Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Koncertes

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tízéves voltam, amikor kijött az új Bon Jovi dal, ami hatalmas sláger lett. It's My Life a címe – talán ismered. Mindenhol ez szólt, a rádiókban, plázákban, a tévében, a buszon a walkmanekben... Elképesztően népszerű volt. Én is imádtam. A széttorzított, vaskos gitárriff az elején, a tökös verze, a…..
Ha valaki azt mondja, hogy zenész, nekem Eric Clapton jut eszembe.  Gyerekkoromban volt otthon egy videokazettánk, amit apukám rengetegszer lejátszott. Kiskoromban nem tűnt olyan izgalmasnak: valami zene volt rajta; néhány középkorú fazon ült a színpadon, gitároztak, az egyikük pedig énekelt is…..
A zene iránti szerelmemet egy film hozta el. Tizenegy-tizenkét éves lehettem, amikor elcsíptem a tévében a Majdnem híres című Cameron Crowe alkotást. Korábban nem érdekelt a zene, de ahogy néztem a rockőrült kamasz történetét, rám is átragadt a lelkesedése – mind a zene, mind a kitalált zenekar…..
Slash a kedvenc gitárosom. Többször láttam már élőben, tomboltam Velvet Revolver bulikon, láttam a jelenlegi bandával – na meg persze a Guns reunion turné sem maradt ki.  Utoljára tavaly nyáron, Lengyelországban csíptem el a cilinderest. Csalódás volt. Slash fásultan, mosoly nélkül játszott, a…..
The Beatles – mit lehet írni a zenekarról, amit még nem írtak le? MINDENKI ismeri őket, legendák, a világ legsikeresebb előadói – népszerűbbek, mint Jézus.  A Rubber Soullal vesztettem el a Beatles-szüzességemet. A mai napig talán a kedvenc albumom tőlük – a Revolver mellett –, jobban szeretem a…..
Tizenöt éves voltam, nagyban éltem a rockerkorszakot, és egyik haverom (akivel zenekart alapítottunk, amiből természetesen nem lett semmi) mutatott egy dalt, ami már a nyitó riffel megfogott. Ez volt az Unholy Confessions. Utána eléggé rákaptam a Waking the Fallen albumra, majd kicsit…..
Az előző rész tartalmából: Pearl Jam koncerten voltunk Krakkóban. Fantasztikus volt. Másnap pedig a The Rolling Stones várt minket Prágában, és el is kellett jutnunk valahogy a cseh fővárosba. Ha nem vagy kíváncsi kalandos utunk történetére, akkor magát a koncertbeszámolót a poharas kép után…..
Imádok koncertre járni. Semmihez nem hasonlítható az az érzés, amikor az egyik kedvenc zenekarod végre megjelenik a színpadon, felgyúlnak a fények, és felcsendül az első taktus. Teljes libabőr.  Stadionok, sötét kis klubok, fesztiválok... Mindegyiknek megvan a hangulata, teljesen más ugyanazt a…..
A Guns a kedvenc zenekarom. A Tilos Rádión régen volt egy rockműsor hétvégente, amit vallásos áhítattal hallgattam, és alig vártam, hogy a telefonon kért számaimat végre lejátsszák, hogy felvehessem kazettára. Ebben a műsorban hallottam meg először a Paradise Cityt. Azonnal berántott. Utána…..
Bob Dylan nem csak egy előadó. Nem pusztán egy dalszerző-énekes vagy költő. Számos arca van, nem véletlen, hogy az I'm Not There című filmben hat különböző színész játssza őt. Mindenkinek más jut eszébe róla. Már a hatvanas években is kísérletezett a stílusokkal és a polgárpukkasztással. A…..
A Black Sabbath zenéjével úgy tizenhárom évesen találkoztam először. Egy srác, aki zenedílerként funkcionált a suliban, mondta, hogy az apukájának rengeteg rocklemeze van, és ha viszek üres cédét, átmásolja nekem a legjobbakat. Ezek között volt a Black Sabbath Paranoid című klasszikus albuma. War…..
A Stones-szal tinikorom kezdetén ismerkedtem meg. Tisztán emlékszem, az Angie volt az első szám, amit hallottam tőlük, és hősszerelmes kamaszként telibe talált a dal. Rögtön beszippantott a gördülő kövek zenéje. Néhány évvel később volt szerencsém elcsípni őket a Népstadionban, a hőségriadó idején.…..
 Amikor megtudtam, hogy jön a Toto a szomszédba, nem gondolkoztam sokat, hamar beszereztem a koncertjegyemet és hozzá az utazást, ugyanis még sosem láttam élőben a zenekart. Valahogy mindig sikerült lecsúsznom az itthoni bulikról, pedig tinikorom óta szeretem őket. Szóval vártam ezerrel a…..