Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ecneB

40 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vasúti híd Tiszaugnál Amióta lelkesen igyekszünk felfedezni a Tisza vonzáskörzetét, azóta vonz az itteni vasút sajátos hangulata. A környékbeli vonalak, szinte halottak, legtöbbször csak a kihalt és elhagyott vasutat látni. Pedig csodálatos vidéken kanyarognak a vágányok! Van itt egy több vonalból…..
Vincze János utca lett a Károlyi Mihály utca új neve, a Tiszakécske Blog elnevezésről nem szavaztak, azt a polgármester vicc kategóriába sorolta. A Wass Albert utca ötletét leszavazta a testület. A képviselők döntöttek az augusztus 20-i kitüntetésekről is, a tavaly év végén…..
Egy olvasónk tette fel a kérdést facebookos oldalunkon, hogy jár-e idén a tiszainokai komp, vagy a tavalyi volt az utolsó év? A kérdés jogos; csípőből mi sem tudtunk válaszolni, ezért utána jártunk. Tárcsáztuk is egyből Tiszainoka polgármesteri hivatalát, - ugyanis a komp eddig…..
Vádismertetéssel megkezdődött az újszülött gyermekének életveszélyes sérüléseket okozó tiszakécskei nő pere a Kecskeméti Törvényszéken tegnap - közölte a Magyar Távirati Iroda (MTI). A vádirat szerint a 33 22 éves vádlott egyedül nevelte 2012. február 5-én született…..
Villámgyors testülei ülésen döntöttek " A közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről" rendeletről. Kovács Ernő polgármester javaslatára kiemelték a pontok közül az éjszakai zenélésre szóló részt, azt később, egy…..
Nyílt levélben fordult a frissen megalakult Tisza-parti vendéglátósok érdekvédelmi csoportosulása Tiszakécske városvezetéséhez. Azt írják, véleményük szerint kifejezetten „direkt módon ellehetetlenik” a vendéglátóhelyeket. Arra kérik a városatyákat, képviseljék…..
Miközben mi itt a váratlanul betoppanó, majd a gyerekeknek tafrikárusi mosollyal csokoládét osztogató, majd a fehér inget még fehérebbre mosó anyósokról szóló reklámok szorításában tengődünk, az amerikaiak olyan mozgóképes hirdetésekkel sokkolják a tévénézőket, hogy a…..
ecneB 2013.05.03 11:47:15
Nem sok hírértéke lenne úgy a „Megérkeztek a gólyák” címnek, ha odakint a március végi időjárásnak megfelelőek lennének a viszonyok. Hiába űzték el a telet a mohácsi busók, hiába jósolta az állatkerti medve is azt, hogy vége a télnek, a gyerek mégis hónyulakat…..
Peti a Kraft Foodsnál érdeklődött, hogy tényleg fogy-e a keksz a csomagból, és tényleg: Nagyon kedvel(t)em a Pilóta kekszet, főleg utazáshoz szoktam venni. Legutóbb feltűnt, hogy mintha könnyebb lenne a korábbinál. Mint kiderült, 10%-al csökkentették a csomag tartalmát, ami…..
Nem pihenhetnek a kécskei rendőrök. Február utolsó hetében négy, külföldiek tulajdonában lévő tanyába törtek be hasonló módszerrel: befeszítették az ajtót. A police.hu-n olvasható tájékoztató szerint ismeretlen tettes ellen kezdték el a nyomozást a Kecskemét…..
Jose Mujica, Urugay elnöke. Fizetése 90%-át, azaz 12 ezer dollárt, jótékony célokra ajánlja fel minden hónapban. Példát lehet venni. ..
ecneB 2013.01.24 13:30:13
Egy hete bukkant fel az interneten két fotó és egy rövid hír, miszerint tizenötezer éves ősbölény koponyával gazdagodott a tiszaföldvári múzeum őstörténeti gyűjteménye. A hír apropóját – számunkra – az adta, hogy a fosszíliát nagyrévi halászok találták a sok harcsa…..
Tiszakécske Blog 6. 2012.12.06 13:21:00
Hat éve már. Vonnánk mérleget, de legyen elég annyi, hogy az idei év volt a legtartalmasabb, s a blog szempontjából a legaktívabb. Talán kezdünk felnőni a feladathoz, amit 2006-ban vállaltunk. Természetesen a köszönet a Nyájas Olvasót illeti, amiért veszi a fáradtságot és…..
Nem volt fokozott rendőri ellenőrzés és  jelenlét szeptember 22-én, szombaton éjszaka a Tisza-parton - mondta el blogunk megkeresésére Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Hozzátette: a jelenlévő rendőrök valóban ellenőrizték a…..
Tegnap a Videoton-Debrecen labdarúgó Szuperkupa mérkőzésen egy érdekes dologra lettem figyelmes, le is fényképeztem (tévéképernyőről, mobiltelefonnal, elnézést a minőségért). Figyeljétek a hirdetőtáblákat, milyen szépen megfér egymás mellett a Strabag és a…..
ecneB 2012.07.12 12:56:10
Pénteken és szombaton 2 óra helyett 3-ig lehessenek nyitva a vendéglátóhelyek a Tisza-parton - áll abban az előterjesztésben, amelyet Oberna Zoltán, a Jobbik tiszakécskei önkormányzati képviselője nyújtott be a testületnek. A kérdésről június 28-án csütörtökön vitázik,…..
Egyre többen vállalkoznak arra, hogy ne csak a lakáson belül, hanem azon kívül is minél több zölddel vegyék körbe magukat. Szerencsére az egynyári és évelő virágok választéka évről évre bővül, így van miből mazsolázni. Az más kérdés, hogy ezek közül aztán mi érzi…..
Drága Barátaim! Városunk világhódító törekvése új állomáshoz érkezett. Örömmel tudatjuk - illetve tudatja a Magyar Távirati Iroda -, hogy a Magyar Posta Zrt. legújabb bélyegén a már oltalom alá került pándi meggy és kécskei rózsabarack látható teljes valójában. …..
Boldog nemzetközi nőnapot!..
Csak találgatok, hogy mi késztethet egy lányanyát arra, hogy kezet emeljen egy magatehetetlen csecsemőre úgy, hogy a parányi embert a Heim Pálba kell szállítani. Düh, harag, elkeseredettség, szorongás, tudatlanság. Részleteket még nem tudunk, csak az alábbi MTI hír szövegét…..
Rendőri túlkapással vádolnak egy tiszakécskei rendőrt, aki az ellene felhozott vádak szerint kihallgatás közben megrúgott, majd megütött néhány dunavecsei fiatalt még 2010 nyarán. A rendőr tagad, a fiatalok pedig kitartanak a bántalmazás mellett. A bíróság májusban tárgyalja…..
A testület első elnöke, Makovecz Imre építész tavaly szeptemberben elhunyt, helyére kellett új vezetőt választani - indokolta a szavazást az MTI-nek Molnár Pál, a kuratórium titkára. A kuratóriumnak a magyar irodalmárok mellett tíz külföldi műfordító is tagja, így az új…..
Hohohohó Tiszakécske!Kedves Gyerekek! A Mikulás bácsi titeket egy újdonsággal lepett meg idén, ami nem más, mint ez az oldal, ami rólatok szól, tiszakécskeiekről. Célja a várost felrázni a tunyaságból, felnyitni a szemeket, felhasítani a torkokat, hogy ha kell ordítsák szanaszét…..
ecneB 2012.01.24 15:27:48
Sok pletyka kelt szárnyra már az ó-kécskei félkész üdülőfalu sorsával kapcsolatban. A legutolsó, ami hozzánk is eljutott az volt, hogy a Kecskeméten gyártósorokat építő Mercedes-Benz vásárolta meg a kis szellemvárost a dolgozóinak, hogy legyen hol pihenniük egy-egy feszesebb…..