezért írtam a mediánról. Neked van adatod a módusz szerinti jövedelemről?
A mesterséges intelligencia vagy AI (artificial intelligence) mesterséges tudat által megnyilvánuló intelligenciát takar, mely az emberi gondolkodást megközelítő módon képes a logika, a megértés, a tudatosság, a tanulás, az érzelmi tudás, az érvelés, a tervezés, a kreativitás, problémamegoldás és…..
Történész szemmel nézve egy szuverén ország többfajta belső hatalmi válsággal küzdhet, melyek közül néhány fegyveres hatalomváltással is járhat. Ilyen a puccs és a polgárháború is. Az előbbire utoljára 2016-ban láthatunk példát Európában, amikor Recep Tayyip Erdogan, török elnök hatalmát próbálta…..
Insomnus 2023.06.25 23:17:05
@Kurt úrfi aki nem ismeri az NY betűt: Bevettek két orosz várost, ahol mellesleg ünnepelték őket, aztán 200 km-re megközelítették Moszkvát. Onnan aztán maguktól visszafordultak. Hát nem is tudom. Nekem ez nem úgy tűnik, mintha a hős és hatalmas orosz hadsereg a helyzet magaslatán állt volna a keménykezű vezetőjével. Kb úgy pucoltak az orosz putyinisták Moszkvából, mint akik besz@rtak.
Isten hozott az Insomn1a blogon! Nagyon sok a hosszú este, amikor az idő szinte vánszorog, egyedül vagyunk és csupán gondolataink zakatolnak a fejünkben. Aludni képtelenek vagyunk. Ez az insomnia, azaz kóros és krónikus álmatlanság. [latinul az álom = somni, somnus] Ilyenkor egy grafomán bölcsész…..
Hamarosan indul a harmadik Mandalorian évad, mondhatni megkezdődött a visszaszámlálás. Sajnos ezúttal blogunk nem fogja tudni elemezni és értékelni az egyes epizódokat, mert a Disney+ csatornának nem vagyunk előfizetői. De azért visszajelzéseket szívesen fogadunk majd! ***..
... jó, nem igazán 3. évad, de a Mandalorian-csapat és franchise harmadik sorozata A Disney szenzációs bejelentése szerint december 29-én, azaz 88 nap múlva (október 2-től számítva) itt az új Mandalorian sorozat, mely a The Book of Boba Fett címet kapta. A rajongók számára igen kedves hírt…..
Insomnus 2021.10.02 23:03:59
@GandB Teóriák: 1. Nem "zavart be semmi" de egyelőre ez akkor is egy évad és sorrendben a harmadik, mivel eddig kettő volt (2019 november 12-én és 2020 október 30-án elindítva)

2. A Tatooine sivatag-bolygóhoz hasonló, sivár és eldugott planéta ezernyi akad. Bármelyikre igaz, hogy "eldugott" és hogy az "aktuális rezsim nem nagyon ellenőrzi". Szóval ez nem nagyon magyarázza meg, hogy miért olyan k*rva fontos mindenkinek. :)
A korábban Marvel-filmekkel foglalkozó (Hangya, A Hangya és a Darázs), illetve vígjátékokat készítő (Az igenember) Payton Reed nagyon ütős befejező részt készített, mely hasonlóan az első szériához (ahol szintén a zárás volt a legjobb) bombaként robbant a rajongóknál. Jon Favreau (az egész…..
Rick Famuywa gyors tempójú, akciódús és fordulatos tizenötödik részt tett le elénk a második évad utolsó előtti fejezetében, mely aThe Believer (A hívő) címet kapta. Jó a sztori, kapunk meglepetéseket és lövöldözős, harcolós jeleneteket is nagy mennyiségben. A végeredmény egy 36 perces akcióbomba,…..
A véres akciófilmjeiről híres (Machete, Alkonyattól pirkadatig, Sin City, Alita) mexikói - amerikai rendező, Robert Rodriguez valóságos akcióbombát tett le elénk a 14 rész elkészítésével, melynek 31 perce szinte végig egyetlen elnyújtott, hosszú akciójelenet. A helyszín a Tython bolygó, ahová a…..
Insomnus 2020.12.06 18:42:29
@Lúdvérc: @LtPetya: El kell ismernem, a képeiteket megnézve, hogy jogos. Ki is javítottam. A filmben nem Venator-romboló, hanem csak egy könnyűcirkáló szerepel Dideon hajójaként és úgy tűnik azonos az Arquitens osztállyal. Már ki is javítottam. Köszi!
A számtalan bajt, több sztár halálát és egy nagyon súlyos járványhelyzetet hozó 2020-as esztendő, ezúttal bennünket, Star Wars rajongókat is megdöbbentett egy tragikus hírrel: november 28-án elhunyt Darth Vader valódi alakítója, a 85 éves David Prowse. Életéről partner-blogunk posztja emlékezik meg.…..
Nagy várakozás előzte meg Carl Weathers rendezését és így a negyedik epizódot is, főleg mert a 72 éves - de még mindig remek formában lévő - és először az 1976-os Rocky -ban felbukkant színész már korábban is szerepelt a Mandalorianban, mégpedig az első évadban, mint Greef Karga (a fejvadász céh…..
Insomnus 2020.11.23 18:34:46
@Arkadiai: Kikerült, csak épp az I2-re és sajnos kép nélkül! Most a Cineart blog nyomul nagyon! Őket toljál veszettül. :)
Megjelent a második évad harmadik epizódja is, mely "Az örökösnő" (The Heriess) címet kapta Bryce Dallas Howardtól, aki mellesleg, annak idején az első évad negyedik részét is rendezte. A cselekmény teljes egésze a Mon Calamarik bolygóján játszódik, a Dac planétán, pontosabban a bolygó egyik…..
Insomnus 2020.11.15 14:16:52
@body_andras: @Exegol: @J. McClane: Maga a "kánon" kifejezés görög eredetű szó, jelentése "szabály", vagy "norma". Eredetileg az egyház használta a hivatalosnak tekintett és elismert egyházi forrásokra.

A Star Wars Univerzum az 1977-es megjelenés után egy folyamatos bővülést hozott. A klasszikus filmek után sorra megjelentek a különböző SW témájú könyvek, kiadványok, regények, melyek közül kiemelkedtek Timothy Zahn művei.

Bővült a filmek sora is, a mozifilmek mellett megjelentek az animációk is, így mire a Disney és Lucas 2012 október 30-án a SW jogok új kezekbe kerülését, egy hatalmas, szinte kaotikus információs bázis alakult ki mozifilmekből, animációkból és regényekből.

A "kánon" közben 1997 és 2012 között folyamatosan változott, vagyis az adott időpillanattól függően (amikor kérdést feltesszük) mást jelentett. Több értelmezés is kialakult. Én a magam részéről mindhárom mai interpretációt elfogadom:

1.) A konzervatív meghatározás: CSAK a 11 mozifilm tartozik a kánonba
2.) Disney meghatározás: Mozifilmek + animációs sorozatok
3.) Legtágabb meghatározás: Mozifilmek + animációk + Timothy Zahn regények + teljes SW enciklopédia

Senkit nem ítélek el, aki a három bármelyikét is vallja magáénak. Ezen nem érdemes vitázni! This is the way. :)
Megnézhettük ma a második évad második részét is, mely a készítőktől a "The Passenger" címet kapta. Ezúttal kevesebb helyszínt és valamivel kevesebb harcot is kapunk, viszont új lényeket láthatunk és Mandó teljesen új helyszíneken bukkan fel. A sztori is egyszerűbb, a második rész előnye inkább a…..
Végre hosszú idő után folytatódik a 2019 december 27-én véget ért Star Wars streaming-sorozat, a "The Mandalorian". A Jon Favreau vezette csapat, illetve a Lucasfilm és a Fairview Entertainment lezárta a forgatásokat követő utómunkálatokat és október 30-án elérhetővé tette a második évad nyitó…..
Insomnus 2020.11.02 12:59:30
@Last Sith Lord: Igen, Mandó emberséges és humánus karakter, mindig segít mindenkinek. Mondjuk egy profi fejvadász a valóságban szerintem nem lenne ennyire filantróp, de ez már más lapra tartozik! :) Ami a harcot és az értékelést illeti: az előző évad 8 részéből 4 kapott tőlünk 70% alatti értékelést, 4 pedig felettit. Sokszor épp a mozgalmasság miatt. Ez a mostani épp 70-et kapott, ami az előző évadot alapul véve egy átlagos értékelés. Oka részben pont a harcok hiánya, no meg az is, hogy ez most egy afféle "kiindulópont", meglátjuk lesznek e jobb és rosszabb részek? De kétségtelenül: egy erős kezdést tett le Favreau. Mi lelkesek vagyunk és örülünk nagyon. Izgalmas péntekek-szombatok elé nézünk! Végre! :)
Jó hír minden Mandalorian rajongó számára, hogy -- bár egyelőre nem került szóba az októbernél hamarabbi premier-bemutató a második évadot illetően -- viszont nem csúsztak a forgatások, így a Star Wars streaming minisorozatának legújabb részeit (legalábbis azok forgatását) 2020 márciusában sikerrel…..
Elkészült az első évad záróepizódja is, a nyolcadik rész Taika Waititi (Thor: Ragnarök) rendezésében és 44 perces játékidővel. Ezzel a fejezettel egyelőre befejeződött a The Mandalorian filmek vetítése (ajjaj mit csinálunk péntekenként?) és sajnos jelenleg nem is tudni, hogy mikor lesz nézhető a…..
Insomnus 2019.12.30 14:50:21
@dumpling1980: Nálunk Yodalino! Nem Baby Yoda! Fontos! :)
Insomnus 2019.12.30 18:05:33
@Exegol: Köszi! Nekünk is tetszik! Önkényesen döntöttük el, hogy mi itt a Mandalorian blogon így fogjuk hívni. Találó, egyszerű és egyetlen szó csupán. :)
Nyolc rész, nyolc izgalmas, látványos és valódi filmélményt adó epizód, melyek a Star Wars Univerzum történetfolyamába illeszkedve szórakoztattak bennünket heteken keresztül. A cselekmény számtalan bolygón játszódik (Arvala-7, Nevarro, Sorgan, Tatooine), mégpedig a Galaktikus Birodalom bukása után…..
A szokásostól eltérően ezúttal szerdán jelent meg a Mandalorian legújabb, hetedik epizódja, mely Deborah Chow rendezésében a Reckoning, azaz leszámolás címet kapta. Ez a rész némileg kevesebb figyelmet kapott, mert éppen most, december 18-án került a hazai mozikba a Star Wars kánon legújabb…..
December 13-én pénteken (a baljós dátumot nem tekintve rossz előjelnek) megnézhettük a legújabb (hatodik) Mandalorian epizódot is, mégpedig Rick Famuyiwa rendezésében. Címe: "A fogoly" (The Prisoner). Ezt a részt a nigériai - amerikai direktor "jegyzi", aki korábban a nagy sikerű második részt is…..
/Köszönet az előző posztunkra kapott 48 lájkért! Igyekszünk továbbra is rászolgálni!/ Lassan egyértelmű koncepcióvá válik - a Disney+ streaming csatornáján futó (nálunk csak letöltve megnézhető) - Mandalorian sorozatot illetően, hogy Jon Favreau minden egyes epizódban kiszámított mennyiségű Star…..
A "hét mesterlövész" sztoriját többen is feldolgozták már Kuroszava óta. Ezúttal a rendező Ron Howard lánya, a Jurassic World filmekből jól ismert Bryce Dallas Howard fogott a feladathoz, hogy sajátos műfaji keveréket alkotva elkészítse a Mandalorian című Star Wars sorozat legújabb, negyedik…..