Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tachikomatip

5 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Digitális diétán voltam néhány napig. Laptopom hátizsákomban ringatózott. Okostelefonom, tabloidom, e-book olvasóm nincsen. Öt éve beszerzett mobilomra nem érkezett se hívás, sem sms, én sem hívtam senkit. Egyszerűen nem volt rá szükségem, reám sem volt szüksége senkinek…..
Belgrádban is meleg van, a város nekivetkőzött, a várospolgárok hőség-divatoznak. Ez a divat a 30 fok fölötti átlaghőmérséklethez illeszkedik. Praktikusan. A fiúk rövidnadrágban és pólókban üldögélnek a söreik mellett a teraszokon. Karcsú lányok még rövidebb nadrágja…..
tachikomatip 2012.06.28 13:10:58
A karikatúrát Léphaft Páltól, az egyik legnagyobb vajdasági (és egyetemes)magyar karikaturistától "loptuk". Reméljük, megbocsát nonprofit blogunknak.A lista is karikatúraszerű: kissé eltúlzott, néhányunkra igaz, másokra meg nem. Bálint Csaba szerzőtársunk közel négy évvel…..
tachikomatip 2012.05.24 12:31:02
Az utolsó, tavalyi népszámlálásról még nem találtam hasonló ábrát [Styxx] Örülünk, ha az olvasó veszi a fáradtságot és vendégposztot küld. Rothstein nicknevű kommentelőnk gyakran éles kirohanást intéz blogunk szerzői ellen, illetve a blog szellemiségével szemben.…..
Vajdaság blog Üdv 2008.03.02 16:00:28
Ezt a blogot hiánypótlónak szánom, mivel a magyar blogszférában eleddig nem találkoztam olyan bloggal, vagy akár más portállal, amely a vajdasági magyarokkal, szerbiai élettel vagy az itt élők körülményeivel foglalkozik.Na de majd most...
tachikomatip 2012.03.30 20:31:57
A nyolcvanas évek "megátkozott nemzedéke" után a kétezer-tízes évek egyértelmű kihívása az az alapvető szocializációs különbség, ami a tanárok és a mai fiatalok, a tanulók között húzódik. Egyre többen ismerik fel a problémát, és egyre többen érzik úgy, hogy…..
tachikomatip 2012.02.13 23:00:48
Sok éve foglalkozunk a szakadék áthidalásával. Legutóbbi projektumunk egyik bevezető témája ez:
youtu.be/Gi7B7iupfTY
„A multimediális eszközök nem valamiféle kiegészítő segédanyagot jelentenek az oktatásban, hanem alapvető szerves részét képezik a diákokkal való kommunikációnak.”

A másik izgalmas téma a számítógépes játékok helyzete az oktatásban, megéri beleolvasni:
www.scribd.com/doc/81509074
Az elmúlt hónapokban egy körben megújítottuk a HVG tematikus szájtjait. Egységes layoutot kaptak. Szakítottunk azzal a nézettel, hogy kis szájtoknak is portálosan kéne viselkedniük. Sokkal inkább a friss tartalmakra helyeztük a hangsúlyt. Próbáltunk vizuálisan érdekesebb,…..
vaníliaálomkexmost a negyedik felvonás következika harmadik kimarad a negyedik következik de nem lesz ötödik felvonásA.E.BizottságMa végképp megbizonyosodtam arról, hogy a web 2.0, mint kifejezés, már idejétmúlt. El is temetem azt a fantasztikus, két részből álló magyarázó…..
Ez a webkettőzés úgy tűnik nagyon eltűnt a közbeszédből. Az általános online marketing illetve a közösségi médiás előadásaim egyik része, hogy elmagyarázom, mi az a Web 2.0. Azzal a céllal, hogy tisztába tegyem, mit takar ez a fogalom. Épp csak az a baj, hogy mostanában nincs…..
tachikomatip 2011.03.03 11:16:23
      Lehet kommentelni!..
tachikomatip 2011.01.09 13:26:32
Ha a kommunikáció félre megy, vagyis nem működik, annak az egyik oka az lehet, hogy a két fél nem egy nyelvet beszél. Ez lehet ugye konkrétan a beszélt nyelvből eredő eltérés, de lehet mélyebb ok is.A beszélt nyelvet is félre lehet érteni, akkor is, ha ugyanazt a nyelvet…..
Ma jelentette be a Google az Instant-ot, ami egy ügyes és értelmes továbbvitele a keresési javaslatoknak. Mostmár keresés közben is láthatjuk a találati listát, és ahogy gépelünk, úgy változik folyamatosan. Így napokig tele lesz a net ezzel, nem is akarom így öt perc…..
tachikomatip 2010.09.09 08:14:05
Felkérést kaptam nemrég egy a vajdasági állapotokat feltérképező, ezek felett merengő eszmefuttatásra. Egy 5 részes cikkel készültem, 3-at publikáltam már a MagyarSzós blogomban. Meg lehet tekinteni:http://magyarszo.com/fex.page:blogroll  ..
A web stratégiai piramisának előkelő helyén, a második lépcsőn található a usability, a weboldalak használhatósága. Bár még ez a terület sokak számára nem tűnik fontosnak, de ahogy egyre jobban elterjed az oldalak keresőoptimalizálása, ahogy egyre többen adnak ki pénzt a…..
Onlinemarketing blog Csak úgy 2010.06.29 23:47:18
Elmondom, mi foglalkoztat mostanában. Keresek, próbálok fogást találni egy dolgon, de valahogy nem jön össze. Ez pedig a weben bevételt hozó, valójában az egyik legnagyobb hatást elérő banner alapú hirdetések jelene és jövője.Nem látok olyan átütő dolgokat, amikről volna…..
http://www.vajdasagma.info/cimol-old.v2.php..
tachikomatip 2010.06.30 10:02:25
@SFRJ4ever: otthon vagyok a témában. nagyon igazad van abban, hogy jelenleg a Magyar Szó nem egy életképes üzleti modellben működik. a nyomdája több mint veszteséges, minden befolyó támogatást elnyel. az újságírók és szerkesztők pedig emiatt szívnak. jogos a kérdés, hogy szabad e a közpénzekből finanszírozott tájékoztatáson egy ilyen elhibázott üzleti modellel sebet ejteni. és itt csak aktuálpiaci helyzetről beszélünk, arról nem, hogy van e jövője a nyomtatott papíranyagnak.

a másik nagy dilemmám, hogy nem igazán lehet ilyen sok egymástól független médiumot megtartani. nézzünk szembe a valósággal!

// nem beszélve arról, hogy hány majdnem azonos hír jelenik meg mindkét vagy mindazösszes helyen. most akkor mindenki fizet az mti-nek és a többinek? kinek jó ez?

én nem azt mondom, hogy ne legyen. az rss olvasómba úgyis összevonom témák szerint az anyagot. én csak azt mondom, hogy nem akarom azt, hogy a gyerekek fizesség meg egy mesterségesen fenntartott támogatási, tájékoztatási modell árát. persze úgyis ez lesz és ennek ellenére is döglődés van.

és tudjátok mi zavar még:
„az egyetlen ilyen jellegű magyar internetes hírportál Vajdaságban”
„felfüggesztette tevékenységét az egyetlen, folyamatosan frissített”
aki aggódik és hírt ad a dologról az nem néz utána a jelenlegi helyzetnek? bizony a MaSzó folyamatosabban frissített és a vajdaság.eu is labdába rúg. de a pannon is naponta küldi az anyagot és van még pár apróbb vállalkozás.

lényeg a lényeg, nem árt több lábon állni (piac, támogatások, előfizetések) és hálózott mégis jól elkülönülő szerkesztőségi kommunikációban gondolkodni.
Akár egy jó magazin is lehet képernyő. Értetlenkedek a Magyar Szó ürügyén, hogy bizonyos stratégiák miért nem evidensek már. ..
Talán igaz a hír, hogy a Microsoft megveszi a legnagyobb botnethálózatokat és frissíti a 6-ost. Maga Steve Ballmer tett ajánlatot a legnagyobb hacker tanácsoknak. Ballmer a Windows leggyakrabban módosított fájljaiban hagyott üzenetet, így vette fel a kapcsolatot azokkal a kiterjedt…..
Épp egy hete élesedett a Google közösségépítő szolgáltatása, a Buzz. Hét nap pedig kellő idő ahhoz, hogy aktív használat mellett megvonjuk az első mérleget.Kezdjük mindjárt az alapvető problémákkal. Hatalmas hátránya a Buzznak a Twitterrel és a Facebookkal szemben, hogy a…..
Nemrég rendeltem egy könyvet, Jean Baudrillard Amerikáját. Az interfészek és az interakció ironikus fricskájára bukkantam: "Olyan kultúra ez, amely a testek érintkezését elősegítő specializált intézkedéseket hoz létre, és ezzel egy időben feltalálja azt a vízmelegítőt,…..
Képernyős Blog Felfelé zuhanás 2010.02.13 16:01:00
Van egy koncertfelvétel a YouTube-on, Muse Screenagers, a közönség sikítozik, a szintis srác pedig énekel, hogy "Hide from your family, they won't know you now". Emó, depresszió, sosem hallgattam Muse-t, csak rátaláltam amikor a kulcsszóra kerestem. Egészen találóan…..
..
tachikomatip 2010.02.07 18:24:09
Lassan mindenkinek frissül a Facebook accountja, és láthatóvá válik pár kisebb módosítás a felületen. Az egyik fontos változás, hogy a bejelölések, az üzenetek és az értesítések felkerültek az egyik legfontosabb helyre, a logó mellé. Igaz csak ikonként, viszont ha valamelyik…..
Elképzelésem nincsen, hogy miért gondolják a Vodafone-nál, hogy jó ötlet tanulmányt vásárolni, majd kipublikáltatni a netre, azok után, hogy az év legnagyobb magyar kommunikációs összeomlásába sikerül belefutnia a cégnek. Ha a Vodafone komolyan szerette volna elemezni a…..
Nem tudom, ki mit tapasztalt, de az én úgy vettem észre, hogy a hazai fejlesztőcégeket nem annyira éritnette a válság, mint például a hazai online média- vagy ügynökségi piacot. Az év során sok helyről rendszeres munkaerőfelvételről, növekedésről hallani a fejlesztőcégek…..