Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CsillaCH

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egészen érdekes utat járt be Geri, aki a barátaival (és két sporttáskával) azzal vágott neki Svájcnak, hogy utcazenélésből keresik majd meg a betevőt. És meg is keresték, mi több, egyre sikeresebbek lettek. Hogy miként lett belőle adótanácsadó? Csilla interjújából kiderül...
CsillaCH 2021.07.16 08:59:25
@Vrancisco: Szia! Ez egyike volt az első interjúknak, amikor még nem volt rendes felszerelésem és túlbecsültem a képességeimet ami az audio szerkesztését illeti. :) úgyhogy elnézést kérek a hangminőségért.
CsillaCH 2021.07.16 10:01:46
@nyuszigonosz: koszi a visszajelzest, igyekszem jobban figyelni erre.
Hortenzia Bécsből indulva Németországot érintve érkezett meg Svájcba, ahol sminkesként dolgozik. Szóval Csilla Miből élnek a magyarok Svájcban? sorozatának mai vendége a Zürichben élő Hortenzia. A kép illusztráció..
CsillaCH 2021.07.02 07:52:14
@SzZoole: szia! :) ha Svájcban élsz és a szakmádból még nem készült interjú, nagyon szívesen. :)
A Miből élnek a magyarok Svájcban? sorozat legfrissebb részének főszereplője Kriszta, aki munkaközvetítőként dolgozik. Akit érdekel, milyen lehetőségekre lehet számítani betanított munkásként Svájcban akár alapszintű nyelvtudással, annak Csilla interjúja kifejezetten jól jöhet. Kiderül, szinte csak…..
CsillaCH 2021.06.10 09:33:48
@Arthamyr: pontosan.
CsillaCH 2021.06.10 09:40:55
@Golf2: mert Svájc német részén milyen nyelvű önéletrajz lenne reálisan elvárható szerinted? Japán?
A „Miből élnek a magyarok Svájcban?” sorozat legújabb részének főszereplője Ági, aki neurológusként dolgozik az országban. Ismét egy részletet olvashattok Csilla interjújából, a teljes beszélgetést pedig a poszt végén található videóban nézhetitek meg...
Több határátkelő jelezte nekünk, hogy egészen furcsa helyzetbe került külföldön. Jellemzően ők azok, akik adott országban magánbiztosítással rendelkeznek és ott egyelőre nem tudják beoltatni magukat. Magyarországon viszont már nincs érvényes TAJ-kártyájuk, ezért (elvileg) ott sem oltakozhatnak,…..
CsillaCH 2021.04.30 09:00:27
@Vrancisco: ez komoly info amúgy? Mármint tényleg mehet bárki? Milyen dokumentumok kellenek hozza?
Kiváncsi vagyok h taj-kártya nélkül igénybe lehet e venni.
A "Miből élnek a magyarok Svájcban?" sorozat mostani részében Csilla Enikővel beszélgetett, aki a szerelme után költözött Svájcba és bár a szerelem elmúlt, az ország iránt érzett vonzalom nem. Így aztán maradt és légiutaskísérőként dolgozott...
CsillaCH 2021.04.29 10:59:43
@fhdgy: be van zárva az idézet, a cikk utolsó karaktere az.
CsillaCH 2021.04.29 11:08:56
@fhdgy: mert nem is idézet. Az első és az utolsó macskaköröm csak a határátkelő jelzése, szerintem. Minden cikknél ott van.
CsillaCH 2021.04.29 12:03:13
@Vrancisco: az lesz! Koszi a kommentet. :)
Az ember sorsa néha nagyon kevésen múlik. Tibor például több mint 40 éve él Svájcban, de hogy oda került és nem mondjuk Nyugat-Németországba, az voltaképpen egy szemrevaló autónak köszönhető. Csilla sorozatának első részének (Miből élnek a magyarok Svájcban?) főszereplője tehát Tibor, aki…..
CsillaCH 2021.04.22 13:53:03
@SzZoole: bárki kérdezhet. :D nyilvánvalóan. :) tetszett a poén!
Egy érdekes projekt amolyan bevezető posztját olvashatjátok ma. A Svájcban élő Csilla ugyanis a járvány alatt gondolt egyet és megkeresett szintén az országban élő magyarokat, hogy meséljenek az életükről, mi mindennel kellett szembesülniük a kinti élet során. A sorozat terveink szerint a…..
CsillaCH 2021.04.16 14:35:03
@SzZoole: persze h nem, főleg úgy, h végre sikerült meginterjúvolnom egy örömlányt és picit belelátok a szakmájukba. Nem való az mindenkinek.
CsillaCH 2021.04.20 10:04:14
@élhetetlen: nem bantottal meg vele, építő dolgokat írsz. Nem magamat néztem, hanem h benne vagyunk e mindketten a kamera látószögeben, a stabilizátor amivel forgattam, gyakran elmozdult.
CsillaCH 2021.04.20 10:07:56
@odamondó: igazság szerint semmi sem létszükséglet, az élelmiszerboltok nyitva voltak végig, orvosi ellátást kap mindenki, szóval ilyen szempontból minden más luxus.
A kantononkent eltérő szabályozás Svájc sajátossága, ezt nem lehet ráhúzni a vírusra. A repülő vs vonat szabályokat én sem tartom logikusnak, persze, zárva van sok minden, és nem is azt mondom h itt nincsenek hibák, csak azt h az embereken valahogy nem érezni h panikolnanak, stb.
Csilla Kárpátaljáról Budapesten keresztül került Zürichbe, és persze néha ő is elbizonytalanodik abban, hogy jól döntött-e, ezek az időszakok nem tartanak sokáig, mert elég régóta imádja az országot. Élményeiről vlogot is vezet. (A képeket köszönöm!) Ezért a látványért még másfél év után is képes…..
CsillaCH 2018.03.16 08:51:06
@flash.gordon: aaaawwww, töti tépen! :D bár jobban örülnék, ha űgy beszélnék mint egy anyanyelvi német, de azt hiszem ez hiábavaló ábránd marad. :D
CsillaCH 2018.03.16 08:54:35
@lüke: Én is bánom, h nem mérnök/orvos/ügyvéd/IT végzettséget szereztem, de már hozott anyagból dolgozunk és ezzel boldogulok. Nem biztos, h mégegyszer végigcsinálnám nyelv nélkül a kijövést. Botorság volt és csak azért nem sült el rosszul mert angolul és oroszul tudtam kompenzálni, amig fel nem szedtem a szükséges skilleket. Semmiképpen nem ajánlom ezt az utat, a nyelv kell.
CsillaCH 2018.03.17 20:12:12
@lüke: tyűűű, ez aztán a teljesítmény! :) gratulálok hozzá! a francia meg az olasz és a spanyol még előttem van. :D még nem döntöttem el melyik legyen a tizedik nyelv. az ázsiai nyelvek nem vonzanak, pedig hasznos lenne.
Az nem újdonság, ha valakit a szíve nyugatra visz, ám ha az a nyugat nem egészen az a nyugat, amit megszoktunk, akkor már rögtön érdekesebb lesz a történet. Különösen, ha elárulom, hogy ma egy rendszeres szerző tér vissza TeePolgar személyében, márpedig azt már megszokhattuk…..