Regisztráció Blogot indítok
Adatok
olcsónfűtök

28 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár az előző nyarunkra nem mondanám, hogy "húú de forró nyár" lett volna, ezért  nem mentek sokat a klímáink.  Viszont a fűtés megkezdése előtt egy alapos klímatisztítás elengedhetetlen volt. Az alábbi bejegyzésem a klímáink fűtésre történő felkészítéséről fog szólni. Aki még nem klímával fűt, de…..
  Klímával fűteni, ráadásul olcsón fűteni már bebizonyosodott számomra az első (2017) tél alkalmával, amikor is klímákat szereltettem a lakásunkba. Azóta csak élvezzük a klímák nyúlytotta kényelmet és azok melegét. A klíma fűtés 2018-19 összegzése lesz a témája a mai bejegyzésemnek. Az olykor zord…..
olcsónfűtök 2019.10.17 07:56:15
@jeriko: A fürdőszobában egy 500w-os NOBO fűtőpanelt használok amikor szükséges.
olcsónfűtök 2019.10.17 07:59:36
@Geri László: Csak főzésre használjuk a gázt. A melegvizet villanybojlerrel állítom elő. A fürdőszobában egy 500w-os NOBO fűtőpanelt használok amikor szükséges.
H tarifát igényeltem Olvastam erről a H tarifáról egyszer, miközben a légkondikat kerestem. Mivel nem mélyedtem bele a cikkbe, így az elnevezésén és, hogy egy kedvezőbb áru tarifa... mást nem tudtam róla.Oké, kedvezőbb, de mennyivel és milyen feltételek teljesülése után kedvezőbb? Ami "anyagot"…..
olcsónfűtök 2019.10.16 02:23:22
@imu73: Mivel a "H" tarifás mérőóra belefért a már meglévő óraszekrénybe, így az áramszolgáltatónak nem kellett semmit sem fizetnem. A saját villanyszerelőmnek fizettem 33000 Ft-ot a kiépítésért és a bekötésért. Ennyi volt a "H" tarifa kiépítésének költsége.
Lakásunk és a varróműhelyünk klímával való fűtésének dokumentálásával kicsit elcsúsztam. Az egyéb teendőim miatt nem jutott időm arra, hogy itt publikáljam a decemberi fogyasztásait és költségeit a klímáinknak. A mért értékeket minden alkalommal a telefonom jegyzeteiben rögzítettem, de valahogy…..
olcsónfűtök 2019.06.05 18:30:51
@László Hantházi: Tervben van az általad is ajánlott téliesítés megvalósítása.
Fűtés Hisense klímával. Ebben a bejegyzésben, az üzletünkben működő Hisense klíma fogyasztásáról, valamint az elhasznált elektromos áram költségéről olvashatsz. Ne egy profi tesztre gondolj, mikor olvasod ezeket a sorokat, csak szimplán a saját tapasztalataimat osztom meg veled. A lakásunkban…..
 A fűtés klímával november hónapban is tökéletesen, a vártnak megfelelően működött. Most egy olyan grafikont is készítettem, ahol az A1 (alap) tarifa költségeit tekintheted meg. Mert nem biztos, hogy megtudod oldani a "H" tarifa kiépítését, de klímával tervezel fűteni, akkor itt láthatod a várható…..
olcsónfűtök 2018.12.31 08:23:51
@CsabaTompa1975: Jók a kérdéseid, és azt gondolom, hogy egy újabb blog bejegyzésben fogok rájuk válaszolni hamarosan.
Kényelmes, tiszta, nem igényel túl sok karbantartást: számos előnye van annak, ha elektromos konvektorral oldjuk meg lakásunk, hétvégi házunk fűtését! Ugyanakkor annak telepítése előtt nem árt tisztában lennünk pár további ténnyel sem. Vizsgáljuk meg, mikor érdemes ezt a megoldást választani! A…..
Klíma fűtés október hónapban is a vártnak megfelelően teljesített otthonunkban. Az alábbi bejegyzésben az októberi fűtésünk adatait és költségét láthatod. Összehasonlítás képen a tavalyi adatokat is belinkelem ide. Ez a fűtés szempontjából mindenkinek szerencsés hónap, a klímával fűtőknek lehetett…..
Fűtés klímával szeptember 24.-én kezdődött meg nálunk az idén. Ez volt az a nap amikor este úgy éreztem, hogy jól esne egy kis meleg a lakásban. Hűvösebbek lettek már az éjszakák és én az átlagnál fázósabb vagyok, így csak egy könnyed mozdulattal bekapcsoltam a klímákat, és pillanatok alatt érezhető…..
  Hisense klímát fűtésre? Az első kérdés ami felmerült bennem a márkával kapcsolatban, hogy ez, a hazánkban még  kevésbé ismert klíma berendezés megfelel e, a fűtésre is alkalmas klímákkal szembeni elvárásaimnak. Utána olvastam a márka történetének és megtudtam, hogy a Hisense mint cég, 1969 óta…..
Felkészülés a következő fűtési szezonra. Elmúlt a nyár és az időjárás előrejelzést nézve újra a fűtésre kellett gondolnom a klímákat illetően. A klíma berendezéseink felkészítése a következő fűtési szezonra aktuálissá vált. A telepítő cég honlapján megrendeltem a klímáink karbantartását. A…..
Ez a bejegyzésem az elmúlt fűtési szezon összesítője lett, most hogy az utolsó számla és a fogyasztási adatok is megjöttek. Diagramokon látod majd a költségek alakulását, valamint az elfogyasztott energia mennyiségét. Kezdésnek egy olyan összesítést mutatnék, ami azt feltételezi, hogy ha csak A1…..
Hűtés Daikin klímával 2018.05.27 17:25:24
Adatok hamarosan érkeznek.....
A március hideg napokkal indult, melynek hatására néhol -15, -18 °C-ig hűlt le a levegő. Sajnos nem volt olyan tartós hideg a télen, hogy korcsolyázni lehessen a tavak jegén. Ez a lehetőség az idei télen kimaradt :( Március első 8-9 napja hozott igazán mínuszokat és pár napig havat is, de a klímáink…..
A februári fűtés költség, a hónap hideg napjainak köszönhetően, valamivel nagyobb számlát jelentett, mint januárban. Pedig a január 31 napos volt az idén is :)) , viszont jóval melegebb, mint az utána következő, 28 napos február. Február közepén voltak karban tartani a klímákat. Említettem a…..
  Kérdések és válaszok. Az hogy, a használat során majd hogyan viselem a klímát és annak működéséből adódó zajokat, huzatot... még nem tudtam. Csak az addig olvasottakra tudtam hagyatkozni, mivel nem sok konkrét, a felhasználó "szájából", ujjaival leírt tapasztalat kering a neten. Vannak persze…..
Januári fűtés költség klímával Az idei január merőben elmaradt a hideg napokat illetően, a tavalyi január erősen fagyos napjaival szemben. A 2017 január, jelentősen megdobta a lakás kifűtésére fizetendő számla értékét. A nem ritkán -10°C hatására befagytak a tavak és lehetett korcsolyázni,…..
Daikin klímát irányító applikáció bemutatása Valószínűleg ez a bejegyzés azoknak lesz hasznos, akik internettel rendelkező okos telefont használnak és a lakásukban wifit működtetnek.Az internet adta lehetőséget kihasználva, mára már a klímagyártó cégek wifi képes gépeket is kínálnak. Rendszerint…..
Decemberi fűtés költsége klímával Igaz már 2018 van, de ez a poszt még a 2017 decemberi fűtés fogyasztási, valamint annak költségéről fog szólni. December volt az első egész hónap mióta van H tarifás szerződésem. Így a klímák fogyasztását egy összehasonlító diagramban gondoltam szemléltetni a…..
Klíma fogyasztása H tarifa Az, hogy mennyit fogyaszt a klíma mikor fűtök vele?... na ez érdekelt engem is mielőtt megvásároltam volna őket. De konkrét, számszerű példákkal nem igen találkoztam. Minden hol többnyire % megadással, de nem forintális formában olvastam a fogyasztási adatokról. Pedig…..
Nemzeti Közművek H tarifás tájékoztató  NKM Áramszolgáltató Zrt. és DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. Tájékoztató az egyetemes szolgáltatói H árszabás alkalmazhatóságáról Az NKM Áramszolgáltató Zrt. az NKM Áramhálózati Kft-vel együttműködésben a megújuló energiát hasznosító hőfejlesztő berendezések…..
H tarifa információk A 70/2009 (XII.4) KHEM rendelet egy új tarifát hozott létre az egyetemes szolgáltatás keretében ellátott ügyfelek számára. A rendeletben szereplő tarifa neve „H” tarifa. A tarifa alkalmazását, ügyfelek részéről történő igénylését, 2010. április 16-tól teszi lehetővé a…..
Gázkonvektor és klíma (A1 tarifa) összehasonlítása fűtésnél, az elmúlt 3 hónapban. Klímával fűteni megéri, még az A1 (alap) tarifával is. Tehát elektromos áram használatával melegedni nem drága, mint azt sokan, - akik valószínűleg még nem próbálták, - mondják. Természetesen én is csak miután…..
Ki telepítse a klímát? A klímák telepítését végző cég kiválasztása, fontos dolog volt számomra. Mivel ma már csak bejelentett (megfelelő hivatalhoz) cég végezhet klíma beszerelést elvileg. Szerettem volna olyan helyen vásárolni ahol a kereskedőnek vannak emberei a beszereléshez is. Ahol, ha…..
Klíma jósági besorolása Adott a helyiséged mérete és annak lég köbmétere, de tudod, hogy mekkora teljesítményű klímát üzemeltess benne? Ha a válaszod nem, vagy talán, akkor feltétlen olvasd el az alábbiakat.Most hogy már eldöntöttem, hogy a Daikin márkát választom, a következő feladat az…..