Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lali Lila

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében én már csak kutyasétáltatáskor valamint a heti egyszeri nagybevásárlás alkalmával mozdulok ki otthonról – tegyetek így ti is! A négy fal között is vidáman el lehet tölteni az időt, különösen most, hogy az Arcanum Adatbázis Kiadó március 16-tól egy…..
Ebben a hónapban kezdődnek meg a munkálatok a kanadai Saskatchewan tartományban, ahol gőzt és levegőt préselnek a Superb olajmező területén található, a felszín alatt 700 méterrel elterülő kb. 200 millió hordónyi viszkózus olajba, írja a Science tudományos szaklap. A projekt célja az, hogy ahelyett,…..
Bár általában csak néhány másodperc jutott nekik, mégis a sorozat elmaradhatatlan szereplői voltak, többnyire lenge ruhában...
Csaták az Ashau-völgyben A vietnami tudósítások és beszámolók révén egyes régiók és városnevek ennyi idő elmúltával is ismerősen csengenek sok kortárs és veterán számára. Ilyenek a Mekong-delta, a Vasháromszög, Khe Sanh vagy a demilitarizált övezet, ahogy a súlyos csatákat látott Ashau-völgy…..
A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb fölénnyel nyerte meg a 2018-as választást, mint amire akár maga is számított. Ha megnézzük a választás…..
Idézet két cikkből:„A jég olvadását semmi esetre sem a növekedő átlaghőmérséklet okozza. […] Nagyon úgy tűnik, hogy ez minden idők egyik legnagyobb tudományos becsapása […].”„- Igaza van azoknak, akik szerint ez az első klímaváltozás, amelyben az ember is vastagon benne van?– Mértékadó tudós ezt ma…..
Lali Lila 2018.03.29 16:44:21
"Éljünk úgy, mintha az erdők, a tengerek, az állatfajok is politikai jogokkal bírnának mellettünk, és közösen kellene a mindenséget egyben tartanunk."

van ahol már léptek is egyet előre ebben, méghozzá Bolíviában:

www.globalisfelmelegedes.info/mit-tehetuenk/klimapolitika/733-bolivia-a-foeldanya-egyenlo-statuszaval-szentesiti-a-termeszetes-vilag-jogait

a Golf-áramlat leállásához nem tudom ajánlhatok-e angol nyelvű videót
youtu.be/jrYh3lMQXCw?t=1204

ha beindul, pikk-pakk át tud ugrani egyik állapotból a másikba, és egész Európa éghajlatát rántja magával

egyébként a fluktuáció jelentős részben asztronómiai ciklusok (Milanković ciklus) következménye - jelenleg hűlnünk kéne, ekkora hatása van az embernek a földművelés kezdete óta

A hitgyülis cikk maga az elmebaj, de igazad van, el kell engedni.
Lali Lila 2018.04.04 01:21:48
@Doryyka: wattsupwiththat.files.wordpress.com/2012/04/400000yearslarge1.gif

egy interglaciálisnak lenne éppen vége

a piros görbe jelenlegi értéke 407 ppm, kicsit nehezen is látni ahogy a grafikon végén kilő a magasba
A kormányváltás kulcsa a magas részvétel, továbbá az, hogy bármelyik pártra szavazunk is listán, egyéniben a legesélyesebb ellenzéki jelöltre adjuk a voksunkat. A Viszlát, kétharmad! következetesen ezt képviseli október óta, és most már erről beszélnek az újságírók és a politikusok is. Jogos kérdés…..
Lali Lila 2018.03.23 19:42:02
@Sir Galahad: Vásárhelyen sem volt gond a fideszes mozgósítással, talán 1000-rel több szavazatot kaptak mint legutóbb, csak hát a változást akarók lemosták őket. ezért fosnak most Orbánék, ebben a migráncsozós/sorosozós propagandában nincsenek tartalékok.
Alapvetően három lehetséges fogatókönyv létezik – bár az ellenzék bőszen hirdet egy negyediket is. Sorra vesszük, milyen végkimenetele – és annak milyen következménye – lehet a közelgő választásoknak...
Lali Lila 2018.03.20 17:13:05
@NGOsok vágtak hajdan e tájnak:

miért, a Fidesz mennyivel jobb a kocsmai politizálás szintjénél ezzel a debil xenofób propagandával meg a mindent ellopással?

vagy szerinted tök jó, hogy Románia is hamarosan lehagy minket?
Lali Lila 2018.03.22 16:24:11
@arabok balrol:

1. "a zellenzek"-ben benne van a Jobbik, az LMP és pár kisebb párt is akik még soha nem voltak hatalmon, ergó ők nem tehették amivel rágalmazod őket

2. az hogy Gyurcsányék loptak, miért tesz elnézővé Orbánék lopásaival? te is részesülsz belőle személy szerint? mert különben nem értem

3. miből lett birodalma Simicskának, Mészáros Lőrincnek, Tiborcz Istvánnak? ja hogy annyira tehetségesek :)) na persze, mesékben is hiszel?
Tudom, Trump óta erejét vesztette ez a minősítés, elvégre az amerikai elnököt a saját külügyminisztere idiótázta nem is egyszer, amúgy tök jogosan. Mégse jut eszembe jobb szó arra, amit Vágó Gábor és Gyurcsány művel. Őszintén, hülyebajusznak mi a faszért kell csak úgy lazán lerészegezni Ferit? És…..