Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kossuthsch

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban kiderült, hogy a Rákóczi híd vizsgálatát rendelte el a Nemzeti Közlekedési Hatóság, mert a korábbi tervekkel ellentétben nagyobb súllyal gyorsabban fognak közlekedni rajta a villamosok. Az 1-es villamos pályájának dél-budai hosszabbítása lényegében elkészült, a…..
  Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a…..
kossuthsch 2011.06.30 00:16:57
@Bambano: Nekem is hasonló jutott eszembe, meg kell kérni, hogy ugyan mutassan már meg, pontosan mire gondolt. :)
Világszerte felmérték az atomenergia támogatottságát. Az MTI és a hazai Ipsos által készített közlemények elhallgatták a felmérés magyarokra vonatkozó adatait.Az Ipsos 26 országra kiterjedő teljes kutatásának eredményei itt találhatók meg.A felmérés szerint a…..
kossuthsch 2011.06.20 21:03:56
@ven: Aktuális import/export állapot: www.mavir.hu/web/mavir/home
Óránkénti bontásban: www.mavir.hu/web/mavir/ver-forgalmi-adatok
kossuthsch 2011.06.21 08:13:51
@Tedat: 3000 milliárd forint építési kültség 2000MW teljesítményre és 30 évre elosztva 5,7 Ft/kWh-t jelent. Nyilván ennél bonyolultabb az egész kérdés, és ez csak a beruházás költsége, erre még rájön az üzemeltetés, hitelek, stb. költsége.
Ádám nem érti, miért kell rendőrséggel fenyegetőznie, hogy a PPS átutalja neki az 5 hete kiszállított csomagja árát:Már írtam nektek futárszolgálattal kapcsolatban, úgy látszik ez az én területem. A helyzet a következő: a Vatera által ajánlott PPS futárszolgálattal küldtem…..
kossuthsch 2011.05.27 14:01:45
Csoda, hogy még létezik magyar felsőoktatás, amikor a felvi.hu-n digitálisan jelentkezőknek kínkeserves nehézségekkel kell szembenézniük:felvi 2011: ha elbasztad a jelentkezesed es mar nem lehetett modositani akkor az kb hello is iden. es akkor a tortenet bovebben:2011-ben beadtam a…..
kossuthsch 2011.05.17 19:12:38
@Joe Forster/STA: Most is lehet Ügyfélkapuval hitelesíteni, így nem kell semmilyen papírral bajlódni.
A megvan a rendőrségi engedély a rendes tavaszi CM útvonalára. Az április 30-i kerékpáros demonstráció, amely az I. Utolsó Critical Mass nevet kapta, most Budáról indul.A gyülekező délután 16 órakor a Vérmezőn lesz, a vége pedig szokás szerint a Városligetben.A köztes…..
kossuthsch 2011.04.01 18:21:32
@hovatűnt démonhill: A cikkben linkelt oldalon röviden le van írva.
kossuthsch 2011.04.01 18:58:10
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: A hidakon nem tilos bringázni. De ha megírod, melyik paragrafus mely pontja írja ezt, akkor elhiszem neked.
kossuthsch 2011.04.02 13:07:57
comment:com Öt életmentő sorozat 2011.04.01 11:30:00
Bármilyen furcsa is, a sorozatok nemcsak nagy segget és elbutulást okoznak, de extrém esetekben a szó szoros értelmében életet menthetnek. A Cracked.com szedett össze öt ilyen esetet. 1. X-FactorA brit tehetségkutató 2007-es kiadásában egy Jacqui Gray nevű 46 éves asszony is…..
Gábor egy örök igazságra szeretné felhívni az olvasók figyelmét, vagyishogy használaton kívüli taximegállóban is megbüntetik az embert:A Fővárosi Vidámpark előtt van egy taxi stand, ami használaton kívül van ősztől tavaszig, mivel a Vidámpark zárva tart, ezért a taxik…..
Havi 10 000 forintos parkolási díjról, megduplázott behajtási díjról álmodik a Levegő Munkacsoport. Vélemények az azonos című írásunkról...
kossuthsch 2011.01.12 19:39:26
@egyittlakó: A "bejövök Budaörsről Bp-re dolgozni", meg az "elmegyek Győrből Gödöllőre a városon át" nem ugyanaz. Nyilván rengetegen jönnek be az elővárosokból, de az nem átmenő forgalom. M1/M7-M3 útvonalon nyilván van, de nehogy már ilyenből több legyen, mint az összes többiből.
Kedves rendőrbácsik! Ha az autós nem a neki kijelölt úton megy, hanem mondjuk a játszótéren át, ugye meg tetszenek bírságolni? Vélemények az azonos című írásunkról...
kossuthsch 2010.11.19 12:31:49
@Ted Striker: Az bizony egy osztott gyalog- és kerékpárút (lekopott festéssel), nem pedig sáv. A hídra pedig gyakorlatilag minden irányból vezet fel bringaút.
kossuthsch 2010.11.19 12:39:29
@Ger6ő: www.vezetunk.hu/kresz_2005_jav.doc 73. oldal alja

"Kerékpározásra alkalmatlan a földút útteste, ha azon fizikailag lehetetlen kerékpározni. Nem alkalmatlan az úttest a kerékpározásra, ha azon nagy a forgalom, és emiatt ott veszélyes kerékpárral közlekedni vagy az úttesten jelzőtábla, illetve szabály tiltja a kerékpárral való közlekedést, tehát ezekben az esetekben a járdán tilos a kerékpározás."
kossuthsch 2010.11.19 12:53:28
@Mathiask: Van egy jó hírem, a vasúti átjáró előtti 30/40-es korlátozást eltörölték. :)
Csődbe vitte Lázár János a nagy alkotmányozásban saját városát? Vagy csak a vendégdrukkereket szívatják hétvégén parkolási bírsággal? Attilát szombaton kapták el a meccs után, és egyelőre a Homár sem tud megnyugtató választ adni a jelenségre:Tisztelt Hódmezővásárhelyi…..
kossuthsch 2010.11.08 22:54:47
@Klaric: "Egyébként Fletó volt az, aki bejelentette, hogy a megnyert uniós pénzek ellenére 2012 előtt "csakazértse" építik meg a 47-est négysávosra Szeged és Vásárhely között, ekkor rágott be Lázár, és a város egy rakás hitelből befejezte az útbővítést."

Ez, így, ebben a formában...

"47. számú főút Algyő - Hódmezővásárhely közötti szakasz négysávosítása III. ütem

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Forrás: KÖZOP
Támogatási szerződés aláírásának dátuma: 2008.12.30.
Támogatás aránya: 100%, ebből 15% az az Operatív Programon belüli hazai forrás, 85% pedig európai uniós támogatás.
A támogatás összege bruttó: 2.840.788.919,- Ft."

www.nif.hu/fejlesztesek/kozutak/361/47__szamu_fout_algyo_-_hodmezovasarhely_kozotti_szakasz_negysavositasa_iii__utem
Nem igazán értem, hogy az internet világában, ha egy közlekedési társaságnak van egy működő honlapja, akkor miért van kint az aktuális vágányzári tájékoztató előbb a megállókban, mint a honlapon?Ugyanis TEGNAP a BKV Zrt.-nek sikerült elérnie arra a szintre, hogy a több, mint…..
Szombaton hat mérkőzést rendeztek a KHL-ben, de az eredményekkel ezúttal nem foglalkozik senki. A Vityaz Csehov–Avangard Omszk összecsapást ugyanis már a 4. percben félbe kellett szakítani. Az ok: verekedések miatt egyik csapatnak sem maradt annyi játékosa, amennyinek minimálisan…..
Félelem, reszketés és káosz az utakon! Magyar tudósoknak a világon elsőként sikerült élőben párhuzamos dimenziókat létrehozni, mégpedig közlekedésrendészetileg. Naiv abszurdisztáni lakos megfigyelése szerint az újévvel beüzemelt KRESZ-módosítások egy sajnálatos sajtóhuba…..
A rendőrség egyre több kerékpárt kap adományba. Az adakozókedvű vállalkozók, önkormányzatok rendszeresen a „speciális” festés segítségével próbálják jelezni, hogy a testületnek szánták a bicikliket. A rendőrség azonban még az autók dizájnja sem egységes, a…..
kossuthsch 2009.12.23 13:33:56
@OkoskaTo:rp: A criticalmass.hu-n leírta a két rendőr, hogy természetesen van lámpa is, csak a fotón nincs rajta. Bővebben (azt hiszem) itt: criticalmass.hu/blogbejegyzes/20090721/biciklis-rendorok-hevizen
Vasárnap az Emberibb Parkolásért Mozgalom és a Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete csapata autókkal tüntetett a kerékpárutak ellen. Az aktivisták elfoglalták a Kiskörúton nemrég kialakított bicikliutat, és a parkolósáv visszaállítását követelték a városvezetéstől.…..
kossuthsch 2009.12.14 22:18:41
@cso zsi: Az Astoria és a Kálvin tér között kettő.
Előre bocsátom: minden tisztelem a négy évszakos kerékpárosoké, és nem bánom, sőt, támogatom a kerékpárutak építését, a parkolók kárára is. Ellenben ha már megépült, akkor legyenek szívesek használni, és nem jópofa opciónak tekinteni.   Érdekes és számomra…..
kossuthsch 2009.12.13 11:35:35
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Megkerestem, hogy a pontos szövege az új jogszabálynak, ez:

"Kerékpárral a kerékpárúton, a kerékpársávon vagy erre utaló jelzés (117/c. ábra) esetében az autóbusz forgalmi sávon, ahol ilyen nincs, a leállósávon vagy a kerékpározásra alkalmas útpadkán, illetőleg - ha az út és forgalmi viszonyok ezt lehetővé teszik – a lakott területen kívüli úton, a főútvonalként megjelölt úton az úttest jobb széléhez húzódva kell közlekedni."
kossuthsch 2009.12.13 11:43:37
@Platon: Én - bringásként, meg úgy általában is - örülnék, ha lennének a nagyobb városokban biciklis rendőrök, akik kiemelten foglalkoznának egyrészt a biciklisekkel (szabálytalanságok, kivilágítatlanság, járdán száguldozás), másrészt a bringaúton/sávon parkolók bírságolásával. Szerintem egy bringás rendőrnek nagyobb tekintélye lenne a kerekezők között, mint egy "simának".

Az országban itt-ott van is rá példa, pl Zalaegerszegen van két bringás rendőr.
kossuthsch 2009.12.13 11:52:59
@Jermann Kálmán: A rakodás most is meg van oldva a járdán lévő rakodóhelyekkel, nem? A Vámház körúton és a Kálvin térnél tuti van ilyen, a Múzeum körutat most fejből nem vágom, nem szoktam arra járni.
Kérdezte a minap fanatikus biciklis ismerősöm, miért nem járok biciklivel munkába, amikor összesen 4 kilométer az út. Szinte csak az Árpád-hídon kéne áttekernem. Az Árpád-híd ráadásul elég jól be tud dugulni, főleg olyankor, mint ma, amikor öt autó csattan egymásba, mert…..
kossuthsch 2009.10.02 20:47:25
@BeeTm: A műszál azért jó, mert nem szívja magába az izzadtságot, hanem kivezeti, ezáltal jobban tud szellőzni a bőr. Ha a pamutba beleizzadsz, akkor az nedves is marad még sokáig, míg egy bringásmez nagyságrendekkel gyorsabban megszárad.
Azt mindenki tudja, sokszor elmondták már, hogy a Margit híd felújításának idején nem szabad biciklizni a hídon, csak a gyalogosok, a BKV járművei és a taxik számára szabályos az átkelés. Látványra egyébként elég meglepő a híd, főként éjszaka, amikor kihaltságával…..
A Critical Mass biciklis tüntetést szervez augusztus 18-án este 6-ra, a Margit híd déli járdájára, ahol bringaemeléssel demonstrálnak a Margit híd déli járdájára tervezett Buda -> Pest irányi kerékpárút elhagyása ellen. (A Kerékagy bejegyzései az kiradírozott…..
kossuthsch 2009.08.13 13:04:03
@dw1: A körúton kb esélytelen beljebbtolni a parkolót, mivel a körút nagy részén fák vannak az út szélén, amiket én nem szívesen vágnék ki onnan...

Amúgy tényleg elég abszurd, hogy Buda felől érkezve kb annyi idő lenne szabályosan átjutni az északi oldali bringaútra, mint amennyi idő alatt a hídon is át lehet érni.
kossuthsch 2009.08.13 13:18:58
@Calden: A kerékpár jármű, arra (is) való, hogy közlekedjenek vele. Persze lehet vele az erdőben downhillezni, pályán versenyezni, de én például azzal közlekedem. Mert gyors, olcsó és rugalmas közlekedési eszköz.
Felemás eredmény született a múlt héten átadott Szabadság híd biciklis tesztjén. A hidat egyrészről ugyanis jól kerékpározhatónak találtuk az összes létező burkolaton végiggurulva. A járda sima, nem ráz, és nem mutatja a Lánchíd szindrómát, azaz elég széles ahhoz, hogy…..
kossuthsch 2009.06.09 16:07:41
@phaszfej: Néha jól jön a sisak: www.testbike.hu/buko.php