Regisztráció Blogot indítok
Adatok
teglascs

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ed Neilson egy amerikai tulajdonú, CIA-s kötődésű Fülöp-szigeteki szállítmányozó vállalat igazgatótanácsának tagja, ám kollégáival ellentétben szívén viseli a helybéli munkásaik sorsát, és rokonszenvezik a Barna Sapkások nevezetű érdekvédelmi szervezetükkel. Neilson és a családja ezért aztán…..
Starsky és Hutch, a kaliforniai Bay City legkeményebb zsarui, jól megérdemelt szabadságukat eltölteni érkeznek felettesük, Dobey kapitány Isten háta mögötti vidéki víkendházába. Hutch őszinte lelkesedéssel veti magát a természetimádó alkalmi horgász új szerepkörébe, a megrögzött nagyvárosi farkas…..
Teljesen :)..
teglascs 2023.09.18 16:21:42
Wes, a kissé naiv, ám talpraesett és jó humorú oklahomai legény azért érkezik Minneapolisba, hogy megkezdje egyetemi tanulmányait építészmérnök szakon. Ami a problémamegoldó képességét illetti, már rögtön az első napon „leteszi a névjegyét”: miután egy magát tanárnak kiadó csaló olcsó, ám végül…..
1966-ban mutatták be tőlünk nyugatra az Egymillió évvel ezelőtt (One Million Years B. C.) című őskori kalandfilmet, amely két szempontból is mozitörténeti mérföldkőnek nevezhető. A Don Chaffey által rendezett brit alkotás egyrészt arra vetemedett, hogy − a tudománynak és az evolúciós elméletnek…..
teglascs 2023.02.16 10:15:54
RIP
Méltányosság Mindjárt vége? 2022.05.09 14:51:24
A hosszú ideig regnáló kormányok diktatúrához vezetnek. A NER-hez hasonló rendszerek pedig viszonylag hamar elbuknak. Két tévhit, amiket Rajnai Gergely blogbejegyzésében cáfol...
Hát újra itt vagyok. Két év, két különböző rák, két kezelés sorozat, két kurvahosszú három hónap a pet/CT-ig, majd másodszor is egy elképeszően hosszú hét az eredmény olvasásáig. Szóval újra itt vagyok..
Oké, mára már teljesen biztos vagyok benne, hogy némileg elkezdtem érezni a sós és az édes ízeket. Fantasztikus érzés. Remélem, pár héten belül visszaáll az eredetit legalább megközelítő funkció :) Szóval akik eddig vagy ezután meg akartak vagy akarnak hívni ebédelni/vacsorázni, kezdhetnek…..
teglascs 2022.02.21 08:11:05
RÁKTÉRÍTŐ #44 Aztakurva 2022.01.20 18:53:00
És, igen, újra itt, helló mindenki! Tudom, tudom, nem írtam már vagy másfél hónapja, de őszintén szólva ha akartam volna sem tudtam volna. Srácok, ez volt éltem legkeményebb menete. Én aztán tényleg nem vagyok egy picsogós, siránkozós, puha nemtomki, de azért ez engem is odavert. Mondjuk kottára…..
Vannak azok a nemszeretemposztjaim. Biztos ez is olyan, pedig ebben még nem írtam többet mint tizenhat szót. Most már huszat. Mostanra pedig már huszonnégy az. És még mindig nem szeretem. Valószinüleg ez a végégig így is marad, hehe. Ááá, én is tudom, ti is tudjátok, hogy csak húzom itt az időt, de…..
teglascs 2021.12.30 13:27:03
Lassan egy hónapja írtam legutóbb, de azóta igazából csak két dolog történt. Az egyik, hogy elmentem Pet/CT-re, a másik pedig, hogy ma megjött ennek az eredménye. Őszintén szólva iszonyat lassan mennek a dolgok és ezt konkrétan életveszélyesnek érzem. Itt nem annyira van idő szarakodni mint a…..
Őrülten szeretnéd kipróbálni a szorongást, de nem tudod, hogyan vágj bele? Már elindultál az úton, de szeretnéd tökélyre fejleszteni a képességeidet? Az alábbi tízes lista tartalmazza a legfontosabb támpontokat, és hathatós segítséget nyújt neked abban, hogy a lehető leggyorsabban és…..
teglascs 2021.08.24 07:42:15
teglascs 2021.08.24 07:43:56
RÁKTÉRÍTŐ #40 Záróra? 2021.03.27 12:43:34
Szenteste előtt egy nappal kaptam meg az utolsó sugárkezelésem. Emlékszem, hogy amikor ballagtam ki a kórházból azon morfondíroztam, hogy de jó, hogy végre vége a kezeléseknek, na meg azon, hogy vajon tényleg vége van-e. Onnantól fogva három hónapnak kellett eltelni, hogy ezt kideríthessük. És bár…..
Mindenekelőtt az van, hogy a december végi posztomban azt írtam, hogy pár napon belül jelentkezem az utolsó posztommal, de végül mégsem így történt. Annyi van, hogy nem tudtam és még most sem tudom megírni. Egyszerűen még nem megy...
1914. július 28-án Ferenc József osztrák császár és magyar király hadat üzent Szerbiának, a magyar férfiak pedig már aznaptól fogva vonultak a laktanyákba, hogy csukaszürkébe öltözve minél gyorsabban a frontra menjenek. Az emberek örömujjongva, dalolva indultak a frontra, mindenki harci lázban…..
Lassan egy hónapja nem írtam, legalább is ezt hiszitek. Történt ugyanis, hogy kb két hete megírtam a csodálatos sugaras posztot, aztán egy óvatlan mozdulattal kitöröltem az egészet. Természetesen a szerkesztő részen a vissza gombbal helyre tudtam volna állítani, de mellényúltam, így végleg…..
teglascs 2021.01.12 12:10:25
Tavasz óta lehetett biztosra tudni, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem piliscsabai története véget ért. Évekig tartott a dolog, sokáig csak találgatni lehetett, mit is szeretne tulajdonképpen az egyetemért felelős egyházi vezetés. Meggyőződésem, hogy a döntéshozók részéről nem színjáték volt a…..
teglascs 2020.12.31 08:23:17
RÁKTÉRÍTŐ #37 Helló sugár 2020.11.25 19:24:49
Nem szoktam én ilyen sűrűn posztot írni, de mi a francot csináljak, ha az utóbbi hetekben csak úgy pörögnek az események. Itt egy kis kemó, ott egy kis covid, amott egy kis sugár konzílium. Hopp, mondom sugár konzílium. Elértem hát ide is. Na lássuk, hogy mi történt tegnap. ..
   ..
teglascs 2020.11.13 16:40:49
Ahogy a címből nagy nehézségek árán, de azért ki lehet találni, tizenkilenc napja vagyok megáldva ezzel a csodálatos coviddal. Számomra teljesen megdöbbentő az, hogy milyen hatással van rám, hogy milyen tüneteket produkál tudván, hogy rákos vagyok, hogy cukorbeteg vagyok, hogy a kemónak köszönhetően…..
RÁKTÉRÍTŐ #27 Padlógáz 2020.08.16 00:18:36
Az elmúlt kb. húsz évben a salesről és az emberekről szólt, szól a munkám. Leginkább közép vagy felsővezetőként dolgoztam különböző pénzintézeteknél, de persze voltak olyan évek is amikor közvetlen értékesítettem. Teljesen mindegy, hogy milyen poziban voltam, rengeteg dolgot tanultam ez idő alatt.…..
teglascs 2020.08.29 11:27:04
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
teglascs 2019.02.13 13:11:51
Voltam Mitchellben (Iowa-ból mentünk át), a régi indiánokról szóló múzeumot néztem meg: www.mitchellindianvillage.org/.
Ezek a közép-nyugati államok valóban ilyenek: egyhangúnak mondhatók, de éppen a dombos vidék miatt vannak nagyon szép részek. Én egy nagy farmon dolgoztam (több alkalmazott, hatalmas terület, marhák, legelők, szántóföldek), és némelyik legelő olyan szép volt, hogy máig emlékszem: hatalmas fák egy patak mentén/kis tó partján, és mindez egy dimbes-dombos vidéken. Csuda klassz helyek voltak. :-)
A magyar munkamorál, a szaktudás sokat segít a beilleszkedésben – legalábbis Istvánnak ez a tapasztalata Franciaországban, ahol úgy érzi, befogadták és képes egyedül eltartani a családját. Nem nagy csoda, hogy eszükbe sem jut a visszaköltözés Magyarországra...
teglascs 2019.02.09 16:41:24
@CyberTroll:
Bringamárka, én úgy tudom... :-)
Nem kell beugrani annak, hogy ma vége van a Ryanair leárazásának, mint ahogy a Wizznél se kell rohanni. Adataink szerint évek óta nem voltak ennyire alacsonyak a jegyárak, ősszel rengeteg helyre lehet fillérekért utazni. Ha nem törlik a járatot. A Ryanair-botrányok megtették hatásukat: a cég küzd,…..
teglascs 2018.09.14 13:11:57
@mrazziee: nagyon köszi, akkor játszom még egy kicsit vele. :-)
Azt jól látom, hogy az ár függ attól, hogy a hét melyik napjára vonatkozik, azaz ha egy kevésbé kurrens napon szeretnék egy adott helyre utazni, az úgy olcsóbb?
teglascs 2018.09.14 20:47:36
@mrazziee: Köszönöm.