Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZenoLD

10 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Négy hónapja kezdtünk írni Andy, a fehér MX-5 átalakításáról, és valószínűleg már látjátok, de várjátok is, hogy mi fog belőle kisülni. Izgalmas és megpróbáltató feladat a projektet nemcsak műszakilag dokumentálni, hanem megpróbálni közérthetően, mégis szakszerűen a köz elé tárni. Örömmel látjuk,…..
A második forduló után már próbáltam reálisan, de mégis motiváltan állni a rajthoz. Mondanom sem kell, ezt a pályát sem ismertem még hírből se, cserébe most olyan jól elfoglaltam magam mindenfélével, hogy még a nyomvonalat se néztem meg előre.  ..
/Szerk.: főként Ádám foglalkozott az autó CAN-jének megismerésével, ezért megkértem, hogy ő ossza meg a tapasztalatait./   Az átalakítás során számtalan előnnyel jár, hogy egy új vagány sportautót választottunk szívátültetésünk pácienséül, hiszen nem fog a kezünkben maradni egy rozsdás takaróelem…..
ZenoLD 2018.05.29 20:38:41
@nyelv-ész: Első körben nem szabványos csatlakozóval és saját kukázott DC tápokat használunk majd, mert az épp van kéznél. A következő logikus lépcső lehet egy külső DC töltő, vagy 3,5kW-os onboard charger. Nagyon a töltő kérdéssel még nem foglalkoztunk a jelen autó kapcsán, mert a projektben az akkuelektronikán van a hangsúly.
ZenoLD 2018.05.29 20:50:03
@Kercerece: Az adott motorod szíjtárcsája nem biztos, hogy elbírna akkora nyomatékot, mint ami ott előfordulhat.

Szabadidős projektnek persze nagyon jó lehet, ha van olyan autód, amit nem akarsz forgalomban használni, de akkor már több sikerélménnyel kecsegtető építeni egy villamos hajtású róbogót/gokartot/kerékpárt.

Hasonló ötletekkel érkezőkkel mindig el szoktunk beszélgetni kicsit a részletekről, de mindig ugyanaz a konklúzió: gazdaságilag csak akkor éri meg, ha valamilyen termékesítés a cél, és nagyobb darabszámok eladására lehet számítani.
ZenoLD 2018.05.29 20:57:17
@no_holy_shit: A PCM Gateway egy saját fejlesztésű elektronika, igen. Kettő ilyen hardver is lesz az autóban, más-más szoftverrel. Az egyik a PCM Gateway, a másik a járművezérlő elektronikának (VCU).
ApexNews Motor ki! 2018.05.18 11:13:55
Legutóbb, mikor a műhelyben jártam, épp zsiráfot akartunk etetni. Mivel ez az állat motorblokkot reggelizik, és ahhoz nekünk már késő volt, elnapoltuk a dolgot. Így láttam a motort akkor: És így találkoztam viszont vele: A kiemelésnél nem tudtam ott lenni, de állítólag nem volt vele nagy…..
Lemaradtam a történések megírásával, inkább a sebeimet ápoltam. Mentális és sajnos fizikai behatások is értek, melyek rányomták a bélyegüket az előző fordulóra. Azóta pedig számos egyéb kihívás is várt rám, így a beszámoló csúszott...
Elkezdődött a felkészülés a motor kivarázsolására. Ahhoz, hogy a gép minden porcikájához hozzá lehessen férni, stabilan meg kell tudni emelni. Jelentem: az emelés és biztosítás megtörtént, a kis MX sziklaszilárdan magasodik a műhely padlója felett. ..
ZenoLD 2018.05.12 12:44:33
@Papucsban a Teraszon: Arról is hamarosan írunk!
Mindig is tettszettek a böhöm amerikai autók. Hosszúak, szélesek csak úgy terpeszkednek az úton. A terepjáróik, pickupjaik és SUV-jaik még jó magasak is, és amilyen túlméretesek, annyira feleslegesek is szerintem. Éppen ezért nem is terveztem ilyen autót használni legutóbbi utazásomkor...
Hogyan is kerültem én ebbe a projektbe? Régóta legyeskedek az autózás világa körül, hol mélyebbre, hol távolabbra repülve tőle, így találkoztam újra Lógival (Gergővel, az elektromos MX-5 projekt mérnökgárdájának vezetőjével). Évfolyamtársak voltunk az egyetemen, de ott még nem jött ki, hogy ennyire…..
Évek óta járok gokartozni, de eddig sosem volt rendszeres, periodikus esemény, fix arcokkal.Tavaly már közel voltam, hogy elinduljak egy amatőr bajnokságban, de valahogy nem úgy jött ki a lépés, az időpontok se voltak jók, hétvégéket nem akartam beáldozni, ezért ejtettem a témát. Idén viszont…..
ApexNews Mi az az EV-Sport? 2018.04.13 13:55:00
A szabadidőm egy részét aktívan az EV-Sport egyesületben töltöm. Sok évvel ezelőtt találkoztam velük Lógi és Kádám ismerőseim révén, majd egész hamar beszippantott a dolog.Szó se róla, nagyon kedvesen fogadták az érdeklődésemet, és már az első alkalommal befogtak melózni. Ez egy téli, kora esti…..
ApexNews Morfondírozás 2018.03.08 14:00:23
Régóta motoszkál bennem, hogy vajon másokat érdekelné-e az amivel foglalkozom, vagy amiket átélek...Szerencsére sok hasonló érdeklődésű emberrel hozott össze sors így velük nagyon sokat beszélgetünk és tevékenykedünk is. Lehet, hogy ez nem is a sors, hanem az, hogy nap, mint nap a hobbijaimmal kelek…..