Regisztráció Blogot indítok
Adatok
abstand

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi az, amit pontosan tudunk? A szemben álló oldalak: a NER és annak holdudvara vs. mindenki más. Jelenleg ez a felállás. Tudjuk még, hogy érdemi vitára lenne szükség és nem véleménybuborékokra, de a párbeszédet a legtöbben kerülik a közéletben; ez jellemző mindkét oldalra. Inkább dívik egymás…..
abstand Puerorum 2019.02.13 18:42:08
Puerorum 2007 Rafael és Sariél alászállnak Aki átbújik a léc alatt, velünk jöhet Hamuszürke sikoly Üszkös hüvelykujjak Van még egy pár hely, te is beférsz Egyszerre egy Bömböl a csecsemő, a magzat Vízfejek döccennek a rúdhoz Húzd be a hasad, mert hozzáérsz Üres, puffadt Tovább nyílnak a gerincek…..
abstand Xanax 2019.01.09 14:35:12
Fázom a tarkómba mártom az ujjaim mindenki engem néz az üres téren a nyárfákra adásszünetet fúj a nehéz szél éles statikus zaj ahogy a fény és a száraz levelek ordítva rohannak egymásnak kétségbeesve a gyenge ágak vermében 0,5 hosszabbított hatású egy dobozban három levél egy levélben 10 tabi…..
abstand Médiaelemzéseim #1 2019.01.05 15:58:07
Nem tetszik, hogy átvettük az „influencer” kifejezést a magyar nyelvbe. Alapvetően egy semmitmondó kifejezésről van szó, mert hát mit is takar ez? Emberek, az interneten, öncélú pózokban tetszelegnek az életmódjukkal, felhasználói és fogyasztási szokásaikkal kapcsolatban és ezzel tesznek hatást,…..
abstand Kilátástalanságom III. 2019.01.02 13:08:14
Oktatási rendszerünkkel sok probléma van. Ez nem hiszem, hogy bárkinek meglepetés lenne. A készségek és képességek fejlesztése háttérbe szorul a lexikai tudás javára. Az igazán fontos skillek, mint a problémamegoldó képesség, kritikus gondolkodás és kreativitás kialakulásának kevés teret enged az…..
Sokan sok helyen nyilatkoztak már az ügy kapcsán. Ha van esetleg aki nem tudná hogy miről van szó, röviden annyi, hogy a metoo-hullám során egy fiatal, kevesek által ismert színész, név szerint Anthony Rapp állította, hogy 14 éves korában volt szexuális kapcsolata a Spacey-vel egy hollywoodi bulin.…..
abstand Tanulmány 2018.12.26 14:40:12
Egy kommunikáció- és médiatudományi tanulmány Magyarország gazdaságának, politikai klímájának és közhangulatának javításának érdekében egy alapvetően minden problémát és hiányosságot megoldó hipotézissel, melyhez fontos komponensek a filozófiai és szociokulturális háttértudás, az elmélyülés az egy…..
abstand Üvölteni tudnék 2018.12.21 19:05:27
Valamiért azt, hogy én ellenzékinek tartom magam, úgy éltem meg egészen idáig, hogy egyfajta elit részét képzem. Ez most teljes mértékben megcáfolódott bennem. Elképesztő, hogy mennyi ostoba ember van, akik ugyan azon elv alapján gondolkodnak, mint a kormánypárti szavazók. Focidrukker politika van.…..
abstand Hazudozok, tehát vagyok   2018.11.02 14:58:54
  A szituáció a következő. Adott random srác, aki meg, vagy vissza akar szerezni egy lányt. Körme szakadtáig próbálkozik, de a lány nem adja magát. A srácnak minden ébren töltött pillanat rémálom, a lassan pergő percek csak pokoli képek sorozatai. Megőrjíti a gondolat, hogy szíve hölgye, hol, és…..
2-3 hónapja a párommal néztük a Gravitációt. Sandra Bullock egyedül marad az űrben. Az egész egy ilyen szimbolikus, megszületés-újjászületéssztori, 3D-ben király, egyébként egy teljesen átlagos OSCAR-film egyértelmű jelölőkkel és jelöltekkel, 7,8/10, tök oké. De valami nem hagyott nyugodni. Piszkált…..
Na meg is van kellőképpen önreflexív cím és az önreflexióra visszautaló mondat már rögtön a legelején. A posztmodernek már itt tapsolnak, kinyílt a tükörterem. Valójában nem erről írnék, nem is írnék semmiről. Írásképtelenségem az, ami megijeszt. Ha nincs miről írnod, írj arról, hogy nincs miről…..
abstand Otthon 2018.10.22 16:44:15
Otthon   Gyűlölöm, amikor bedugom a porszívót, majd egyből erőszakosan zúgni kezd. Valaki előttem lusta volt megnyomni a gombot, ezzel elvéve tőlem annak örömét, hogy én nyomhassam meg azt. Ekkor a gépet le kell állítanom, kihúznom, visszadugnom, bekapcsolnom és a takarítás után újra leállítanom…..
abstand A dohányfüst csöndjében 2018.10.21 21:57:52
  Szertartás. Van valami mélyen gyötrő, és egyben furcsán csodálatos a késő őszi esték dohány rituáléjában. Anno szertartásszerűen műveltem, magamat áldozva fel ezzel az önsajnálat oltárán, hagyva, hogy a múlt démonai átjárva testemet ezer darabra tépjenek, abban a külső szemlélő számára…..
abstand Szerencsés nyugdíjasok 2018.10.14 14:49:08
BG barátommal találtunk rá egyik este egy eléggé megbotránkoztató jelenségre a Facebookon. A webhely a Szerencse Hozó névre hallgat, és 37 025 követővel rendelkezik, ami nagyobb embertömeg, mint szeretett szülővárosom, Baja lakossága. Az oldal osztályzata az öt jegyű skálán jelenleg 2,7-re áll 72…..
abstand Kilátástalanságom II. 2018.09.25 13:41:46
Úgy tűnik, hiába vagyok teletömve antidepresszánssal, hisz a legkézenfekvőbb hozzáállás az élethez még mindig a poshadt nihil és a kiüresedett eszmékre való reflektálás. "Mi van abba'?" Napi rendszerességgel hallom ezt az undorító mantrát. Egyszerre kúrogatsz 4 lányt, de az egyik "bolond" és…..
abstand Kik öröklik a Földet? #1 2018.04.15 20:01:11
Jézus krisztus azt mondja Máté evangéliumában: „Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet.” Ez az eszme talán Gandhival, Teréz Anyával és végül II. János Pál pápával halt meg. Mi ölte meg? Megölte egyáltalán valami? Érdekes kérdés. BG kolléga erre minden bizonnyal azt mondaná, hogy a posztmodern…..
Ahhoz a gyűlöletes felismeréshez érkeztem, hogy nem tudom többé az abszurd humort élvezni. A túlzott ingertömegtől remegő elmém ugyanis folyamatosan analógiákkal zaklat. Igyekszem csitítani magam, hogy ez baromság, túl élénk a fantáziám, túl sok ideológia bombáz, propagandát kell reggeliznem, alvadt…..
Észrevettem, hogy az utóbbi időben az összes nagy, létértelmező-világmegváltó vitánk során valamilyen formában előkerült a posztmodern. A fiatalos hevület, vagy az alkohol persze mindig másként ágyazott meg neki, de a pejoratív hangnem állandósult, lehetett a téma politika, közélet, művészet, vagy…..
abstand Kilátástalanságom I. 2018.03.22 01:50:58
A tanári szakmát az egyik legnemesebb hivatásnak tartom, gondolom magától értetődő okok miatt. Ezért is szeretném megosztani tapasztalataimat, kik is azok, akik úgy döntenek, életüket az oktatásnak és nevelésnek szentelik. A pedagógiai pályát megfigyeléseim alapján alapvetően három archetípus…..