Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brigi P.

21 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyitott gerinc (spina bifida) egy veleszületett fejlődési rendellenesség – egészen konkrétan a velőcső rendellenessége. Akik nyitott gerinccel születnek, legtöbbször kerekesszékben élik mindennapjaikat, ilyen-olyan hétköznapi dolgokban segítségre szorulnak. Magyar Réka is nyitott gerinccel…..
Autoimmun blog Gaten Matarazzo 2022.07.26 09:58:00
Napjaink egyik legnépszerűbb sorozatának sztárját sem kíméli vele született „haverja”. A Stranger Things egyik főszereplőjét, Dustin Hendersont alakító Gate Matarazzonak úgynevezett Scheuthauer-Marie-Sainton szindrómája van (más néven Cleidocranial Dysplasia).  Pokk Brigi írása (Fotó:…..
#brigiírja Fordult a kocka 2022.07.20 07:14:06
Kedves Olvasó(m),   szerintem blog indítónak keresve se hozhattam volna jobb bejegyzést.Sok minden történt, mióta nem blogoltam. Szerencsére néhány dolog ezek közül említésre, kivesézésre kerül a velem készült interjúban, amit ITT olvashattok el. Egyébként a kérdéseket ez a csajszi tette fel, ott…..
Autoimmun blog Halsey 2022.06.17 15:13:40
Idén tavasszal a 27 éves énekesnő egészségi állapotától voltak hangosak a sztárhírek. Egy korábban már itt is bemutatott genetikai betegségben szenved – többek között, ugyanis Halsey-nek 4 különböző betegsége van, ezek mellett pedig már kisfia születése előtt is voltak egészségügyi problémái (többek…..
Bár a CP(cerebrális parézis) nem kimondottan betegség, hanem egy idegrendszeri zavar, mégis azt gondolom, hogy hasonlóan más autoimmun betegségekhez, egy olyan életre szóló „haver”, akivel muszáj megtanulni együtt élni, mert bizony nem fog békén hagyni. Mivel nem betegség, sem gyógymód, sem konkrét…..
Autoimmun blog Brigitta 2022.04.13 17:28:04
  Pokk Brigitta – Brigi – vagyok. Kávémániás, [újság]író, blogger, örök realista. Életreszóló útitársamul az Epidermolysis Bullosa-t kaptam, s bár nem kedvelem, de próbálom ennek ellenére is kihozni az életemből a maximumot – ami nálam nem éri el a 100%-ot, de abból dolgozom, ami adatik. Közösségi…..
Autoimmun blog A frontok hatásai 2022.03.28 09:56:35
A hirtelen légköri változások(frontok) az egészséges szervezetet is megterhelik. A betegségek tüneteit fel is erősíthetik, így nem is csoda, hogy sokan panaszkodnak autoimmun diagnózissal is különféle tünetekre.Mit okozhatnak, és mi ennek az oka? Ebben a cikkben foglalom most össze. Alapvető…..
Mostanában sokszor láthattátok A haverok és én Facebook oldalán, hogy gyakran osztom meg a Jamba Hungary tevékenységeit. Emiatt is gondoltam azt, hogy ideje lenne kicsit jobban megismernetek, hogy pontosan miért is teszem ezt. Ha nem bánjátok, sokszor fogok pontosan idézni, mert vannak olyan…..
Autoimmun blog Testem pecsétjei 2021.01.28 12:28:00
Elég sok oldalról megközelítettem már a velem született „haveromat”, az EBD-t (Epidermolysis Bullosa Dystrophica), de ezelőtt talán nem fókuszáltam rá és mentem bele úgy igazán a tüneteibe és szakmailag sem boncolgattam. Szóval, EBD öröklődhet recesszív vagy domináns módon. A domináns öröklődési…..
Autoimmun blog Árulkodó sebek 2021.01.27 13:04:00
Jó sok autoimmun betegségről volt már szó, és bizony vannak köztük olyanok, amik hagynak az emberen külső nyomokat, de olyanok is, amik nem – ám időnként utóbbiak is csalfák és felfedik „áldozatukat” a világnak. Ezek a külső nyomok lehetnek sebek, vagy pirosló foltok a bőrön, amik néha nem csak…..
Az túlzás, hogy megfogadtam, inkább nem éreztem szükségét, hogy ezzel a korona-vírus üggyel foglalkozzak -- eddig. Megtették s teszik helyettem sokan mások, és én nem is feltétlenül szeretnék beállni a sorba. Szimplán csak úgy érzem, hogy nekem is van erről egy szubjektív véleményem. Főleg most,…..
A cím szerintem magáért beszél. A bejegyzés elolvasása után mindenki azzal helyettesíti be a közepét, amivel szeretné. ☺ Nem szoktam évvégi leltárt csinálni, és most sem fogok, de muszáj megosztanom az idei évem (egyik) fénypontját. Aki tudja, aki nem, a zenei ízlésem nagyrészt a rock műfajhoz…..
Még a nyár folyamán történt egy "balesetem", amiről most, utólag szeretnék mesélni. Vagyis, igazából arról, amit kiváltott belőlem. (Ennek a reciprokát itt olvashatjátok) Gyerekkorunkban sokszor esünk el. A legtöbben megússzák horzsolással, én viszont, az EB(Epidermolysis Bullosa) miatt nem voltam…..
#brigiírja Mérföldkő 2019.06.18 14:23:30
Sziasztok!☺ Ígértem, hogy jelentkezem majd részletekkel a tervben lévő projektekről, vagy utólag, vagy előtte, amolyan felvezetésként. Hát, az első ilyenre most utólag kerül sor. S így talán még jobb is, mert átfogóan, elejétől a végéig tudok mesélni. Szóval...Néhány platformon (Facebookon,…..
#brigiírja Tagság 2019.06.04 13:53:07
Sziasztok! ☺ Gondoltam megosztom veletek a hírt, ami a napokban lett hivatalos. Talán tudjátok, hogy időnként vendékeskedtem A haverok és én - Autoimmun blogon. Írtam saját dolgokat, de volt, hogy velem készült egy mini interjú és abból íródott egy blogbejegyzés. Nos, mostantól kezdve nem csak…..
Ismered azt, amikor kisgyerekként mindennap más akarsz lenni? Hétfőn tűzoltó, kedden rendőr. Szerdán állatorvos, mert megmentettél a kinti játék közben egy csigát. Csütörtökön szakács, mert segítettél anyunak az ebédben, pénteken fodrász, mert az oviban „befontad” a pajtásod haját…És ha szerencsés…..
Brigi P. 2019.06.03 19:20:04
@Spanos: Mindenkinek az élete egy teszt, csak mások a kérdések. Ettől szép, mert nem lehet előre készülni rá, puskázni is csak idővel, ha párszor már behúztunk rossz válaszokat. De amíg itt vagyunk, és jelen vagyunk, addig minimum ”jó”-ra vizsgáztunk eddig az életben.
Brigi P. 2019.06.03 19:28:15
@dedoca eder: Ebbe alaposan beletrafáltál, mert tényleg sok olyan ember ír magáról a neten, akinek van valami ”nyavajája”. Csak a legtöbben nem teszik ezt túl nagy nyilvánosság előtt, csak saját maguk terápiájára. Vagy ha a segítségnyújtás a cél, akkor persze jobban tolják ezt. Ami szerintem nem baj. Ez a blog egy ilyen oldal, ahol ilyesmikről fogsz olvasni. Ha ez megnyugtat, a saját blogomon nem csak a ”nyavajámról” lehet olvasni... :D
Brigi P. 2019.06.03 19:31:56
@Khonsu: Ha már eddig nem adtam fel, ezek után eszemben sincs! :) No, nem az esetleges gyógymód miatt, mert őszintén szólva nem szeretnék féllábon állni addig, míg kis hazánkba, vagy akár csak valahová a szomszédba eljut a génszerkesztési módszer... Hanem mindazokért, akik tettek értem, és az életemért, nem keveset, plusz magam miatt sem. Velük szemben sem lenne fair feladnom, és igazából el sem tudom képzelni, hogy azt az utat válasszam.
#brigiírja Publikáció. 2019.03.12 22:19:38
Sziasztok!☺Ez most egy ilyen keverék poszt lesz... Ugyanis, elsősorban arról szeretnék mesélni, hogy nem olyan régen, egy egészen mini-részben közreműködtem egy könyv megírásában. A könyv, a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége szárnyai alá tartozik. Ebben a…..
#brigiírja Magamért. 2019.02.28 15:39:52
  Egyszer mindenki életében eljön az a pont, amikor önzövé kell válnia. Nem azért, mert az akar lenni, hanem, mert egyfajta védekező mechanizmusként, nincs más választása. Nálam most jött el ez a pont.Be kellett látnom, hogy nem menthetek meg mindenkit attól, hogy megsebezzék, vagy egy olyan…..
Hejjhóóó!!☺Tudom, tudom. Rég aktívkodtam már. Ami azt illeti, inkább kedv híján vagyok, mintsem ötlet/ihlet. Csak sok mindent csinálok mostanság és mire odajutok, hogy esetleg írhatnék már semmi kedvem hozzá... Viszont, hogy ne maradjatok nélkülem; elvileg amúgy is lógtam volna egy VOLT Fesztiválos…..
#brigiírja Kivételes alkalom 2018.06.12 16:44:41
Sziasztok!☺ Ez most csak egy villámposzt. Egy cikket szeretnék megosztani veletek, amit ugyan nem én írtam, de rólam szól. Rólam, és az életemről, tök reális nézőpontból, olyanból, amilyenből szeretném, ha mindenki látna.Nyilván, ha mások ezen puszta tények ellenére/után még közelebbről meg akarnak…..
#brigiírja Vendégeskedés 1. 2018.03.26 16:55:48
Sziasztok!☺ Ez most csak egy nagyon villám-poszt/bejelentkezés.Csak szerettem volna megosztani itt is (hiszen hozzám tartozik), hogy pont 10 napja jelent meg egy írásom A haverok és én - Autoimmun blogon (http://autoimmun.blog.hu/2018/03/16/a_rut_papirpillango), ahol a betegségemről írtam egy picit…..
Ismered azt a bosszantó érzést, mikor kilöttyinted a kávéd, vagy a sminkeddel összemaszatolod a szép fehér, vagy bármelyik kedvenc pasztell felsőd? Nos, Én a fél karom odaadnám, ha időnként ilyen apró bakik miatt kellene egy nap mondjuk 2x-3x átöltöznöm. De nem.. A bőröm kiszámíthatatlan, vékony…..