Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nikimoves

54 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Niki Moves Ha van egy álmod... 2020.04.22 17:19:21
Évekkel ezelőtt egy multi légkondicionált irodájában ültem, és egy csapatot vezettem. Tudtam, hogy már nem tartozom oda, és hogy a napjaim meg vannak számlálva, és azt is tudtam, mit akarok csinálni, de még nem érkezett el az idő, hogy felmondjak. Nem hangzik egy nagy dolognak, sokan átélik, de…..
Kicsit korán kellett kelnünk 4:00, el sem hiszed, hogy vasárnap ilyenkor csörög a vekker, kávé, reggeli, még egy kávé, teszem-veszem, és 5:45-kor el lehet startolni a ház elől, hogy a csodálatosan néptelen fővároson keresztül alig egy óra alatt Leányfalu Duna-parti sétányán rámoljuk kifele a…..
Niki Moves Valami megváltozott 2020.03.05 09:53:17
Rakonczay Gábor írta, hogy életünk legnagyobb krízisei valójában a legnagyobb lehetőségei. Nem hiszem, hogy életem egyik legnagyobb krízisén mentem (és megyek) át idén télen, de az igaz, hogy krízis, és én aszerint fogtam fel, amint azt Rakonczay Gábor írja.  Ezen a télen annyi betegség jött,…..
Az történt, hogy januárban egy gerincprobléma miatt (ami részben még mindig nyomozati szakaszban van) arra ítéltettem, hogy néhány hetet fekve, aztán a maradék heteket pedig sport, és szabad levegőn való tevékenység nélkül töltsek. Soha még ennyi időm nem volt olvasni... Egy hónap alatt 22 könyvvel…..
Sokan izgatottan várjuk január 9-ét, amikor kiderül, hogy ott lehetünk-e a gleccserek díszítette Mont Blanc körül, vagy „félkörül” vezető valamelyik rangos versenyen. Ismerve az esélyeket, többen lesznek azok, akik a sorsolás – számukra – szerencsétlen eredménye után az Ultra Trail du Mont Blanc…..
nikimoves 2020.01.06 09:52:10
@gyorgyigabor: Szeretem is a hasznos tartalmakat :)
A versenyek most nagyon nem mozgatnak, inkább felfedeznék. Tavaly az Orobie tervben volt (nem a teljes táv), de anyagi okok miatt kihagytam. Idén maximum 3 verseny lesz, ha egyáltalán versenyzek, egyelőre képtelen vagyok ráhangolni magamat, egyébként sem vagyok nagy versenylátogató...
Mármint szó szerint belefutni. Amint az megtörtént velem 2019 decemberében. Ez még nem volt meg a kalandok repertoárjában, és tulajdonképpen ahhoz képest, hogy majdnem halálra fagytam, egész jó élmény lett belőle. Decemberi hétvége, három felnőtt és két kutya nekivág a Börzsönynek, de szigorúan…..
nikimoves 2020.01.05 07:27:46
@gabiiii: Ha este futok a városban, ugyanúgy felelőtlen vagyok, ha netán megerőszakolnak. De inkább a Börzsönyben futok, akár télen is, évek óta. Ha elesek és eltöröm a lábam, előveszem a plusz dzsekit, isofóliát, rögzítem a lábam az elsősegélycsomagomban található dolgokkal, és vagy elbicegek oda, ahol ember jár, vagy oda, ahol Gyuri jön, vagy fogom a térképet és rövid úton megyek a kocsihoz. De mivel kiment bokával is futottam már 20 km-t, talán az isofóliát nem veszem elő. A probléma itt az volt: 20 percre készültünk (ezért nem öltöztem át, az írásomban is szerepel), és egy órával több lett belőle, amiért már a vadászok sem voltak nyugodtak. Nem bánom, a konzekvenciákat az én dolgom levonni, a beszélgetés pedig tényleg jó volt.
nikimoves 2020.01.06 16:21:09
@csimpilimpi: Erdészet, Nemzeti Park, illetékes erdőgazdálkodó oldalán - igen, ez változik tájegységenként. Facebook oldalukon és a weben is meg szoktuk nézni előző nap, hogy hirdetnek-e vadászatot, de hozzá kell tennem, sokszor ennek a kiírása elmarad.
A másik pontoddal abszolút egyetértek, a töréshez nem kis dolognak kell történnie, nem véletlen, hogy nem is jut eszembe senki, akivel itthon ez megtörtént volna (maradjon is így!). Kivétel a bordatörés, amivel az illető ment még 40 km-t és dobogóra állt.
Ez a túra annyira instant volt, hogy aznap reggel döntöttem el, hogy elindulok. Se zoknim nem volt, se a SIS rendelést nem adtam le időben, úgyhogy nagyon enni se volt mit, illetve két nap migrén és az azzal járó folyamatos klotyón ülés közepette nem biztos, hogy kívülről ez jó döntésnek látszódott.…..
Terepfutás meg általában futás témakörben két dologról illik írni: pozitív flessekről (és beszűrődött a fény a fák közt és én nyomtam neki felfelé és a cipőm tapadt mint a fene és akkor megszólalt a kakukk), meg hőstettekről (olyan mélyen voltam, hogy ilyen mélyen még soha és mégis felálltam és…..
Niki Moves Vissza a szabadságba 2019.08.26 15:37:33
Nehogy már az augusztus bejegyzés nélkül maradjon, olyan, mintha nem futnék, pedig nagyon is!  Eddig mi jutott nekem idén: volt januárban egy fájdalmas keresztcsonti szalag-túlterhelés (tünetei: a seggemtől a bokámig fájt), abból kievickélés, Mátrabérc előtt három héttel bokaficam, aztán elindult a…..
Niki Moves Nekem is könnyű 2019.07.23 19:35:31
Neked könnyű, te bírod a meleget. Patakokban csurog le a víz a hátamon, miközben egy lábon egyensúlyozok. Neked könnyű, te hajlékony vagy. 16 évesen a lábszáramat tudtam elérni, ha lehajoltam. Neked könnyű, nem csúszik a kezed. A karom és a hátam minden egyes izma megfeszül, hogy a kezem ott…..
A Teva volt olyan kedves, hogy megajándékozott egy pár szandállal, és csak annyit kértek tőlem, hogy gyűrjem, kínozzam, tapossam, hordjam őket, aztán írjam meg a tapasztalataimat. Nagyon örültem a lehetőségnek, mert egyébként is nagy Teva rajongók vagyunk: ez az a szandál, amivel több hetes…..
Niki Moves Aki nem terepfutó 2019.07.02 12:07:15
Mindig azt vallottam, hogy az ember életében a jó dolgoknak, eseményeknek és örömöknek ugyanúgy van helye, mint a rosszaknak, a csalódásoknak, a fájdalmaknak, és tulajdonképpen egyik sem visz közelebb vagy távolabb a boldogságtól. Ha az ember boldog, az nem azért van, mert jó dolgok történnek vele.…..
Hatalmas várakozással vártam az idei célversenyem, a Salomon Ultra-Trail Hungary-t  és hát el is jött a nap, a nap, amire gyakorlatilag hónapokat készültem. Mondhatnám, hogy éveket, hiszen az elmúlt hét év sporttevékenységének köszönhetem, hogy képes voltam ezt így megcsinálni. Ezzel együtt persze…..
HOGY LESZ EBBŐL UTH? Amikor a lábam a gödör széléről abba a lyukba csúszott még a reccsenést is hallottam. Fájt, persze, de a fájdalomnál sokkal erősebb volt a kétségbeesés, a lábszárig érő jeges vízben elúszni láttam az összes tavaszi versenyt, a végén a legfontosabbal, az UTH-val, amin tavaly…..
Úgy döntöttem, minél előbb kiírom ezt magamból, letudva minden ezzel kapcsolatos gondolatomat, hogy mától az előre tekintés vegye át a tegnapi érzések helyét. Számomra is megdöbbentően sokan kerestek meg verseny közben és után, hogy hova lettem a pályáról. Szeretném elmondani, mi történt, és azt is,…..
Bérc után, UTH előtt. Ennek az írásnak az az apropója, hogy nincs apropója. Nincs verseny, nincs sérülés, nincs B terv, nincsenek nagy futások, viszont vannak jó hírek! Az elmúlt két hét átmeneti időszakot képezett nálam: regenerálódni kell az egyik megmérettetésből, hogy aztán tovább edzve bátran,…..
nikimoves 2019.06.07 11:22:56
@Dangercat: Hello Noémi :) Nagyon köszönöm! Sok mindenben közös háttérrel érkezünk oda a rajthoz. Úgyhogy legyen az öröm is hasonló, legyen ez egy szép élmény neked is! Hajrá! Niki
Niki Moves Mindenre jó "regó" 2019.06.03 17:53:12
Nagyon szeretem a többfunkciós dolgokat, és azokat, amelyek nem csak égető problémákat kezelnek gyorsan, hanem segítenek az előre gondolkodásban, felkészülésben is. Előbbi az enyhe fokú minimalizmusomból adódik, utóbbi meg abból fakad, hogy fontos témákban szeretem, ha az alapok stabilan a helyükön…..
Niki Moves Az első Mátrabérc 2019.04.21 10:12:09
Át a Mátrán, keletről nyugatra, 54 km, és kb. 2900 m+ szintemelkedés. A legkíméletlenebb magyar pálya, úgyhogy volt okom mindig azt mondani, hogy nem állok rá készen. Idén is egy kósza ötletnek indult, bele se gondoltam, csak neveztem - eddig fitogtatás lett volna, de most csak jött. Aztán persze…..
nikimoves 2019.04.22 16:14:42
@rrroka: Jézusom, ne ijesztegess, ilyet nem hallottam és remélem, nem is igaz. Köszönöm, tetszett is, de volna még mit javítani, úgyhogy ajánlom, hogy legyen jövőre is Mátrabérc :)
A speakerek... Tudod, az a "vicces" bemondó típus, értelmeset nem mond, de be nem áll a szája, és kinézi a csajokat a pólójukból.
nikimoves 2019.04.23 09:36:38
@rrroka: Jaj jaj jaj... Egyébként ez nagyon pozitív, hogy jelezted. Egy másik hasonló, számomra nevezetes (triatlon versenyen): "a fiúk nagyon gyorsak, a lányok pedig teszik a dolgukat, nagyon szépek és csinosak" - miközben ők is éppúgy pusztulnak a pályán... Ott sem csak én hördültem fel, a férfiaknak sem tetszett.
Idén is volt olyan, aki nem ért rá Húsvétkor, és privátban lefutotta a Bércet pár nappal előtte, talán még exkluzívabb élmény, mint mezőnyben. Szerintem baromi jó lehet.
Csúcshét Mátrabérc előtt, csúcsterheléssel a végére, azaz az utolsó hosszú és nehezebb futás. A Mátrabérc útvonalán. Másfél órája megyek, jön Oroszlánvár, jaj de szép az idő, jobbra de szép a kilátás, elhagyok egy kiránduló párt, köszönünk, majd pár perc múlva fogalmam sincs hogyan és miért, a…..
Vértes...mit is írhatnék Rólad? A bejárás során is kettős érzések voltak bennem, hiszen egyes részek tetszettek, de többségében elég egysíkúnak tűnt nekem a pálya. Akkor a beérkezést követően megegyeztem magammal, hogy elengedem a 4 óra 40 perc alatti álomidőm, mert éreztem, hogy a pályavezetés…..
Amikor elindulok egy versenyen, vagy egy összetettebb, nehezebb edzésnek állok neki, mindig van egy megközelítőleges elképzelésem arról, hogy mi lesz benne a legnehezebb, hol vannak benne a kritikus pontok. Csakhogy a terepfutás nem ilyen. Még akkor sem, ha ismert útvonalakon haladok, hiszen ezek az…..
Niki Moves A kísérleti nyúl 2019.02.25 11:40:46
Az elmúlt időszak nagyon különleges volt nekem, és nem volt véletlen az sem, hogy nem született ez idő alatt blogbejegyzés. Aztán a mindennapi emberi kapcsolataimon keresztül több kérdést is kaptam a most szerzett tapasztalataimról, így úgy érzem, talán másoknak is hasznos lehet, ha írok róluk, és…..
Elindulok futni, rövid és sima aerob edzés, megyek a patakpartra. Megnézem, hogy mennyire jeges, semennyire, akkor marad az aszfaltos cipő és indulok is. Figyelem az érzeteket, mert 6 napja nem futottam egy fájdalom miatt, és ma próbálom először újra a futólépést. Pulzus a szokásos, lassabban…..
nikimoves 2019.02.03 15:15:40
@Dangercat: Igen, ez is egy jó lehetőség, tetszik. Hátránya viszont, hogy megfelelő lélekállapot kell hozzá. Ezen a héten is futottam ugyanerre, de most inkább kihagytam ezt a szakaszt egy kerülővel, semmi kedvem nem volt az egészhez... :(
Én a legjobban azt szeretném, ha észrevétlen lennék, csak egy ember a sokból. Ha ez nem lenne esemény.
Hál istennek a Börzsönyben nem szoktam senkivel sem találkozni, az a legjobb (a Börzsöny mondjuk minden szempontból a legjobb)! :)
nikimoves 2019.01.24 10:03:04
@saskamacska: Igen, ez ott történt. Néha futok ezen a bringaúton, de nem túl gyakran. Akkor nem csak nekem tűnt föl, hogy ez a híd már túl régóta "készül"... :(
nikimoves 2019.01.24 15:27:48
@ABC123456: De jó szemszög, köszönöm!
És azt is, hogy nem én vagyok a hülye, túlérzékeny, mimóza, "inkábbörüljneki", sorolhatnám...
Egyébként éppen tegnap mesélte nekem valaki, hogy már nem tudja megmondani, miért maradt 5 évet egy olyan férfi mellett, akinek akkor is a feneke alá kellett tolni a fotelt, kezébe adni a vacsorát, amikor a nő nagyon beteg volt. Akkor tűnt fel neki, hogy az általad említett "semmit" kapta, amikor kilépett, és találkozott olyannal, aki képes mosogatni is például.
Ez a hétvége is elment. Természetesen a veszekedés sem maradhatott el, mivel én el akartam menni egy helyi bálba, de szerinte hétvégén maradjak itthon a családdal, hiszen egész héten dolgozok, alig vagyok itthon... Természetesen neki nem volt kedve jönni, mert ott számára vadidegen emberek vannak,…..
Eljött az ideje, hogy megírjam az összes, téli futással és az e körüli parádéval kapcsolatos elmélkedésemet, és azok eredményét. A történet nem idén kezdődik, hiszen tavaly is volt tél, meg azelőtt is... Először is azt hiszem, Kiliannak igaza van, hülye az, aki télen síelés helyett futás címén…..