Regisztráció Blogot indítok
Adatok
geomayler

0 bejegyzést írt és 314 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Oscar Isaac azért jobban fest kék izéként az Entertainment Weekly hasábjairól kiollózott jelenetfotókon ill. borítóképen, mint anno Arnold egy másik képregényből szalajtva. UPDATE: Egy tegnap kimaradt forgatási képen kívül további mutánsok, valamint egy eddig meg nem…..
geomayler 2015.07.17 12:57:19
- SPOILERMENTES -  George Miller a jobban vagy a kevésbé sikerült kitérőkként megkülönböztethető malackodás (Babe és folytatása), valamint egyéb állatságok (a Táncoló talpak mindkét része) után végre tető alá hozta az év(tized) legjobb (akció)filmjét. Pont. Nem is,…..
Bár Ridley Scott, Matt Damon és sokan mások új sci-fijéhez trailer még nem készült, a különféle magazinokban közzétett képek után tegnap indult egy ARES live elnevezésű online videocsatorna, aminek az első felvétele az Ares 3 legénységével ismertet meg bennünket. A hajó…..
geomayler 2015.06.08 21:42:50
@REACTOR: már miért kéne az Interstellart elfelejteni? Két szereplő is közös a két filmben és Matt Damon ugyanazt az ottragadt karaktert játsza, csak az IS-ben feladta, itt meg nem, már most látom, milyen mash-upok lesznek a két filmből.
A különbség csak annyi, hogy az IS jobb volt, mint ez lesz...
 - SPOILERMENTES -* Tony Stark képtelen átugrani a saját árnyékát, amikor a többi Bosszúálló tudta nélkül ráveszi Bruce Bannert, hogy földönkívüli technológiával kísérletezve mesterséges intelligenciát hozzanak létre. Az Ultron békefenntartó program ahelyett, hogy üzembe helyezésével végre…..
Még igazán rá sem kezdett a Bosszúállók: Ultron kora körüli hisztéria, az MCU gépezete olajozottan tovább dübörögve már az Amerika Kapitány 3 pár hét múlva kezdődő forgatását állítja pályára. A rendező vagyis rendezők személye egy ideje ismert, az előző Cap-kalandot,…..
geomayler 2015.05.07 19:04:34
@Oktogon8: azt írtam, inkább szabálykövető, mint Tony, ami igaz, épp ezért említettem én is a Hydrát.
Apa, kezdődik! Amíg a mai nap legfőbb aktu(alitá)sára, Az ébredő Erő előzetesére várunk, elkezdtek megdolgozni bennünket némi felszolgált promóanyaggal, és meg kell mondanom, a három poszter…..
Lehet, hogy Bryan Singer a rajongók vigasztalásának szánta az alábbi fotó megosztását, hiszen Jennifer Lawrence a napokban azt nyilatkozta, az X-Men: Apocalypse lesz az utolsó alkalom, amikor az alakváltó Mystique alakítását vállalja. Sebaj, üdvözöljétek Lana Condor…..
A decemberről júliusra előrehozott legújabb Mission: Impossible-kaland hosszabb trailere majd csak holnap debütál, addig is azonban itt van egy kis ízelítő abból, amikor Tom Cruise megmérkőzik az anti-IMF-fel. ..
Üsse bár téglával fél délután egy egész seregnyi betanított munkás valamelyik érzékenyebb testrészemet, nem fedezek fel új részletet a Mad Max japán előzetesében, de hátha ti szemfülesebbek vagytok nálam. Egyébként az eddigi alapanyagból elég klassz tempót eredményezett az…..
geomayler 2015.03.20 21:48:18
@Richter Géza: önjelölt nyeltannáci magyarázatra jelentkezik:

1.: Ilyenkor kezdek kételkedni ABBAN, hogy a Nagy Moziisten, Aki Végül Mindent Jóra Fordít, talán mégis létezik. (kijelentés)

2.: Ilyenkor kezdek kételkedni. VAJON a Nagy Moziisten, Aki Végül Mindent Jóra Fordít, talán mégis létezik? (költői kérdés)

A királynét megölni nem kell, félnetek jó lesz! ;)
hu.wikipedia.org/wiki/Reginam_occidere
A nagy kozmikus mérleg egyensúlyba állításához a jó pasit csinos hölgynek, a gonosztevőt hősnőnek kell követnie. Aki a korábbi fotót egy vállrándítással elintézte, és még mindig kételkedik Gald Gadot Wonder Woman eljátszásához szükséges fizikai alkalmasságában, az…..
geomayler 2015.03.04 14:06:15
@Gabris: hú, Gadot-nak még van hova fejlődni, de ezt a fotósorozatot mindenképp köszönöm, helyes, sportos csaj :)

Gadot-val az izmok hiányán kívül egyébként az is baj, hogy nincs csípője.
Rutinos, régi követőink már tudják, hogy hagyományosan az Oscar-gála után tartjuk saját, házi díjkiosztónkat, ilyenkor hirdetjük ki a GOLDEN ACTION BOY jelöltjeit, melynek győztesét, Te, kedves olvasó szavazhatod meg. Bizony, idén már nyolcadik alkalommal szedtük össze az…..
Nagyon nagy a mozgolódás a közelgő X-Men körül. A tegnapi látványterv után ma egy rég látott karakter talált gazdára, és Bryan Singer további meglepetéseket is ígért közösségi oldalán. Egyelőre azonban maradjunk a régi-új ismerősnél, aki az X2 óta nem tűnt fel az X-Men…..
Miután a Disney sikeresen röppályára állította a Lucastól megvásárolt Star Wars-filmeket, figyelmét a Lucasfilm másik leghíresebb portékájára irányította, melyet 2013-ban vásárolt vissza a Paramounttól. Mióta az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága 2008-ban közel…..
A Walmart kotyogott egy kicsit a Csillagok között (tengerentúli) BD-változatáról, és még egy nem túl nagyméretű artworköt is közzétett róla, amit alant csodálhattok meg. Az áruházlánc szerint a gyűjtői változat két BD-t és egy DVD-t kínál majd digipack csomagolásban, egy…..
Azt már korábban bejelentették, hogy a 2016 májusára datált, új X-Men címszereplő gonoszaként Oscar Isaac végzi majd a fő pusztítást, mellette pedig visszatér McAvoy, Fassbender, Lawrence és Hoult is (Hugh Jackman fellépését eddig még nem erősítették meg), de Bryan Singer azt…..
Az eredeti tervek szerint 2016 decemberében térhettünk vissza először Pandorára (hogy aztán 2017 és 2018 karácsonyán is meglátogathassuk azt), ám úgy tűnik, hogy James Cameron túlságosan ambiciózus tervet lőtt be magának ezzel (az egyébként néhány alkalommal már halasztott)…..
geomayler 2015.01.14 20:23:42
@misafeco: az Ep. VIII már tavasszal kerül mozikba, úgy tudom.

Ha még sokáig vár Cameron, inkább az lesz a baj, h kiöregednek a színészek :O
Először is elnézést, hogy idáig húztam az éves toplistám közzétételét, de ahogy mondani szokták: jó munkához idő kell, és az van, hogy most jó nagy munkába vágtuk a fejszénket - eme munka oroszlánrésze Varga Ákosé, aki nem mellesleg a sWeDid agytrösztje. Mivel blogunk idén, 2015-ben ünnepli tizedik…..
geomayler 2015.01.08 11:35:10
@Zalaba_Ferenc: jó lett a videó, bár a legtöbbet nem láttam, vagy nem tetszett közülük.
Én a rangsorolási szempontnál inkább arra lennék kíváncsi -és mindenkihez szól a kérdés, de főleg hozzád, mint kritikushoz-, hogy mennyire veszed figyelembe egy film objektív kvalitásait, mint filmalkotást vagy mennyire csak a szubjektív tetszés szerint állítottad össze? Mert elég sok műfajt és stílust lefed ez a 25+ film, nem könnyű egymáshoz mérni popcorn mozikat, egzisztencialista drámákat, rajzfilmeket, horrorokat. Nyilván mindenkinek vannak kedvenc műfajai, nálad például a lista elején főleg személyes drámák szerepelnek, de azért minden más stílus is képviselve van.
Azért kérdezem, mert én is sokat gondolkodtam mostanában, hogy egy látott film mennyire tetszett, hogyan értékeljem -főleg mert az imdb-n elkezdtem vezetni-, pusztán a tetszés alapján? Vannak például filmek, amiket elismerek, mint színvonalas filmalkotásokat, de annyira hidegen hagy a téma, vagy a műfaj, hogy meg se nézem vagy nem tetszik. Utóbbi évekből a Zodiac lenne erre jó példa, idén a Grand Budapest Hotel és Under the skin, amelyekről egyöntetűen pozitív kritikák vannak, mégse nézem meg. Régi klasszikusok közül a Félelem és reszketés Las Vegasban, meg a Született gyilkosok a tömény gore-jával nem megy le a torkomon.
Szóval egy-egy filmet is több szempontból lehet értékelni, színészi alakítások, sztori, látvány, rendezés, mennyire tudsz azonosulni a főszereplővel. Ahogy ez a díjátadók kategóriáin is megmutatkozik, de mégis ott is van egy kiemelt, legjobb film díj. Nem könnyű tehát olyan filmet találni, ami minden szempontból nagyon tetszik az embernek, mind alkotásként, mind a története szempontjából, nálam ennek tavaly az Interstellar felelt meg legjobban.

Hogy egy ellenpéldát is mondjak a konvencióimra sorozatok közül, a True Detective-hez is sokáig ellenérzéssel viszonyultam a nagy hype dacára, mert a nyomozás ellenére nem az én műfajom azt gondoltam, aztán megnéztem és lehengerelt a minőségével, akkorát alakítottak.

kicsit off:
Másrészt a nagy filmes klasszikusok közül ott van a Keresztapa és a 2001, amiket idén néztem meg először, eddig csak részleteket láttam belőle. Mivel kihagyhatatlan hivatkozási pontok, ezért úgy éreztem látnom kell őket és részben tetszettek is, viszont itt meg a készítés óta eltelt 40 év mutatkozik meg. Megértem, hogy a maga idejükben miért voltak forradalmiak, viszont mára pont az általuk inspirált filmek hatására, amiket előbb láttam, valahol meghaladottakká váltak. Rengeteg ikonikus jelenet van a Keresztapában, amik mára maffiaklisékké váltak, ezért nem ért el akkora hatást, mint annak aki először látta. Mivel ez és a 2001 is adaptáció, a történet fordulatai, minősége meg főleg a könyvnek köszönhetőek.
Ezekkel szemben a Star Warst vagy akár a Ben Hurt kortalanabbnak tartom, ma is élvezhetőbbek.
geomayler 2015.01.09 11:35:45
@Zalaba_Ferenc: Köszi, én is ilyesmire gondoltam, akkor igazából azért felülreprezentáltak egyes műfajok, mert abban a stílusban több jó filmet mutattak be, legalábbis szerinted.

Volt már olyan, hogy egy film objektíven nézve tudtad, hogy semmilyen szempontból nem forradalmi, mégis tetszett valamiért, kvázi guilty pleasure?

Mert ilyen is van, hogy az ember pont olyan hangulatban van, hogy akkor és ott a film telibe találja, ezen általában egy újranézés tud módosítani.

Ha egy film műfaján belül kiváló, teljesíti a saját vállalásait, akkor összemérhető másokkal, ahogy írod is. Ez alól talán csak a korcsoport szerinti elkülönítés kivétel, a gyerek, a kamasz és a felnőtt célcsoportnak szóló filmekkel szemben mások az elvárások. (A korcsoport nem feltétlenül határozza meg a műfajt is, bár gyerekeknek legtöbbször vígjátékokat készítenek, de néha akad egy-egy komolyabb is célzottan nekik.)

Egy másik érdekes kérdés, amin gondolkodtam, hogy egy fiatalon, gyerekkoromban látott filmet hogyan értékeljek? Amit megszépít a nosztalgia és emlékszem, hogy régen mennyire tetszett, újranézve meg húzom a számat, mert vagy kinőttem vagy meghaladottá vált. A saját korához mérjem, amikor készült és a saját koromhoz, vagy abszolút értékeljem, mai szemmel?
Aki úgy érzi, nem bírja már kivárni a premiert, annak további rossz hírünk, hogy örökre kitilt-, vagyis a drága olvasóink kedvéért mindent! A sorozat első 9 percének megtekintéséhez szíveskedjenek az "Elolvasom" feliratra kattintani a kis kék nyilacskán. Köszönjük, hogy…..
Megjelent a francia képregénykritikusok szervezetének, az ACBD-nek a szokásos éves jelentése, ebből idézünk néhány érdekességet. - A 2013-as megtorpanás után ismét nőtt az újdonságok száma. Az 5.410 új képregénykiadvány jó 4 és fél százalékkal több, mint az előző évben, bár még elmarad a 2012-es…..
...Star Wars: Az ébredő Erő lett. Bemutató (a Filmkockák szerint) 2015. decembere. Íme a magyar logó (klikkre nagyobb méretben). ..
Nagyjából véget ért a díjszezon első szakasza, amely a nagyobb jelentőséggel bíró nagyvárosokban a Boyhood és a Birdman hegemóniájával ért véget (ÖSSZESÍTŐ TÁBLÁZAT az eddigi díjakról + Golden Globe jelölések). Ahogy az várható volt, az ország belsejében tudtak…..
Megosztó. Nagyon szereted, nagyon utálod, vonogatod a vállad. Az már az első vélemények alapján is látszik, hogy a Csillagok között eme három hozzáállás gyakorlóit egyenlő arányban fogja képviseltetni - kb. úgy, mint utoljára a Prometheus. Az is kapott egy kibeszélő posztot,…..
geomayler 2014.11.11 11:25:46
@Zalaba_Ferenc: értem,köszi!
geomayler 2014.11.30 15:38:27
www.ign.com/articles/2014/11/08/jonathan-nolan-interstellar-spoilers

Bemutató utáni interjú J. Nolannel. A metafórákon és ideológián túl egy érdekes tidbit, hogy az alkotók szándéka szerint miután Cooper átment a féregjáraton, az eltűnt. Gondolom, miután Brandért átmegy, nem közvetlenül a visszatérése után, de nem egyértelmű. Szóval Cooper és Brand ott marad örökre a másik galaxisban, új emberi kolóniát alapítani, hacsak még az életükben nem fejleszti ki az emberiség a térugrást, féregjáratokat.

Azóta megnéztem még egyszer IMAX-ben is, ugyanannyira tetszett, all time top 3-as film nekem.