Regisztráció Blogot indítok
Adatok
choco.and.tahini

276 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rég nem jelentkeztem, mert kiköltöztünk a városból. Próbáltam berendezkedni az új életünkre, s elrendezni a dolgokat. Még most sincs minden készen, de legalább lakályos a lakás. Hiányzik ugyan ez meg az, de jelen helyzetben luxuscikknek számítanak. Kávé. Ma is a kedvenc bögrémből. Otthonról.…..
Leginkább azért esküszöm a zabkására reggelente, mert rostban, tápanyagban és vitaminban gazdag, segíti az emésztést, enyhíti a székrekedést, csökkenti a rossz koleszterin szintet, segít elkerülni a vércukorszint ingadozását, és nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokoldalúan elkészíthető, akár…..
A környzettudatosabb élet felé vezető úton, a napi kihívásokon túl, az ünnepi időszakok túlterheltségében a legnehezebb megtartani a látásmódot. Amikor semmire sincs idő, amikor az év végi hajrában teljesen összemosódnak a magánéletre és munkaidőre szánt órák percei, és kapkodásba csapunk át, akkor…..
Sok vegán desszert alapja a kesudió, helyettesíthető vele a legtöbb krémsajt alapú édesség, a vegán mousse-ok és pudingok is ebből az alapanyagból készülnek. Az olajos magvak köztudottan melegítő hatással bírnak, az Aryuveda és a tradicionális kínai gyógyítás szerint is, megfontoltan, kellő…..
Ahogy ígértem szépen sorban hozom a gyors, és egyszerű karácsonyi recept ötleteket. Szeretek olyan édességeket készíteni karácsonykor, melyekből ha kicsit több készül, akár ajándék is lehet. Ez a trüffel éppen ilyen. Eszméletlenül krémes, csak úgy olvad az ember szájában, na meg a kezében, épp ezért…..
Ki ne örülne egy kis házi csokoládépudingnak egy fárasztó munkanap levezetéseként? Vagy a vasárnapi családi ebéd zárásként? Esetleg a karácsonyi mesedélután közben kanalazva? Kicsik, nagyok nagy kedvence egyaránt. Én sokáig egyáltalán nem szerettem a csokoládés dolgokat, sem pudingban, sem…..
A matcha manapság egyre szélesebb körben terjed, ám szakszerű elkészítése kapcsán sokszor hiányos ismeretekkel rendelkezünk. Így voltam ezzel én is. Bár korábban fogyasztottam már matchát, latte formában, a habosításhoz a megfelelő eszközök híján egy Ikeás tejhabosítót használtam, arról pedig, hogy…..
Szuper klassz környezettudatos méhviasz gyertyákat készítettem nemrég, és annyira élveztem, hogy gondoltam megér egy blogbejegyzést. A lapokat az Ökokuckóból rendeltem, ahogyan a kanócokat is. Innen veszem a szódabikarbónát és a citromsavat, meg a különféle használatra szánt üvegcséket, amiket a…..
Ritkán ugyan, de néha megesik, hogy a zabkásából is elég lesz, ilyenkor húzom elő a tuti befutó, 5 perces, édes kenyér recepteket. Lehet az répás, cukkini vagy banán, a lényeg, hogy 5 perc alatt lehessen összedobni, aztán már csak a sütőre kell bízni a dolgát, s közben leülhetek akár mondjuk…..
Rendhagyó bejegyzésként hoztam ezt a receptet, egyfelől önmagamnak is megörökítve azáltal, hogy leírom, másfelől Veletek is megosztva az egyik kedvenc desszertemet. Már csak azért is rendhagyó, mert egy égegyadta világon semmi sincs, ami miatt illeszkedne a diétámba, mégis ez az a falatnyi…..
Amerikából indult hódító útjára, s valahogy 2016 tájékán érkezett meg hozzánk, mindjárt a kávézók itallapjaira is felkerülvén a téli hónapokban. Melengető hatását nem csak a forró növényi tej alap adja, de a felhasznált fűszerek is mind ezt a célt szolgálják, mindamellett, hogy ha sikerül friss…..
Choco & Tahini Tahini reishi latte 2019.11.11 10:58:51
Az utóbbi időben elkezdtem picit feltunningolni a szervezetem, nem csak a hideg hónapokra készülvén, hanem, mert látszólagosan is le vagyok picit robbanva. Érzem a bőrömön, és a hajam állapotán, na meg a vitalitásomon. Sok esetben elegendő, ha csak a vitamin raktárakat töltjük újra, de van, amikor…..
Volt egy pár "muszáj most már felhasználni" körte a hűtőben, és A. imádja a gyümölcslevest, így kézenfekvő megoldás volt, hogy ne egy süteményben, hanem a forró lében végezzék be. Textúrát tekintve a sütihez már egyébként is túl plöttyedtek voltak szegények. Ha hazalátogatunk mostanában mindig…..
Mostanában egyre inkább érdeklődöm a régi hagyományokon alapuló, természetes alapanyagokat felhasználó receptek iránt. Egyrészt, mert szervezetileg nem vagyok a toppon, másrészt mert igazságtalanul elhanyagoltnak érzem a gasztronómia ezen oldalát. Nagy szerepet játszik ebben, hogy a nyüzsgő város…..
Desszertet reggelire? Miért ne?! Na ne a hagyományos értelemben vett süteményre gondoljatok, hanem valami annál is sokkal jobbra. Krémes zabkásával töltött kerek, ropogós almák, sok fahéjjal, juharszirupos barnavajjal, pirított törökmogyoróval. Nálam már vitathatatlanul ősz van a konyhában. A…..
Életvitelünket legtöbbször a szokásaink határozzák meg, melyek szorosan kötődnek a munkánkhoz, családunkhoz, szűkebb vagy tágabb értelemben vett környezetünkhöz. Fizikai, lelki közérzetünk kiemelkedő hatással van a mindennapjainkra. Testi- és lelki egészségünk a lehető legfontosabb, mégis erre…..
Choco & Tahini Kurkumás granola 2019.09.18 16:01:06
Granolát készíteni nem nagy ördöngősség, maximum az okozhat kisebb gondot, hogyan készítsük igazán ropogósra, de egy kis sütőben hűtéssel ez is könnyedén kivitelezhető. Sütési idő végén sütőajtó kinyit, granolás tepsi bent felejt, s ha az egész sütő jól kihűlt, a granola is ropogósra "dermed". A…..
  Ha van valami, amit imádok, az a kecskesajt. Igyekszem ugyan kellő körültekintéssel bánni vele, mert ugyanúgy rosszul reagálok rá, ha sokat fogyasztok belőle, mint a tehéntejből készült termékekre. Ennek köszönhetően csak havonta egyszer bűnözök vele, de akkor nagyon. Érdemes az embernek piacról…..
Karamellt számtalan módon készíthetünk egészségesebb változatban. Szoktam sósan, tahinivel, kókuszvirág cukorral, és előfordul, hogy mogyoróvajjal keverve, de mindenképpen hagyományos értelemben vett cukor alappal. Ha mégis természetesebb ízekre, és masszívabb állagra vágyom, akkor húzom elő ezt a…..
A héten szabadságon vagyok, mégis úgy érzem szinte semmire nincs időm. Előfordul Veletek is, hogy a nagy elmaradásokat ilyenkor próbáljátok behozni? Hát én épp így vagyok vele. Annyi mindenre kellene figyelmet fordítani, és olyan sok dolgot vállaltam be egyszerre, hogy szinte levegő után kapkodva…..
Ha a tahini önmagában már unalmas, keverhetjük más magkrémekkel, hogy kicsit turbózzunk az ízeken. Önmagában a kesukrém és a tahini is nyerő nálam, de egyben a kettőnek van egy külön kis pikantériája. Persze a tahini jelen esetben csak ízesítőként funkcionál, semmi esetre sem nyomnám el vele teljes…..
Diós lekváros gofri hamisítvány, zabkàsa  formájában. Kislány koromban imádtam pufira tömni magam vele. Na nem a zabkàsàval, olyan nálunk sosem készült. Akkoriban a diós lekváros gofri és palacsinta ment. Anyukám nagy kedvence ez a kombó. Ma reggel én is megkívántam, de a kàsa függőség mellett jó…..
A.-val mindketten imádjuk a sárgabarack lekvárt. Nem csak, hogy imádjuk, élünk-halunk érte. Főleg az anya féle változatért. A sűrű, darabos, üveges kis finomságért. Régebben mindig az otthoni kamrát lejmoltam le, ha hazalátogattam; idén viszont úgy döntöttem - kicsi konyha ide-oda - én is nekiállok.…..
  Ha már nyár, akkor egyértelműen paradicsom, de semmiképpen sem sütő. Kivéve ez esetben, mert vannak azok az ételek, amiért még erre is hajlandó vagyok. A galetteket azért imádom, mert hihetetlen gyorsan elkészülnek, és mégiscsak könnyebb állagra, mint egy pizzatészta. Egyszerű gabonamentes…..
Choco & Tahini Hajdina gofri 2019.06.29 13:33:32
Egyszerű, pár hozzávalós gluténmentes, tejmentes gofri recept vasárnap reggelre. Csak gyors bekeverés, és már mehet is a sütőbe. Na ne számítsatok nagy mennyiségre ebből az adagból, mi ugyebár kettecskén vagyunk, így többet felesleges lenne, de ha délután is eszegetnétek belőle, mindenképp…..