Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kalop

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Finn mesék Ne szólj szám… 2020.05.16 17:10:25
A pletykás feleségekről bizonyára hallottál már, ez a történet is egy olyan asszonyról fog szólni, aki sosem tudta tartani a száját, bármennyire is kellett volna. Ha meg tudott valamit, muszáj volt elfecsegnie mindenkinek, akit csak meglátott. Ha pedig nem látott senkit, hát átszaladt a…..
Finn mesék Aratás 2020.05.16 17:09:30
Eljött a nap, mikor beérett a föld, amit Mikko, a róka és a farkas gondozott. Így kiment a két barát, hogy lekaszálják a gabonát, majd félrehordják egy magtárba. Mikor eljött az aratás pillanata, hívták a medvét i, hogy segítsen nekik. A magtárnál találkoztak, ahogy korábban megegyeztek erről. "Az…..
Finn mesék Alku az ördöggel 2020.05.16 17:08:58
Hallottatok már arról a fiúról, aki megszerezte az ördögtől a legnagyobb kincsét? Ezt a fiút Erkkinek hívták. Erkkinek volt két bátyja is, mindketten szerencsét próbáltak az ördögnél, de az ördög a legrosszabbat adta nekik. Utolsóként Erkki próbálkozott. A két fivér biztos volt benne, hogy kisöccsük…..
Finn mesék A farkas éneke 2020.05.16 17:05:59
Amikor a farkas feláldozta a maradék ökröt a róka szolgájának, nem maradt semmije a saját gyomrának, így hamarosan éhezni kezdett. Semmit sem talált az erdőben, ezért elindult a farmra abban a reményben, hogy elfoghat egy malacot vagy egy csirkét. Ám egyedül csak egy öreg kutyával találkozott, aki a…..
A farkas mindig könnyen összerúgta a port a falusiakkal. Mikor egyszer nagyon csúnyán ellátták a baját, visszahúzódott az erdőbe, hátha könnyeb prédát talál ott. Így történt, hogy találkozott egy kecskével és egy kossal. "Vajon mit keresnek itt?" Elmélkedett magában a farkas. "Nem tartoznak ide, ez…..
Finn mesék Szolgálni a rókát 2020.05.16 17:04:10
Néhány nappal, miután a macska a szolgálatába lépett, a róka találkozott a farkassal. Nem sokat látták mostanában egymást, leginkább azért, mert a farkas nehéz időkön ment keresztül és az éhhalál szélére jutott. Azonban sikerült levadásznia egy ökröt, így újra erőt nyert magának. "Szép napot!"…..
Finn mesék A macska 2020.05.16 17:03:06
Egy napon, mikor a róka az erdőt járta, összefutott egy idegennel "Szép Napot!" Üdvözölte. "Hát te ki volnál?" "Én a macska vagyok." Felelte az idegen. "Eddig egy farmon szolgáltam, de el kellett jönnöm onnan." "Rosszul bántak veled?" Kérdezte a róka. "Nem, nem volt olyan rossz. Nagyon is jól…..
Finn mesék Medvegyász 2020.05.16 17:02:10
"Jóságos Ég!" gondolta magában a róka, miközben elrepült a varjú, "Ez egészen biztosan nem az én napom! Már a karmaimban volt a vacsorám, de hagytam kicsusszanni!" Sóhajtozva és fejét rázva, lassan elkezdett visszaballagni az erdőbe. Ekkortájt történt, hogy a medvének elhunyt a felesége, ezért…..
Egy napon egy farmer gödröt ásott az udvarán, hogy beleessenek az állatok, akik megdézsmálják a gabonáját. Ám a véletlen sors egyszer belelökte a saját csapdájába: mikor csalit akart elhelyezni, belecsúszott a lyukba, és a nagy zsák halálra zúzta, amikor ráesett a fejére. Így találta őt a hermelin.…..
Finn mesék A medve végzete 2020.05.07 19:42:41
Volt egyszer egy gazda, aki mindig a szánján indult fát vágni, mindig lovával, mindig dühösen. A lóval is olyan dühösen, kegyetlenül bánt, hogy megzavarodott tőle az erdő csendje. „Igyekezz már, te vén gebe!”, üvöltötte. „Mit gondolsz, azt hiszed, mindenhogyan elvisellek? Ha nem mész gyorsabban,…..
Finn mesék Ádám és Éva bűnei 2020.05.07 19:42:39
Egyszer volt egy ember, aki nagyon szegény volt, és lusta, a felesége meg még nála is rosszabb. Ő ugyanis annyira lusta volt, hogy még egyik lábáról a másikra állni is nehezére esett. S ha a lustasága még nem lenne elég, állandóan panaszkodott is. „Óh! Bárcsak ne kéne felkelnem” , morogta…..
Volt egyszer egy gazda, aki a világon a legdacosabb nőt vette feleségül. Ha azt várta tőle, hogy igent mondjon, mindig nemmel felelt, de ha azt várta, hogy nemet mond, mindig igennel válaszolt. Ha a férj azt úgy vélte, a leves túl forró, ő azonnal rávágta, hogy inkább túl hideg. A feleség semmi…..
Finn mesék A róka és a varjú 2020.05.07 19:39:21
Kis idővel, hogy elkezdte kihajtani a magok, a farkas elégedetten nézte munkáját. "Látod," mondta a rókának, "a termés növekedik, hamarosan betakaríthatjuk." A róka húzta a száját. "Ha nem lesz mit ennünk, mielőtt beérik a termés, hamarosan éhen fogunk veszni." mondta "Vadásznunk kéne valamit,…..
Finn mesék Partnerek 2020.05.07 19:38:15
A farkas és a róka úgy döntöttek, hogy egymáshoz közel költöznek és partnerekké válnak. "Az első dolog, amit meg kell tennünk," mondta a farkas, "hogy megműveljük az erdőt és elvetjük a magvakat." A róka egyetértett a farkassal, így a következő napon munkához láttak. Vacsorára vajban sült kappant…..
Kinézek a szélvédő bogártarkított képernyőjén, egy dohánybolt panorámájának közvetítésében gyönyörködöm szégyentelenül, mert kár tagadni: unatkozom, és ilyenkor minden elszórakoztat. Kijön egy csaj, elejti a kulcsot, lehajol, kijön egy srác, elejti a cigijét, lehajol, felveszi a kulcsot és a cigit,…..
Anekdotákat alkotunk, néha csak a szórakozás kedvéért vagy a feszültség levezetésére, máskor, hogy tudásunkat könnyebben megérthető formákba öntsük. Írásomban szeretném felhívni a figyelmet az egyik legjelentősebb evolúciós előnyünkre: ahogy tapasztalatainkat átruházzuk a következő nemzedékekre.…..
Írásom emlékeim és benyomásaim montázsából születik. Talán nem úgy emlékszem, ahogy volt, talán nem úgy éreztem, ahogy kellett volna, de most írok, és most ilyenné kuszálódnak gondolataim...