Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hubologist

0 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Motorozni veszélyes. Ezt biztos megmondta már párszor mindenkinek az anyukája gyerekkorától kezdve. Aki pedig naponta motorral jár dolgozni, mint például ThomAce, az rendszeresen veszélyes helyzetekbe kerül, akkor is, ha sokkal jobban odafigyel közlekedés közben, mint bárki más.…..
Hubologist 2010.07.24 10:17:58
@"streetfighter": Én ezen nem szoktam felakadni. Ha a belsőben tötymörög, és van hely a külsőben, akkor megelőzöm ott. Lesz@rom, hogy miért vánszorog a belsőben lakott településen belül.
Hubologist 2010.07.25 22:11:51
@mr_x: Mi a fene köze van annak, hogy egyenrangú utak kereszteződésében a jobbról érkezőnek elsőbbséget kell adni ahhoz, hogy ha előznek, akkor azt nem lehet balrahúzódással akadályozni?
Amúgy benne vagyok a próbádban annyi különbséggel, hogy legkorábban sárgára indulunk, ha nekem jössz, a biztosítód fizeti a gépemnek, a ruhámnak, stb. a javíttatását, valamint ha nem sikerülne nekem jönnöd, akkor lerúghatom mindkét oldali tükrödet, a tempomatod kapcsolójával meg orrmandula műtétet végezhetek el rajtad, ha mégsem vagy olyan kurva gyors az autóddal elinduláskor.
És persze, ha busz vagy kamion áll előtted, a lámpa meg úgy van elhelyezve, akkor kihagysz vagy 5-6 autónyi helyet mögötte, hogy lásd a lámpát.
Amúgy meg nem kötelező a lámpa alatt a vonalon megállni (ha véletlenül mégis te lennél az első), hogy az előreguruló motoros, ha úgy áll meg, hogy felemelve a fejét lássa a lámpát, még mindig maradjon mögötte 1 méter helyed.
Ha autós van előtted, akkor is meg kell győződnöd, hogy ő elundult-e már, hiába álltál meg mögötte 3 autónyi helyet is kihagyva, ha elkezdesz a zöldre gurulni, ő meg bealudt, akkor sem mehetsz neki. Ugyanez a helyzet a motorossal.
És sokkal több autós szokott bealudni a lámpánál, mint motoros, legalábbis engem autóval százalékosan sokkal többször tart fel autós, mint motoros.
Hubologist 2010.07.26 10:01:20
@mr_x: az első esetben azért a biztosítód fizet, mert te vagy a szabálytalan. Az előtted állónak meg akkor sem szabad nekimenned, ha az történetesen megállni tilosban állt meg, akkor meg pláne nem, ha éppen nem tudott a te szájízed szerint elindulni.
A második esetben meg azért jársz pórul, mert annyira nagyon vagányan állítod, hogy téged mindig csak és kizárólag a motorosok tartanak fel, de azok aztán feltartanak akkor is, ha ott sincsenek.
Azzal az autóssal, aki nem előzékeny a motorossal szemben, hanem csak simán, a szabályokat betartva közlekedik, semmi bajom (és szerintem egyetlen motorosnak sem). Viszont aki köcsög, meg rámhúz, meg le akar tolni hátulról, mikor hangyafasznyit még a megengedett sebesség felett is megyek, meg szándékosan húzódik úgy, hogy ne férhessek el, meg nem adja meg az elsőbbséget, stb., azokkal igenis gáz van. Nem egyszer volt már, hogy megálltam beszélgetni az ilyen autóssal. Fehérváron rengetegszer fordul elő, hogy az ökör nem adja meg az elsőbbséget (mondjuk vészfékeznem még csak egyszer kellett, de az sem volt nagyon meredek, bőven megálltam mögötte, mert ki szoktam szúrni a mozgásából, hogy nem akar elsőbbséget adni), aztán a lámpánál mellémegyek, és megbeszélem vele. Általában a bocsánatkérés az eredmény részéről. És akkor maradnak a tükrei is a helyükön.
Vagyonőr és kormányőr összehasonlítás. A Vastagbőr megint remek cikket közölt le, mely szerint vannak olyan nyugdíjasok ma Magyarországon, akik 36 évesek, és a nyugdíjuk 154000 Ft havonta. Megtudták, hogy sok ezen fiatalemberek közül pl. kormányőr volt, így kerülhettek ilyen…..
Hubologist 2010.05.08 10:21:49
A fizetésbeli és megbecsültségbeli eltérések alapvetően a 7. és 8. pontokban foglaltaknak köszönhetőek. Nameg annak, hogy a rendőr/kormányőr bármilyen (szolgálati) ügyében a katonai ügyészség és bíróság fog eljárni, ami azért - lássuk be - alapvetően szívás, mert a büntetési tételek sokszorosak a polgári bíróságok által kiszabottaknak (ha jól emlékszem, egy 5.000 Ft-ot elfogadó rendőrt letöltendőre ítéltek, míg a sokmilliós adócsalókat felfüggesztettre szoktak max).
Azt, hogy kit vesznek fel egyáltalán hivatásos szolgálatba, elég komolyan megválogatják mind pszichológiai mind fizikai szinten (a feddhetetlenség mellett), arról nem is beszélve, hogy legalább az érettségi követelmény, ami mellé még egy rendészeti szakközepet (ha civil érettségi után megy valaki, akkor kicsit rövidebb ideig tart, mintha eleve oda felvételizett volna az illető áltsuli után) is elvégeztetnek, amit (mármint az érettségit) nagyon sok biztonsági őr nem tud felmutatni. Sokan jó esetben 8 általánost (2 első + 6 második) végeztek. A rendőr/kormányőr ha úgy dönt, hogy neki ez tovább nem kell, 6 hónapig még munkára kötelezhető, a katonai ügyészség felügyelete alatt, a biztonsági őr pedig (mint ahogy egy korábbi posztban is volt) másnap már nem megy, és mivel normál munkaszerződése sem volt (ami szintén múlik rajta is), senki egy rossz szót sem szólhat neki.
Pláne, hogy a rendőr, ha munkája ellátása közben emberekkel kerül kapcsolatba, előre szokott köszönni, amíg a biztonsági őrök nagy részéről még az sem mondható el, hogy ha ráköszönnek, ő visszaköszönne. Mondjuk ez jellemzően a nagy élelmiszermultikban van így (kivéve Interspar, mert az ország akármelyik részén mentem be Intersparba, legalább visszaköszöntek, ha nem előre köszöntek, mikor látták hogy rájuk nézek), a barkácsáruházakban általában azért visszaköszönnek.
Dióhéjban talán ennyi a különbség, ami indokolja a kormányőri fizetés és kedvezmények különbségét...
Napi betevő: "Több jó ember él a világon, mint rossz, csakhogy a rosszak túl nagy zajt csapnak." (Lina Morgan) ..
Napi betevő: "Szép dolog a szerelem egy férfi és egy nő között. Feltéve ha a megfelelő férfi és a megfelelő nő közé kerül az ember. " (Woody Allen) ..
Hubologist 2008.12.17 11:20:01
Napi betevő: "A televízión bemutatott szexszel az égvilágon semmi baj nincsen, csak vigyázni kell, nehogy leessünk a készülékről." (Woody Allen) ..
A Szakítós Mikulás másnapjára egy laza munkahelyi emaillel készültünk. A szép képet innen loptamSziasztok!Most olvastam, hogy gyűjtitek a legjobb szakító-dumákat, gondoltam, megosztom veletek az egyik legsúlyosabbat, amit kaptam.Derült égből villámcsapásként ért a dolog,…..
Napi betevő: "Ádám találta ki a házasságot, a szabadalmat azonban Éva szerezte meg a találmányra." (Charlie Chaplin) ..
Értesüléseim szerint naponta 2-3 emailt kap az átlag szcientológus ez ügyben, valamint telefonon is hívogatják őket.   Itt a legutóbbi email:Gondold végig a következő adatokat:- Ma Németországban, Münchenben az orggal kapcsolatba lépő embereknek már 60%-a illegális pc -…..
Az utazási iroda által gyermekbarátnak nevezett szálloda különösen sok lépcsővel várja kedves vendégeit, de legalább a szobát lefoglalták, nem úgy, mint a következő alkalommal, amikor Éviék rajtuk keresztül intézték a szállásukat. Félretájékoztatott, a reggeli kávé…..
Asdf vette észre teljesen véletlenül, amit Áronka már egy számla hátulján talált meg: a UPC ismét árat emelt, ezúttal a papíralapú számla kerül 96 forintba. A Homár kérdése a szokásos: ha ennyire aggódnak az esőerdőkért, miért nem lehet automatikusan átállni mindenkinél…..
Egy ismeretlen jóakaró fordító jóvoltából íme az eredeti angol magyar verziója. L. Ron Hubbard, vágatlanul. Mindenki csak saját felelősségére olvashatja el! :) Az egyház szerint tüdőgyulladást is lehet kapni az elolvasásától! A dokumentum szerzői joga is náluk van, én pedig…..
Csodálatos képeket vizionáltunk eme társasházi backdoor-gyöngyszemtől, de hiába, FairyHarry szerint sem röpült be semmi az ablakon. Szevasz Homár, van a házunkban egy ideggyenge nyomi lakó, aki még a lepkefingra is rendőrt hívna szíve szerint, íme legújabb alkotása, amihez…..
Hubologist 2008.06.12 15:50:04
Jó ebédhez szól a backdoor! Az első két kép egy trágyadomb tetejére kihelyezett táblát örökít meg Békés határából. Köszönet érte Attilának.Ez a belterjes frontdoor-üzenet nem tartalmaz elég információt, hogy pontosan visszafejtsük a motivációját, de grafológusunk…..
Sebestyén levelét olvasva az az érzésem, hogy ha valaha elromlik a villanyórám, inkább ott helyben kificcentem a beleimet egy szamurájkarddal, sokkal jobban járok, mintha telefonálgatni kezdenék a szolgáltatónak. Éles kanyarok, 180 fokos fordulatok, igazi ralis élmény az alanti…..