Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M.d.p.

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogkocsma Zöldborsó alappaszta 2021.07.01 07:00:00
Vettem egy kiló fejteni való borsót. Idei - első szedés. Kifejtve lett 40 dkg, ami azért nem túl jó arány. Héját is csak néhányat tudtam kimenekíteni. Ami a legszomorúbb, hogy a borsó fejtése közben megeszegetett szemek biz eléggé lisztesek voltak. Vagyis ez velőborsó volt,…..
M.d.p. 2021.07.03 05:26:06
@Andrass9: Ez,az Uborkaszósznak nevezett,nyári főzelékféle ?
M.d.p. 2021.07.03 05:27:08
@M.d.p.: Elnézést kérek,elütöttem. Helyesen : uborka szósz
Blogkocsma Párolt káposzta 2021.04.08 07:00:00
A cím természetesen megint megtévesztő. Nem a disznótoros és a sültek, főképpen a kacsa elmaradhatatlan kísérője, amit sós vízben főtt krumplival kínálunk. Hagyományosan némi zsírban karamellizált cukron indul, aztán ahány ház, annyi szokás, szépen szerteágazik a történet. Van, aki hagymát is tesz…..
M.d.p. 2021.04.10 05:04:24
@kocsmagomba: Vannak furcsa dolgok,nem csak Norvégiában,hanem itthon is. Az Ön által említett,egyetemi városban,az alacsony vízállás beálltakor,egy,a rakparton horgászók közül,kifogott egy humán koponyát.Természetesen,értesítette a rendőrséget,a kiérkező járőr pk. viszont mentőt hívott,hogy az orvos,hivatalosan is megállapítsa,a halál beálltát.Ilyenkor az ember eszébe jut,hogy bizonyos viccek,nem alaptalanok
Mi nem tányérba tesszük a kocsonyát, hanem különböző műanyag tartókba, mert a tányérok nem jönnének vissza - az extra logisztikát igényelne. Ráadásul nekem jobban tetszik kiborítva a dobozból: oldalról is át lehet látni. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne lenne benne minden finom és jó, amit…..
M.d.p. 2021.04.02 04:58:07
@Andrass9: Így igaz ! Hámozatlan,"nyers" tojást alkalmazott. Jómagam is megpróbálkoztam vele,de 5-ből,csak 2 alkalommal sikerült,a többi "elfakadt".Valószínűleg nem állt elég ideig az ecetben
M.d.p. 2021.04.02 05:17:01
@kocsmagomba: Ez sajnos igaz,bár úgy gondolom,hogy igazán csodálkozni való nincs ezen,hiszen,az egészségügyi dolgozók,kitapintható hányada is markánsa-és hangosan-ellenzi a védőoltások bármely fajtáját.Jómagam is ebben az ágazatban dolgoztam (mint mentésvezető az OMSZ-nál),így bőven van alkalmam tapasztalni mindezt,bár,hozzá kell tennem,ezek a hangok,az eü.ranglétrán lefelé haladva erősödnek igazán.A segédápoló és a beteghordó,tak.nő,sokkal inkább "megmondja a frankót"mint az orvos-és sajnos,a betegek,hozzátartozók,velük gyakrabban találkoznak,valamint az ő kommunikációs eszköztárukat,sokkal inkább megértik.Jelenleg-számomra-a legújabb őrület az,hogy a védőoltásokkal,ki akarják pusztítani az emberiséget,a beoltottakat,járványterjesztővé téve. Sajnos,a kérdésemre-cui prodest ?-nem kaptam értelmezhető választ,hogy mi hasznuk lenne ebből,a "Zorbánnak,a Bilderberg csoportnak,szabadkőműveseknek, zsidóknak,kommunistáknak ?(nem kívánt törlendő)
M.d.p. 2021.04.03 05:21:09
@kocsmagomba: @valkür: Mea maxima culpa... Bizony,Bill és a szíriusziak is maradtak,de -mentségemül legyen mondva-rémhíterjesztésben kezdő vagyok.Amúgy,azt vélem,ez a műfaj,kis hazánkban,igen mély gyökerekkel bír. Édesanyámék,44-ben,Pesten élték át az ostromot.Akkor az,a hír terjedt,hogy Németország is kiugrott,Magyarország egyedül folytatja a háborút.Ezt,már Örkény is megirígyelhette volna...
Blogkocsma Méhecskehotel 2021.03.15 07:00:00
Darázsgarázs, rovarhotel, méhgarázs, etc. Mindegy hogyan nevezzük, a lényeg ugyanaz. Európában nagyjából kétezer beporzó rovar él, ezeknek többsége valamely magányos méhfaj közül kerül ki. Bővebben. Magányos, mert a házi méhekkel ellentétben nem többezres kolóniákban él. Egyes fajok agyagos…..
M.d.p. 2021.03.16 06:11:45
@Waka: Fogadja őszinte gratulációmat,igen szép-és hasznos- munkát végzett ! Tisztelettel kérdezem,mint a témában nálam jártasabbat,hogy vajon,az oldalára fordított,POROBRICK HB 38-as falazóelem (magyarul blokktégla),amelynek,amúgy hatszög formájú elemei vannak,megfelelő lehetne-e,erre a célra ?
Ezt többnyire fordított sorrendben szokták írni. De a rántott csirkemell nem éppen különleges fogás, a nyájas olvasó gondolhatná, hogy: - Sütött egy csirkemellet, no és? Most hova sz@rjak?Szóval úgy esett, hogy pipa lettem egy kicsit.Kezdjük Ádám-Évánál. Hetente rendszerint kétszer főzök. Egyszer…..
M.d.p. 2021.03.06 05:34:46
@szivar: Csak halkan jegyezném meg,hogy a kaszapenge sikeres kikalapáláshoz,a fotón látható "kaszaüllőn" kívül,szükséges még a "kaszakalapács" nevű eszköz,ami annyiban különbözik a hagyományos kalapácstól,hogy,bár a "schmollja" megegyező,de nem ék alakú a feje,hanem lekerekített,így kevésbé lehet "túlkalapálni" a pengét,kevéssé lesz hullámos.Ámbár,az ön által leírt gyakorlattal,a munka,egy egyszerű kalapáccsal is elvégezhető.
M.d.p. 2021.03.07 05:10:26
@szivar: Teljesen igaza van ! Elmulasztottam megjegyezni,hogy amit írtam,az a szentgothárdi kaszagyárban készült pengékre vonatkozik (ahol egyébként,a háború előtt,a fegyveres testületek tiszti,tiszthelyettesi állományú tagjai részére,kardpengékat is gyártottak)A roppant dekoratív osztrák,illetve az ukrán,orosz gyártmányú pengék esetén,jól alkalmazható eszköz a flex,de csak óvatosan,mert gyorsan "megeszi" a pengét.
M.d.p. 2021.03.08 05:43:50
@szivar: Részemről a megtiszteltetés !
Blogkocsma Leveles fejes káposzta 2020.10.19 07:00:00
A szakállas ember tavaly is hozott Karácsonyra mindenféle magot. Volt köztük egy fura káposztaféle. Százados asszonnyal - aki nagy kertész - nézegettük, végül arra jutottunk, hogy afféle leveles fejes káposzta lehet. Tehát olyan fejes káposzta, ami nem fejesedik. Gondoltam, egy próbát megér,…..
M.d.p. 2020.10.23 05:45:15
@Waka: Tiszteletem,a Kocsma kedves látogatóinak ! Régóta vagyok olvasója,és rengeteg,remek receptet találtam,amiért,külön köszönetemet szeretném kifejezni.Valóban,ez honfoglalás korára datált,szárítási-tartósítási recept,szinte minden történelemkönyvben szerepelt,viszont,sajnálatomra,azt elfelejtették hozzáírni,hogy a fenti módszert,még a XIX.század vége felé is használták,a gulyások.A lényege,hogy a vöröshagyma nélkül,csak paprikával és sóval készített marhapörköltet addig főzték a bográcsban,míg minden leve el nem párolgott.Ezután,egy suba bőrös oldalára szétborították és a napra tették.A kisbojtár dolga volt,a legyek távoltartása.Amikor zörgősre száradt,összetörték,majd bőrzacskóban tárolták.Általában krumplihoz vagy tarhonyához alkalmazták,kb. személy/marék arányban.Elnézést kérek az alkalmatlankodásért.Ps.: meg kell említsem,különösen tetszik,a kezdő idézet,a piros tányérról ! A régi vicc jut róla eszembe,ami szerint,milyen a szovjet paradicsomleves ? Két deci meleg víz,egy piros mélytányérban.