Regisztráció Blogot indítok
Adatok
UTLS

27 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Az egész világon a legnagyobb fókuszt most az új típusú koronavírusos hírek kapják. Londonban a mai nappal 320 fertőzöttről tudnak és eddig 5 halálos áldozata van, mind az idősebb és már eleve komolyabb betegségben szenvedők közül kerültek ki. Itt Londonban eddig pánikhelyzet nem alakult ki, de…..
    Az idei Golden Globe-nak vége és Ricky Gervais megint jól beszólt minden kedves egybegyűltnek. Itt lakik a környéken és élőben nem tűnik ennyire szarkasztikusnak, a kutyáinkat legalábbis kedveli. Szóval máris több közös van bennünk. Az állatokat jobban kedveljük mint embertársainkat és nem…..
   Sok filmet láttunk, amit Provence-ban forgattak és idealizálja a régiót. A Bor, Mámor, Provence talán az egyik legismertebb. Nem véletlen, hogy a film után sok amerikai gondolta úgy, hogy mindenféle komolyabb háttérinfó és utánajárás nélkül jó ötlet megvenni egy pár hektár földet, borászatot,…..
Napsütötte London Bécsi kávé 2019.09.23 18:32:45
  Igen, a cím alapján akár lehetne ez egy új lakodalmas rock együttes, de ahelyett hogy elmerülnénk a hejjehujja ricsadalomban, inkább bemutatom Bécs egy másik arcát, ha már a múzeumokat és kötelezőket végigjártátok és tovább jutottatok mint a Shopping City Süd.   Összesen 3 órányi vonat út után a…..
 'Hála' az Instának, majdnem minden második posztban azt látom ki, hol nyaral és koktélozgat a medence vagy épp valamelyik tenger partján. Miközben én az irodában 'élvezem' a légkondit (Londonban abszolút szükséges) és a semmire sem jó meetingeket. Jelen pillanatban a nyaralás még várat magára (UK…..
    A Klímaváltozás komoly és mindenkit érintő téma. Kezd "divatba jönni", hogy odafigyeljünk a környezetünkre és tegyünk valamit, ami hosszú távon kifizetődő nem csak a bolygónknak, hanem az emberiségnek is. Remélem ez a "divathullám" meg is marad és kitart, mert a jövőképünk per pillanat elég…..
Sokszor elvágyódom. Akkor is, ha éppen ott ahol vagyok, jó. Valószínűleg már nem változom olyan sokat. Viszont ahová rendszeresen, akár évente többször visszajárok, Barcelona. Ez a katalán város belopta magát a szívembe a sok zegzugos utcájával az óvárosi részben és a köré épített ‘almáival’ (a…..
Felpattantunk a metróra es Brooklynba vettük az irányt. Hétvégén a Smorgasburg piac az, ami odacsődíti a helyieket és turistákat egyaránt. Az egyik legnagyobb heti rendszerességgel megrendezett kaja mennyország. Találni mindent, a vegán ételektől a csak húsosokon át a kistermelőkig, mindenki kint…..
   Nagy kedvencem a sorozatok közül a Mad Men és felfedeztem a Marvellous Mrs Maisel-t is, aminek az első két évadát maratoni gyorsasággal fejeztem be. New York mindig ott volt a bakancslistámon és volt róla egy idealizált képem a sok film és sorozat alapján, ami miatt majd kiugrottam a bőrömből,…..
  Algarve, Albufeira. Az idő csodaszép én mégis harisnyát húzok, rá farmert és kb 4 réteg ruhát, át a fejemen is. Egy gyors hörpintés a narancsléből, kulcs, víz, kamera és már csapódik is az ajtó mögöttünk. Albufeira kikötőjéből indulnak a hajótúrák. Van választék és mi a motorcsónakos,…..
Hajnali 5-kor sűrű pelyhekben esik a hó, mi pedig az utca sarkán állunk, várva, hogy befusson a transzfer a reptérre. Londonban nem is szokott esni a hó, pláne nem úgy, hogy ilyen vastag takaró maradjon utána. Kicsit sajnálom, hogy pont ezen a hétvégén nem maradunk, de a hidegből már elegem van,…..
   Hátra dőlök a székemen és megpróbálok feltűnés nélkül kicsit lazítani az övemen. Közben a férjem arcát nézem és hallgatom, amit mesél, bár sok mindent nem fogok fel belőle. A vér ugyanis az agyamból épp a gyomromba áramlik, hogy ott segítsen ahol tud. Belekortyolok a vörösborba és ízlelgetem. Nem…..
    Minden kozmopolita nagyváros betemet, elúszol az időddel és mindig jönnek a kifogások, hogy mire, miért nincs elég. Velem gyakran megesik és emlékeztetnem kell magam, hogy a pörgésben és a bedaráló életmódban megtaláljam még azt a pár percet vagy órát amikor csak figyelek. Magamra, másokra, akár…..
      Ha létezik a fogalom, hogy ‘angry typing’ azaz hallani, ahogyan valaki mérgesen gépel, akkorez körbe leng az elmúlt pár hónapban.Multinak dolgozni jó is, rossz is, de biztosan bosszantó akkor, ha az ember otthagyja a céget,önszántából, mert nem tetszik, talál felmondási ideje alatt egy…..
   Az utolsó simításokat végzem, ellenőrzöm, hogy minden rendben lesz e a holnapi önkéntes napra. Helyszín rendben, önkéntesek listája és elérhetősége kinyomtatva, jelenléti ívek meg vannak, az önkéntesek reggelije és ebédje elintézve (az étel allergiákra és diétákra tekintettel), kivetítő, IT…..
„Azurro, magyarul azt jelenti mindig kék fent az ég...”, na ez pont az a dal, amitől az agyam a fülemen folyik ki. Viszont Szardínián járva igazat kell adnom, a tenger mindenhol azúr kék és olyan tiszta, hogy mikor hajóval már a mély vizeken járunk, látni az alján a sziklákat és halakat.…..
Napsütötte London 63 év 2018.08.25 01:00:27
63 év. Ennyi telt el azóta, hogy Erzsike és Laci megfogadták, innentől nem engedik el egymás kezét. Persze, csak képletesen értve. Az ujjaik összekulcsolták és megfogadták, hogy jóban, rosszban, egészségben és betegségben kitartanak egymás mellett, amíg a halál el nem választ. 1955-ben még…..
A ház falai visszaverik a macskaköveken pattogó labda zaját. A téren kellemes zsezsgés van, kicsit belefeledkezem, miközben a méregerős kávémat hörpintem fel a kávézó teraszán. A Raval, sikátoros utcáiról csatangoltam be ide, miután megebédeltem a Boqueria piacon. Barcelona szerelemváros. Nekem az.…..
Napsütötte London Amalfi part 2018.07.16 08:25:07
Tikkasztó hőség, az ültetvényen felfelé kutyagolunk, felfedezve a világ talán legdrágább citromjainak történetét és a farm működését. Sok hektárnyi föld, vertikálisan, (teraszos ültetvények), ahova a traktorok és gépek már képtelenek felküzdeni magukat és amit hosszú-hosszú ideig kizárólag női…..
UTLS 2018.07.17 14:47:40
@Harley: Koszonom a tippet, edesszaju vagyok, szoval egeszen biztos meglatogatom a cukit legkozelebb:)
UTLS 2018.07.17 14:55:37
@M3Hellrot: Tobb kilonyit meg tudnek enni beloluk:)
Tavasz elején, az irodában ülve, kinéztem a városra az esőáztatta ablakokon keresztül. Egész Londonra szürke és depresszív homály ült. Nagyon elegem volt már a hosszúra nyúlt télből és hiányoztak a barátaim. Így jött a gondolat, mit is csinálnék most legszívesebben? Régebben, kb. 10 évvel ezelőtt,…..
Napsütötte London Kávé mellé 2018.06.02 20:13:32
     Kávé mellé általában kiadós reggelit fogyasztok hétvégén. Nem olvasok Indexet, BBC-t és más híroldalakat. Ezért reggeli közben, ha tehetem nem politizálok, bármennyire is közügy. A blogomon pedig próbálom kikerülni, kicselezni, de a mindennapok része, az enyém is, így néha egy-egy mondattal…..
Napsütötte London Eső után 2018.05.13 18:11:04
      ’Eső után, a föld és fű illata keveredik a levegőben, a búzakalászok hajlonganak a mezőn a nyári zápor utáni szélben. A Nap is újra előbukkan az elvonuló felhők közül és érzem az arcomon, a karjaimon, ahogyan újra átmelegít.        Rohanok a pusztában, a nagyszüleim orosházi kertje mögött,…..
Napsütötte London Kutya Ugat 2018.04.22 23:43:36
      Lentről beszűrődik a fény a hálószobába, a lépcsőfordulónál lévő ablakból. Kutya meleg van, és kisebb nyáltócsa jelzi, hogy megint elaludtam az éjjeli szolgálat közben. Bezzeg Boni lelkiismeretfurdalás nélkül húzza a lóbőrt és füle botját sem mozdítja. Lassan körbe kémlelek a szobában, de…..
Napsütötte London Street food 2018.04.12 23:09:41
             Megérkeztél Londonba, van egy hétvégéd és azon töröd a fejed, merre indulj? Ez a bejegyzés akkor lehet hasznos, ha a kötelezőkön már túl vagy, eleged volt az Oxford Street-i tömegből és szeretnél képet kapni az itteni mindennapokról, a Street Food piacokon keresztül.               A…..
Napsütötte London Salut! 2018.04.07 22:39:57
       Gyönyörűen és sűrűn hull a hó a Párizsi háztetők felett. Ezt a látványt továbbra is úgy gondolom, megbírnám szokni. Álmoskásan forgolódom még az ágyban és élvezem, hogy nem sietek sehova. A gyomrom azonban korgó hangokat ad, ami nem csak az éhségem jele, hanem annak is, hogy édesdeden…..