Regisztráció Blogot indítok
Adatok
little.beetle

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sokak által kedvelt csizma alakú mediterrán ország közkedvelt tengerpartjain kívül minden olyan szemet gyönyörködtető látványossággal meg van áldva, amiről sok ország csak álmodozhat: csodálatos mediterrán klíma, hóval borított magas hegyvidékek, gazdag történelmi múlttal rendelkező városok,…..
A Pindosz-hegységben találhatóak azok a többszáz méter magas sziklák, melyek tetején kolostorok emelkednek a magasba és Görögország egyik leglátványosabb és legtitokzatosabb nevezetességeként tartják őket számon. A Meteorák égbe nyúló sziklái nem csupán a természet egyedi alkotásainak számítanak,…..
A mediterrán térségre jellemző gazdag, sokszínű és egészséges táplálkozás Montenegróban is ugyanúgy tettenérhető, mint Olaszországban, Horvátországban vagy Albániában. Montenegróban keveredik a tipikus balkán ízvilág a többi mediterrán és nemzetközi hatásokkal. A különleges montenegrói ételeket itt…..
Az Adriai-térség egy másik közkedvelt országa Montenegró, ami sok külföldi turista kedvenc nyaralási célpontja. Az Adria többi országához hasonlóan Montenegró is mesés tájakat, csodaszép tengerpartokat, hatalmas zöldövezeteket, gazdag történelmi múlttal rendelkező óvárosokat és egy színes kultúrát…..
Az ókori görög mitológiának még ma is, évezredekkel később meghatározó ereje, varázsa és befolyása van a görög kultúrára, gondolkodásra és nem utolsó sorban turizmusra. Mára már igazi brand lett belőle, amire Görögország egész turizmusa alapul, hiszen mindent áthat az…..
A görög főváros maga az eleven történelem, az ókor és a jelen találkozása, amely időutazásra invitálja az odalátogatókat. A város nevét a mitológiából ismert városvédő istennőről, Pallasz Athénéről kapta. A városhoz köthető a színház és a demokrácia kialakulása,…..
Dalmácia fővárosában, Zadarban található az az egyedi kőből faragott orgona, melyet az Adriai-tenger hullámai szólaltatnak meg. Az ember és természet kreatív összjátékából született csodálatos hangszer a népszerű horvát város háborúsúlytotta hangulatát igyekszik kicsit színesebbé, vidámabbá tenni.…..
Szinte lehetetlen röviden összefoglalni Görögország legszebb strandjainak listáját, hiszen számtalan van belőlük. Homokos vagy kavicsos partok, pálmafák, magas sziklás hegyek, a kék tenger és az egyedi görög hangulat turisták millióit vonzza be évről-évre. Lássuk, melyek a legszebb és legnépszerűbb…..
A görög konyha igen színes, változatos és egészséges, melyet leginkább a földrajzi adottságainak köszönhet. Tengerparti ország lévén bővelkedik halakban és tengeri herkentyűkben, kedvező éghajlatának köszönhetően pedig rengeteg friss zöldség és gyümölcs terem meg az országban. A görög éttermek…..
Ha valaki egyszer ellátogat Olaszországba, jó eséllyel haza sem szeretne menni vagy mindenáron visszavágyik. A páratlan olasz kultúrából árad az élet szeretete és élvezete, a pezsgés, a boldogság, a napsütés, az édes semmittevés. Az olaszok mindennek megadják a módját, imádnak élni, nem bonyolítják…..
Az albán kultúrára tett külső hatások a gasztronómiában is tökéletesen tükröződnek. Az olasz, török, görög és szerb ízvilág mind-mind visszaköszön az albán ételekben, melyeknek keveréke különleges helyi specialitásokat eredményez. A földrajzi fekvésnek köszönhetően tipikusak a mediterrán országokra…..
Görögország 1300 szigeten terül el, melyek közül csupán 170 lakott. A turisták körében közkedvelt szigetek mindegyike valami másról híres, más miatt különleges. Legyen szó magas hegyekről, zöldellő erdőkről, barlangokról és túraútvonalakról, pezsgő éjszakai életről, autentikus görög falvakról,…..
Görögország a mai napig a világon az egyik legnépszerűbb turistacélpont. A világ minden részéről látogatnak ide turisták, akik kíváncsiak a híres, évezredekkel ezelőttre visszanyúló görög kultúrára, művészetre, építészetre, a csodálatos természeti látványosságokra, szigetekre és természetesen az…..
Mivel Horvátország és Magyarország többszázéves közös múltra tekint vissza, számos olyan hely és emlékmű maradt fenn a mai napig, ami erre az időszakra emlékeztet. Aki horvátországi nyaralásra indul, ne csak a tengerpartokat kutassa, hiszen izgalmas és élménydús látnivalókat ígérnek ezek az…..
Türkizkék tenger, fehér homok, magas hegycsúcsok, barlangok – ilyen és hasonló természeti szépségeket rejt magában Albánia, az Adriai-tenger dél-keleti csücskében bújkáló mediterrán ország. A hely szépségét még csak mostanában kezdik felfedezni a turisták, ezért nincsenek túlzsúfolt tengerpartok és…..
Ha az olasz Adriára tervezzük a következő nyaralást, akkor már önmagában az olasz konyha is lehet utazásunk fő célja. Ki ne ismerné az olyan világszerte elterjedt olasz ételeket, mint a lasagne, spagetti, risotto vagy természetesen a pizza, aminek Olaszországban 182 féle…..
Az Adriai-tenger déli részén található természetes öböl, a Kotori-öböl Montenegró egyik gyöngyszeme, mely természeti kincseivel és gazdag törnénelmi hagyatékával kivívta az UNESCO világörökségi címét. Bár mediterrán térségről van szó, a magas hegyek, fjordok és szorosok szerelmeseinek az Adria…..
A 118 szigeten elterülő olasz város szépsége az egész világon egyedülálló. Autók helyett vaporettóval és gondolával lehet közlekedni, hiszen utcák helyett víz folyik az épületek között. A híres velencei karnevál, az autentikus olasz építészet és kultúra, valamint az évszázadokkal ezelőttre…..
Az Adriai-tenger szigetvilága több mint ezer apró szigetet foglal magába, melyek többsége lakatlan, ugyanakkor sok turista látogatja gyönyörű partjai miatt. A lakatlan szigetek mellett sok olyan is van, melyeken laknak és melyek közkedvelt turistaparadicsomok. Ugyanakkor, mivel nehezebben lehet…..
Egy igazán kiadós nyaraláshoz hozzátartozik a kulináris élvezetekben való elmerülés is. Egy idegen országba látogatva érdemes kipróbálni a helyi specialitásokat, hiszen azok szerves részei az adott kultúrának és akár új receptekkel gazdagodva térhetünk haza. Az Adria szerelmesei bizonyára tudják,…..
Bár az Adriai-tengerről a többségnek Horvátország jut eszébe, az olasz térségben is vannak olyan partok és látnivalók, melyekre érdemes időt szánni. Nem véletlenül „sajátította ki” Horvátország szinte teljesen az adriai térség jelzőt, hiszen sokkal több turistát vonz be, mint az olasz, sokkal…..
Képzeljük magunk elé az Adria sziklás vagy helyenként homokos tengerpartját, a kék tengert, kellemes vizét, azt, hogy hétágra süt a nap és mi mindezt testközelből élvezzük. Ugye fel sem merül bennünk, hogy bármi elronthatja ezt a kellemes élményt? Pedig ha felkészületlenül megyünk egy tengerpari…..