Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Exegol

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Steven Soderbergh (Ocean's Eleven, Mint a kámfor) 2011-ben egy izgalmas thrillert készített "Fertőzés" (Contagion) címmel, mely megdöbbentő módon hajszál pontosan azt a történetet meséli el, melyet most átél a világ: egy Kínából kiinduló világméretű járványt, mely az egész emberiséget…..
Blog Újság A magyar vitakultúra 2020.03.24 21:33:21
A történelem korai időszakában még tanították az érvelést, létezett "szónoklattan" és csak a legjobban érvelő politikusok tudtak valódi népszerűséget szerezni maguknak. Arisztotelész már a Krisztus előtti IV. században megalkotta a retorika alapjait; szerinte "a retorika olyan képesség, mely minden…..
Egy újabb különleges résszel tér vissza a Hollywood legszebb színésznői cikksorozatunk, melyben Hollywood aranykorának legszebb színésznői kerülnek a reflektorfénybe. A széria korábbi részei – melyekben főleg napjaink gyönyörű színésznőit ismerhettétek meg – rendre nagy figyelemnek örvendtek,…..
Exegol 2019.12.30 18:56:42
@Örömhernyó: Van, aki a popóra megy rá, az tèny. De ez sem volt régen kiexponálva. Alig látsz képet az archivumokban mondjuk M.Monnroe vagy Jayne Mansfield popsiáról. Erre irtam, hogy ma már többtényezős a "ki a szexi" nevű játék.
A filmrajongóknak az év utolsó hetei nem csak az ünnepek miatt érdekesek - ilyenkor zúdul ránk az a toplista áradat, amiből sosem lehet eleget olvasni, de hogy a nagy dömpingben ne csak a legnyílvánvalóbb filmekről emlékezzünk meg idén sem, a diverzitás jegyében összeszedtük kontinensenként azokat…..
Exegol 2019.12.30 18:50:18
A Star Wars Univerzum 2019 decemberében egy teljesen új kánon résszel bővült, mégpedig J.J.Abrams rendezésében és a Skywalker kora (The Rise of Skywalker) címet kapva. Ezzel a számozott fejezeteket tekintve a kilencedik, összesen pedig a tizenegyedik egész estés Csillagok háborúja epizód került a…..
Exegol 2019.12.27 22:37:04
@Rebel Alliance: Nem valószínű, hogy most Star Wars -os cikk kikerül. Azt hiszik, hogy egy adott témában nem lehet csak mondjuk két poszt kint, mert ha ne adj isten kimegy egy harmadik is, akkor hűha nem olvassák majd. Baromság. Most kettő ilyen cikk van kint az Index kettőn (az Index 1-en egy sincs), de simán elolvasnának egy harmadik posztot is is sokan (főleg ha alaposabb, mint a másik kettő).
Exegol 2019.12.28 22:34:52
@Last Sith Lord: A forgatókönyvön úszott el az egész és magán az alaptörténeten. Hihetetlen, hogy ekkora mennyiségű rendelkezésre álló háttéranyag, könyv, kiadvány, tanácsadó, filmes gurus és szakember képtelen volt jobbat összehozni.
Exegol 2019.12.30 17:04:09
@adamskij: Hogy a túróba tudsz bármilyen véleményt is kialakítani a Skywalker koráról, ha nem is láttad???? Előbb nézd meg és szerintem csak utána fikázd!
Az év vége közeledtével szokás összeszedni az év legjobb könyveit, koncertjeit, színdarabjait, ugyanakkor a filmes értékelésemet egyértelműen hagyományosan az Oscar gála előtt szoktam megírni. Most inkább az késztetett írásra, hogy olvasva néhány külföldi lap éves értékelését, rá kellett döbbennem,…..
Elkészült az első évad záróepizódja is, a nyolcadik rész Taika Waititi (Thor: Ragnarök) rendezésében és 44 perces játékidővel. Ezzel a fejezettel egyelőre befejeződött a The Mandalorian filmek vetítése (ajjaj mit csinálunk péntekenként?) és sajnos jelenleg nem is tudni, hogy mikor lesz nézhető a…..
Exegol 2019.12.28 22:46:41
@Argus_: A Mandalorian a hardcore rajongókat célozza, azokat a Star Wars szerető filmmániásakat, akik szeretik komolyan venni ezt a különleges világot. Favreau maga is gyerekkora óta imádja ezt az egészet. Nyilván tett történeteibe az Univerzumhoz kötődő elemeket és ügyelt arra is, hogy a sztorik kapcsolódjanak a kánonrészekhez. Mivel a sorozat nem szervilisen másolni akarja a klasszikus részeket, hanem önálló arculatra törekszik, de nem megtörve a franchise alapszabályait, sikerre van ítélve. A rajongók jutalmazzák a saját stílust, az egyediséget, a merészséget és az újítani akarást, ha az komolyan veszi és tiszteli a Star Wars világát! Remélem a második évad is ezen a nyomvonalon halad majd és nem kell vele 2020 novemberéig várni!
Exegol 2019.12.30 15:03:45
@The Mandalorian: Szerintem a Yodalino éppen megfelelő név! Nekem tetszik! A Baby Yoda elég béna.
A Jumanji egy olyan látványos és izgalmas fantázia-mese, ami már kerek 24 éve varázsolja el azokat a filmrajongókat, akik még nem felejtették el teljesen gyermeki énjüket. Joe Johnston 1995-ben készítette el Robin Williams főszereplésével az eredeti filmet, mely rögtön sikert aratott világszerte.…..
Nyolc rész, nyolc izgalmas, látványos és valódi filmélményt adó epizód, melyek a Star Wars Univerzum történetfolyamába illeszkedve szórakoztattak bennünket heteken keresztül. A cselekmény számtalan bolygón játszódik (Arvala-7, Nevarro, Sorgan, Tatooine), mégpedig a Galaktikus Birodalom bukása után…..
Úgy tartják, a filmkritikusok olyanok, mint a nőgyógyászok: ott keresik a problémát, ahol más az örömet. Az év végi listázásnál ettől azonban nem kell tartani, ugyanis ez a modulálatlan, nettó laudáció ideje. Az Élősködők kivételével olyan alkotásokra fókuszálok, amelyeket jellemzően elkerült a…..
Exegol 2019.12.28 11:50:36
A napokban boldog-boldogtalan az új Star Wars filmmel foglalkozik, úgyhogy a mozizás utáni ködös kedélyállapotom hatására én is ezt teszem. Az előző rész vége óta gondolkodtam azon, hogy milyen befejezései lehetnének a trilógiának, illetve a trilógia-trilógiának, és – nem meglepő módon – arra…..
Exegol 2019.12.27 22:40:06
Két évvel ezelőtt, 2017-ben jelent meg Az utolsó Jedik (Rian Johnson rendezésében), majd jött tavaly a Solo-film (Ron Howardtól) idén decemberre pedig megkaptuk J.J.Abramstől a harmadik trilógia záróepizódját és egyben az egész Skywalker saga befejezését, a IX. részt. A zajos siker mindhárom…..
Exegol 2019.12.27 22:38:17
@Filmworlds blog: Nagyon jó elemzés!
George Dewey Cukor (1899 – 1983) magyar származású, de már Amerikában született hollywoodi filmrendezőt nem véletlenül nevezték a „nők rendezőjének”, ugyanis filmjei középpontjában álló témákat a nők szemszögéből mutatta be. Sőt, előszeretettel készített olyan filmeket, amelyek kifejezetten a nők…..
Napjainkban étterem, parkoló és egy szupermarket foglalja el azt a helyet, ahol egykoron a második világháború legfontosabb építménye, a Führerbunker működött. Adolf Hitler 1945 januárja és áprilisa között innen irányította a német csapatokat és itt is lett öngyilkos feleségével együtt, mégpedig…..
Exegol 2019.12.27 20:21:20
@Szóra kész Szókratész: Heydrich alkatilag nem volt puccsista vagy lázadó. Tudta hogyan vigyázzon magára, számos SS vezetőről, köztük saját főnökéről is volt aktája, de nem volt benne akkora hataloméhség, hogy egyszemélyi hatalmat próbáljon szerezni magának.
A napokban Budapestre érkezett Victoria Henao, a világ legismertebb drogbárójának, Pablo Escobarnak az özvegye. A látogatás kapcsán sokakban újra felidéződött az egykori maffiavezér élete és rejtélyes halála, mellyel kapcsolatban még napjainkban is rengeteg a tisztázatlan kérdés.  ..
Exegol 2019.12.27 20:15:33
@Control_: ... és ez végül be is következett 1993 december 2-án! :)
Jelenleg a világ legnagyobb haditengerészeti flottáinak listáján az Egyesült Államok és Kína után az orosz flotta következik, mely leginkább Vlagyimir Putyin utóbbi években mutatott haderő-fejlesztési politikájának köszönhető. Napjainkban az orosz haditengerészet legütőképesebb egységeit 1…..
A szokásostól eltérően ezúttal szerdán jelent meg a Mandalorian legújabb, hetedik epizódja, mely Deborah Chow rendezésében a Reckoning, azaz leszámolás címet kapta. Ez a rész némileg kevesebb figyelmet kapott, mert éppen most, december 18-án került a hazai mozikba a Star Wars kánon legújabb…..
Az eddigi legjobb és legkeményebb epizódot egy hölgy rendezte, mégpedig a kanadai-kínai Deborah Chow aki férfiasan kőkemény stílusban, akciódús jelenetekkel forgatta le az egész fejezetet. A történet szerint Mandó visszafelé tart küldetéséről a kis Yodalinóval, miközben űrhajóján kapcsolatba lép…..
Exegol 2019.11.27 06:56:43
@Pour le Mérite: Reméljük a Baljós árnyakban emlegetett midiklorian baromságot nem hozzák újra képbe. Mindenesetre gyanús, hogy mintát akartak a kis Yodalinóból venni.
Az első évad legelső epizódját (Chapter 1) a Star Wars világban tapasztalt Dave Filoni rendezte. Egy Mando nevű fejvadász, a történet főhőse, aki a mandaloriak közé tartozik felbukkan egy havas bolygón, ahol egy bárban elfog egy kék színű humanoid lényt és némi csete-paté után elviszi magával…..
Az óriási érdeklődéssel futó új Star Wars minisorozat, a Mandalorian sokakban veti fel a kérdést: mi ez az egész, hol látható és miről szól lényegében? A válaszokhoz a Disney háza táján kell egy kicsit szétnéznünk és csak utána következhet maga a film. A The Walt Disney Company november 12-én…..
Exegol 2019.11.24 12:10:58
@Diverzáns: Érzésem szerint a kis "Yodalino" (én így hívom) azért kell a birodalmiaknak 8illetve VOLT birodalmiaknak), mert kísérletezni akarnak vele. Az elkövetkező részekből kiderül szerintem.
A cím alapján azonnal felvetődhet a kérdés: mi szükség van a II. világháborús német harckocsiknak a védelemre? Nos, a páncolosok iránti rajongás afféle hobbi lett a hadászat, hadtörténelem és haditechnika iránt rajongók számára és kialakultak a különböző harckocsi típusok saját hardcore táborai,…..
Exegol 2019.07.20 01:08:40
Nagyon jó kis poszt! Nekem tetszett! És külön köszönet a 11 db képért.

@Damien Kókai: Azért ez nem ilyen egyszerű. Fontos a páncélvédelem, a tűzerő, a preciziós lövések minősége ... stb. Szakavatott és tapasztalt kezelőszemélyzet esetén a Tigris bármit elintézett. A Shermanok ha találkoztak Tigrissel, 4-5 nél kevesebb, meg sem próbált szembeszállni vele. Nem véletlenül.
Exegol 2019.07.21 12:09:13
@Damien Kókai: Azért enyhén szólva érdekes, hogy Shermanok mindig szakaszokban "mászkáltak" vagyis ötösével, addig a Tigrisek mindig csak magányosan. Mert csak igy jöhet ki az, hogy mindig 4-5 Sherman kisérelt meg támadást egy-egy Tigris ellen.
Johan Renck és Craig Mazin az HBO és a Sky megbízásából egy öt részes, sokkoló dráma-sorozatot készített a 33 évvel ezelőtt, 1986 április 26-án bekövetkezett csernobili atomkatasztrófáról, melynek vetítése június 4-én ért véget. A tragédia Budapesttől 1125 km-re keletre, a ma Ukrajnához (akkoriban a…..
Sok blog foglalkozik hadtörténelemmel, haditechnikával, ezek között van igazán profi, és bántóan amatőr. Van viszont egy szürke zóna, ahol a szerző úgy tálalja a cikket, mintha a téma igazi szakértője lenne, de legalábbis valamiféle bennfentes cinkosság érzetét kelti, valahogy úgy, hogy ő az igazi…..
Exegol 2018.10.08 22:59:23
@Equalizer.: ez jó hozzászólás volt! Telitalálat! Tetszett!
Olyan ez a játék, mint a "lopnak, vagy nem lopnak" című össznépi társas, melyben a Forrest Gumpok  diktálnak nekünk. Azok, akik a legutóbbi hvg -n bemutatott videón hőbörögtek azon, hogy állítólag hamarosan bevezetik az arab számokat az EU -ban. Micsoda szemtelenség, amikor nekünk ott vannak a jó…..
Exegol 2018.04.11 22:41:44
@droid_: ... mert ha jelentkezett volna, akkor sokkal közelebb került volna ahhoz hogy észrevegye mi zajlik, mi? Marha!
Exegol 2018.04.11 22:52:46
@Anselmo: ... ja az X-ek meg pár érdekes dolog. De ne törődj vele, csak összezavarnak. Te maradj az X-eknél.
Exegol 2018.04.11 22:55:48
@droid_: mit jössz folyton ezzel a szavazatszámlálónak jelentkezéssel te szerencsétlen. Ha valaki elmegy egy azaz 1 ilyen szavazókörbe a több ezerből az szerinted tudni fogja, hogy a többiben mi folyik? Marha.