Regisztráció Blogot indítok
Adatok
élnicsakkell

9 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két dolgot szeretnék előre bocsátani. Először is, azon konkrét – pozitív vagy negatív – dolgok kapcsán nem fogok véleményt kifejteni, melyeket már egyik vagy másik oldal megfogalmazott a vitáról. Másodszor pedig, igyekszem annyira szárazon beszélni a történtekről, amennyire csak lehet, lévén túl…..
élnicsakkell 2019.05.15 11:23:52
@Kristóf Tarnay: Jól lehet, a “minden vélemény arany” megfogalmazás tényleg elég populistán hathat, de itt arra vonatkozik, hogy minden vélemény mögött van valami, ami konstruktívan járulhat hozzá a vitához. Vagy az értelmezés új perspektívát világítja meg, vagy minket késztet alapállásunk újragondolására, vagy egy akkora fasság, amit nekünk kell lebontanulnk az ellenvéleményünkkel, vagy a felek közti megértés gátjait tárja fel, így is faszán segítve a haladást. És persze a vélemény alatt a véleményt értjük, nem a direkt kötöszködést, vagy a faszkodó trollkodást, buta okoskodást. Ilyen esetben szerintem a vélemény, főleg ha egy vitán hangzik el, egy két oldalról nyitott folyamat, ami a konstruktivitás jegyében egyszerre feltételezi a befolyásoló és a befogadó attitűdöt.
Jaa abban igazad van, hogy a témának kell egy meder. Itt sem arról volt szó, hogy folyjon szanaszét, hanem hogy adott diskurzuson belül nem baj az, ha szó-szót követve szélesebb horizontot jár be. Magam részéről ezt a szervezés, a felek közötti előzetes kommunikáció hiányának érzem. Bár nincsenek információim affelől, hogy ez hogyan zajlott, mégis úgy tűnik, hogy a felek a vita tárgyát illetően, illetve a felmerülő témák kapcsán nem jelölték ki a megfelelő határvonalakat. Érezhető volt, hogy Csongornak a melegekkel, az lmbtq csoportokkal való ellenérzései és félelmei a nyugati gender ideológia vadhajtásainak erőszakos és radikális megnyivánulásaira vezethetőek vissza. Lehet, hogy rendes érvek hiányában hivatkozott csak erre, de akkoris, ennek kifejtésébe pár alkalommal belekezdett, ám mindig le lett fújva azzal, hogy “most nem ez a téma”. Szerintem ezek a “most nem ez a téma” jellegű lezárások miatt tűnt A4-es mantrás cuccnak az, amit a srác érvekként használni próbált. Egyáltalán nem értek velük egyet, de a kifejtésük lehetőségét nem vonnám meg, meg kell értenünk, hogy vitatkozni tudjunk vele, különben minden alkalommal az lesz, ami itt is történt, hogy egymást kergetjük a májusfa körül. Szóval jah, szerintem vagy jelöljünk ki ilyen határokat közösen, vagy hagyjuk a témát adott diskurzuson belüli szabadon folyni. És köszi a hozzászólást! - Balogh Gergő
Ajjaj, megint elvesztettünk valakit. Jó katona volt, s szerettük, ügyünkért oly sokszor kiállt. De megharapta a posztmodern, és most tartalmatlanul bolyong csupán a szóalaknyi porhüvely, s ki-ki érdeke szerint él vissza testével...
Nem is gondolnánk, hogy Szeged mennyi történetet futtat párhuzamosan. A street art teremtette urban folklór jártában-keltében is körbe öleli az embert, aki jelenléte révén maga is a részese ennek a misztikummal övezett világnak. Antropomorf lények, csáphajú lányok vizslatnak minket megvetően, vagy…..
abstand Hamvas hétfő 2019.01.28 13:05:37
(unalom és rezignáció és apátia és ataraxia és engedni és engedni, anélkül hogy a dolog komoly áldozatba kerülne, lassan lemorzsolódni, semmi él, semmi konfliktus, félig letagadva, inkognitó, álarcban elbolondítva, fáradtan, álmosan, mindig tekintettel lenni, az egész olyan aprócska lesz,…..
abstand Egy másik hétfő reggel 2019.01.15 22:02:25
Kesernyésen édes kávé illat szállt tova a lépcsőházban hétfő reggel. Egy-egy ajtónál néha elmélázva kicsit, majd kopogtatva halkan: Jó reggelt. Öblösen terítette be az előszobát, a konyhát, s kacéran becsusszant a hálószobák ajtaja alatt is. Mint régi jóbarát ártatlan tréfája úszott fel a hetedhét…..
abstand Hétfő reggel 2019.01.14 20:09:33
Értetlenül állok azelőtt, hogy mégis mekkora spektrumot lefed a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Nem a vagyonra vagy hatalomra vagy médiabirodalomra gondolok itt, bár gondolhatnék arra is. A szavazóbázis az és annak sokszínűsége, ami meglep...
abstand Jézus szomorú... 2019.01.07 11:39:04
Amióta a gondviselő iránymutatás rávezetett a Facebook Szent Biblia csoportjára, teljesen megváltozott az életem. A Jézus Krisztus kegyelme, az Atyaisten szeretete és a Szentlélek ereje, mely jobbára csak a csoport nevét szentesít, oly mértékben vette át az uralmat nem csak a hírfolyamom, de már a…..
abstand Boldog karácsonyt 2018.12.24 16:23:30
Álljon eme helyen, és szolgáljon jelmondatául gyűlölködésemnek Apáti Bence mély humanizmusáról tett tanubizonysága - amolyan “balos” módon, kontextusából kiragadva, s a reláció karójába húzva - , miszerin “...igyekszem tartani magam ahhoz, hogy aki jól láthatóan segítségre szorul, azzal lehetőleg…..
abstand Szeged szeme 2018.12.09 20:41:43
Néhány nappal ezelőtt, egy különösen melankólikus reggelen nagynehezen rávettem magam, hogy bemenjek az iskolába. A villamoson észrevettem, hogy Szegednek is lesz mélabús elnyúlt tekintetű szeme. Valami olyasmi mint a Deák Ferenc téren Budapesten, a Deák szeme, vagy mint Londoné csak ez éppen itt…..