Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lavor

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mától már a dohai központú Qatar Airways is csatlakozott azon légitársaságok sorában Budapesten, akik járataikat szélestörzsű repülőgép típusokkal repülik, hiszen a légitársaság Doha-Budapest-Doha útvonalának QR199/QR200-as járatszámú járatin a nagyobb utas, valamint belly cargo kapacitással…..
lavor 2018.08.03 11:50:42
@drover(fanyul társa): Súlyos agyhalál lépett fel nálad, csak a lélegzésre koncentrálj...
lavor 2018.08.03 14:12:52
@drover(fanyul társa): Lélegezz... egy mérföldre lakom a finalen, és ha majd unom a zajt, elköltözöm.
Batiszkáf Képzeli, hát szertelen 2016.10.19 18:20:17
Csak egy pillanatra martak ki, csak.Zúgj, erdő elvtárs! Szinte csikorgok.(J. A.: Bánat) Kedves Naplóm!Sok rosszat el lehet mondani rólam, de azt, hogy ne lennék szélsőségesen éleslátó, aligha; olykor azzal szoktam kérkedni, hogy a társadalomhoz kapcsolódó illúzióimmal még azelőtt leszámoltam, hogy…..
lavor 2016.10.20 13:09:46
Míg Magyarországnak 10 milliós éves utasforgalmával (2015-ös adat, idén már meglehet a 11 is) ott van a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér, mint az ország fő nemzetközi repülőtere, addig a bolygó más tájain ezen utasforgalomnak akár a tízszeresét is kiszolgálják a világ legnagyobbjainak számító…..
Szabó Rolasd Indiára sok rosszat lehet mondani, főleg ha összehasonlítjuk a fejlett kelet-közép-európai posztszovjet államokkal, de ebben a gigantikus megaszuper poszt-brit demokráciában van egy dolog, ami összetettségében és királyságában felülmúl mindent: a vasút...
BUD flyer 18 óra a levegőben? 2016.08.22 13:23:19
Napjainkban egyre több, és több ultrahosszú non-stop járat indításának ötlete merül fel a világ légitársaságainál. Ez egyrészt köszönhető az új, és modernebb géptípusok piaci megjelenésének, az olaj alacsony világ piaci árának, valamint a légitársaságok versengésének is. Ezen versengés egyik legfőbb…..
Alig 40 felettiként talán furcsán hangzik az ember szájából, hogy „a mai fiatalok”, de tanárként és a tizenéves korosztályok tagjai közt gyakran mozgó középkorú értelmiségiként, illetve korábbi munkahelyi vezetőként talán mégis megengedhető ennyi fraternizálás, ha valamiféle általános megállapításra…..
Satyrant Felemás dolog közbiztonságról írni manapság, tekintve a jelenlegi európai és közel-keleti helyzetet, de úgy érzem, ezáltal némi rálátást adhatok arra, hogyan élnek az öböl menti országok lakói, és köztük én is...
Ha a rendszerváltozást megelőző Magyarország bűnözői közül kellene megnevezni valakit, akkor a többségnek valószínűleg Soós Lajos ugrana be. 1979 júliusában az egész országot megrázta Gyulai Károly rendőr főtörzsőrmester meggyilkolásának híre. Három hónap megfeszített nyomozói munka eredményeként…..
Valakinek a Szovjetunió hiradástechnikai iparáról beszélünk, akkor általában a lejjebb lévő képen látható készülékek jutnak eszébe, vagy maximum a Khastan orsós magnó és az S90-S30 hangfalpár, amit itthon árusítottak a nyolcvanas években, pedig a birodalomban egész más…..
Miközben folyik a komoly konkurencia harc a Boeing és az Airbus között, így a 787-es Dreamliner és az A380-asok között, az eredeti Jumbo, a búbos Boeing 747-es története már több mint 40 évre tekint vissza, és az újak, a még nagyobbak mögött lassan háttérbe…..
Ahogyan a Caribbean Airlines Boeing 737-esének múlt heti balesete (lásd. ITT) is megmutatta, a kereskedelmi repülés egyik legveszélyesebb fázisa a leszállás, s számos balesetet okoz, hogy a repülőgép túlfut-túlcsúszik a futópályán. Az Airbus erre kínál most egy új kifinomult…..
Amint már egy korábbi apolitikus posztomban is jeleztem, érzékeny szálakkal kötődöm a repüléshez. Amióta a kislányom megszületett, nem repültem saját magam által vezetett vitorlázógéppel, de ennek nem csak a gyerekkel járó, kétségtelenül radikálisan megváltozó…..
Míg a reptereket városokról vagy híres egyéniségekről szokták elnevezni, addig a fel- és leszálláshoz használt pályákat a Föld északi mágneses pólus alapján nevezik el.     A merevszárnyú repülőgépeknek az a legjobb, ha fel- és leszállás közben szembe fúj a…..
lavor 2011.05.08 20:51:46
@www.doominogame.com: Már régen nem is így... a gps már elég régen az elsődleges nav. stb, földi irányadóra csak elvétve repülnek. Általában ötbetűs fantázianevű gps-koordinátákra repülnek, az óceán fölött meg csak egyszerűen a koordinátákat használják, mert ott nincsenek fix útvonalak. Gps-re már megközelítések is vannak, és nagyon nagyon pontos a rendszer.
A szakemberek általános véleménye a K-Jetronic befecskendezős, régi autókról – bontóban a helyük! Pedig nem olyan komplikáltak ám, a javításuk sem lehetetlen. Két jó példa – lássuk őket. Vélemények az azonos című írásunkról...
lavor 2011.02.26 13:31:33
Nekem is van egy öreg Mercim ilyen motorral. Egyszercsak kezdett nehezen indulni. Haverom már látott ilyet, elkezdtük buherálni. Eljutottunk (tévesen) a melegedésszabályzóhoz. Szétszedte, kocogtatta, összerakta, aztán rájöttünk hogy átereszt a benzin-akkumulátor (vagy minekhívják magyarul), azt kiiktattuk, és onnantól indult rendesen. Haverom másnap elutazott, onnantól a motor hidegen még csak-csak, de melegen sehogy... visszabufogott, néhány henger el-eltűnt. Tudok egy műhelyt, ahol van egy öreg szaki, gondoltam ő ért ehhez, egész életében öreg Merciket javított. Először elmentem hozzá, megkérdezni, hozhatom-e. röviden előadtam, hogy mi a melegedésszabályzót elbuheráltuk. Mondta, érti ő, hozzam csak. Odavittem. Másnap elmegyek - azt mondja, kell egy új melegedéssatöbbi... Új egy vagyon, szerencsére nem volt sehol. Akkor szerezzek egy használtat. Tudtam egy helyet, ott volt kettő, egyik még rajta az autón. Ingyér odaadták, majd vigyem vissza amelyik nem kell, és akkor fizessek. Futok az emberhez, ránéz, azt mondja, ez nem jó.De mér nem? Nem, nézzem csak, ezek nem jók. Na visszavittem, ott csodálkoztak hogy egyik sem jó... eszembe jutott még egy hely, imbuszkulcsot a zsebbe, 12-14-es a másikba, bevettem magam a végtelen nagytelepre. Találtam is két autót, érintetlen az egyik. Hamar leszereltem a melegedésszabályzót, mire jöttek kidobni, mert bezárnak ebédszünetre. viszem megint a mesterhez. Na ez talán jó lesz, aszongya. Mergvártam mig az enyémet leszerelte, azt hazavittem, megtanultam az internetről, hogyan kell megszerelni, aztán szétszedtem, kitakaritottam, a kis bütykét, amivel a nyomást lehet belőni, kikalapáltam, összeraktam. Közben a másik meg jó lett, most megy az autó, de ha szerzek egy nyomásmérőt, akkor berakom az eredetit és beszabályozom rendesen.
Mégis van abban valami jó, hogy az MSZP fojtogatja a Magyar Televíziót, már persze azon kívül, hogy a Napkelte eltűnt a képernyőről. Úgy néz ki, hogy mégis folytatódik a Tűzvonalban, amit a harmadik évad után pénzhiány miatt fejezett be idén májusban az MTV. Bordás ezredes…..
Nem győzöm mindig emlegetni, mennyire szeretem a külföldi beszámolókat, különösen ha egy nagyon más ország kerül bemutatásra, mint például Kuba, valamint ha kapunk a szöveg mellé egy rakás képet. Ben minden ilyen irányú igényemet kielégítette, nem spórolt a karakterekkel és…..
 Mint sok blogger, akik az elmúlt napok eseményeinek legszörnyűbb jelenségét tollhegyükre tűzték, én is utálom a nyugdíjasokat. Egyszerűen hányingerem van az egész korrupt, inaktív, mi több ingyenélő bandától, akik a ledolgozott élet, befizetett nyugdíjjárulék, és…..
Nem hiszek a hibátlan 400 000 kilométert futott autóban. Sőt, nem hiszek a 200 ezresben sem. Szinte minden – saját autóinkkal foglalkozó blogposzt – kommentelői között feltűnnek a most vettem olaszban egy kilenc éves 320d-t, hibátlan és a kilenc éves B Vectrával járok…..
1962. A világ egy gombnyomásnyira van az atomháborútól, Graham Hill Forma-1-es világbajnok lesz a BRM-mel, idehaza megszületik Kalapács Józsi, a négyéves Michael Jackson pedig tátott szájjal nézi, ahogy a harlemi Apollo-színházban egy éjszaka alatt a Soul Keresztapja lesz James…..