Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hvuk

0 bejegyzést írt és 601 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A téma megjárta a hazai és a világsajtót, nem kis pánikot váltva ki a lakosság erre fogékony részéből. Nem akartam tovább fújni a buborékot, így vártam a saját bejegyzéssel, amíg kicsit elcsitulnak a hullámok, mindamellett nem is szerettem volna úgy megnyilvánulni, hogy előtte nem gyűjtök be minél…..
hvuk 2020.02.08 21:02:47
@Liping: Vannak tényezők, amik viszont azt mutatják, hogy a mortalitás magasabb. A 2%-ot úgy kapják, hogy elosztották a 725 halottal a 35 ezer fertőzöttel. Így kijön a 2%. De a 35 ezerből jónéhányan meg fognak még halni, ez alapján tehát magasabb a mortalitás. Továbbá vannak olyan hírak (volt beszámoló erről pl. itt az Indexen is), hogy van akit le se tesztelnek, sőt, meghal úgy, hogy nem is szűrik és így a halálát nem is a betegség rovására írják. De igazából ez mindegy is, a több százmillió fertőzöttnél még 1% mortalitásnál is több millió halott lenne.

A jelenleg kimutatott 35 ezer fertőzüttnél van ekkora igáény az intenzív kezelésre. Igen, lehet, hogy ez is kevesebb a sok enyhe tünetet mutató miatt, de ez megint mindegy, a világ kórházai nem felkészültek több millió vagy akár több 10 millió ember egyidejű intenzív ellátására.

Tehát még egyszer: azért nincs akkor baj jelenleg, mert az orovosok, egészségügyben dolgozók és a kormányok mindent megtesznek azért, hogy ne legyen gond. 100 évvel ezelőtt ez a járvány bőven felért volna a spanyolnátha járvánnyal. Sőt, lehet, hogy durvább lett volna, mert az a járvány akkor egy legyengült, világháború utáni emberiségre csapott le.

De ettől még a pánik rossz dolog, ezzel teljesen egyetértek. Csak ne higgyük azt, hogy nincs ok aggodalomra.
Elég nagy port kavart, amikor egy 3 Michelin-csillagos séf le akart mondani a csillagokról. Erre is izgalmas válasz jött, miközben 3 legendás séf is szomorkodhat Franciaországban...
hvuk 2019.01.22 10:55:14
@világevő: Néhány hónapja voltam a Platánban és tényleg nem volt rossz, de elmaradt a várakozásomtól. Valószínűleg túl sok a hype körülötte és emiatt éreztem azt, hogy ott valami fantasztikus a konyha, de nem hozta azt a szintet amit gondoltam. A személyzet amúgy nagyon profi volt, kedvesek voltak, de nem túl kedvesek.

Tényleg, csütörtökön láttalak a Hai Nam-ban. Gondoltam, hogy tesztelted az új étlapot. Hogy jött be? Én hétvégén családdal elmentem ebédelni és kipróbáltam a harcsás főételt, de nem igazán jött be. Az asztaltársaságból pedig volt aki a harcslevest próbálta, neki a panírozott harcsa nem jött be. Mondjuk az szerintem se nagyon való levesbe, bár nem tudom mennyire autentikus, lehet, hogy vietnámban így eszik. A többi étel viszont még mindig nagyon jó, meg jó, hogy vannak vega és vegán cucok is. Legközelebb a kacsalevest próbálom ki, az is újdonság.
Ez a poszt egy hirtelen ötletből született. Kávéfőző vásárlás előtt állok. Korábban egy szivattyús gépem volt, erről (illetve a javítási kísérletekről) írtam is itt többször már. Azóta volt mindenféle kölcsön, használt masina, de most épp nincs egy se, és kéne…..
hvuk 2017.02.07 16:41:49
@szkepi: Nekem az álmom egy europiccola. Milyen a mindennapi életben? Reggel, felkelés után van időd/kedved használni? Milyen kávét főz?
Hősöm...
hvuk 2016.02.02 17:22:00
@pinkfloyd: Szerintem is egyértelműen az. A banános csókán nagyon látszik, hogy színész, élő ember nem vág ilyen fejet.
NemGogol A halál móresre tanít 2015.10.07 10:22:14
Göncz Árpád a nyilatkozataiból, az írásaiból, az élettörténetéből ítélve, vidám, barátságos, közvetlen ember lehetett. Nagyon jó humora volt, nem vette túlságosan komolyan magát és szerette, tisztelte az embereket. A gonosz eszméket felismerte és nem próbálta azokat…..
Mi a jobb egy zsarunál a filmvásznon? Naná, hogy kettő! A buddy cop filmek igazi fénykora a 80-as években volt,  a 90-es évekre is jutott belőlük pár érdekes darab, de a 2000-es években már csak elvétve találkoztunk emlékezetes alkotással a műfajból. Mostanában már kénytelenek…..
Mi volt a mai nap híre? Vida Ildikó NAV-elnök interjúja a Magyar Nemzetben, hogy az Egyesült Államokból tényleg kitiltották? És ezek után nem ment el a nemzetbiztonsági bizottság ülésére? Hogy kiderült, hogy a kormánytagok eddig is tudhatták, kiket tiltott ki az USA?Az MTV…..
Táborhétvége volt az X-Faktorban, az az a kör, ahol leszűkítik a jelentkezők körét kezelhető mennyiségűre (értsd: 24 olyan versenyzőre/együttesre, akikhez már lehet arcot társítani, akikre emlékszik a néző), és akikből majd a jövő hétvégi két mentorházban kialakul a 12…..
hvuk 2014.10.06 13:39:26
@micsoda?: Sajnos Sixx-nek tök igaza van. Te menthetetlenül hülye vagy. Esetleg még felmerülhet, hogy csak ironizálsz, de félő, hogy az neked csak egy szó a szótárban és te tényleg ilyen vagy.
– Előre elnézést a keresetlen őszinteségért. Az RTL Klub vezetői abból indulnak ki, hogy az intellektuális képességek sorrendje a világban nagyjából a következőképpen néz ki: Teremtő, Jézus Krisztus, RTL Klub-vezetők, majd utána jön a mindenki más, a világ összes…..
hvuk 2014.09.18 14:53:51
@William Shockley: Durván 2 millió ember néz tévét ebben a műsorsávban. Az RTL Klub nézettsége a mélyponton (júniusban) 15.4% volt, szeptemberben 20.5. Ez 5.1 százalékpontos növekedés, de számoljunk 5-el, az kereken 100 ezer embert jelent, kb. 300 ezerről 400 ezerre nőtt. Mindez egyenletesen történt a nyár folyamán, sőt a legnagyobb júniusról júliusra változott (2.3 százalékpontos növekedés). Azaz:

1. kurvára nem néhány 10 ezer nézőről van szó, az RTL nézettsége kb. 30% nőtt, azaz 100 ezer emberrel.

2. Baromira nem az utóbbi néhány hétben nőtt meg és baromira nem a szabaságból visszatérések miatt (hacsak a magyar lakosság nagy része nem júniusban ment szabira, júliusban meg a TV elé roskadt és RTL-t bámult).

3. Sixx egyetlen ponton nem említette, hogy ez a politikusság miatt történt volna, sőt megemlítette, hogy 18:00-ra tette át a hiradót az RTL, ez is lehet az oka (sőt, inkább ez az oka).

4. A cikk állítása igaz: Deutsch vagy hazudott vagy kurvára nem tudta mit beszél. Egyik sem vet rá jó fényt.
A Napi Gazdaság (a kormány csöcsein lógó Századvég alapítvány lapja) lehozott egy szenzációsnak szánt leleplezést, ami, abban a formában, ahogy ők megírták, kiválóan alkalmas volt arra, hogy a kedélyeket felborzolja és az emberek szája szélére habot képezzen (1,6 milliárd…..
hvuk 2014.06.23 14:52:45
@Pécsi bölcsész: Ez tök jól hangzik, csak épp keményen elnézted (persze a Napi Gazdaság még keményebben elnézte). Ez volt a beszámolóban:

"összesen 1.680 e Ft tiszteletdíjat fizetett ki".

Itt a . nem tizedespont, mint ahogy te sugalltad, hiszen akkor mindösszesen 1680 forint lett volna a tiszteletdíj, hanem az ezredet jelenti, azaz csak tagol. 1680 ezer forintot fizettek ki.

Amúgy ez teljesen szabványos forma, minden bevallásban így szerepel. Persze érthető, ha a NG elnézi, hiszen nekik ez nem szakmájuk. Vagy várj csak, ...!? :)
Érdekes megnézni, hogyan kezeljük a jelszavainkat, milyen gyakran változtatjuk, mit választunk hozzá a készítéskor: inkább a kutyánk neve vagy véletlenszerű karakterek? Infografikás sorozatunkat folytatva ezúttal egy ebben témában készült felmérés eredményei szerepelnek egy…..
hvuk 2014.02.04 11:45:56
@hvuk: "További gond, hogy amikor megnyitod a titkosított fájlt egy open office-ban"

ITt nem magára az Open Office programra gondoltam, hanem arra, hogy az iroda maga nyitott, magyarul "open office". :)
hvuk 2014.02.04 18:15:18
@qwertzu: Köszi, megnézem majd. De ugye az online tárhely sem az a tuti biztos megoldás.

@nemjogasz: Én az általad írtat követem jelenleg: kevésbé fontos helyekre egy egyszerű jelszót használok, fontos helyekre meg ha nem is véletlenszerű karaktereket, de legalábbis eléggé nehéz jelszót (kisbetű-nagybetű-írásjel-szám ezekben mind van).

Én egy kicsit a mobiltól parázok. Ha elhagyom akkor ugye az email kliensen keresztül lazán hozzáférnek a leveleimhez. Ok, jelszó védi, de azért azt nem egy igazán nagy nehézség feltörni. Innentől kezdve meg eléggé bukós a dolog.
A sikersztorik mindig egy nagy álommal kezdődnek és ebben a mi kis hazánkban sincsen hiány. A miniszterelnöknek van ugyanis egy nagy víziója, amivel nem lehet nem egyet érteni: szeretné a középosztályt megerősíteni. Egy nagy, tehetős, sokat dolgozó, még többet adózó és…..
hvuk 2013.04.15 23:23:36
@ChristianTroy: A középosztály fogalmába nem igazán tartozik bele, hogy az illető művelt, olvasott, érdeklődő személyiség legyen. Nem azt mondom, hogy nem néznek ki valakit a jobb társaságból, ha egy tapló, de ettől még nem fog kilógni a középosztályból, mert az nem azonos a jobb társasággal.

Egyszerű példa mondjuk egy asztalos, aki ügyes és szorgalmas volt, vigyázott a pénzére, visszaforgatta és mára már egy nagy műhelye van, 8-10 ember dolgozik a keze alatt és éves nettó jövedelme mondjuk 20 millió forint. Lazán középosztálybeli akkor is, ha csak 8 általánost végzett és színházt még életében nem látott.
hvuk 2013.04.16 09:12:09
@ChristianTroy: Erre szerintem az értelmiség jobb szó, szerintem inkább az szól erről. Vagy mondhatjuk azt, hogy a "művelt középosztály".

Azzal egyetértek, hogy jó lenne, ha a pénzzel együttjárna valamiféle igényesség. De nem feltétlenül jár együtt, főleg újgazdagok esetén. Azt azonban ne felejtsük el, hogy mindenki (úgy értem minden család) újgazdagként kezdte egyszer.
hvuk 2013.04.16 09:17:11
@Neonknight: Baromi sok olyan multi van ahol minimális mennyiségű alsóbb rétegbeli dolgozik csak, sok multinál gyakorlatilag nincs nem egyetemi végzettségű dolgozó (leszámítva néhány irodistát). Ilyen multik pl. a szolgáltató típusúak (konzultáns cégek, programfejlesztő cégek, pénzügyi cégek, ...), hasonlót a termelő multiknál nem nagyon találni.
Tartalomjegyzék gyanánt Megfontolások a kötelezőség kapcsán Ez a rész olyan szempontból kivételes lesz, hogy – ezt már most szeretném nyomatékosan hangsúlyozni – nem szakmai, „tudományos“ kérdéssel foglalkozik, ennek ellenére mégis nagyobb terjedelmet szánok rá. Ennek nem csak az az oka, hogy…..
hvuk 2013.04.05 10:59:06
@eßemfaßom meg áll: Így van, az a gyerek sajnos totál menthetetlen. Bár Ferenci Tamás megtalálta ellene a hangot, nem is igen tudott mit visszavágni a biztonsági öv és az autizmus kapcsolatára.

Tamás, nagyon jó a blog, gratulálok! Már régebben is olvasgattam, szóval ezt nem a hirtelen felindulás mondatja velem.
hvuk 2013.04.05 11:06:17
@safranek: Igen, igazad van. Erre kis sem tértem, pedig itt nem csak arról van szó, hogy kötelezővé tétele sérti az én alapjogaimat, hanem az is, hogy ha nem adom be akkor azzal sértem mások alapjogát.
hvuk 2013.04.05 11:30:50
@Ferenci Tamás (vedooltas.blog.hu): Hát igen, nem tehet mást az ilyen szülő, minthogy óva inti gyermekét, hogy "Fiam, Svájcba ne menj, Anglia ne legyen uticélod neked, Franciaországba lábad be ne tedd, Németországot utazásaid során ne érintsd, ...". Hiába, a Gyalog galopp minden körülmények között alkalmazható. :)
42 éves nő vagyok, 2 egyetemi diplomával (nem büfészak, de sajnos nem is mérnöki) és 2 aktív felsőfokú nyelvtudással rendelkezem (világnyelvekből). Bp-en keresek állást, lassan 1,5 éve. A  kB. 20 év munkaviszonyom folyamán 3 munkahelyem volt eddig, az utolsóról 2012 év…..
Be kell vallanunk, hogy mi egyelőre még nem unjuk az óriási felhajtást ByeAlex körül, ezért simán hülyére tudjuk magunkat röhögni az egyre több paródiavideón és feldolgozáson, amiket aztán természetesen pár napon belül mi is gyűlölni fogunk már - pláne amikor megérkezik a…..
hvuk 2013.03.06 23:04:36
hvuk 2013.03.07 08:05:49
@Rick Carton: +1. Én sem mondhattam volna szebben.
törökgáborelemez 430. Egynek jó 2012.01.15 18:18:00
Ez a hétvége, mint cseppben a tenger, szépen megmutatta, hogy miért nevezhetjük a mai magyar ellenzéket a Fidesz legnagyobb esélyének. Az LMP a frakcióvezető lemondásával demonstrálta, hogy valóban a szétesés küszöbére jutott; a Demokratikus Koalíció két emblematikus volt…..
tampi 2012.01.08 19:51:00
        „ - Igaza van – suttogta. – Itt a segítség: tanulja meg, miről szól az élet. Üljön le, és figyelje a gyerekeit.”                                   …..
Petrocelli "Ügyvédhez méltatlan" 2011.11.04 00:08:00
A kaszinótojásos ügyvéd és az egykori budapesti főispán ellen ugyanúgy vizsgálatot indított a Budapest Ügyvédi Kamara, mint VV Eszter ellen - de micsoda különbség! Az alábbiakban az ügyvédi etikai testület nyilvánossághoz való ellentmondásos viszonyát vizsgáljuk.Dr. Réti…..
hvuk 2011.11.04 21:58:25
@Rókakígyó: Látom más is hasonlóan gondolja a dolgot. :)
hvuk 2011.11.04 22:07:13
@Advanced Flight: Igen, de a köztisztviselők állami alkalmazottak, így esetük más. Tanárok sem tagjai semmilyen kamarának, etikai kódexük sincs, mégis lazán kivágják őket, ha méltatlan módon viselkednek - akár a szabadidejükben is.
hvuk 2011.11.04 22:09:19
@YAGA: Szerintem nem vagy tisztában a piacból él jelentésével. A bíró nem a piacból él, az ügyvéd igen. A rendőr nem piabról él, a biztonsági őr igen. a "piacból él" nem azt jelenti, hogy árlista alapján választják ki (lol), hanem azt, hogy direkt versenyben van a többi hasonló foglalkozásúval.