Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lone Wolf_

9 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kell biztonságpolitikai szakértőnek lenni ahhoz, hogy felfigyeljünk arra, hogy Vlagyimir Putyin többször is kifejezte már szándékát a hajdani szovjet érdekszféra visszaállítására. A Szovjetunió 1922 és 1991 között állt fenn, 15 tagköztársaság összefogásában, az oroszországi föderáció irányítása…..
Lone Wolf_ 2024.02.04 10:44:56
@gigabursch: Nem hinném, hogy nyekergés., Aki picit jártas az európai katonai viszonyokban az tudja, hogy képesek rá, ha egyszer beindul az orosz hadigépezet egésze. Kérdezz meg erről egy hivatásos katonát. Én megtettem és meglepett a válasza. Azt mondta, ha az orosz hadsereg beindul, az Elbáig egy menetben eljut. Simán. És így is van. Tudják is ezt az európai államok, azért kezdtek neki egy ideje ész nélkül a katonai fejlesztéseknek.
Lone Wolf Priscilla (2024) 2024.02.03 17:53:56
Még Quentin Tarantino indította el Hollywoodban azt a tendenciát, hogy a valóságot meghamisítva mutatnak be történelmi eseményeket és életrajzokat. Amikor 2009-ben elkészítette a Becstelen brigantykat a Hitlert meggyilkoló zsidó katonákról, meglepődött a filmes világ, de folytatta a sort a 2019-es…..
Jelentős hype övezi Will Gluck romantikus vígjátékát az Imádlak utálni (Anyone But You) című filmet, mely a legtöbb hazai moziban telt-házas sikerként fut jelenleg. Az emberek ki vannak éhezve a romantikára és a humorra, főleg ha ezeket csinos és jóképű szereplőkkel kapják, életigenlő sziruppal…..
Lone Wolf A méhész (2024) 2024.01.15 19:42:39
A kitűnő forgatókönyvíró David Ayer (Kiképzés, U-571) aki később rendezőként is bizonyított a 2014-es Harag elkészítésével (mely Brad Pritt főszereplésével háborús filmként debütált 2014-ben) ezúttal idén januárra egy pörgős akciófilmet rakott össze nekünk, melyben Jason Statham alakítja a legfőbb…..
Kritika a mafabon (a Magyar Film Adatbázis engedélyével) Delia Owens 2018-ban írta meg nagy sikerű regényét Where the Crawdads Sing címmel (magyarul: Ahol a folyami rákok énekelnek) és bár az írónő biológiai doktorátussal rendelkezik, nem pedig szépirodalmi PhD fokozattal, minden szinten…..
Lone Wolf A 3 legjobb film 2023-ban 2024.01.05 14:04:46
A tavalyi filmes év nagyon vegyes színvonalat hozott a hazai mozi-rajongól számára: kaptunk remek alkotásokat és sajnos nagyon sok gyenge produkciót is, melyek a várakozásokkal ellentétben nagy csalódást jelentettek számunkra. Visszatekintve a tavalyi évben általam megtekintek mozifilmek hosszú…..
Lone Wolf_ 2024.01.05 19:36:01
@Harper.: Nem baj. Én az írás öröméért publikálok. : ) És egyébként is a remény hal meg utoljára. :)
A novemberben már 86-ot betöltő Ridley Scottnál kevés filmes tud gazdagabb és termékenyebb szakmai életutat felmutatni, így talán meglepő lehet, hogy még egyszer sem kapta meg az Oscart (és az ezzel járó legmagasabb szakmai elismerést). Az arany szobrocskára egyébként eddig háromszor jelölték:…..
Lone Wolf_ 2024.01.04 13:22:41
@Argus_: A poszt elején lett rögzítve, hogy szándékosan nincs sorrend a 10 film között. De ha nagyon el kellene tűnődnöm azon, hogy melyik volt Ridley Scott legjobb rendezése bizony gondban lennék, mert a legjobb filmje a Sólyom végveszélyben ugyan, de mint RENDEZÉS nem biztos, hogy ez az első. Hisz itt egyszerűen, lineárisan bemutatja az egész bevetést. Slussz. Hihetetlenül jól megcsinált képsorok persze, de rendezői kihívásként nem biztos, hogy annyira nagy truváj. Viszont a Szárnyas fejvadász érdekes rendezői feladat (mindkét rész) vagy a három történelmi film a listán és tegyük hozzá: nagyon érdekes a Nyolcadik utas a halál rendezése is.
Mi más is lehetne kezdő-posztom itt az Alone Wolf blogon, mint az Alien franchise, amely az egyik legkedveltebb filmes világom hosszú évek (évtizedek) óta. Főleg most aktuális a téma, hogy kiderült: 2024 augusztus 16-án jön a legújabb Alien rész, a Romulus mégpedig Fede Alvarez rendezésében. A 45…..
Lone Wolf_ 2024.01.02 22:19:40
@Nietzsche.: Köszi! :) Az LV 426 kulcsfontosságú az Alien franchise-ban. Találtam róla érdekes leírást:
alienspredatoraliens-versus-predator.fandom.com/hu/wiki/LV-426
Amúgy engem az alienek EREDETI bolygója érdekelne, hiszen az valahol másutt van és azzal még adósak a szerzők (mármint a bemutatásával). Talán most a Romulus megadja! :)
USA (20th Century Fox, Warner Bros.), 165 perc, színes, katasztrófafilmRendező: John GuillerminProducer: Irwin AllenOperatőr: Fred J. Koenekamp, Joseph BirocForgatókönyv: Stirling Silliphant, Richard Martin Stern, Thomas N. Scortia és Frank M. Robinson regényei alapjánZene: John WilliamsSzereplők:…..
Lone Wolf Lone Wolf 2024.01.02 12:13:35
Isten hozott nálam! Az Alone Wolf blog egy filmes oldal, ahol elemzéseket, kritikákat, filmes listákat olvashatsz, mi-több tájékozódhatsz rendezőkről, sztárokról, mindenről ami a film-világgal kapcsolatos. A bloggazda egy grafomán bölcsész, aki inszomniája miatt esténként nagyon ráér az írásra.…..
Adolf Hitler jelentős létszámú politikai, gazdasági és katonai vezetéssel uralta a III. Birodalmat (illetve a háború során megszerzett területeket) ám ennek a hatalmas kollektívának volt egy kiemelt tagja, akit 1934-ben hivatalosan és törvénybe iktatott módon is Hitler utódjának jelöltek: Hermann…..
Eredeti megjelenés: mafab, Harmat Árpád Hivatásomból adódóan imádom a történelmi filmeket, és az elmúlt években két nagyon színvonalasat is volt szerencsém látni: az egyik a 2021-es Az utolsó párbaj (melyet 85-90%-ra értékeltem, annyira ütősnek találtam) a másik pedig netflixes Törvényen kívüli…..
A nemzetközi média rendszerint a NATO világ-elsőségét emelik ki, miközben Irán csatlakozásával július 4-én (ironikus módon az amerikai "függetlenség napján") a Föld talán legerősebb összefogása és gazdasági-katonai szövetsége született meg. Ez a bizonyos szövetség a Shanghai Cooperation Organisation…..
A számtalan bajt, több sztár halálát és egy nagyon súlyos járványhelyzetet hozó 2020-as esztendő, ezúttal bennünket, Star Wars rajongókat is megdöbbentett egy tragikus hírrel: november 28-án elhunyt Darth Vader valódi alakítója, a 85 éves David Prowse. Életéről partner-blogunk posztja emlékezik meg.…..
Megjelent a második évad harmadik epizódja is, mely "Az örökösnő" (The Heriess) címet kapta Bryce Dallas Howardtól, aki mellesleg, annak idején az első évad negyedik részét is rendezte. A cselekmény teljes egésze a Mon Calamarik bolygóján játszódik, a Dac planétán, pontosabban a bolygó egyik…..
Lone Wolf_ 2020.11.15 20:21:34
@body_andras: Ebben egyetértünk. A Favreau-csapat munkájának legfőbb érdeme hogy új oldaláról mutatja meg a SW univerzumot, mégpedig a hétköznapok felől. Eddig mind a 11 részt megnéztem (2019 november 12 óta) és itt, ezen a blogon is a kezdetektől elolvasom az elemzéseket.

Csupán annyi kritika alakult ki bennem, hogy Favreau nem kapcsolja sorozatát a kánonhoz, vagyis csupán minimális kontaktot alakítana ki a klasszikus epizódokkal. Ez a kezdetektől zavar. Ennyi.
Lone Wolf_ 2020.11.16 12:55:33
@doggfather: Nem hiszem, hogy kisebbségben lennék. Ahogy az admin is írta fentebb, mindenkinek mást jelent a "kánon". A regényeket akár bele is lehet sorolni, ahogyan a linkem hivatkozásában is szerepel. Nincs igazából kifogásom ellene. Sok hard-core rajongó beleérti a tzeljes Timothy Zahn antológiát (kb 30 regényt). Én elsősorban a filmekre értem, hogy CSAK számozott részek + spin-offok tartoznak a kánonba. Nem értendő bele semmi más film (se animációs se mesefilm sem semmi).
Lone Wolf_ 2020.11.18 20:17:46
@doggfather: Nincs logikai bukfenc, legfeljebb te nem érted. A szelektálás nem szubjektív, hanem adott szempont alapján történik, melyet ismét csak nem értesz. Pedig egyszerű, mint a 100-as szög: egész estés filmek + regények = kánon, animációk, egyebek nem kánon. Kb ennyi. Ami meg a minőséget illeti: a rajzfilm az rajzfilm. Sajnos nem érnek nálam az élőszereplős filmek közelébe. Mondjuk ez már tényleg szubjektív.
Steven Soderbergh (Ocean's Eleven, Mint a kámfor) 2011-ben egy izgalmas thrillert készített "Fertőzés" (Contagion) címmel, mely megdöbbentő módon hajszál pontosan azt a történetet meséli el, melyet most átél a világ: egy Kínából kiinduló világméretű járványt, mely az egész emberiséget…..
Blog Újság A magyar vitakultúra 2020.03.24 21:33:21
A történelem korai időszakában még tanították az érvelést, létezett "szónoklattan" és csak a legjobban érvelő politikusok tudtak valódi népszerűséget szerezni maguknak. Arisztotelész már a Krisztus előtti IV. században megalkotta a retorika alapjait; szerinte "a retorika olyan képesség, mely minden…..
A filmrajongóknak az év utolsó hetei nem csak az ünnepek miatt érdekesek - ilyenkor zúdul ránk az a toplista áradat, amiből sosem lehet eleget olvasni, de hogy a nagy dömpingben ne csak a legnyílvánvalóbb filmekről emlékezzünk meg idén sem, a diverzitás jegyében összeszedtük kontinensenként azokat…..
Lone Wolf_ 2019.12.30 18:50:18
A Star Wars Univerzum 2019 decemberében egy teljesen új kánon résszel bővült, mégpedig J.J.Abrams rendezésében és a Skywalker kora (The Rise of Skywalker) címet kapva. Ezzel a számozott fejezeteket tekintve a kilencedik, összesen pedig a tizenegyedik egész estés Csillagok háborúja epizód került a…..
Lone Wolf_ 2019.12.27 22:37:04
@Rebel Alliance: Nem valószínű, hogy most Star Wars -os cikk kikerül. Azt hiszik, hogy egy adott témában nem lehet csak mondjuk két poszt kint, mert ha ne adj isten kimegy egy harmadik is, akkor hűha nem olvassák majd. Baromság. Most kettő ilyen cikk van kint az Index kettőn (az Index 1-en egy sincs), de simán elolvasnának egy harmadik posztot is is sokan (főleg ha alaposabb, mint a másik kettő).
Lone Wolf_ 2019.12.28 22:34:52
@Last Sith Lord: A forgatókönyvön úszott el az egész és magán az alaptörténeten. Hihetetlen, hogy ekkora mennyiségű rendelkezésre álló háttéranyag, könyv, kiadvány, tanácsadó, filmes gurus és szakember képtelen volt jobbat összehozni.
Lone Wolf_ 2019.12.30 17:04:09
@adamskij: Hogy a túróba tudsz bármilyen véleményt is kialakítani a Skywalker koráról, ha nem is láttad???? Előbb nézd meg és szerintem csak utána fikázd!
Az év vége közeledtével szokás összeszedni az év legjobb könyveit, koncertjeit, színdarabjait, ugyanakkor a filmes értékelésemet egyértelműen hagyományosan az Oscar gála előtt szoktam megírni. Most inkább az késztetett írásra, hogy olvasva néhány külföldi lap éves értékelését, rá kellett döbbennem,…..
Elkészült az első évad záróepizódja is, a nyolcadik rész Taika Waititi (Thor: Ragnarök) rendezésében és 44 perces játékidővel. Ezzel a fejezettel egyelőre befejeződött a The Mandalorian filmek vetítése (ajjaj mit csinálunk péntekenként?) és sajnos jelenleg nem is tudni, hogy mikor lesz nézhető a…..
Lone Wolf_ 2019.12.28 22:46:41
@Argus_: A Mandalorian a hardcore rajongókat célozza, azokat a Star Wars szerető filmmániásakat, akik szeretik komolyan venni ezt a különleges világot. Favreau maga is gyerekkora óta imádja ezt az egészet. Nyilván tett történeteibe az Univerzumhoz kötődő elemeket és ügyelt arra is, hogy a sztorik kapcsolódjanak a kánonrészekhez. Mivel a sorozat nem szervilisen másolni akarja a klasszikus részeket, hanem önálló arculatra törekszik, de nem megtörve a franchise alapszabályait, sikerre van ítélve. A rajongók jutalmazzák a saját stílust, az egyediséget, a merészséget és az újítani akarást, ha az komolyan veszi és tiszteli a Star Wars világát! Remélem a második évad is ezen a nyomvonalon halad majd és nem kell vele 2020 novemberéig várni!
Lone Wolf_ 2019.12.30 15:03:45
@The Mandalorian: Szerintem a Yodalino éppen megfelelő név! Nekem tetszik! A Baby Yoda elég béna.
A Jumanji egy olyan látványos és izgalmas fantázia-mese, ami már kerek 24 éve varázsolja el azokat a filmrajongókat, akik még nem felejtették el teljesen gyermeki énjüket. Joe Johnston 1995-ben készítette el Robin Williams főszereplésével az eredeti filmet, mely rögtön sikert aratott világszerte.…..
Nyolc rész, nyolc izgalmas, látványos és valódi filmélményt adó epizód, melyek a Star Wars Univerzum történetfolyamába illeszkedve szórakoztattak bennünket heteken keresztül. A cselekmény számtalan bolygón játszódik (Arvala-7, Nevarro, Sorgan, Tatooine), mégpedig a Galaktikus Birodalom bukása után…..
Úgy tartják, a filmkritikusok olyanok, mint a nőgyógyászok: ott keresik a problémát, ahol más az örömet. Az év végi listázásnál ettől azonban nem kell tartani, ugyanis ez a modulálatlan, nettó laudáció ideje. Az Élősködők kivételével olyan alkotásokra fókuszálok, amelyeket jellemzően elkerült a…..
Lone Wolf_ 2019.12.28 11:50:36