Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laikus Mérgelődő

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Itt nem csupán reformokról van szó, hanem világlátásról, szellemiségről.... nagyobb hangsúlyt kap majd a nemzeti jelleg....mivel nagy igény van történelmi és irodalmi adaptációs filmekre, szeretnénk, ha hangsúlyosabb lenne a hallgatók történelmi témákra való hangolása. " (Sára Balázs SZFE-s…..
Íme először is a világ hatékonysági (és az ezzel nagyjából szinkron jóléti) állapota történeti kitekintésben:       _________________________________________________ Aztán a kritikus differenciálódási időszak lebontva régiókra: Lehet itt mindenféle kifogást, magyarázatot és…..
A feltétel nélküli alapjövedelemmel (FNA) kampányoló Párbeszéd nevű mikropárt -- és a javaslata, hogy a balos ellenzék emelje be a 2022-es kampányába az FNA-t -- még a koncepció felvizezett formájában is a baloldali identitásradikalizmusok (tehát, meg kell adni, nem a marxizmus) tipikus hibáját…..
A magyar társadalom döntő többsége a kormány válságkezelési politikájával ellentétben növelné a szociális kiadásokat még adóemelés árán is, továbbá támogatja az alapjövedelmet. Ez derül ki a Republikon most közzétett, a gazdasági válságkezeléssel kapcsolatos társadalmi véleményeket bemutató…..
Laikus Mérgelődő 2020.08.07 13:40:59
@cvsvrs: "a fidesz az egyetlen párt, amelyik nem kizárólag a külföldet akarja kiszolgálni. hanem ha kell, akkor kinyalja a gyáriparosok seggét direkt állami támogatások formájában."

Lószart mama! Nincsenek magyar gyáriparosok, se piaci alapon megélő magyar nagyvállalatok. (Kivéve talán a Mol, Otp, Richter - de ez nem a NER érdeme) A NER nagyvállalkozói kizárólag közpénzlopásból élnek.

A NER-lovagokból a direkt állami támogatások ellenére se lesznek Dél-Koreai csebolok. Bővebben: www.valaszonline.hu/2020/08/04/del-korea-pallos-levente-interju/
Laikus Mérgelődő 2020.08.07 13:47:28
@Főnix Oszlár Gazdag: A legszomorúbb az, hogy a NER meg se próbált semmiféle sikerterméket kifejleszteni/előállítani. Ezek eleve a közpénzek megcsapolására építették ki a rendszerüket.
Laikus Mérgelődő 2020.08.07 13:59:31
@cvsvrs: Nem olvastad el a belinkelt interjút, ugye? Abban pont arról van szó, hogy a Samsung nem a japán nagyvállalatok beszállítójából lett világcég, hanem épp ellenkezőleg.
A Mol-OTP-Richter szentháromság meg a NER előtt is működött.

A Konczsuzsázós hozzászólásodhoz meg csak annyit, hogy az általad említetteknek több joga van a rendszerkritikához, mint a Fidesz-vezérkarnak a komcsizáshoz. Krassó Györgyöt meg a szádra ne vedd, te nyomorult Nerpapagáj.
Évek óta, mióta divatba jöttek, nem értek egyet a "hibrid rezsim"  elnevezésű kellemkedéssel (mert nem számol a rezsim algoritmusával), nem értek egyet a "fasiszta mutáció" nevű okoskodással (mert üres fecsegés, semmit nem magyaráz meg) és nem értek egyet a "maffiaállammal", mert értelmetlen…..
A Momentum elnöke úgy érzi, hogy néhány hónapos semmittevés belső építkezés után és az eljövendő semmittevés belső építkezés mellett, ezt feltehetően újabb tudati szintre emelve, elkezdik megalakítani az ún. klímaköröket. "Tavasztól megszervezik azokat a közösségeket, amelyek helyi szinten a…..
bircahang Nélküled 2019.11.27 06:06:00
Baromira utálom a jelképes politizálást. De ezt nem jelenti azt, hogy ne kellenének jelképek. A mostani budapesti műbotrány egy dal miatt kifejezetten vicces. S bár teljesen túlméretezettnek tartom a nemzeti oldal ujjongását, a liberális oldal reakciója még nevetségesebb. Egy dologban…..
Nem lebecsülésből mondom, tudom, hogy nehéz lesz. Nekem is az lenne, ha a szocializmusról adna nekem elő valaki, pláne azzal a szándékkal, hogy elismertesse velem az előnyeit. 1. A kapitalizmus: (a poszt során) a nyereségszemléletű piaci viselkedések vegyesen spontán és intézményes koordinációjában…..
Laikus Mérgelődő 2019.11.23 20:31:43
@HaFr: A kapitalizmus lényege, hogy a gazdasági érdekek felülírhatják, és a legtöbb esetben felül is írják a társadalmi érdekeket.
Ezt az alá-fölérendeltségi viszonyt kellene megfordítani. Nehogy már a gazdaság nyula vigye az emberi társadalom puskáját!
Pangea Kurdok etnikai térképeken 2019.11.09 04:01:49
Jelen bejegyzés apropóját a néhány hete indított, a Szíria észak-keleti részén található kurd ellenőrzés alatt lévő területeket (Rojava) célzó katonai offenzíva kapcsán igyekszik körbejárni a kurd kérdés hátterét, különös tekintettel az etnikai viszonyokra. A bejegyzésben egyrészt összegyűjtöttünk…..
A konzervativizmusé a legplasztikusabb politikai hozzáállás. Genetikusan a konzervatív gondolat a felvilágosodásra való reakció szülötte, de nem reakciós abban az értelemben, hogy a felvilágosodás előtti állapotot akarná visszaállítani. Ez irracionális, terméketlen, szánalmas és egyúttal veszélyes…..
A jogok egyenlősége abszolút. Minden ezzel ellenkező vélemény diszkriminatív és fasiszta. Féfiként ugyanazok a jogok illetnek meg, mint a nőket. Így szülni is jogom van. Ha az állam nem juttatja érvényre a jogomat, fasiszta. Az államnak elő kell segítenie, hogy szülhessek. Adjon spermát és…..
Laikus Mérgelődő 2019.05.19 13:20:44
@Khonsu: A "kirajzás" gátja nem a Földi viszonyokhoz alkalmazkodó emberi test, hanem a valódi űrutazáshoz szükséges technológia hiánya. EMBERI kolonizáció ugyanis csak a Földi viszonyokhoz hasonló bolygón képzelhető el.
Néhány száz vagy akár ezer fős Marsbázison élő ember nem nevezhető kolóniának, a marsi körülményeket védőfelszerelés nélkül túlélő akármi pedig nem nevezhető embernek.
Laikus Mérgelődő 2019.05.19 13:26:10
@Laikus Mérgelődő: Ceterum censeo, transzhumanizmus = dehumanizáció.
Laikus Mérgelődő 2019.05.19 16:18:58
@Khonsu: A transzhumanizmus egy olyan új fajt alkot, ami már kevésbé lesz az ember rokona, mint a csimpánz.
Ahhoz, hogy lássuk a feladat nagyságrendjét és egyúttal azt, ami reményt ad az elvégzésére, tudni kell, hogy a Fidesz döntően azért sikeres vidéken (falvak, kis és közepes városok), mert Magyarországnak ezt a területileg túlnyomó, lakosságszámban is domináns részét majdnem teljesen elkerülte a…..
Laikus Mérgelődő 2019.01.20 12:58:08
@HaFr: Politikai, ideológiai alapon szerveződő közösségek valóban nincsenek, még a Polgári Körök is megszűnőben vannak, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne civil közösségi élet vidéken.
Sőt talán éppen azért van civil közösségi élet vidéken, mert a hülye parasztok el tudják választani a politikát a méhészettől vagy a néptánctól.
Laikus Mérgelődő 2019.01.20 14:21:20
@Gamma Leonis: Az irigység és akapzsiság örök emberi tulajdonságok. Ettől még ezek a közösségek erősebbek, mint a politikai alapon szerveződők.
A legújabb Eurostat összesítés szerint az életszínvonalat tekintve csak Bulgáriában rosszabb a helyzet, mint nálunk. Ott 54 százalékos az a mutató (a 100 százalék az EU vásárlóerő paritáson mért egy főre jutó tényleges fogyasztásának átlaga), míg Horvátországban szintén 62 százalék. Figyelemreméltó,…..
Laikus Mérgelődő 2018.12.15 16:00:57
@444: Miért kellene az szdsz vagy Soros kultúrpolitikáját porig rombolni?
Régebben nagyon jól megfért egymás mellett többféle kulturális irányzat. Még a Nyugat c. folyóiraton belül is, nemhogy országos szinten.
Ez a csak egy maradhat "kultúrpolitika kizárólag a nácikra és a komministákra jellemző. ... Meg a Fideszre.
Laikus Mérgelődő 2018.12.15 21:51:02
@V. Vendetta: Szándékosan írtam nácikat és nem fasisztákat. Horthy gyakorlatilag fasiszta volt, Ferencjóska meg annyira autokrata, hogy az már abszolutista, mégis megfért a keresztény-konzervativizmusuk mellett a szabadelvűség, a népi és urbánus kultúra sőt még a balközép is.
Ezzel szemben - ahogy 444 is írta - Orbán minden márt "porig akar rombolni".
Sok más egyéb mellett, amit a blogban visszatérően érintek, az ellenzék terméketlenségét betonozza be az is, hogy a gondolkodásuk (ami inkább csak fogáskeresés a rezsimen) a közkeletű véleményekkel szemben maga is a nacionalizmus csapdájában vergődik. Márki-Zay most alakult egyesületének elnevezése…..
A kormány nyugati kampányának margójára. A csúnya 2016-os évben, amikor már minden migránst átengedtünk, az összes nyugati ország migránsterrorban fuldoklott, mi pedig a magunk homogenitásában ünnepelhettük a békét, így nézett ki a 100 ezer lakosra jutó erőszakos halálesetek száma Európában. A…..
Laikus Mérgelődő 2018.10.18 18:03:57
@ricardo: Az igazi férfi - aki tiszteli a szerszámát, sokszor még saját nevet is ad neki - az vizelés előtt mos kezet nem utána.
Ahhoz, hogy emberek stabil közösséget alkothassanak, kell olyan erkölcsi rendnek léteznie, amely a "jó élet" közösen elfogadott elképzelésén és gyakorlati értelmén alapul. Elismerem, ez -- amennyiben megegyezéssel számol az jó élet és az erkölcsi rend értelmét illetően -- meglehetősen modern…..
Laikus Mérgelődő 2018.09.23 14:01:20
@444: Nem arról volt szó, hogy neked és a még nálad is nagyobb troll ikertestvérednek posztonként csak 5-5 hozzászólás engedélyezett?
Szegény Laikus Érdeklődő nevű kedvesen együgyű, de legalább ritkán hozzászólót meg végleg kitiltották.
Laikus Mérgelődő 2018.09.23 14:20:55
@HaFr: A nagy techcégek meg piaci alapon töltik a nép fejébe, hogy mit gondoljon, ezért a kiegyensúlyozott nyilvánosság és szubszidiaritás nem vitakérdés.
Laikus Mérgelődő 2018.09.23 18:21:19
@screpes:
"Ahhoz, hogy emberek stabil közösséget alkothassanak, kell olyan erkölcsi rendnek léteznie, amely a "jó élet" közösen elfogadott elképzelésén és gyakorlati értelmén alapul."
Én ezzel egyetérek és ezt szerintem nevezhetjük e g y s é g e s közítéletnek.

Az, hogy a működő államhatalom vagy a működő nagyvállalatok szembe mehetnek a közösség érdekével és értékrendjével valóban súlyos hibája a rendszernek.
A magyar állam megítélésében én abból indulok ki, hogy még ennek a kis országnak az állama is több embert foglalkoztat (több mint 800 ezret), mint a Walmartot, a McDonald's-ot és egy-két másikat leszámítva a legnagyobb világcégek, és teszi ezt NEM a versenypiacon. Képzeljük el mármost, hogyha a…..
A felvilágosodás a domináns nézet szerint Francis Bacon Novum Organumával született, megsegítve Occam antirealizmusától, amely egyúttal a protestantizmus alapjának is bizonyult. A teista természetbölcselet helyét (lásd Bacon kritikáját a "ködképekkel" -- a megalapozatlan tekintéllyel, a szokásokkal,…..
Laikus Mérgelődő 2018.08.17 01:35:41
@HaFr: "A cél éppen -- mint mindig -- elöl van, nem hátuk vagy oldalt."
A cél a profit, a többi csak moralizálás.
Vagy ahogy az előző poszt alatt mondtad: "a környezetvédelem pont ilyen szenvelgés, és alkalom a balos agresszióra"
Tegyük fel, hogy az Orbán-kormányzásnak legitim céljai vannak, amelyekről racionális vita folytatható (azaz tegyük fel, hogy nem a lopás a végcélja). Ez esetben -- ha ráadásul elfogadjuk, amit önmagáról állít --, akkor a célja a magyar etnikum védelme lenne egyrészt a globalizációval, másrészt a…..
Laikus Mérgelődő 2018.08.14 14:16:28
@törvények a fizikában vannak: "vagy ha semmi más nem történik, mint megfogalmazódnak balos államhívő kollektivista és libertárius individualista irányból is alternatívák, akkor legalább látja a jónép mi a helyzet, és végre valós kérdések mentén lehet anyázni egymást, talán kialakulhat valamiféle élhető kiegyezés (egyén-állam viszonya, ki mit vesz ki a és tesz be a közösből/be és miért, és egyáltalán mi legyen közös). önmagában ez is kész haszon lenne a lassan két évtizedes hazugságkorszak után."

+1000 (Mondom ezt balos államhívő kollektivistaként)
... Aztán ráharapunk az aktuális gumicsontra mindkét oldalról
Laikus Mérgelődő 2018.08.14 16:52:04
@HaFr: A környezetvédelem is egyfajta kollektivizmus, (kisközösségi szinten és globálisan is) és egyáltalán nem a "romantikus szenvelgésnek és múltsiratás" jelszavával, hanem nagyon is racionális indokokkal (kivéve Greenpeace) próbálja korlátozni a globális kapitalizmus rombolását.
Laikus Mérgelődő 2018.08.14 17:11:42
@HaFr: Ezek szerint mi most (pár száz éve) a Globális Kapitalizmus bevezető szakaszában vagyunk, mikor még megengedett a környezet rombolása...
Szerencsére, némi megpróbáltatás ellenére, a liberális demokrácia alapvető intézményrendszere érintetlen a nyugati civilizációban. Azok a vállalatok, amelyek BMW-gyárat és start-up bázist építenek Magyarországon, élvezik a liberális demokrácia kivételes körülményeit, amelyek közepette a…..
Laikus Mérgelődő 2018.08.07 18:33:18
@neoteny: Hiszen te azt állítottad, hogy "a gazdasági intézményeknek nincsenek az őket alkotó egyének jogaitól eltérő jogaik."
Aztán beismered, hogy a korlátolt felelősség esetén mégis vannak többletjogok. És a gazdasági társaságot alkotó egyének szeretnek visszaélni ezekkel a többletjogokkal. Ezért is kellett módosítani a kapcsolódó jogszabályokat...

De igazából én nem vitatkozni akartam veled, csak megmutatni te hogyan vitázol.
Laikus Mérgelődő 2018.08.09 02:57:14
@neoteny: Ismétlem, az emberi munkát csak a nácik tekintik szabad piaci gazdasági jószágnak.

Nem véletlenül maximalizálják a ledolgozható órák számát például. Pedig biztosan volnának olyanok akik "önként" vállalnák a napi 20 órás munkarendet.
A gyerekmunkára is van igény és sajnos az "önkéntes" jelentkező is rengeteg...
Akkor én olyan lennék, hogy ilyen. Ha én Orbán lennék, már régen csak a hátországomnak tekinteném  Magyarországot, ahol rendnek kell lenni, hogy zavartalanul világpolitizálhassak. Ebben a hátországban jobbára éhenkórász "politikusok" ülnek, akik kb. Fodor Gáborhoz hasonlóan rettegnek attól, hogy…..
Orbán szerint a kormány és a cserkészek közös célja "olyan fiatalok nevelése, akik hisznek a magyarságot ezer éve megtartó értékekben és a jég hátán is megélnek". Mint mondta, "ha hagyjuk, a modern idők és az új kordivatok folyamatosan alááshatják azokat a kulturális alapokat, amelyek a…..
A néhány hete elkezdett videósorozatom következő, e hét pénteki adásában is javasolni fogom majd jobban kifejtve, amit itt előrebocsátok: küldjetek ötleteket, amelyekből közösen összeállíthatunk a Fideszével szemben egy alternatív politikai cselekvési programot. A jövőben a blogot és a youtube-ot is…..
(Egy FB-poszt apropóján) Schiffer ott volt Bálványoson, alkotmánybírákat adott, sosem fenyegette a NER és a parlamentjének legitimitását, semmit nem ért el az LMP egyetlen lényeges mutatványában, az aktanyilvánosság követelésében. A politikában a szimbolikus gesztusoknak és pozíciónak sokkal…..
Laikus Mérgelődő 2018.05.11 20:18:44
@Janossz: Egy olyan kérdésre, hogy a londoni magyarok is ugyanolyan feltételekkel szavazhassanak mint a kolozsváriak szerintem összejönne az 50%.
Csak a Gyurcsány-félék széttrolkodnák az egészet azzal, hogy inkább vegyük el a szavazójogot (a vadabbak szerint még az állampolgárságot is) a határon túli magyaroktól. Így viszont az egész népszavazás Orbán malmára hajtaná a vizet.

@DrGehaeuse: A Jobbik rövidesen szakadni fog és így senki nem veszíti el a "hitelességét."