Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Goo

311 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az unortodoxia korát éljük (...), mármint itt a blogon, természetesen. Ennek jegyében ma is egy új típusú poszt jön. A szerzője Stacey, aki ugyan éppen határátkelés előtt áll, ám egy amerikai barátja felkérésére megpróbálja összeszedni, mi az, ami szerethető, ajánlható…..
Goo 2013.02.28 16:48:07
Fura ország Magyarország, itt 14 évesen már érett vagy a szexre, 18 évesen pedig legálisan jutsz alkoholhoz és cigarettához. Ellenben autót vezetni 18 éves kor alatt túl fiatal vagy.

Amit szeretek, hogy közel van minden. Tízezerből nem csak Bécsbe vagy Izraelbe lehet kijutni, de egy kis többletráfordítással Róma, Milánó, Velence, Párizs vagy London is elérhető. Aztán olyan egzotikus helyek, mint Kijev, Szófia vagy Konstanca. Arról nem is beszélve, milyen közel Athén, Gíza vagy épp Tunisz.

Aztán itt van ez a nyelv, ami semmivel sem áll rokonságban, fura vesszőket és pontokat pakol a betűk fölé. Itt az utcán minden nyelvet lehet hallani, nem csak magyart, de angolt, németet, olaszt, spanyolt, japánt, lengyelt és bizony még románt és szlovént is.

Itt a történelem körülvesz, a vár messziről kitűnik és a Cipők a Duna-parton is a történelmünk hordozzák. Imádom a századfordulós történelmet, a Kiegyezést, a Deák-pártot, a Sugárutat, ott a Kiskörút, Nagykörút. Trolik, villamosok, és sok-sok Ikarus. 10500 forint egy hónapig tartó éjjel-nappali utazgatást lehet vásárolni, és még hajóra is lehet szállni. Az eklektikus városképet még eklektikusabbá teszik a modern építészeti művek, a Westend, az ING székház, a Nemzeti Színház. Aztán vonatok. Mindenhova, nagyon gyakran. Mármint az amerikai állapotokhoz képest.

Tulajdonképpen ez a világ legszerethetőbb országa lenne, ha nem magyar emberek laknák.
Mirkóczki Ádám szociológus, a Jobbik parlamenti képviselőjének törvényjavaslata és a rendőrségnek a Meleg Méltóság Menetét elutasító határozata kapcsán, mint minden évben, újra előtérbe került a homoszexualitás témája. Sokat gondolkodom a homoszexualitásról:…..
A szombaton Budapesten átvonuló melegfelvonulásra szélsőjobb szervezetek vasárnap az egész országon átvonuló hidegfronttal válaszoltak. „Dideregjenek a köcsögök!” mondta lapunknak Turul B. Péter, a Jobboldali Hetero, Csak Nagyon Részegen Megingó Szervezet (JOHECSNARÉM)…..
Goo 2011.06.20 22:19:30
Megvalósulni ... azt szeretnék. 2011.06.18 16:28:20
 Lehet lesz aki most utálni fog ezért, de piszok jó érzés lábatlógatva hátradőlni így szombat délután. Végül nem mentem Balatonra, mert a fenének se volt kedve utazni, fel se bírtam kelni 10előtt és még délig ágyban is maradtam. Piszokmód élveztem, főleg azok után, hogy…..
Megvalósulni ... azt szeretnék. 2011.05.16 20:39:16
 Megvolt a hétvégén a bemutatkozás. Hát... Mondjuk a barátom ahelyett, hogy a nagy nap reggelén megnyugtatott volna, inkább csak még jobban idegessé tett, mikor közölte, hogy az előző barátnője miatt csomót cseszegették, hogy annak milyen nagy segge volt meg hasa. Amikor…..
 Most 10perc szünet erejéig elmesélem hogy járok mostanság a bankokkal. Kell ugyanis nekem mindig magyar bankokkal lepaktálnom... Tényleg hülye vagyok, hogy mindig a legnagyobb hazaikhoz megyek, mentségemre legyen, hogy az FHB-t örökbe kaptam az Allianztól. Namost ezek a nagyon…..
 Tegnap ahogy végigböngésztem a blogokat, Katánál, majd ma Fangtasiánál is kitüntettek egy nagyon megtisztelő díjjal. Most szeretném én is tovább illetve visszaadni :)   Az Életem része-díjat küldd el annak a 3 bloggernek/bloggerinának, akikről úgy érzed, valóban az…..
Goo 2011.02.22 01:02:50
Megfontolja a főváros a Moszkva tér névváltoztatását - mondták önkoris illetékesek a HírTV kérdésére. Eredetileg ugye Széll Kálmán térnek hívták, egészen 1951-ig. A rendszerváltás óta időről időre felmerül a visszaállítás kérdése, meg olyakor új név választása…..
Goo 2011.02.02 18:05:44
@Joe84: Akkor csak röviden: MINEK? Akkor emlékeztet rá, ha azt akarod, hogy rá emlékeztessen. Helló, 20 éve szabad országban élünk. Moszkva pedig egy gyönyörű világváros. Most újra megkérdezem, mi a kapcsolat?

@fourgee: Azért szerintem kérdezd meg annak a nyilas terrorban kiirtott néhány tízezer embernek a leszármazottait, vajon érezték-e valamilyen hatását azoknak az időknek. Esetleg kellett-e árván, félárván gyerekeknek felnőni.
Vagy nyiss ki egy-két szociológia könyvet, és nézd meg, társadalmilag milyen rendszer volt az a most oly mélyen utált kommunista elnyomás. Persze, csúnya volt, rossz volt, de VÉGE! Most ha elbaszunk valamit, azt mi basszuk el, és bizony nincsenek itt a gonosz ruszkik, hogy lehessen rájuk mutogatni.

Ha azt nézzük, hogy a magyarok kirobbantottak egy világháborút, ha azt nézzük, hogy így is a föld fejlett harmadába tartozunk, akkor gyönyörűen állunk. Megjegyzem, nem az oroszok voltak azok, akik multiplexeket építettek, és visszafejlesztették az art mozikat. Az akkori gazdaságpolitikának azonban köze nincs a kulturális élethez, végképp nem közterek elnevezéseihez. Persze, szuper lett volna, ha az országot két részre darabolják, de az akkori társadalmi berendezkedés miatt akkor ma a Dunántúl inkább Ausztria része lenne, nem csak kulturálisan, politikailag is. Na bezzeg akkor milyen jó lenne ott. Főleg, hogy az osztrákoknak eszük ágában sincs átírni a történelmet, vagy elfelejtkezni mondjuk az Anschlussról.
Goo 2011.02.03 02:14:50
@Joe84: Marx közgazdász volt, igen, és? Nem is gondolok rá másképp. Pedig közgazdász-szociológus vagyok. Na bumm.
A gyengébbek kedvéért a szvasztikának nem sok köze van a horogkereszthez, szimbolikáját tekintve végképp nincs, maximum annyi, mint a magyar zászlónak az olaszhoz vagy az indiaihoz. A horogkereszt tükrözött változata, leginkább vízszintes és függőleges vonalakkal rajzolva, hindu használatban négy ponttal kiegészítve, összességében teljesen mást hatást kelt. Nagyjából olyan, mint azt mondani, hogy a GYORS 7-es a gyros-t reklámozná.

Moszkva pedig egy város. Sosem támadta meg a magyarokat, sosem nyomta el őket, sosem csinált semmit. Csak van. Viszont ha ennyire utálunk mindent, ami komcsi, a Sallai Imre utcákat mért nem akarod átnevezni? A József Attila utcákat?

De van egy kompromisszumos ötletem: legyen a tér neve "Névtelen köztér". Vagy mondjuk a "Szavazófülkés forradalom emléktere". Megjegyzem, a BAH-csomópontot sem sikerült a mai napig Bach csomópontra átnevezni, pedig abban még rációt is látnék...
Goo 2011.02.06 02:52:29
@Akitlosz: Ha neked ennyi jön le, akkor gratulálok, sikeresen átmentél a jobboldali ostobatizmus tesztjén.

Heló, 1920-ban Magyarországon _mindenki_ a trianoni döntés ellen volt. Az ország 2/3-a tűnt el, családok szakadtak külön országokba. Egy ekkora traumának köze nincs a politikai eszmékhez vagy értékrendhez, főleg, hogy József Attila később fordult a kommunizmus irányába, és lépett be a betiltott kommunista pártba. De jó lenne végre elfogadni a múltat és túltenni magunkat rajta.
Mintha lett volna már az "Amerikai Magyar Népszava Szabadság" nevű, Amerikában megjelenő hetilapnak weboldala, de mindenesetre új, magyar nyelvű portáljukat a médiatörvény elfogadásával szinte egy időben élesítették. Az Amerikai Népszava nem tartozik a magyarországi…..
Goo 2010.12.23 16:45:39
@desmondwallace: Te milyen jelzővel illetnéd azt, aki a Vörös Hadsereg tagja, majd belép a bolsevik pártba, tagja a Magyar Szocialista Munkáspártnak, később pedig a Kommunista Párt, majd a magyar Dolgozók Pártjának tagja? Ja, csak nem szélsőbaloldali? Nem kell azt képzelni, hogy ebben az országban mindig is a jobb és baloldal harcoltak egymással.

Elnézést, de úgy beszélsz, mintha történelmi szituációkat hasonlítgattam volna össze. Ha még egyszer nekifutsz a szövegemnek, talán rájössz, hogy társadalmi rétegek funkciójáról és működéséről szólt a hasonlat, és ha beülsz egy kezdő szociológia kurzusra, ott pedig megtanulhatod, hogy a társadalomra vonatkoztatva két hasonlítást végzünk, térbelit és időbelit.

Egyébként meg én is azt mondom, hogy nem kell történelmi példát kiragadni elmúlt korokból, hagyja már az állam az átkozott katolicizmust, rég semmi köze hozzá, túl lehet lépni közel 100 éves sérelmeken is, és el lehet azt is fogadni, hogy ez az ország nem egy nagy, befolyásos ország, és a magyar nem egy nagy nemzet már elég régóta.
Goo 2010.12.23 19:00:52
@desmondwallace: Nem arról van szó, hogy nem enyhült a politikája az élete során, hanem arról, amit ő magáénak vallott. És az sehogy sem tekinthető jobboldali eszményképnek. A pejoratív felhangnak köze nem volt Nagy Imréhez, kizárólag a jobboldal demagógiáját illeti. És Nagy Imrét kizárólag példaként hoztam fel, mint a jobboldal példaképét, miután _Neville Kossuthot, mint republikánus személyiséget hozta fel, mint a balliberálisok példaképét. Én pedig kizárólag azért említettem Nagy Imrét, mert szerintem épphogy röhejes dolog politikai oldalszimpátiát emlegetni százéves távlatokból, mivel mindkét oldal merítkezik az ellentétes oldal képviselőiből is, éppen ezért a konzervatív-liberális és a jobb és bal tengely nem összekeverendő. Nem értem, ezen mit nem lehet érteni.

A katolicizmus hatalma történelem. Hol katolikus a _legtöbb_ ember? Már a 2001-es népszámláláskor, a rosszul feltett kérdésekkel is messze alulmúlta a napjainkban fetisizált kétharmadot a katolikusok aránya. Így államvallásról, katolikus országról (a jellegű vagy kultúrájú szót szigorúan mellőzve) beszélni igencsak múltba révedezés.
Goo 2010.12.23 19:22:17
@desmondwallace: Akárcsak Hollandia, Svédország, Nagy-Britannia, Németország vagy Spanyolország.
Bátor tehenészfiú módjára bevallom, hogy engem nem érdekel, honnan jön a tej, ha finom. Orsit érdekli, ezért a magyart keresi, így jött rá, hogy egyik kedvence, a Sissy disszidált németbe. Agy- és tejelszívás alant.Mindig magyar tejet vásárolok, így próbáltam tenni két héttel…..
A múltheti posztban emlegetett megvalósuló plázák egyike a KÖKI Terminál, mely ha minden jól megy, 2011 őszén már meg is nyitja kapuit. Magát az épületet (meg a helyszínt és a lebontott állomást, amelyért szerintem tényleg kár) már többször bemutatta az Urbanista, úgyhogy…..
Reggel 8 órakor már az állomáson volt, mégsem fért fel a 9-kor induló IC-re egy Győrben tanuló egyetmista lány. Nem először járt így.A megyehídi K. D. Győrben egyetemista. Kedden 11 óra 20 perckor kezdődik az első órája az egyetemen. Akárcsak máskor, kedden is a 9 órakor…..
Van, aki semmiből nem tanul. Péter például minden ráutaló körülmény ellenére filmszínházban óhajtja megtekinteni a látványosnak ígérkező filmeket, ahelyett, hogy kivetítőre gyűjtene. A végzetet ő sem kerülheti el, addig meg legalább a Mammutot elkerüli: Egyike vagyok azon…..
Goo 2010.03.09 16:19:48
@Miss Marple: Azért látom, nagyon értesz a mozis munkakörökhöz. Vannak a jegyszedők, akik azért felelnek, hogy ne az előző előadás utáni kukoricában ülj, hogy megtaláld a termed és hogy naponta ötszázszor is elmondják, hogy igen, a WC abban a beugróban található.

Aztán vannak a gépészek, akik pedig a filmek indításáért, a kép élességéért és a hang minőségéért felelnek.

Végezetül pedig vannak a menedzserek, akik bár tisztában vannak vele, hogy a vetítőgép szar (márpedig ha a kép elment, akkor ott az izzóval lesz gond), mégis engedélyezik a vetítést.

A "tizen-huszonéves semmirevaló naplopó kölykök" azok, akik iskola mellett elviszik a mozit a hátukon, az ő pofájukról ég a bőr, ha a menedzserek megint felelőtlenek voltak és velük veszekszik az egyik néző, hogy a terem túl hideg, a másik meg, hogy túl meleg.

Leginkább a mentalitással van itt gond. Gyerekkoromban vidéken ha két néző vett jegyet egy vetítésre, akkor mondtak olyat, hogy érdeklődés hiányában a vetítés elmarad, a jegyeket visszafizették és mindenki szépen hazament. Most viszont a birka néző csak filmet akar, filmet akar, filmet akar, tök mindegy, hogy a vetítőgép éppen tényleg rossz, mert derogál felülni a villamosra és 10 percet utazni a másik moziba vagy várni egy órát, mikor másik teremben kezdik vetíteni az adott filmet.
Goo 2010.03.09 18:43:16
@ColT: Csak sajnos nem a bevétel miatt csinálja ezt a menedzsment, mert 4 néző miatt nagyjából rentábilis a vetítés, ha a dolgozók bérét a vetítésektől függetlennek tekintjük. Persze minden felelősség a menedzsmentté, csak leginkább emiatt a "nyomtatási hiba ha-ha-ha" hozzáállás miatt kényszerülnek rá az ilyen viselkedésre.
Subba Meleg vagy? Segítünk! 2010.01.19 11:45:00
Nem tudom eldönteni, hogy fake-e az első kép, viszont tényleg létezik a truthministry.org, egy csomó fotóval és névvel megpakolva! Ezek a remek emberek (állítólag) azoknak a melegeknek adnak REMÉNYT, akik Krisztus segítségével szeretnék megváltoztatni a nemi identitásukat…..
Két egyetemi campust, két gyanús ügyekbe keveredett szórakozóhelyet és egy villamosmegállót köt össze az az aluljáró, amelyről András írt levelet az Urbanistának. A szétgrafitizett falakat egy hónapja ugyanis horpadt, foltos, randa bádoglemezek váltották fel: Kedves…..
Új MÁV blog Hallgatói jegy 2009.12.15 10:05:10
Logika na az nincs a MÁV-nál. Ha van diákkedvezményed, és ha tovább akarsz utazni, mint ameddig a kedvezményed szól, akkor hiába veszed meg a plusz viszonylatra indulás előtt a jegyet. Le kell szállnod azon az állomáson, ameddig érvényes a diák kedvezmény, majd ott megveszed a…..
Érthető módon mélyen érintette a mórahalmi tornacsarnok vezetőjét, hogy olyan jól szórakoztunk a plexivel védett vakírásos táblájukon. Íme itt a reakció, amit szokás szerint csobítatlanul közlünk: A mai nap folyamán az Önök internetes oldalára egy olyan cikk (foto) került…..
Az Urbanista aztán igazán széles témakörrel foglalkozik párnégyzetcentis falragaszoktól a világvárosok közigazgatásáig, de a koldusok eddig bizony eszembe sem jutottak. Egy kedves olvasónk azonban "talán érdekel, mint urbanistát" topikkal olyan levelet (vagyis inkább…..
Goo 2009.11.10 19:02:15
@_Molly: Úgy bizony, alkalmassági, komoly mennyiségben. Ami egy bizonyos kor felett eléggé nehézkesen teljesíthető. Nem véletlen annyi az a korhatár, amennyi, mert utána már emberileg sem lehet elvárni azt a teljesítőképességet.

Mellesleg tudnám teljesíteni mind a pszichológiai, mind az erőnléti alkalmasságit. Mégsem megyek rendőrnek, mert közgazdászként sokkal nagyobb tiszteletet, szárazabb munkahelyet, egészségesebb beosztást, nyugodtabb életvitelt, értelmiségibb környezetet és magasabb fizetést érhetek el. És ezt a statisztikák alapján nem csak én gondolom így, tényleg nem jelentkeznek rendőrnek. Akkor vajon miért?
Goo 2009.11.10 19:27:19
@_Molly: Miféle szerzett jogok? 24 órázni, olyan munkát végezni, amiért senki egy kösznömöt nem hajlandó mondani, viccek tárgyának lenni, lenézve lenni, forgalmisként esőben, hóban, fagyban ácsorogni, mindezek mellett pedig munka után még edzeni is, hogy nehogy elhasaljon a következő évi alkalmasságin? Micsoda jogok, ha ezt tudnák az emberek, tömegével jelentkeznének rendőrnek.
Goo 2009.11.10 23:20:55
@_Molly: Épp nem a vezetőkből van hiány, hanem azokból, akik az utcán ácsorognak. És épp nem az irodában ücsörgők felelősek közvetlenül a közbiztonságért.
Azért BKV ellenőrnek lenni marha sok kvalitást igényel. Ezen felül a BKV-soknak ingyen bérlet, az Opel dolgozóinak kedvezményes Astra, a kábelszolgáltató alkalmazottainak ingyen multimédia, az orvos családjának soron kívüli ellátás, a selyemgyárosnak meg ingyen cérna jár. Nem kell rácsodálkozni, hogy a szar az büdös, mindenki olyan kedvezményt kap, amilyen az adott munkahelyen jár. És a fizikai erőnlétnek ugyanúgy meg kell felelnie az aktatologatóknak is, mint aki a táskatolvaj után lohol az utcán. Még mindig arról van szó, hogy egy bizonyos kor után azok az elvárások nem teljesíthetőek évről évre. Hogy maradjon bárki is rendőr, ha fizikailag már nem képes rá?
Még mindig nem vagyok képes felfogni, hogy várod el egy romló látású, sörhasat növesztő (márpedig normál esetben ez megy végbe a negyvenes korosztálynál) embertől, hogy sasszemmel pontos lövéseket adjon le, majd 10 percen belül lefusson 2000 métert és teljesítse a többi fizikai elvárást.
Egy gyors körkép a blogokon, avagy ki hogy írja el a „Halloween” szót – mellette linkek és statisztikák. A "sima" hibák   Heloween: 3 comment:com (2x), Mit történik Virággal erasmus útja alatt Linzben? Haloween: 62 Tomco játékbemutató, addlebrained,…..
A Verbatim legújabb multimédiás merevlemeze médialejátszó és -felvevő egyben. A beépített tévé-vevőnek köszönhetően tévéből, kábeles/műholdas dekóderről, dvd- vagy akár vhs-lejátszóról (ha létezik még olyan valahol :) vehejünk fel, illetve nézhetünk vissza filmeket. A…..
Goo 2009.10.01 23:22:28
Verók István, terézvárosi polgármester kiakadt a szép csendes kerületben haladó autósokra, kerékpárosokra valamint a szomszédaira. Kívánságlistáján amúgy logikus kérések vannak, de így peticiószerűen a Fővárosnak elküldve elég furán hat a kezdeményezés.: 1. A…..