Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Atally4

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
Atally4 2018.03.02 11:42:07
Kedves Macska fogó!
2017.szeptemberében befogadtunk egy fekete kan cicát, aki a kukánk körül ólálkodott, ránézésre éhes volt, kóbor, tele kullancsokkal. Másnap állatorvos, ahol azt mondták, 3-4 hónapos lehet, majd ellátták féreghajtóval, kiszedték a kullancsait. (A történethez így zárójelben hozzátartozik, hogy jelenleg egyetemista vagyok, szüleimnél élek, ebből kifolyólag nem teljes a szabadságom bizonyos döntésekben.) A kismacsek ezután a házunk egyik helységét kapta meg, ahova egyből szereztünk neki minden szükségest, alom, kaparó, játékok, stb. Természetesen volt kijárása a szobából más helységekbe is, de nem volt feltétlen szabad a házban, illetve voltak tiltott zónák is, ahova nem mehetett be. Minden úgy történt, mintha egy mintacica lenne: almot első megmutatás után használta, játszott, evett szinte bármit. Majd elkezdett durvulni, és itt kezdődtek a problémák. Feltételezem csak játékból, de folyton megtámadott minket. Nem bújt el, és csapott le ránk, hanem ahogy elmentünk mellette, vagy csak álltunk egy helyben, odajött és bamm. Kismacska révén ez nem volt feltétlen fájdalmas, de szerettük volna elkerülni, hogy ilyen legyen. Vettünk neki botos cicajátékokat, és napi 1-1,5 órát játszottunk vele. A harapdálás csökkent, de nem maradt abba. Ivartalanítása megtörtént idén január végén.
Ivartalanítás után, már nehezen viseltem, hogy szegény lakása egy szoba, ráadásul egyedül van esténként, úgyhogy felkerült a szobámba, ami az emeleten található. Van neki azóta macskabútor, kaparó, zörgő labdák, kis egerek, boton tollak, szalagok, egér, mindenféle játék, amiket rendszeresen használ egyedül is, illetve a botos játékokkal továbbra is napi 1-2 órát játszom vele, felosztva. Ablakpárkányra is fel tud menni, gyakran nézegeti a kertet. A szobám ajtaja nyitva van, így a macska már birtokolja a szobámat, 2 fürdőszobát, illetve a lépcsőházat.
Azonban a kezdeti harapdálásról nem tudtuk leszoktatni, és ezért kénytelen vagyok segítséget kérni, mert eljutottam a teljes tanácstalanságig. Elfogadtam, hogy nem szereti, ha simogatják. Ha hozzányúlok az álla alatt, egy pár másodpercet engedi, majd jelzi a farkával, testével, hogy elég. Tiszteletben tartom ezt, nem feszegetem már a határait, mert azonnal támad, ha túlmegyek rajtuk. A probléma azzal van, hogy támad. A semmiből. Nem akkor, amikor hozzányúlok, hanem teljesen véletlenszerű alkalmakkor (jegyzeteltem a támadásait, de semmi következetesség nincs bennük). Amikor meglátja, hogy a kezem lóg az ágyról, bumm. Köröz a lábam körül, miközben ülök a széken, bumm. Ülök az asztalomnál, egyszer csak megjelenik és iszonyatosan beleharap a kezembe és nem engedi el. Gyakorlatilag alig tudom lefejteni a kezemről. Próbálkoztam mindennel: rengeteget játszom vele, hogy kifárasszam, NEM, ELÉG szócskákat használtam, nem kiabálva, de határozottan, spriccelni próbáltam(ami eddig a leghatásosabb, mert visszavonul, de tudom, hogy ez nagyon nem jó megoldás, csak egyszerűen tehetetlenségembe fordultam ehhez), alfahímként viselkedni, anyukájaként viselkedni, kimenni a szobából és becsukni amikor ezt csinálja, jutalmazni azokat a dolgokat, amikor kedves. Mert egyébként kedves tud lenni. Dörgölőzik hozzám, odabújik, egészen addig, amíg nem simogatom. Néha odadörgölőzik a lábamhoz, amikor hazaérek, eltelik 2 másodperc és megtámadja. Gyakorlatilag úgy néz ki a kezem és a lábam, mint egy csatatér, új és új sebek minden nap, vérben fürdök. Egyébként a barátnőm, amikor itt van, vele is ugyanezt csinálja.
Néha csinálja azt, hogy a farka tövét behajlítja, és lefele konyítja, majd futkos fel alá. Van, hogy játék közben lefagy, és elfut ugyanilyen farokkal. Próbáltam keresni rá az okokat: hangos zaj, felkavaró látvány, bármi, de semmit nem találtam ezekben a helyzetekben.
Lefekvés előtt játszom vele mindig, majd kaját kap. Utána befekszem az ágyamba, majd jön utánam. Nyalakszik kicsit, néha alszik egyből, néha még odajön és a fejembe(!) ugrik, vagy a kezemnek, és nem kedves módon, hanem fogakkal, karmokkal. Többnyire az este végig alszik. Reggel játék, majd kaja. Amikor hazaérek játék, játék, játék...
Nagyon nem szeretnék megválni tőle, mert megszerettem, de már nem bírok vele. A barátnőmmel is romlott a viszonyom a macska miatt, nem szívesen van itt, amit abszolút megértek. Bármilyen segítséget szívesen veszek. Elnézést a hosszú postért, csak szerettem volna részletes képet adni a kialakult helyzetről, hátha segít egy-egy apróság is. Előre is köszönöm a segítségedet!
Üdv, Attila.