Regisztráció Blogot indítok
Adatok
The Mandalorian

11 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó hír minden Mandalorian rajongó számára, hogy -- bár egyelőre nem került szóba az októbernél hamarabbi premier-bemutató a második évadot illetően -- viszont nem csúsztak a forgatások, így a Star Wars streaming minisorozatának legújabb részeit (legalábbis azok forgatását) 2020 márciusában sikerrel…..
Elkészült az első évad záróepizódja is, a nyolcadik rész Taika Waititi (Thor: Ragnarök) rendezésében és 44 perces játékidővel. Ezzel a fejezettel egyelőre befejeződött a The Mandalorian filmek vetítése (ajjaj mit csinálunk péntekenként?) és sajnos jelenleg nem is tudni, hogy mikor lesz nézhető a…..
The Mandalorian 2019.12.30 14:50:21
@dumpling1980: Nálunk Yodalino! Nem Baby Yoda! Fontos! :)
The Mandalorian 2019.12.30 18:05:33
@Exegol: Köszi! Nekünk is tetszik! Önkényesen döntöttük el, hogy mi itt a Mandalorian blogon így fogjuk hívni. Találó, egyszerű és egyetlen szó csupán. :)
Nyolc rész, nyolc izgalmas, látványos és valódi filmélményt adó epizód, melyek a Star Wars Univerzum történetfolyamába illeszkedve szórakoztattak bennünket heteken keresztül. A cselekmény számtalan bolygón játszódik (Arvala-7, Nevarro, Sorgan, Tatooine), mégpedig a Galaktikus Birodalom bukása után…..
A szokásostól eltérően ezúttal szerdán jelent meg a Mandalorian legújabb, hetedik epizódja, mely Deborah Chow rendezésében a Reckoning, azaz leszámolás címet kapta. Ez a rész némileg kevesebb figyelmet kapott, mert éppen most, december 18-án került a hazai mozikba a Star Wars kánon legújabb…..
December 13-én pénteken (a baljós dátumot nem tekintve rossz előjelnek) megnézhettük a legújabb (hatodik) Mandalorian epizódot is, mégpedig Rick Famuyiwa rendezésében. Címe: "A fogoly" (The Prisoner). Ezt a részt a nigériai - amerikai direktor "jegyzi", aki korábban a nagy sikerű második részt is…..
/Köszönet az előző posztunkra kapott 48 lájkért! Igyekszünk továbbra is rászolgálni!/ Lassan egyértelmű koncepcióvá válik - a Disney+ streaming csatornáján futó (nálunk csak letöltve megnézhető) - Mandalorian sorozatot illetően, hogy Jon Favreau minden egyes epizódban kiszámított mennyiségű Star…..
The Mandalorian 2019.12.07 21:14:35
A "hét mesterlövész" sztoriját többen is feldolgozták már Kuroszava óta. Ezúttal a rendező Ron Howard lánya, a Jurassic World filmekből jól ismert Bryce Dallas Howard fogott a feladathoz, hogy sajátos műfaji keveréket alkotva elkészítse a Mandalorian című Star Wars sorozat legújabb, negyedik…..
Az eddigi legjobb és legkeményebb epizódot egy hölgy rendezte, mégpedig a kanadai-kínai Deborah Chow aki férfiasan kőkemény stílusban, akciódús jelenetekkel forgatta le az egész fejezetet. A történet szerint Mandó visszafelé tart küldetéséről a kis Yodalinóval, miközben űrhajóján kapcsolatba lép…..
The Mandalorian 2019.11.26 06:30:01
@Paracord: A sötét hátterek és félhomály sűrű alkalmazása valószínűleg tudatos koncepció a Favreau csspattól és a komoly alaphangulatot van hivatva szolgálni.

@Argus_: A felbukkanó, égből leereszkedők mandalori harcosok. Viszont jó kérdés, hogy honnan/hogyan értesültek Mando szorongatott helyzetéről.
A második rész rendezője, a 46 éves, nigériai - amerikai Rick Famuyiwa, mozgalmas és izgalmas epizódot készített a számunkra. Mando a kis Yodalinoval elindul gyalog az ismeretlen bolygón, hogy eljussanak űrhajójukhoz, majd azzal a megbízóhoz. Közben banditák támadják meg őket, de Mandó elbánik…..
Az első évad legelső epizódját (Chapter 1) a Star Wars világban tapasztalt Dave Filoni rendezte. Egy Mando nevű fejvadász, a történet főhőse, aki a mandaloriak közé tartozik felbukkan egy havas bolygón, ahol egy bárban elfog egy kék színű humanoid lényt és némi csete-paté után elviszi magával…..
A Walt Disney 2019 november 12-én indította "útjára" vadonatúj streaming felületét, mely a Disney+ nevet kapta. Az új csatorna Észak-Amerikában, Ausztráliában és Új-Zélandon startolt, majd teszt jelleggel Hollandiában is. Legelső és legfontosabb szolgáltatása a The Mandalorian című minisorozat lett,…..
Sokféle módon közelítették már meg a Star Wars világát - voltak gyerekmesék (pl Baljós árnyak, Klónok támadása), volt háborús dráma (Zsivány Egyes) és rendhagyó formabontás is (Utolsó Jedik) - így talán kevéssé meglepő, hogy a Disney+ nemrégiben induló streaming csatornáján futó The Mandalorian című…..
The Mandalorian 2019.11.24 12:25:47
@Argus_: A Disney a Mandalorian sorozattal kicsit helyrehoz megtépázott hírnevéből a Star Wars rajongóknál és hangyányit feledteti a 2012 óta (a R1) kivételével elpuskázott epizódok kudarcait!
A tavaly és idén megjelent Marvel-produkciók -- A Fekete Párduc (2018), Venom (2018), A Hangya és a Darázs (2018), Marvel kapitány (2019), Bosszúállók Végtelen háború (2018) illetve Végjáték (2019) -- hatalmas sikereket arattak világszerte a mozikban sőt némelyik bevételi rekordokat is döntött a…..
The Mandalorian 2019.06.20 20:54:51
@Egyallampolgar: ... Akkor mi a jóistenlilaeresfaszáért nézed, minek olvasod, minek kommentelsz??? Nézz Colombót! :-)
The Mandalorian 2019.06.20 21:58:56
@Egyallampolgar: Ellenszenvesek a Marvel-filmek, erre idejössz, egy Marvelekkel foglalkozó poszthoz és aláírod, hogy mennyire szörnyűek. Mi értelme ennek? Ha utálod, az ilyen filmeket, minek kattintasz olyan posztra, aminek címéből azonnal levágható, hogy erről szól? Ha én utálok egy dolgot, akkor nem kattintok az azzal foglalkozó posztra, hanem elkerülöm (szélesívben).
The Mandalorian 2019.06.21 11:09:27
@Egyallampolgar: És akkor most azt hiszed, hogy azzal, hogy egy Marveles poszt alá oda-kommentelsz egy lehúzó, gyalázkodó kommentet, változni fog bármi is és tettél valamit a "kultúra járdáján" heverő sok szar ellen? Ez így már nem csak értelmetlen, de gyerekes is! :D:)))
Az Amerikai Egyesült Államok és Irán között már 1979 április elseje óta nagyon rossz a viszony, amikor az iráni forradalom révén megszületett a nyugat- és főképp Amerika-ellenes Iráni Iszlám Köztársaság. Az új perzsa vezetés Homeini ajatollah irányítása alatt teokratikus rendszert teremtett az…..
A science fiction, vagy röviden sci-fi mint műfaji kategória olyan könyveket, filmeket és egyéb művészeti produktumokat (pl festményeket, képregényeket, színi előadásokat ... stb) jelöl, melyeknek cselekménye a tudományos fantasztikum körébe tartozik. Rögtön hozzá kell, hogy tegyem: elvétve fordul…..
A filmekből és híradókból több alkalommal is értesülhettünk arról, hogy az Egyesült Államok speciálisan képzett katonai alakulatokat alkalmaz ha hadszínterein vagy katonai beavatkozásokra kijelölt célországaiban érdekei úgy kívánják. Ezek az egységek időnként a figyelem kereszttüzébe kerülnek, mint…..
The Mandalorian 2018.03.14 16:48:56
@Intercessor: én is kábé így tudom, éppen azért meglepő, hogy Bin Laden elfogására és likvidálására nem Delta egységet küldtek, hanem seal srácokat. Az ilyesfajta, gyors, kis létszámú, agyonlövős bevetés tipikusan inkább Delta feladat.
The Mandalorian 2018.03.14 20:30:46
@al Dajjal: ... pedig Bin Laden villájában komoly testőrség is volt, legalább egy tucat ember, automata fegyverekkel. A Seal osztag mindet elintézte. Az egész akció 40 perc volt csupán.
The Mandalorian 2018.03.15 11:01:37
@xclusiv: A SEALs a haditengerészethez tartozik, haver.

@Burgermeister: ugye nem hiszed, hogy a 2011 május másodiki rajtaütésen csupa nagybácsi, meg unokaöccs alkotta Bin Laden testőrségét? Segítek: Al-Kaida testőrök őrizék, olyan 20-30 katona. De egyszerűen jobbak voltak náluk a SEALs fiúk. Ennyi.
Ahogy a tudomány mind jobban fordul a világűr felé, úgy hallunk egyre többet az úgynevezett exobolygókról, melyek mára a környező égitestek (Hold, Mars ... stb) után következő legfontosabb kutatási célpontjainkká váltak. De mik is azok az "exobolygók"? Extraszoláris, röviden exobolygóknak azokat az…..
Most, hogy egy egész ország töri azon a fejét, vajon Kósa Lajos az évszázad szélhámosa, vagy az évszázad nemzeti idiótája – jóllehet e sorok írója a fenti „vagy” (diszjunktív) szerkezet helyett inkább az „és” konjunktív alakot preferálja –, nem árt két dolgot tisztázni, akár még azt megelőzően is,…..
The Mandalorian 2018.03.14 16:17:47
The Mandalorian 2018.03.14 16:18:58