Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bella Violetta

77 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai igerészek: János 12,37-43 és 3Mózes 22, 1-16 lehet mindkettőt olvasni, vagy kiválasztani valamelyiket.A mára ajánlott ének: 115 A Bibliaóra is szünetel. Helyette visszatérünk ahhoz, amit tavasszal, a karantén idején tettünk. Vedd kézbe a Bibliát címmel arra buzdítjuk gyülekezetünk…..
A mai igerészek: János 11,45-52 és 3Mózes 15 - lehet mindkettőt olvasni, vagy kiválasztani valamelyiket.A mára ajánlott ének: 344 A Bibliaóra is szünetel. Helyette visszatérünk ahhoz, amit tavasszal, a karantén idején tettünk. Vedd kézbe a Bibliát címmel arra buzdítjuk gyülekezetünk tagjait,…..
"...én azért jöttem, hogy életük legyen..."János 10,10  - Amíg vakcina nincs, óvatosak maradunk: kevesebbet csoportosulunk, nem fogunk kezet, gyanakszunk, bárki potenciális vírushordozó.- Én leszek a megoldásuk a bűnre, egyszersmind leszámolok vele. Hogy a félelmeiket elvegyem. Hogy lehessenek…..
Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok betörnek, és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem törnek be, és nem lopják el. Mert ahol a te kincsed van,…..
Mindezt hallva a végső tanulság ez: Féld Istent, és tartsd meg parancsolatait, mert ez minden embernek kötelessége!Prédikátor 12,13   A prédikátorról tudjuk, hogy sok mindent végigjárt, szélsőségeket, különféle élethelyzeteket, és sorra mindre kijelentette, hogy hiábavaló, hogy hasztalan. Az ő…..
Rám törhetnek a veszedelem napján, de az Úr az én támaszom. Tágas térre vitt ki engem, megmentett, mert gyönyörködik bennem.Zsoltárok 18,19-20 Bennem? Uram, már fésülni se lehet a hajam, annyira elszabadult fodrász híján. A melegítőt is csak a séta félórájára váltottam le valami…..
 Ahogyan a szarvas kívánkozik a folyóvízhez, úgy kívánkozik a lelkem hozzád, Istenem! Isten után szomjazik lelkem, az élő Isten után: Mikor mehetek el, hogy megjelenjek Isten előtt? Könnyem lett a kenyerem éjjel és nappal, mert egész nap ezt mondogatják nekem: Hol van a te Istened? Kiöntöm lelkemet,…..
Mert egykor sötétség voltatok, most azonban világosság vagytok az Úrban: éljetek úgy, mint a világosság gyermekei.  A világosság gyümölcse ugyanis csupa jóság, igazság és egyenesség. Ítéljétek meg tehát, mi az, ami kedves az Úrnak, és ne vegyetek részt a sötétség haszontalan cselekedeteiben, hanem…..
Dávid és Izráel egész háza pedig szent táncot járt az Úr színe előtt mindenféle ciprusfa hangszernek, citerának, lantnak, dobnak, csörgőnek és cintányérnak a kíséretével... Dávid teljes erővel táncolt az Úr színe előtt, és gyolcs éfódot kötött magára Dávid. Így vitte el Dávid és Izráel egész háza az…..
...hogy akár ébren vagyunk, akár alszunk, vele együtt éljünk.1Thesszalonika 5,10 Hallgattam egy nagyon jó beszélgetést egy egészségügyi dolgozóval.  Mesél, milyen Covid-os betegek között dolgozni, mennyire nehéz hordani azt a védelmi öltözetet, de beszél arról is, hogy kicsit furának tartja ezt…..
Az embergyermek ritka gyámoltalan. Ha adok neki enni, eszik, ha nem, akkor éhezik. Ha rendesen öltöztetem fel, jól van, ha nem, megfázik. Más élőlények kölykei sokkal önálóbbnak születnek: egy újszülött csikó például a születését követően reszketegen ugyan, de túlméretezett lábaira áll és úgy tud…..
BA mélységből kiáltok hozzád, Uram!  Uram, halld meg szavamat, füled legyen figyelmes könyörgő szavamra! Ha a bűnöket számon tartod, Uram, Uram, ki marad meg akkor? De nálad van a bocsánat, ezért félnek téged. Várom az Urat, várja a lelkem, és bízom ígéretében. Lelkem várja az Urat, jobban, mint az…..
...ha Isten Fia vagy, és szállj le a keresztről!Máté 27,40 Ha Isten vagy, adj le nekünk vakcinát az égből, mi az neked, legalább mind hinne, aki most nem! Ha Isten vagy, vedd le rólunk ezt a rontást! Mert azt még csak értem, hogy jött, van mit tanulnunk, de azért legalább a tieidet kevésbé…..
Ahogy a pár napja kutyával-gyerekkel sétáltam, teljesen feldobott mindaz amit láttam. Az egyik udvaron egy apuka a melós gúnyában épp a kislányát tolta taligában a telek egyik csücskéből a másikba, hogy a puha fűre kiborítsa és jót nevessenek. A másik utcában egy magas szakállas apuka a kétéves…..
Bizony mondom nektek: mindaz, aki elhagyta házát vagy testvéreit, anyját vagy apját, gyermekeit vagy szántóföldjeit énértem és az evangéliumért, az százannyit kap: most ebben a világban házakat és testvéreket, anyát, gyermeket, és szántóföldeket üldöztetésekkel együtt, a jövendő világban pedig örök…..
Majd így szólt hozzájuk: Ezt mondtam nektek, amikor még veletek voltam: be kell teljesednie mindannak, ami meg van írva rólam Mózes törvényében, a prófétáknál és a zsoltárokban. Akkor megnyitotta értelmüket, hogy értsék az Írásokat, és így szólt hozzájuk: Úgy van megírva, hogy a Krisztusnak…..
Íme, eljön az óra, sőt már el is jött, amikor elszéledtek, mindenki a maga otthonába, és engem egyedül hagytok: de én mégsem vagyok egyedül, mert az Atya velem van.János 16,32 Szeparációs szorongás. Előbb a kutyán tanultuk meg, mit jelent ez, aztán majd valószínű, a gyermekünknél is észre fogjuk…..
Közeledett a páska ünnepe, és Jézus tudta, hogy eljött az ő órája, amelyben át kell mennie e világból az Atyához. Szerette övéit e világban, szerette őket mindvégig. És vacsora közben, amikor az ördög már a szívébe sugallta Júdás Iskáriótesnek, Simon fiának, hogy árulja el őt, Jézus tudva, hogy az…..
Jobb a tető sarkán lakni, mint zsémbes asszonnyal együtt a házban. Példabeszédek 21,9 Vagy hisztis férfival, ha merészelhetem kiegészíteni. De lehet, már ez is amolyan házsártos kötözködés...?  Kaland ez a vírusidőszak. Az introvertált össze van zárva az övéivel - nem tud eleget hova elvonulni,…..
A király ezt parancsolta: Menjetek, és nézzetek utána, hogy hol van, hadd fogassam el! Jelentették neki, hogy most Dótánban van. Akkor lovakat, harci kocsikat és tekintélyes sereget küldött oda. Azok megérkeztek éjjel, és körülvették a várost. Amikor az Isten emberének a szolgája korán felkelt és…..
Így szól a Seregek Ura, Izráel Istene valamennyi fogolyhoz, akiket fogságba vitettem Jeruzsálemből Babilóniába:  Építsetek házakat, és lakjatok bennük! Ültessetek kerteket, és egyétek azok gyümölcsét!  Házasodjatok, szülessenek fiaitok és leányaitok! Házasítsátok meg fiaitokat, és adjátok férjhez…..
Az Úr azonban odarendelt egy nagy halat, és az lenyelte Jónást. Három nap és három éjjel volt Jónás a hal gyomrában. Jónás ekkor a hal gyomrában Istenéhez, az Úrhoz imádkozott, és ezt mondta: Nyomorúságomban az Úrhoz kiáltottam, és ő meghallgatott engem. A halál torkából kiáltottam segítségért, és…..
Amikor továbbhaladtak, betért egy faluba, ahol egy Márta nevű asszony a házába fogadta.Volt ennek egy Mária nevű testvére, aki leült az Úr lábához, és hallgatta beszédét. Mártát pedig teljesen lefoglalta a sok munka. Ezért odajött, és így szólt: Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra…..
Amikor Sára nevetni látta az egyiptomi Hágár fiát, akit Hágár szült Ábrahámnak, ezt mondta Ábrahámnak: Kergesd el ezt a szolgálóleányt és a fiát, mert nem örökölhet együtt egy szolgálóleány fia az én fiammal, Izsákkal! Ez a beszéd Ábrahámnak igen rosszul esett, a fia miatt. De Isten ezt mondta…..
Azután így folytatta: Egy embernek volt két fia. A fiatalabb ezt mondta az apjának: Atyám, add ki nekem a vagyon rám eső részét! Ő pedig megosztotta közöttük a vagyont. Néhány nap múlva a fiatalabb fiú összeszedett mindent, elköltözött egy távoli vidékre… /Lukács evangéliuma 15,11-13/   Mindig…..