Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mangrr

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a kedves olvasó a Tarr Kft. szolgáltatási körzetében él, azaz Zala, Vas, Tolna, Somogy, Baranya, Bács-Kiskun, Veszprém és Fejér megyék kb 300 településnek valamelyikén, ÉS szereti a spanyol futballt, akkor szerencséje van, mert a Spíler 2 nevű tévéadó náluk pont fogható. Ha viszont a Digi, a…..
mangrr 2018.08.14 21:32:21
Az emberek nem azért vannak kiakadva, mert a Spiler megvette a jogokat (OK, van, aki azért de ezt most hagyjuk), hanem mert néznék, fizetnének, de nem tudják, mert sehol nem elérhető S2, csak a már említett Tarrnál. Hihetetlenül bénán lett elindítva a csatorna. Lehet azzal takarózni, hogy bevett szokás, meg nyomásgyakorlás, máshol ezt profizmussal oldják meg. Gondolom itt meg megy az alkudozás, senki nem akar 2Ft-tal többet fizetni, csak egyből besöpörni a milliókat. Mert ugyan mi másért nem sikerülhetett megegyezni a szolgáltatókkal, ha nem a pénz miatt?

Ott van példának a BT Sport, hogy miképp vette át a MotoGP-t a korábbi közvetítő csatornától. Megvolt az infrastruktúrájuk, online közvetítés, partner szolgáltató, többféle csomag, aki akart fizetett és nézte. Meg lehet nézni mikor és hogy lett több csatornájuk, hogy vezették be és hogy pakolták át a tartalmakat. Segítek: nem ilyen eszetlenül mint a Spíler. Mellesleg megszerezték az akkor legnépszerűbb kommentátort (ugyan Jules ma már nem közvetít, Keith Huewen miatt meg volt és van is hiszti), szakértőknek meg olyan ex motorosokat, akiknek a szava manapság is mérvadó.

Ehhez képest itthon nekem kell tepernem, hogy nézhessem? Ki néz kit hülyének?
Mellesleg tényleg jó minőségű streameket találni, szóval ha a Splier ilyen hülye, akkor közvetítsenek csak a 100e Tarrosnak (amiből jó ha 30 nézi az adót), biztos ki lehet gazdálkodni belőle a jogdíjakat.
mangrr 2018.08.15 10:23:50
@sixx: Úgy emlékszem, hogy a sima Spiler viszonylag hamar jött UPC-re, plusz az akkori bénázás bőven offszezonban volt, tehát "belefért".

Szerintem ezzel a bénázással nem a szolgáltatókat helyezik nyomás alá, hanem saját magukat. Közben meg a néző szív és ez a legnagyobb baj, amíg a két "pénzgyár" azon marakodik kinek mennyi legyen a haszna. Na ez a szomorű a történetben. Mint fentebb leírtam, lehet(ne) ezt nézőbarát módoni is csinálni....
mangrr 2018.08.15 11:35:09
@dr. v.b.1990: Igazad van, van különbség. Mindenesetre a nézők telibeszarása és érzelmi zsarolása szerintem nem oké. Fizessék ki a 2 Ft-tal többet vagy csinálják ezt a szarakodást offszonban. Nyilván nem fogják, mert pont ez az eszközük és nekem meg ezzel van bajom.

Úgyhogy a másik felvetésedre is az a válaszom, hogy nem, nem normális. Vagy legalábbis nem etikus. De ebben az országban mi az?
Január legvégén már mutattunk egy beharangozó dalt a Choice Of Weapon címmel májusban megjelenő kilencedik Cult-lemezről, most pedig itt az 1983-ban alakult brit zenekar legújabb videoklipje a közelgő album első kislemezes dalához, a For The Animals című számhoz. A klipben…..
IDDQD A PC Guru története 2011.07.14 11:00:00
Ahogy a minap jeleztük, itt az első visszaemlékezős-nosztalgiázós (és egy kicsit talán bálványdöntögetős) poszt a PC Gururól, amiben Sashegyi "Sasa" Zsolt mesél arról, hogy is volt ez az egész. Előreláthatólag két részletbern, mert nem lesz rövid. Egyben itt…..
mangrr 2011.07.15 23:42:16
@hancu: "Tök nyilvánvaló, hogy" egy kiragadott példa volt. Biztos "tök nyilvánvaló" az is hogy gondolkodnom kéne a cikk olvasásánál, de az nekem nem erősségem. Beleélem magam a sztoriba, és olyankor csak az létezik számomra. Elmézésedet kérem.... "tök nyilvánvalóan"....
mangrr 2011.07.16 12:51:18
@Sasa112: Talán ha sikerül időt szakítani és elolvasni majd sikerül, juszt se segítek. :)
mangrr 2011.07.16 12:53:26
@Sasa112: Igen, egy barom vagyok, kezdődhet a személyeskedés. Sosem állítottam, hogy nagy sztár vagyok, mert hogy nincs is így. A legtöbb embernek nem mond semmit a nevem, s ezt tudom jól. De nem is ez a lényeg (személyem indifferens), hanem amiket leírtam. Szerencsére van itt pár ember, aki (ugyan finomabban) de leírta ugyanazokat a kételyeket amiket én. Nem insdierek, nem álnéven írogató egykori PC Gurusok, csupán egyszeri emberek, akikben az olvasottak után kétely támadt. Nekem ez elég visszajelzés, hogy talán nem vagyok mégse paranoiás. (Őket esetleg nem akarod a földbe döngölni, csak mert ártanak a személyi kultuszodnak? :)

S amúgy ki is a szakma az E3-on? Ti négyen? :) Akinek kellett, tudta ki vagyok. Meg azért tudják is páran, de nyilván nem vagyok nagy ász, ezt mégegyszer leszögezem. Éppen ezért nem írok memoirt (pedig tudnék) - meghagyom Neked ezt az ego trip-et és majd kíváncsian olvasom a második részt is (ígérem oda nem is kommentelek, hacsak nem kezdődik valamiféle személyeskedés).

Azért annak "örülök" (persze "tök nyilvánvaló, hogy" nem) hogy annyira nem foglalkoztat Téged a téma, hogy szombat hajnalban egy órát ezen rugózol (két kommented közt ennyi telt el). Én jól aludtam, és bele tudtam nézni a tükörbe is reggel....

(The End? - ne feledjétek az örök igazságot: ne etessétek a trollt :)
- Szerintem sajnos, a Quart szerint kicsit sem, hogy 10 év után feloszlik The Music, akik egy londoni koncerttel búcsúznak a rajongóktól. Egyébként összesen három zseniális lemezük készült és egy válogatás idén, és ami azt illeti, nekem hiányozni fognak, még ha idióta is volt a…..
Tegnap megvolt a Pixelhősök parti, ahol egyedülálló produkciót láthattak a nézők: egy asztalnál olyan veterán gamer újságírókat, mint CoVboy, Martin és Shy. Volt velük egy kicsit szétesett kerekasztalbeszélgetés is, ebből következik egy részlet. A kérdés az volt,…..
mangrr 2010.12.07 07:45:47
@Stöki: Oké, akkor frissítsünk fel pár dolgot. Ki is fizette az E3 utatokat az idén? Cserébe hány cikket kellett szállítani az Index-en? Köztük a "freitamásos" "csakittcsakmostcsakmi" típusú Kinect-eset? A probléma az, hogy mi is ott voltunk. Továbbmegyek, már tavasszal láttam a cuccot, mikor még Natal volt a neve, de nyilván fejlesztés alatt álló termékről nem írunk cikket, pláne nem mindenki (hazai képviselet, nemzetközi képviselet) képébe csinálva, mert ez nem erről szól (vagy kéne szólnia). Miért van az, hogy az Origós újságírónak az MS idén (se) intézett semmit, míg más médiától 2-3 ember is ott csücsült a sajtókonf-on, ami teltházas volt. Miért kell az Origos tesztekhez magánnak beszerezni a tesztpéldányokat? Miért kell a nyereményjátékokhoz is magánnak beszerezni a cuccokat? Miért nem lehet az MS képviselőjét már hónapokkal(!) az E3 előtt elérni, hogy pl. a prezentációkra időpontot egyeztessünk (aztán meg viccesen megjegyzi egy héttel az event előtt, mikor sikerül, hogy most már semmit nem tud intézni). Miért van az, hogy az összes játékshow-n könnyebben el tudok intézni bármit ott a helyszínen a külföldi arcokkal (pedig aki járt már ilyeneken tudja, hogy az rendszerint "mission impossible"), mint a hazai képviseleteken keresztül, akik látványosan szarnak a fejünkre (meg egy csomó mindenki máséra)? Pedig nem mondható el, hogy túl sokan utaznánk ki LA-be június tájékán. Az utóbbi három évben mindig ott voltam, és rajtunk kívül meg csak 1-2 ember sajtósként, tehát nem modnható, hogy akkora a tömeg, hogy nem lehet kiszolgálni. Mégis ilyenek történnek mint tavaly, hogy az MS PR emberke azt hazudja, hogy nem sikerült intéznie nekem semmit a press conf-ra, hogy aztán a helyszínen világosan kiderüljön, hogy le van adva a nevemre előre kiállított belépő. Ezek miért kellenek? Ráadásul az én utamat pl. senki nem fizette, saját erőből mentem ki, mert vagyok annyira hülye fanatikus, hogy nem hogy keresek a játékújságírással, hanem még viszi a pénzt.

Persze ez most igazságtalan, hogy az egészet ide zúdítom, de mert sokszereplős történet, de Stöki ezekről Te is tudsz, nem kell ferdíteni. A Pixelhősök történelmének pedig ez is része - nagyon is. Mivel amióta van hazai játékújságírás, mindig is ezek a kicsinyes háborúsdik hátráltatták az egészet, csak a szereplők változtak folyton. Beszélhetnénk a lopott címlapokról, vagy a címlapra öles betűkkel kirakott játékról, amiről a lapban csak negyed oldal van, de csak azért mert a riválisnak abban a hónapban 8 oldalas exkluzív sztorija volt. Az ilyenek miatt (is) mentek tönkre lapok, mert soha nem sikerült a békés egymás mellett élés. Amikor idehaza mindenféle korrucpiókról beszélünk, akkor nem arra kell gondolni, hogy ez meg az a kiadó lefizetett egy újságot. Sokkal szomorúbb, hogy mindössze tesztpéldányokért, meg exkluzivitásért is hajlandóak voltak egyesek levetkőzni a gátlásaikat. Annyira fontos volt ezen a kicsi piacon a marakodás az olvasókért, hogy valahogy mindenki elfelejtette a lényeget: embernek maradni, és legjobbat kihozni az adott témából az olvasókért. Nna pl. ezekért tartunk ott ahol, és ami most van csak egy újabb fejezet.

Én csak egy kis jelentéktelen senki vagyok ebben a történetben, a nevem ezért nem is mond neked semmit. Azonban ahhoz már túl sokat láttam, tapasztaltam, hogy rosszul legyek az egésztől. Pláne amikor ilyen ferdén látom leírva a dolgokat. Ennek fényében döntse el mindenki ki az álszent, de egy biztos, hogy nem Édesanyám - és engedd meg, hogy megállpítsam, a Te szádból mindennemű negatív komment a családomra minősíthetetlen.

Ha meg már ilyen jól játszod a Sherlock-ot, utánanéztél az Xboxer történetének is az Indán? A Fidesz gyalázó anyázások nyilván egy "fínom úriembert" tarkarnak. Inkább az szégyen, hogy ilyenek képviselnek itthon cégeket - és szerintem beszédes is. Mellesleg az én kommentjeimet átböngészve nem tudom hol találtál fikázást, mert csak ide írtam ilyet (ezt sem így nevezném, de legyen), és nyilván azért hoztam létre két éve ezt az accot, hogy jelen hozzászólásokat trollként elvégezhessem (az nem jut szedbe, hogy van aki nem fórumokon éli az életét, és kommenteli szét az agyát minden nap?).
mangrr 2010.12.07 10:12:53
@Stöki: Szerintem nem nagy csoda, ha tudod, hogy ki vagyok, merthogy ezt a nicket használom idestova majd 15 éve (még ha az Inda nem is engedte az eredeti formában leírni), ezen ismer mindenki, aki. De szerintem amúgy valójában fogalmad sincs, mert kis hal vagyok és nem is ismerjük egymást. Szóval keress meg akkor magánban, ha akarod (bár én annyira nem akarom folytatni se itt se máshol) és írd meg hogy mit is látok rosszul. Komolyan kíváncsi lennék, végre egyszer valaki elmagyarázhatná, mert mindig csak ez van hogy rosszul látom, meg ezt én nem érthetem. Az MS-sel már többször próbáltam tisztázni - sikertelenül. Egy úttal küldd el egy jó pszihiáter számát is, mert való igaz: szükségem van rá. Várom akkor a leveled....
mangrr 2010.12.06 21:04:57
@Cica75: Miért mi lesz? Jönnek az ukrán verőemberek? Mert már csak az hiányzik. Sebaj, legalább van írásos bizonyíték (igaz, lehet addigra eltűnik).

Részemről befejeztem, de ne provokáljatok a bullshit-tel.
Jegfold Alku 2010.04.18 15:01:00
      Tegyetek 30 milliárd eurót az izlandi nagykövetség előtt található szemetesbe ma éjjel és lekapcsoljuk a vulkánt!Ne hívjátok a rendőrséget!..
mangrr 2010.04.19 13:06:16
http://www.icelandreview.com/icelandreview/daily_news/?cat_id=29314&ew_0_a_id=360827 ...miket meg nem tud az ember az újságból. Tessék nektek egy szép kép. Nem fényképbolt. Garrison urat kérem átméretezni majd, hogy ne lógjon ennyire ki.…..
mangrr 2010.04.16 12:10:18
Jegfold Feldátumozás 2010.04.14 20:56:00
Lássuk csak, mik is történtek mióta legutóbb jelentkeztem. Először is elhasználtam egy csomó zsebkendőt. Ezzel kapcsolatban tudatosult bennem, hogy a zsebkendőbe történő orr fújása az csak ungarisztánban teljesen normális dolog. Ugye kézenfekvő, hogy itt nyári gumiból nem sokat…..
Egyszerűen nem tudok napirendre térni Chris Cornell imázsváltása felett. Aki olyan klasszikusokat tett le az asztalra, mint pl. a Soundgarden Badmotorfingerje, vagy Superunknownja (és azért az Audioslave-nek is voltak jó pillanatai, a Temple Of The Dogról meg ne is beszéljünk), az…..
Poénosan bizarr jelenetek a klassz Assassin's creedből. Itt van rögtön egy...hát...hogy is mondjam...Glory hole? Itt meg imádnivaló az aktus közben hallható hang ..