Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dróninfo

143 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szép nagy olvasótábor összeverődött a blog körül. Sokan kíváncsiak voltatok a híreinkre, érdekességeinkre. Sok minden történt, amikről mi mégsem írtunk. Hosszú ideje tartozunk nektek sok féle helyzetjelentéssel. A magyar drón szabályozásról, a nemzetközi helyzetről, meg sok minden másról is...
Ma éjfélig várják a visszajelzéseket a HungaroControl megbízásából közvéleménykutatásra a jelenleg hatályos magyar drónszabályozásról. Töltse ki, aki eddig még nem tette meg!..
A HungaroControl megbízásából közvéleménykutatás készül a hatályos magyar drónszabályozásról. Mondjátok el a véleményeteket, hátha ezeket figyelembe véve folytatódik majd a szabályozás további alakítása!..
Gripen vadászgépek repülnek át Budapest belvárosán a Duna felett ma dél körül. Senki ne drónozzon akkor a környéken és ne akarjatok hasonló képeket készíteni drónnal!..
Annyit írtunk már a korábbi és jelenlegi drón szabályozásról, hogy olvasóinkat is megihlettük vele, kaptunk egy videót, ami remekül illusztrálja a magyar jogi helyzetet, amin az új szabályozás sem sokat javít majd - akkor sem, ha egy nap meg lehet majd felelni a törvényi követelményeknek...
dróninfo 2021.01.13 16:33:32
@]{udarauszkasz: Nade Ceasar vagy Kleopátra akarta jobban elletetleníteni Asterixéket? Meg kéne újra nézni, hogy is volt ez a 12 próba...
:-DDD
Egyre több zavaros információ jelenik meg az EU drónszabályozásról. Főleg az amerikai sajtó ért félre nagyon sok mindent, de már az őket copy+pastelő magyar oldalakon is sok több zavaros hír jelenik meg...
Mi még nem kaptunk semmilyen választ, vagy útmutatást a minisztériumtól, hogyan lehetne a már több mint egy hete életbe lépett új magyar drónszabályozásnak megfelelően repülni Magyarországon. Az RTL Klub híradójának adott válaszukban viszont besimerik, hogy mint azt mi is megírtuk korábban, a…..
Mivel a magyar szabályozáshoz tartozó képzési rendszer még mindig nem elérhető, egyre több magyar drón pilóta kezdett más EU országokban vizsgázni...
Már egy hete él az új magyar dróntörvény és még mindig nem lehet azt betartva, szabályosan repülni Magyarországon. Sőt azt sem tudni, mikortól várható bármi előrelépés ezügyben...
dróninfo 2021.01.07 13:49:17
@apro_marosan_petergabor: A törvényt olvasgathatod akármennyit, de amíg nem teremtik meg a rendszerek működését, addig nem tudsz megfelelni az elvárt követelményeknek. Mint leírtuk, a regisztráció önmagában nem elegendő. Tanfolyamot kell végezni és vizsgát is tenni. Ami viszont jelenleg még mindig nem elérhető Magyarországon, így aki akarja sem tud megfelelni a törvényben előírt feltételeknek.

Néhány kommentelővel ellentétben ez részünkről politika független kérdés. Nem azt nézzük, hogy ki cs
dróninfo 2021.01.07 13:58:52
@Gösser söralátét: Nagyon sok vállalkozás munkájának része a drón használat és nekik a megélhetésüket érinti, hogy el tudják-e végezni a szerződésben vállalt feladataikat, illetve, hogy kifizetik-e azokat a munkákat.
De még ha egy hobbi drónos repülése elhalasztható is. Miért gondolod, hogy rendben van az, hogy megalkotnak egy törvényt, aminek nem lehet megfelelni, mert a betartásához szükséges többi rendelkezést érthetetlen módon nem képesek elkészíteni addigra, mire alkalmazni kellene őket?
Évek óta készül a törvény, nem kellett volna meglepetésként érnie a megalkotóit. Eredetileg már tavaly életbe kellett volna lépnie, csak az EU elhalasztotta a kötelző bevezetését a koronavírus járvány miatt. Ettől függetlenül egy csomó EU országban már előbb bevezették az új szabályozást, mivel kész volt és tudták, hogy mi lesz, nem volt szükség a halogatására. Egyedül nálunk húzták, halogatták a dolgot addig, hogy végül nem sikerült időben működőképessé tenni.
Kína a drón iparág hazája és a diktatórikus ország a drónok használatára is lényegesen nagyobb szabadságot enged  az embereknek, mint a demokratikus országok többsége. Az új magyar drónszabályozás kapcsán különösen aktuális, de egyébként is érdekes, hogy Kínában mennyivel egyszerűbb drónt használni,…..
Úgy volt, hogy július 1-től lép életbe az új magyar dróntörvény, ezért a magyar hatóságok addig nem akartak átmeneti szabályozást bevezetni. A határidőt az EU most kitolta, így december 31-ra változott. Újabb fél évvel tovább maradhat a jelenlegi nehézkes magyar drónszabályozás...
Érdemes a Puskás Ferenc Stadiont nagy ívben elkerülni a drónokkal - különösen a megnyitó mérkőzés idején ajánlott nagyon körültekintőnek lenni, hogy ne történjen semmi baj...
Többször írtunk már róla, hogy a jelenlegi nehézkes magyar dónszabályozást egy újabb, korszerűbb EU szabályozás váltja majd le. Rákérdeztünk az illetékes tárcánál, hogy mit lehet tudni a változás bevezetéséről. A válaszuk nem túl bíztató...
Korábban tiltototta a Budapest Airport a drónok kézipoggyászban szállítását. Idén azonban megváltozott a szabályozás és most már vihetjük kézipoggyászban a drónunkat. Az átvizsgáláshoz viszont ugyanúgy ki kell venni, mint a laptopokat is. Ezzel a Budapest Airport is csatlakozott Európa és a fejlett…..
Annak idején már beszámoltunk a Hungarocontrol első Drón Konferenciájáról, immár a másodikat szervezik a hétvégén, ahol ismét komoly szakmai eszmecsere várható, ami akár irányt is szabhat annak, merre tart majd a készülő drón szabályozás, ami (remélhetőleg hamarosan) leváltja majd a jelenlegi…..
A Putyin orosz elnökkel közlekedő delegáció miatt rengeteg parkolási tilalom és közúti forgalomkorlátozás lesz ma a városban. A levegőben sem lesz más a helyzet, egész nap kégtér korlátozás van érvényben a főváros és a környező települések felett. A korábban megadott eseti légtér engedélyek a…..
Több felé cikkeztek róla a közelmúltban és kommentben nálunk is előkerült már, hogy van, aki habozás nélkül lelőne egy drónt a háza közelében, ha zavarja. Ezt senkinek nem ajánljuk! Egyrészt mert a szabálytalan fegyverhasználatnak és károkozásnak éppúgy lehetnek jogi következményei (akár súlyosabbak…..
A tüzijáték robbanásai közt cikázva ér véget a legújabb FPV drón videó, ami Budapest legtöbb turisztikai és építészeti látványosságát közelről körberepülve mutatja be. Mindenkinek érdemes megnézni a videót, de azért nem ajánljuk, hogy minden drónpilóta megpróbálja utánuk csinálni, mert annak…..
A tavaly első alkalommal megrendezett drónfotó verseny után idén ismét megrendezésre kerül a II. Hazai Drónfotó Pályázat.A 2018. január 1 után készült drónfotók számára kiírt verseny pályaműveinek nevezését szeptember 15-ig várják...
dróninfo 2019.08.26 02:12:14
@István Torma: Ugye repülni nem szoktál ittasan?
:-DDD
Ahogy azt már tavaly megírtuk, a Sziget Fesztivál szervezői szigorú drón tiltást rendeltek el a fesztivál területére. Akit engedély nélküli drón használaton kapnak, az ellen intézkedni fognak.A bejáratoknál el is veszik a drónokat, ha valaki be akarná vinni, mivel azok felkerültek a rendezvényről…..
A tavalyi Kékszalag vitorlásversenyen drónkáosz alakult ki, ami szinte teljesen ellehetetlenítette a drónfelvételek készítését. A szervezők idén alapos szabályozással készülnek a drónok használatára is. Senki ne repkedjen csak úgy a verseny alatt a Balatonnál!..
Hétvégén tartják a Budapestről Zamárdiba költözött Red Bull Air Race futamot, ami az utolsó lesz a sorozat történetében Magyarországon, mert a jövő évtől lefújták a teljes sorozatot.A repülőverseny idejére már a megelőző napokban is jelentős légtér korlátozásokat léptettek életbe a Balaton felett.…..
Szombat délelőtt ismét légtér korlátozás lesz a fővárosban. 6-12 óra között nem lehet drónokkal repülni a Budai Vár felett. Repüljetek felelősségteljesen, a magyar szabályokat betrartva, de leginkább ne azon a környéken!..
Vasárnap este Gripen vadászgépek is részt vesznek az ünnepi műsorban Budapest egén. Akinek van a magyar szabályozás szerinti engedélye, ami kívül is esik a korábban említett vasárnapi légtér korlátozás területén, az is maradjon alacsonyan - vagy inkább egyáltalán ne repüljön este!..
Alig, hogy feloldották a korábbi Duna menti jelentős légtér korlátozást, máris egy új repülési tilalom lép életbe Budapest belvárosában. Ennek értelmében Vasárnap délutántól éjfélig tilos a Margit híd és Erzsébet híd közötti, Parlamentet és a várat is lefedő terület feletti repülés...