Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szaz orszag

203 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
India nagy kiterjedése, és a lakosságának vallási és etnikai sokszínűsége miatt a különböző régiók konyhája jelentős eltéréseket mutat. Általánossaágban azonban elmondhatjuk, hogy a helyi fűszereket, zöldságeket és hozzávalókat használják fel. Az indiai fűszerek a Selyemútnak köszönhetően már több…..
A tipikusan észak-európai, finn gasztronómia sok hasonlóságot mutat a szomszédos svéddel és orosszal. A zord időjárás miatt a finneknek igazán kreatívaknak kellett lenniük, hiszen nemcsak, hogy kevés alapanyag áll rendelkezésükre, de meg kellett tanulniuk tartósítani az ételeiket is. A halászaton és…..
A muszlim vallású Szaúd-Arábia konyhája szigorú szabályokat követ mind a hozzávalók, mind pedig az elkészítési módok szempontjából. Az Arab félszigeten a sivatagos területek mellett legelők, oázisok és pálmaligetek is találhatóak. Ennek következtében étrendjük a búzára, a datolyára és a…..
Libanon konyhája pont olyan híres, mint a kis ország történelme, hiszen a fogások ízletesek, változatosak és egészségesek. Tipikus közel-keleti, mediterrán konyháról beszélünk, melyre igen nagy hatással volt az afrikai, az arab és az európai konyhaművészet is. A török hódoltság és a franciák…..
Kanada gasztronómiája   Nem könnyű feladat Kanada gasztronómiájáról röviden írni, hiszen egy hatalmas méretű országról beszélünk, amely régióinak a konyhái között jelentős eltéréseket találunk. A kanadai őslakosoknak konyhája az ide települt európai (főleg angol és francia) étkezési szokásokkal…..
A tradícionális kazah konyhaművészet alapja a nomád életvitel, melyet az emberek hosszú évszázadokig folytattak. Ekkoriban a legfontosabb alapanyagok, az állattartás következtében a hús és a tej volt, hiszen a kietlen sztyeppéken nem igen találtak más hozzávalókat. A gabona és a zöldségek tehát…..
Üzbegisztán gasztronómiája tipikus közép-ázsiainak mondható, melyre nagyban hatott a török konyha, illetve a közeli afgán, perzsa és kazah népek étkezési szokásai. A szomszédos országok konyhájához hasonlóan sok tésztaételt és húst fogyasztanak, leginkább birkát, báranyt, marhát és borjút, ritkán…..
A kirgiz konyhát egyfelől a nomád életmód, másfelől pedig a szomszédos népek hatása hozta létre. A nomád életmód és a szűkös rendelkezésre álló alapanyag miatt a legfontosabb kérdés az ételek konzerválása volt. Ez megmutatkozik az ételek elkészítési módjában is, hiszen a legfontosabb az volt, hogy…..
A Seychelle-szigetek gasztronómiájnak alapját a kreol konyha jelenti. A szigetek az Afrika és Ázsia közötti kereskedelmi útvonalon helyezkednek el, így nem meglepő, hogy az ország konyháját is erős afrikai, indiai és kínai behatások érték. A Seychelle-szigetek volt egykoron brit és francia gyarmat…..
1. Óratorony, Victoria, Mahé 2. Napfelkelte, Mahé 3. Fél-tengeralattjáró, Eden Island, Mahé 4. Halraj 5. Moyenne-sziget 6. Villa, Cote d'Or, Praslin 7. Coco de mer, Vallée de Mai, Praslin 8. Vallée de Mai, Praslin 9. Óriásteknős, Curieuse-sziget 10. Curieuse-sziget 11.…..
Az Indiai-óceánban található Seychelle-szigetek lakossága a legkisebb Afrika államai közül. A Seychelle Köztársaság népessége alig 100 ezer fő, és a szigetek a 16. századik lakatlanok voltak. Jelenleg főként francia, afrikai, indiai és kínai bevándorlók leszármazottjai lakják. Az ország 155…..
Peru gasztronómiája nekünk kissé ismeretlen lehet, azonban Latin-Amerikában annyira kedvelik a perui ételeket, hogy több szomszédos országból csupán azért járnak át a turisták, hogy egy jót egyenek. A perui ételek igen fűszeresek és karakterisztikusak, gyakran használnak fokhagymát, chilit és…..
A hatalmas kiterjedésű Kolumbia konyhájáról nem egyszerű feladat röviden írni, és a 6 nagy régió konyhája is igen eltér egymástól. Ha mégis nagyvonalakban szeretnénk róla beszélni, elmondhatjuk, hogy a spanyol konyha volt rá a legnagyobb hatással, és az őshonos kolumbiai főzési szokások mellett…..
A karibi Dominikai Köztársaság konyhaművészete a spanyol, az afrikai és a közel-keleti, valamint az őshonos karibi konyha keveredéséből jött létre. A sziget adta alapanyagokból és fűszerekből készített fogások ízletesek és változatosak. Helyenként sok hasonlóságot mutatnak a többi latin-amerikai…..
 A természeti szépségeiről híres Costa Rica konyhája kevésbé ismert, mint például Mexikóé vagy Perué, és összességében elmondhatjuk, hogy az ételek igen egyszerűek, és nem is különösebben csípősek. A legfontosabb alapanyagok a rizs, a bab és a kukorica. Ennek ellenére mégis igen változatos az…..
Litvánia kultúrája és az ország konyhája sokak számára ismeretlen, mégis érdemes figyelmet szentelni neki, hiszen igazán érdekes ételeket kóstolhatunk meg, ha az országban járunk. A litván konyhaművészetre a szomszédos népek (lengyelek, ruszinok) étkezési szokásai voltak leginkább nagy hatással,…..
A hatalmas területű Oroszország konyhája pont olyan sokszínű és változatos, mint az ország maga. A több, mint ezer éves múltú konyha alapját a szláv és a közép-ázsiai étkezés keveredése alkotja, melybe a 18. századi cári udvarba érkező európai szakácsok hozták be az európai hatásokat. Az orosz…..
Belgium konyhája nem tartozik a legegészségesebbek közé, de bármit is kóstolunk meg, az garantáltan nagyon finom lesz. Természetesen itt is mutatkoznak eltérések a régiók között, illetve az évszakokra jellemzően, de általánosságban elmondhatjuk, hogy sok halat és tengeri herkentyűt, sajtot és…..
Az örmény gasztronómia egészen régre nyúlik vissza; már időszámításunk előtt is körvonalazódott. Azóta pedig folyamatosan formálódott. Az ország többek között római, perzsa, bizánci, arab, mongol, iráni és török hódítóknak esett áldozatul. A különböző hódoltságok hozzátettek a konyhaművészethez. A…..
Grúziában minden megtalálható: tengerpart, hegyvidék és termőföldek is, így az ország bőségesen el van látva alapanyagokkal. Ennek köszönhetően a grúz gasztronómia rendkívül változatos. A grúz konyha egyedülállónak számít, bár a szomszédos országok és a kelet-európai és közel-keleti hatások azért…..
Portugália földrajzi elhelyezkedése erősen befolyásolja az ország konyháját, hiszen az országot két oldalról is az Atlanti-óceán határolja, nem is beszélve a szigeteiről. Így tehát senki nem fog meglepődni azon, hogy étrendjük alapját a halételek és a tenger gyümölcsei képezik. Ezen kívül…..
A szigetország nem bővelkedik túl sok alapanyagban, hiszen leginkább csupán kókuszdió terem meg itt, az óceán azonban telis-tele halakkal és tenger gyümölcseivel, melyek az ételek alapját képezik. Az ázsiai ország azonban sok fűszert és más alapanyagot importál a közeli országokból, így nem meglepő,…..
Az Indiától nem messze található, 26 atollból és közel 1200 szigetből álló szigetországról mindenkinek a hihetetlen luxus jut az eszébe, nem csoda, hogy sokan tévesen azt gondolják, hogy ahhoz, hogy itt eltöltsünk egy hetet egy nagyobb lottónyereményre van szükség. Választásunk azért esett erre az…..
  1. Maldív-szigetek, Malé 2. Maldív-szigetek 3. Vízi villák, Olhuveli 4. Vízi villa, Olhuveli 5. Vízi villák, Olhuveli 6. Rája, Olhuveli 7. Óceánpart, Olhuveli 8. Papagájok, Olhuveli 9. Hajó, Olhuveli 10. Bikini Beach, Mafushi 11. Jet Ski, Mafushi 12. Naplemente,…..
Az argentin konyhát kóstolva nagyon nem fogunk különleges ízekkel találkozni, hiszen erősen európai vonásokat mutat. Mint tudjuk, az országot a spanyolok gyarmatosították, később pedig a 19. és a 20. században nagy számban érkeztek a területre olasz bevándorlók, így tehát nem meglepően mediterrán…..