Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jerome de la Essex

10 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma 101 éve, 1913 június 4-én, az epsomi derbin Emily Davison szüfrazsett, a verseny alatt a pályára berohanva megpróbálta a király lovát megállítani, aki halálra gázolta. A kattintás utáni felvételen a szörnyű esemény látható...
Jerome de la Essex 2014.06.05 22:44:15
@gojjjo: +1
A legmeghatározóbb életkorban lévő, 0-3 éves gyerekek nevelését és gondozását végző bölcsődei dolgozók 80 százaléka a legfrissebb KSH-adatok alapján havi nettó 100 ezer forintnál kevesebb fizetést visz haza, így munka közben a napi megélhetési problémáik (például a…..
Jerome de la Essex 2013.08.12 01:52:45
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: anyám tanár 33 éve, 147-ért szóval éljél meg te ennyiből te orbánista türhő bértolnok paraszt! a kretén gyerekeid miatt kell neki nyaranta két hónap, hogy megint emberi formája legyen, különben előtted ásná el őket az iskolaudvaron!
Hétfőn indul a sufnituning hungarikum magyar eútdíjrendszer, mivel ugye velünk senki sem szórakozhat, hogy visszalép a megnyer közbeszerzéstől ..."Három különböző megoldást ötvöz a kiépítés alatt lévő e-útdíj-rendszer, és így az eredetileg tervezett 42 milliárd forintnak…..
Jerome de la Essex 2013.06.26 11:34:06
@Gilinggalang: igen, mondjuk Ausztriában így működik, csak tartok tőle, hogy nálunk nem így fog...
Jerome de la Essex 2013.06.26 12:07:19
@Gilinggalang: igen es goboxnak hívják legalábbis amikor még buszos kamionos cégünk volt 5 evvel ez elott akkor így volt, szerintem azóta inkább fejlődött a rendszer. Amúgy vicc hogy nálunk az elmúlt 23 évben mindig ez volt hogy valami okosságot ki akartunk találni ami máshol mar tökéletesen működött
Jerome de la Essex 2013.06.26 12:19:42
@Gilinggalang: te erről beszélsz: www.go-maut.at/ :)
A "pofátlan végkielégítések" időszakának véget vető 98%-os különadó miatt a Fidesz bevállalta 2010-ben a harcot az AB ellen,  de persze saját lieblingjüknek, a PSZÁF-ot 2000-2004 között és jelenleg is vezető Szász Károlynak gyorsan írtak egy lexet, hogy ne kelljen…..
Jerome de la Essex 2013.06.26 10:42:16
@Vidéki: lehet, hogy a "díszes társaságod" jövőre áldja ezért még az eget ;) szeretnék már egy olyan országban élni, ahol nem tudom a gazdasági miniszter nevét, a miniszterelnökét is csak félig, mert magától működik a rendszer, és nem kell nap mint nap az arcomba kapni, hogy Viktor-Ferenc-Gordon (tetszés szerint helyettesíthető) szerint a világ
Pedig olyan jól ment minden ... államosították a 3000 milliárd forintos magánnyugdíjpénztári vagyont, nem tüntettek. Lett új alkotmány, új munka törvénykönyve, új választójogi törvény, rengeteg kreatív új adók, adóemelések, egy minisztériumot lepasszoltak a szponzoroknak,…..
Vastagbőr Elfogadhatatlan 2012.12.12 11:21:00
Bár mostanában Szíjjártó Péter már csak a külgazdasági kapcsolatok építésével foglalkozik, amellett persze, hogy lezárt utakat ad át, régebben mint a Fidesz szóvivője tolmácsolta pártja álláspontját. Ilyen és ehhez hasonló fideszesen idézetekkel már bőven el vagyunk…..
Jerome de la Essex 2012.12.12 13:01:21
@Enrico72: megpróbálok értelmesen, indulatok nélkül írni neked:

Rendben tegyük fel, fizetni kell. OK. DE: amikor én jártam jogi egyetemre az 5 év alatt összesen volt 4 olyan szeminárium, ami ért valamit, gyakorlati, használható - értsd: eladható - tudást adott, az összes többi nem volt több, mint szócséplés. Akkor azonban úgy voltunk vele, kvázi INGYENES - igaz a szülőknek komoly tehertétel már eltartani a gyereket egyetem alatt, ezért én is dolgoztam éveken keresztül kocsmában, szórakozóhelyen mint pultos, hogy legyen pénzem - így nem is foglalkoztunk nagyon vele. Azonban most, hogy a második diplomámat csinálom, és kőkeményen fizetek érte -300.000 HUF/félév - ELVÁROM, hogy versenyképes - és nem a hazai, féltudású szintet mondom, hanem legalább Európát - tudást kapjak, mert azért fizetek. A tévedés ott van, hogy rendben fizetni kell, de ezért egy rakás sz@rt kapsz, a legtöbb esetben. Ha már pénzt kérnek, akkor legyen reform, legyen igazi versenyképes oktatás, minőségi, eladható tudással, akkor van mire kérni a pénzt - tök mindegy milyen formában, hitel-tandíj, ami nálam ugyanaz ;) - addig viszont fizesse az állam.

Abba meg bele sem mennék, hogy milyen következményekkel jár az újfent meggondolatlanul, csakazértismegmutatjuk stílusban hozott lépés. Engem még annyi zavar, hogy sokszor annyit vernek el baromságokra - lásd stadionok (FTC, DVSC, stb...) mint amennyit megspórolnak pár 10000 szerencsétlen egyetemistán...
Vastagbőr Még 90 milliárd 2012.11.16 21:15:00
Fantasztikus módon most majdnem egy hónap telt el újabb csomag nélkül. Viszont ami késik, nem múlik. A Matolcsy-féle pöttyösfenekezés után ma este bejelentették a legújabbat. Ez a harmadik, 90 milliárd. Természetesen nem megszorítás, hanem "államháztartási egyenleget javító…..
Jerome de la Essex 2012.11.17 15:11:04
@Vidéki: még mindig jobb MIllásnak mint egy gerinctelen narancsféregnek, te, FŐÁZSIAI patkány ;) és megint a terelés, valami baromság! Ez megy nektek, amiket írtam tényeket -tudod, két bazmeg között ;) - azokat ignorálod, és gyorsan belekezdesz valami handabandába, hogy ezmegaz miket mondott. Gratulálok! Csak tudod a tények nagyon makacs dolgok, és inkább egy új ballib kormány, mint ez a diktátor. Tudod jogon végeztem, és amiket jelenleg a gazdád csinál az tökéletesen megegyezik 1948-49-el, olvass utána és akkor reagálj! Jah, és lehetőleg ne a handabandával gyere megint, azt már nagyon unjuk mindannyian! Legalább legyen benned annyi, hogy beismerd: követtek el hibákat a narancsos haverjaid, de ebből a sikerpropagandából már az egész országnak elege van...
Jerome de la Essex 2012.11.17 15:52:59
@Vidéki: megint a handabanda NERtárs ;) megint bebizonyítod: ENNYIK VAGYTOK!
(„Sose hal meg az, ki a hazájáért hal”) Mai posztunk szerzője, dr. Ravasz István ismét érdekes kérdést „jár körbe”. A Nagy Háború első hősi halottjáról elmélkedik, anélkül, hogy „ex cathedra” lándzsát törne Kovács Pál gyalogos elsősége…..
Snake Degesz 2012.01.24 05:41:00
Wittner Mária is ringbe pattant, hogy akkor most egymilliárdan voltak-e Bayer Zsolt békéjének menetében vagy csak inkább mégis esetleg. Magam részéről változatlanul nem érdekel, de szeretem a kedves hölgy megszólalásait, mert 56 ide vagy oda, a könny csorog a szememből néha a…..
Jerome de la Essex 2012.01.26 03:22:29
Jerome de la Essex 2012.01.26 14:57:31
@Snakeskin: akkor indultam tüntetni ;)
48 = 60? avagy a mozdonyfüstbe ment haditerv A Monarchia tisztképzésében – akárcsak a többi korabeli nagyhataloméban – a matematikai tudományoknak igen nagy szerepe volt. Ez érthető, különösen akkor, ha meggondoljuk, hogy a vasutak háborújának idején a tömeghadseregek…..
Jerome de la Essex 2012.01.18 10:08:24
Percek óta röhögök, ha Kafka itt élne, biztos ő is jól szórakozna, aztán persze megírná valami elborult novella formájában, amiből később Tim Burton egy még szürreálisabb filmet forgatna, természetesen Johnny Depp-el a főszerepben .."Szerzői jogok védelmére hivatkozva…..
Jerome de la Essex 2012.01.13 14:14:51
A College Humor elkészítette az elmúlt tíz év legjobb sci-fi sorozatának 16 bites videójáték-változatát, amit nem lehet nem szeretni kurvára. (Jó, tudom, hogy nem igazi játék, nyugi.) ..
Jerome de la Essex 2012.01.05 23:19:55
Tessék, ilyen egy igazi "coming out" ... Vajon hogy csinálja? Mit csinál egész nap? Stresszes? Küszködik? Kiabál? Sok a meló? Ugráltatja az embereket? Jó kolléga? Dicsér, mielőtt bírál? Vastag az arcbőre? Megtud nyitni egy excelt? Megünnepli a sikereket? Vannak…..
Vargabetű szenvedélyes túrázó. Az első világháború olasz frontján tett útjairól küldött beszámolója első része két hete már olvasható a blogon. Jövő nyáron a Krn-re tervez a blog vállalkozó szellemű olvasóival egy közös utat. Tavasszal beszámolunk az előkészületekről.  Osztrák-magyar védelmi…..
Csak gratulálni szeretnék az RTL híradó és a TV2 Tények főszerkesztőjének, akik a lehető legmegfelelőbb módon kezelték az elmúlt másfél év egyik legnagyobb jelentőségű hírét. Tegnap ez volt a három legfontosabb hír a Zuniverzumban, a Földön és Magyarországon.…..
Elég hamar, mindössze egy nap alatt kipukkadt a lufi a közoktatási törvénytervezet 40 oldalas mellékletével kapcsolatban.Emlékszünk: A meglehetősen negatív hangulatú, kirúgásokról, iskolabezárásokról író titkos (=eltitkolt) melléklet az fn24-hez került, Hoffmann Rózsa meg…..
Mégpedig nem is akárhogy.Egy kép a szerdai Magyar Közlönyből:És még egy: MTI-hír, hogy "A közmunkaprogramot és a közmunkaalap forrásainak felhasználását Papp Károly helyettes államtitkár irányítja a Belügyminisztériumban."Vajon ki lehet ez a frissen kinevezett…..
A tavaszt ugyan felváltotta a nyár, de főszereplő most is az LMP. Scheiring Gábor vállalta magára a feladatot, hogy egy 500 forintos műanyag jedikarddal offshorelovaggá üsse a Rogán Antalt jelképező feketecsuklyás, kartonarcú figurát. "Míg hangosan zajlik Orbán…..
A BKV a Főváros saját tulajdonú nagyvállalata. A BKV éves költségvetése olyan 130 milliárd forint. A bevett forma egy ilyen vállalat működtetésére, hogy az utasok, a tulajdonos és az állam állják a költségeket 1/3-1/3-1/3 arányban. De Budapesten nem ez a helyzet. Az állami…..
Ez valami szürreális vicc lesz ... vajon a lecsófőzés közben jutott az eszébe?!   Igen ... kitüntetést alapított Schmitt Pál köztársasági elnök úr, melynek a neve "DR. SCHMITT PÁL KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK ÉRDEMÉRME" lett. Gratulálunk Pali bácsi, csak így…..
Munk Vera után most Miklósi Gábor írt egy remek Index főcikket, "A Hétesen a purdék is a gárdáról álmodnak" címmel. Miklósi Gábor: "1970-ben születtem Budapesten, polgári értelmiségi családban. (..) 1997 óta dolgozom a Roma Sajtóközpontban (RSK). 2001 vége óta…..
Az új politikai elemzőközpontról, az Optimum Intézetről még nem esett szó eme blog hasábjain. Ennek két oka is van: A Reakció remek posztot írt, én meg nem akartam elhinni hogy ilyen létezhet. De ma reggel a Mokka a pofámba tolta a hideg, bűzös rothadó valóságot ... De…..